BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 8 miesiąc temu #756662 przez BasiaOlek
Witam;

Bidolek o mnie tylko pamięta widzę :kiss: :kiss: ja milczę, bo jakoś mi głupio było do Was pisać jak tylko sporadycznie ktoś mi odpisywał. Sorki, ale tak było.

Co u nas. Olek chodzi :laugh: śmiga sobie po całym mieszkaniu, ale jakoś tak ostrożny jest i nawet omija przeszkody i zatrzymuje się w jak chce. To pewnie dlatego, że późno zaczął. Ostatnio nauczył się mówić swoje pierwsze trudne słowo: KURRRKA :) Jak widzi nocnik to mówi SISI, ale dopiero raz się udało zrobić do nocnika. Ja szukam nadal pracy.....

Na tapecie widzę, że ubiory zimowe mamy. Ja postanowiłam kupić kurtkę i spodnie osobno. Spodni nie mamy, bo póki co jeszcze nie potrzeba. Kurtkę mamy taką: www.reserved.com/pl/pl/kids/boy/all/baby.../babies-outer-jacket . Buty na razie na jesień tylko: www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-...c269290p1294944.html super się zakładają, leciutkie, mają elastyczną podeszwę, na zameczek są i dodatkowo wiąże się sznurówki.

Odnośnie jedzenia u nas wygląda to tak:
- śniadanie: kasza jaglana, jęczmienna, płatki ryżowe na wodzie z oliwą z oliwek. Na ostro, na słodko - bleee plus mleko
- 2 śniadanie- owoce plus jakiś wafel ryżowy czy jakieś inne suche coś
- obiad - zupa typu krem z ryżem/makaronem/kaszą plus mięsko w środku, czasem dojada suchym ryżem albo kaszą jeszcze :P
- podwieczorek - budyń, butla z mlekiem - ogólnie mało.
-kolacja: parówka/jajecznica/tost francuski/coś z obiadu/kromki suche chleba/nic :) nie cierpi kanapek! Tu mam problem......
- przed spaniem - mleko

-przegryski - plasterki ogórka, chrupki, nic słodkiego nie je.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #756667 przez Olga
Ja was przepraszam,że nie odpisuję wszystkim,ale ja nie mam takiej pamięci jak Bidolek nasz kochany i tylko na bieżąco odpisuję,z danej strony.Jak już jest wpisów dużo,to się gubię.Wolę co post komuś odpisać,bo nie umiem tak jak Bidolek dużo na raz.Jeżeli kogoś uraziłam swoimi wpisami,to na pewno nie było to zamierzone :blink:

BO nie mogę otworzyć strony z kurteczką :( a buciki świetne,też bym takie chciała dla małego :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 8 miesiąc temu #756671 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #756672 przez BasiaOlek
c.d.

śpiworek - my używamy z powodzeniem. Super, bo w nocy nie sprawdzam czy się Mały odkrył. Już końcem sierpnia założyłam, bo się budził mały nad ranem a teraz nic, całą noc śpi.

za wszystkich chorowitków 3mam mocno kciuki!!!!!!!! :kiss:

Olga - ja czasem miewam opryszczkę. Domowy spróbuj - smaruj pastą do zębów taką dla dorosłych miętową. Super zasusza i się wirus nie rozsiewa. Zaraz się strupek zrobi. Ja jak mam katar to potem prawie zawsze opryszczkę w nosie i czasem na wardze.

aha my od 2,5 miesięcy nie mamy nowego zęba, mamy 7 a prawa 2 dolna już mu prześwituje na dziąśle (od góry ją widać nawet) już z 2 tygodnie....

danerys - Olek też daje buziaczki najczęściej namiętnie z samego rana. Teraz jeszcze jak poproszę to mnie przytuli. W ogóle to już wie wszystko o co się go pytam, odpowiada TAK i NIE. Z takim brzdącem to się już da dogadać.

LINK z KURTECZKĄ: www.reserved.com/pl/pl/kids/boy/all/baby.../babies-outer-jacket teraz działa?

kamyczka - 3mam kciuki za Dominika. My też mamy teraz akcję żłobek. Jak już jest w środku to jest okej. Gorzej jak się żegnamy...ale to minie!

11 lata 8 miesiąc temu #756685 przez Olga
BO tak teraz działa-śliczna ta kurteczka,lubię taki fason :blink: Z tą pastą,to ja też zawsze stosowałam,muszę mu posmarować.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 8 miesiąc temu #756695 przez BasiaOlek
Olga - dzięki. Na razie spoko się sprawuje. Ja się tylko zastanawiam dlaczego te rzeczy na zimę dla dzieci są TAKIE DROGIE!!!! Przecież to jest kurtka/buty na sezon. Jak łaziłam po sklepach to najtańsze kurtki widziałam w H&M za jakieś niecałe 80 zł, ale jakoś kiepska. Straszny wyzysk na tych dzieciowych ubraniach. Butów wolę nie komentować, tych na zimę to już w ogóle....

11 lata 8 miesiąc temu #756699 przez Olga
Tak,dziecięce rzeczy są strasznie drogie,wiedzą,że i tak trzeba kupić,bo dziecko wyrasta,więc dlatego takie ceny.Ja dużo kupuję używanych,bo nie dała bym rady przy trójce dzieci wszystkim kupić nowych.Tylko mąż pracuje za najniższą krajową,więc łatwo nie jest :(

11 lata 8 miesiąc temu #756703 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #756742 przez BasiaOlek
Olga - ja również większość mam używanych - bo uwielbiam!! Mam taki ulubiony ciucholand, gdzie wychodzę obładowana ciuchami nexta, zary po pachy za 30 zl. Ubranka zadbane innych nie biorę. Kurtkę ciężko znaleźć czy bluzę fajną, ale reszta to same perełki. Butów używanych nie kupuje z zasady. Poza tym lubie na allegro pogrzebać

kamykowa - Olek chodzi tylko jak ja idę na rozmowę kwalifikacyjną. Choruje (chyba)- jak był 4 dni z rzędu to był potem chory - jakiś wirus (nie mam pewności, że to żłobek, bo nic Pani nie mówiły, że inne dzieci chorowały)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #756874 przez MamaEmilki

11 lata 8 miesiąc temu #756903 przez Kamykowa84

11 lata 8 miesiąc temu #757021 przez Kamykowa84

11 lata 8 miesiąc temu #757042 przez Kamykowa84

11 lata 8 miesiąc temu #757110 przez bidol
doberek :lol: :lol: :lol:

Olga - taki kwiatek aloes też jest super na opryszczkę - a tej nazwy co podawałaś ani jednej ani drugiej nie znam :huh:
Butki super i kombinezon też - - ojj muszę się wziąć w garść i też kupić już kamce - bo w trzewikach zimno jej chyba już :(

KM - cudowne buciki - bardzo śliczne :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: szkoda że dla dziewczynek uterł się kolor różowy i fioletowy :(
a gzie Twoja Mama chodzi na szmatki ??

BasiaOlek - ojjj nawet nie wiesz jak się cieszę że jesteś :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Martwiłam się :angry:
z tym pisaniem to jest tak różnie - Olga - dzięki że mnie tak doceniasz ale ja też często pomijam wpisy - niekiedy celowo :S a niekiedy z braku czasu lub po prostu lenistwa :silly: :woohoo:
Jest u Nas taka jedna mama - bardzo bardzo bardzo rzadko bywa ;) no i ona głównie wpada by się pochwalić (zdjęcia, filmy, ohh ahh) - nawet nie zapyta co i ja - nawet z uprzejmości nie napisze "nie dam rady was nadrobić" - wpada - porównuje rozwój dzieci i znika na miesiące -
Wiem nie powinnam obgadywać ale ..... i właśnie jaj nie odpisuje :P hahahaha

uff już mi lepiej - od dawna mi to na wątrobie zalegało :silly:
a i była jeszcze jedna dziewczyna która obraziła się i odeszła bo nie wszystkie z nią pisały - a nie było wtedy łatwo bo było nas ze 20 i wpis na wpisie - 10 stron dziennie potrafiło być :ohmy: :woohoo:
więc przepraszam jeśli nie odpisałam :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
co do jedzenia - łał - ale Olek ładnie Ci je :ohmy: :ohmy: :ohmy:
No a butki za.....e - uwielbiam Zarę - M_M - mnie zaraziła :lol: :lol: :lol: :lol:
kurtka - cudowna - naprawde - :lol: :lol: :lol:

czy ktoś mnie słyszy tam na górze (apel do producentów)- czemu dla dziewczynek wszystko jest różowe i takie paskudne !!!!!!!!
a jak jest ładne to tak cholernie drogie :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Kamyczka - tormentiol - tylko to nam pomaga - a przez połowe lata Kamka miała straszne odparzenia - najpierw uczulenie na te wstrętne (w naszym przypadku :silly: ) Dady a później już było tylko gorzej - dodam że Kama chodziła całkowicie bez pampersa i to nie pomagało :dry: i tormentiol uratował sytuacje - ale uwaga - nie spiera się z ubrań :ohmy: :ohmy: :ohmy:

ME - ojj super że jesteś - jakoś za dużo testosteronu jest na forum :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: Kamka też uwielbia tulenie - za to mleko - blee - nie przepada i koniec :ohmy:
Zdrówka Ci życzę :kiss: :kiss: :kiss:
Co do bloga- hmmm - M_M - już mnie namawiała nie raz - ale ja jakoś nie mam o czym pisać :silly: Wolę z Wami pisać :lol: :lol: :lol: powiedzmy że tu mam bloga - :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: choć nie powiem kusi mnie oj kusi :woohoo: :woohoo: :woohoo:
co do Emilki - to dawno jej nie widziałam a ciekawa jestem - co u Naszej księżniczki :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #757111 przez bidol
łoj - zdublowało się mi :x

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka