BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #867666 przez cordis
no i Bartka mi coś dopadło :( na 17 idę do lekarza znowu zwymiotował wszystko aż mu nosem szło, pić nic nie chce :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #867672 przez Gochens
Hej dziewczyny ja na szybko bo mi tu chodzą koło nogi

Noc OKROPNA !! Alan się budził co chwilę z takim płaczem jakby nie wiem co mu się działo, nawet jak wzięłam go do nas to nie pomogło a zawsze spał spokojnie. Masakra całą noc prawie płakał..nie wiem co się porobiło czy to zęby czy go coś boli.. Wczoraj widziałam po kąpieli że ma plamy na ciałku.. jakby takie czerwone placki-liszaje chyba musze znow kupic mu ten oilatum.

Chorowitki co się z Wami kurka dzieje? Chyba jakiś wirus nas tu dopadł choroba :dry:

Karolka nie robiłam cesara, a kurteczka supcio
Sophie leć no do tego lekarza bo kurka blaszka czas nam powiedzieć o co cho!!
Ikaucałuj no moją cycusie :kiss:
Srenka kurka a moze to od tych dziąseł może zrobił się jakiś zator i ropką podeszło??
Cordis :( leć do lekarza
Violcia a może to ciąża :woohoo: :lol: no i Oskarek widze ze jak Alan mial noc :( :(
Co do kuleczek też bym się wstrzymała nasze dzieciaki troche za małe a w tych kinderrajach to tyle brudu jest... jak starsze może spoko ale Alan np wszystko pcha do buzi :huh:

Co do dupy to faceci lubują a mnie jakoś tak za bardzo odstaje :lol: ale dziękuje

11 lata 1 miesiąc temu #867696 przez cordis
Gochenes idę, muszę iść niech go poogląda i zaradzi. Teraz śpi już godzinę ponoć sen leczy nawet go nie słychać tak cichutko śpi.

11 lata 1 miesiąc temu #867708 przez aleksiaa88
Co to za choroby atakują :cheer:

Mamuśki grządkujące, ogrodniczki mam pytanko miałyście może kreta? Bo mi skurczysyn ryje po polu teraz siedzi w truskawkach h.. jeden pierwszy rok dziad przylazł. Nie dość, że mam jakiegoś innego czorta to żre marchewkę i ziemniaki wszystko co głębiej w ziemi siedzi to jeszcze4 kret się wprosił. Tamto pierwsze to chyba nornica zzzzzzzzzzz

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #867726 przez Hania84
witam i ja dopiero :P

Pogoda ładna to trzeba korzystać :)
Lena od 13 śpi a ja robię obiad...kasza gryczana z warzywami w przyprawie meksykańskiej ..będzie ostrooo :lol:

Oj kurcze no normalnie co się dzieje z naszymi dziećmi? Takie poważne choróbska dopadają i bidulki musza się męczyć :( :kiss: szkoda tych naszych szkrabów :(

Ikunia ale Zosia miała nieprzyjemności...pewnie od tego syropu....nie wszystkim dzieciom pasują dane syropki...srenka ostatnio też pisała ze lekarz jej zmienił syropek (po opisie kupki) bo stwierdził że nie pasuje mu ten co dostał.
Ale faktycznie Zosi się przytrafiło...tak bidulka cierpiała przez ten brzuszek i kwaśne kupki :( Zosiu łapaj buziala od cioci i Lenki :kiss:

Cordis znów gorzej ??? łoo matko..masz rację idź do lekarza. Bartuś łapaj buziala od nas też :kiss:

srenka noooo nie...znów to samo? Pawełek ...buziak od nas :kiss:

Oby już nasze dzieci z tego wyszły bo az serce się kroi jak tak cierpią :kiss:

szósteczka to fajnie takie słonko musiało wyglądać :lol: wszedzie bedzie ją widac teraz z daleka :) ale pewnie.... wesołe kolory nastrajają pozytywnie :)

Violcia ja tez tak myślę jak Gochens...może to jednak ciąża? :S

Karolka nie robiłam cezara...

Gochens a skąd te placki? masz jakies podejrzenie? od pokarmu, od proszku? od czego...?

Sophie oby mężu miał rację :) to może podeślij na chwilę Zosię do kogoś z rodziny i jedź bo tak wciąż w niepewniści a przeciez musisz się zbadać i wiedzieć.

U nas dziś pięknie uroczo i cudnie...plus 23 stopnie znów :lol:
aż nie chce się w domu siedzieć :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a wiecie że te czarne getry są Lenie dobre ??? :cheer: a mają rozmiar 86 :cheer: :cheer: dziś jej je założyłam i pasują jak ulał. Rozmiar rozmiarowi nie równy utwierdzam się w tym coraz bardziej.

11 lata 1 miesiąc temu #867746 przez violcia00
hania,gochens,czy wyscie oszalały :cheer: :ohmy: ciaza..raczej nie ale kupie test zeby sie upewnic.

zaraz wychodze do lekarza.

11 lata 1 miesiąc temu #867752 przez Hania84
violcia :S niech jest tak jak Ty chcesz...ale masz rację upewnij się testem... :kiss: trzymam kciuki za | ;) bo chyba tak chcesz? ;)

Lena mi się przebudza słyszę...dziś tylko 2h spała :P

11 lata 1 miesiąc temu #867795 przez Kasiasia
Kurka dziewczyny chorowitych dzieciaczkow..... co sie dzieje? Przesylam Wam dobre fluidy :kiss:

u nas marudki ale nie najgorsze, poszperalam w buzce Tomka i widzialam jedna kreseczke a pod nia tak krwawą żyłę. Te zyly tak sa zawsze?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #867798 przez violcia00
hania pewnie zebym sie cieszyla z kolejnego bąbelka,ale moze jeszcze poczekajmy,my tak rzadko sie "przytulamy"zo musialby byc pech,ale tescior kupiony,zrobie dzisiaj,choc wiem ze powinam z rana ale ja z tych niecierpliwych. :dry:

wyobrazcie sobie ze poszlam do tej doktorki i bylo zamkniete :angry: kur..umawia pacjentow a zamyka gabinet o co kaman :unsure: pierwszy raz mi sie to zdarzylo,pod drzwiami lezalo kilka karteczecz z wiadomosciami dlaczego zamkniete,ze to nie odpowiedzialne bo ludzie chorzy sa itd.tak ze nie ja jedna,ale sie wkurzylam,myslalam ze ze 2 dni dostane chorobowego,na szczescie juz troche lepiej,jeszcze mnie mdli,glowa i brzuch boli,ale na razie bez wymiotow,ja dzisiaj tylko na sucharkach po wodzie nawet zwracalam :angry:

dzieciaki biedne(łacznie z moim)szkoda ich troche ze tak musza sie meczyc,Oskarek spi juz 2 h,ale niech spi...zdrowka dla wszystkich chorowitkow :kiss:

Gochens to nie wiem co z tym naszymi dziecmi ze tak plakaly w nocy,moze to jednak brzuszek bo Ali tez mial problemy :unsure:

to lenita bedzie modeleczka,haniu ciuszki super :silly:

Karolka te buciki co bokazalas rewelka ,a jak tam @ przyszla?

Bartus sliczny jak zawsze,oj bedzi wyrwwal dupeczki kiedys :woohoo:

Tomus slicznie wyglada na tej chustawce,przystojniaczek z niego :silly: ..my tez mamy foteczke na hustaweczce.

sophie no to czekamy na wizyte u gina i mam nadzieje dobra wiadomosc :blink: .z kulkami tez bym jeszcze poczekala.

Gochens dzaga z Ciebie jak sie patrzy,tyłeczek fajny,a brzusio cudowny :blink:

Srenka Twoj brzuszek tez ładniutki :kiss:

ide sie leczyc dalej.

trzymajcie sie :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #867823 przez aleksiaa88

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hania nie znając osoby i czytając to też ona mnie wnerwia

Moja koleżanka też ma chłopa w trakcie rozwodu ale bez przerwy tamta wydzwania się wprasza wozi ją jakby mieli dzieci a nie mają i nie musi tak skakać wokół niej

11 lata 1 miesiąc temu #867824 przez Gochens
Jestem ;) nadaje z pływalni :lol:

Haniu nie przejmuj się niech sobie gada pewnie jest przekonana ze Twój powtórzy wszystko Tobie i Cie to zaboli wiec lepiej nie zawracać sobie nią głowy!!
A te plamy to nie mam pojęcia od czego? może ma suchą skórę po prostu??

Violcia a to doktora..może coś pilnego jej w domu wypadło bo chyba by sobie nie zrobiła wolnego od tak? :ohmy:

Mężu pojechał z Alim do rodziców q ja sobie mam odpoczywać wiec to robie, szkoda mi trochę pogody no ale trudno jeszcze nie raz pewnie będę się grzać na słońcu ;)

11 lata 1 miesiąc temu #867844 przez Gochens
Aleksia a na krety to się zawieszało jakieś blaszki na palach wbitych w ziemię i wtedy jakoś echo szło do wnętrza :lol: jakoś tak... Albo do dziury się lało dużo wody heheh żeby niby bestie utopić ale nie wiem ilu osobom się to udało :)

11 lata 1 miesiąc temu #867863 przez srenka_918
Jestem w koncu. Nasza pediatra ucieszyla sie ze przyszlam z malym na kontol do niej :-) no i ona zajrzala Pawelkowi glebiej w gardlo niz ten wczoraj i mial zawalone jakims czyms co przypominalo jej angine ropna, ale ma wezly chlonne niepowiekszone i innych objawow nie ma... zapisala syrop na bazie wit C i lekow na alergie... chyba eksperymentuja.... mam juz nie smarowac dziasel malemu tymi sterydami, najwyzej jak znow bardzo spuchna, bo juz wygladaja ladnie, a goraczka jej na 3dniowke wygladala, bo wiecej kropek dostal

Aleksia na krety moja babcia sadzila czosnek, caly ogrod dookola i co jakis czas na grzadkach i bylo ich mniej, ale co jakis czas wracaly.... woda jest chwilowa, w mokrej ziemi nie lubia grzebac, ale jak troche przeschnie to wracaja.

Haniu wspolczuje Ci ze musisz miec do czynienia z ta jedza...

Wszystkim choruskom zdrowka :*

11 lata 1 miesiąc temu #867873 przez szósteczka
Srenka dobrze ze powoli do siebie dochodzicie.
Chorusy leczyc sie i nie chorować bo sie zarazimy a odpukać w miarę zdrowi jesteśmy.
A na krety to mój kiedyś jakieś pudełka - pułapki stawiał i gdzieś je później wypuszczał.
Mi dziewczyny posiały kwiatki wzdłuż ogrodzenia bo mam takie paskudne i mam nadzieje ze cos wyrośnie i zasłoni a ja porządkowałam zabawki chłopaków Pawełkowi trochę powymieniałam bo te jego mu sie znudziły i takie bardziej niemowlaczkowe były wiec mu takich rozwojowych wsadziłam.
Wiolka zrobiła ze mna spaghetti na obiad a Patka bezy na deser bo pełno białek w loduwce mielismy. Teraz ogarniają swoje pokoje , Pawełek po woli szykuje sie do spania a ja trochę musze odsapnąć i brać się dalej za robienie stroików bo mam trochę zamówień od teściowej i nie tylko ale wpierw w kominku musze napalić bo chłodno sie robi.
Violcia zdrowia.
Haniu trzymaj sie i sie nie przejmuj flądrą bo ona tylko czeka by cię zdenerwować. I rubcie tak jak ustaliliście ze swoim.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #867881 przez Hania84
dziewczyny dzięki że mnie wysłuchałyście :kochane jesteście :kiss:
pewnie macie racje że ona tylko czeka by mnie zdenerwowac i próbuje ile może ... będziemy robić po swojemu a jej rozkazy olewać...bo kimże ona jest by nam wchodzić do życia buciorami i rządzić? :huh:

srenka dobrze że macie taką fajna panią pediatrę :) oby już tylko lepiej było :)

cordis a jak Bartuś?

Ika jak Zosia??

szósteczka fajnie że dziewczyny takie pomocne :)

dzisiaj jeszcze zesrało się siorze A. i napisała mu smsa że wysłała do nas paczkę i chce byśmy ją odebrali ...jestem pewna że odesłała nam rzeczy które jej daliśmy kiedyś (ciekawe co ja z nimi zrobię...po co mi one? - i znów będą jechac do Polski bo ja ich tu nie chcę! ) ...wielce honorowa się teraz zrobiła...zawiniła i rzuca dupą teraz. Bosche kiedy to się skończy jak nie jedna to druga...już mojemu mówiłam ze pomału nie wytrzymuję...bo mamy swoje problemy to jeszcze te nam dokładają...on mi na to że ani mam mu nie mówić bo sam zły jest. Ma też pełno spraw teraz do załatwiania...a jeszcze na zmianę te dwie nas wkurzają :dry: Ręce opadają.

aleksiaa Twój ma teksty bombowe :D

miłego wieczoru

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka