BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #868067 przez aleksiaa88
Dzięki Ikunia o śmierdzącej szmacie z ropą nie słyszałam, a bucha dobrze więc może być skuteczne.

Hania w końcu jakiś normalny chłop co się nie czepia pisania i jeszcze rad słucha. :)
A wy raczej nie macie w mieszkaniu za dużo miejsca co nie? Bo ta chyba nie będzie chciała u Was się zatrzymać, ażeby to nie wydawać za lokum sknera pieniężna materialistka jak każe mu za list zwracać 16zł. Jakby co to broń boże jej nie wpuszczaj na nocleg to chamidło.
A ona tam sama czy z dziećmi przyjeżdża?

O świcie było słońce teraz dochodzi 8 i brak a straszyli, że będzie 19 stopni i możliwe burze

Ja już popylam kanapki ze serkiem szczypiorkiem i rzodkiewką ah ta wiosna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #868070 przez aleksiaa88
Ale Bartolini poważny w tym wózku ale żeby już 2-latki się za niego brały hohoh ma branie

Teraz dopiero dostrzegłam fotosy Zośki wysypki i jednak to ona.

Jakimś cudem wczoraj mi jedna strona uciekła :blush:

Tomuś ładniutki :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #868116 przez Ikunia1910
zasypiam sama, budze sie sama. B znow ma wiecej pracy. A mi zaczyna sie tesknic:(
Ale oby szybciochem wszystko wrocilo do normy.
Zoska jeszcze spi musze naszykowac nocnik i zabieram sie za sniadanko dla niej i kawusie dla mnie.

Haniu to ona w De ma byc w maju? Przeciez wy na chrzcinki do Pl przyjezdzacie. Ja bym tam powiedziala ze was nie ma jakby chciala sie spotkac w De, choc z drugiej strony jesli bedzie z dzieciakami to A. pewnie sie stesknil i bedzie chcial sie z nimi zobaczyc a tymczasem spotkanie z nia nieuniknione:/ swoja droga tez bym chciala byc taka biedna zeby jechac do Wloch z noclegiem w niemcach...pffff :angry:

wiem ze juz.byl kiedys ten temat ale od kiedy zamierzacie robic dzieciakom mleko "krowie" tzn z kartona czy tam ze niby "swierze" z peta? Bo ja chyba od roku bym zaczela tylko to jest wiecej roboty bo trzebabedzie uhotowac jakas manne na mleku czy zacierki jakies a takto sypiesz proszek w wode i włala.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #868119 przez Marta1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No a nad mlekiem krowim też się zastanawiam .... chcialam isc sie zapytac lekarki ale jakos nie chce mi sie chodzic do przychodni tylko zeby zapytac :P

11 lata 1 miesiąc temu #868124 przez Marta1985
Wogole to my z męzem mamy urlopik w maju - bo tacierzynski musi wybrać :) i mamy wolne od 1 - 18 maja :) potem tydz. ppracy i roczek :) Gdzies na kilka dni pojedziemy sobie :)

11 lata 1 miesiąc temu #868166 przez KaRoLkA
Witam się nie żywa :/

Gabi się budziła z rykiem żeby ja przytulac bo sama w łóżeczku zasypiala bez przytulania i co i budzila sie milion razy a tak jak usnie przytulona to ją odkladam i śpi do 1 bo wtedy pierwsza pobudka :/ mnie tak brzuch i krzyże bola że bez tabletki ani rusz :/

Ikunia mam nadzieje że te samotne wieczory i poranki to chwilowe , i daj znac cobz tą @ czy bedziemy znowu ciotkami :)

Marta fajnie że udało sie wziac urlop w jednym czasie z mężem , taki wyjazd w 3 super sprawa , odpoczniecie troszke :)

Ja dalam Gabi raz manne na mleku krowim UHT z kartonu 3,2 % bardzo jej smakowało i nic jej nie było takze myślę raz w tygoniu jej dawac taka manne z owockiem :)

Aleksia ja uwielbiam wiosne bo sa świeże warzywka , salata, rzodkiewka, cebuchy, pomidorki mniam mniam

Haniu czy ta baba na głowę upadła ??? Jeszcze jej w DE brakuje :S moze chce zobaczyc jak mieszkacie jedza wredna

pogoda Nam sie popsuła, sterta ubran do prasowania , jakis obiad trzeba wymascic :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #868192 przez Ikunia1910
Karolka współczuje nocki, biedna Ty i biedna Gabrynia :kiss:
Pokazuj serwety i trampole szybciuchno :)

Martusia super to już teraz żyjecie z dnia na dzień byle do maja haha:)
spokojnej pracy :lol:

Ja dawałam Zośce już produkty mleczne i z mlekiem i tez raczej na nic uczulenia nie ma tylko cholera jasna jakbym chciała np. po roku skonczyc z mm i przerzucic sie na krowie to zupełnie nie mam pomysłu, co codziennie bedzie jeść albo manne(no bo to przejdzie przez butle) albo jakies zupy mleczne jakis ryz na mleku czy tak jak pisałam zacierki...to juz nie bedzie takie szybkie do przygotowania :P a aaa chyba ze te kaszki bezmleczne co sa to mozna zrobic na takim mleku :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #868194 przez Gochens
dzień dober

Pawełek kąpielowy panicz :)

U nas nocka hmm znów się obudził i tylko do mamusi i tatusia łóżeczka, jego było blee.. Nie wiem co mu się poprzestawiało więc został do nas przyniesiony i spał sobie smacznie do 7;20.
Dziś jak wychodziłam oczywiście babcia mojego mnie wkurzyła :angry: boszzzzz dobrze że wyszłam bo ona chyba wyczuwa moje złe fluidy :lol: Dziś poszedł tekst "no coo nie chcą Cię nosić? Tylko Ci każą chodzić po tej BRUDNEJ podłodze" :dry: Jak jej się nie podoba to szczota w rękę i zapraszam !!! :ohmy: kuźwa może nie jest idealnie ale przy psie ciężko żeby utrzymać to widealnym porządku mimo że odkurzam codziennie a podłogi co 2 dni ciacham :dry: więc wyszłam wkurzona :angry:

Biedna Zonia zdrówka dla niej
Karolka a to się teściówka rzuciła :lol:
Marta zazdroszcze urlopiku, super sprawa

a co do mleka to jak karolka robisz tą manne? Gotujesz na mleku normalnie? czy na wodzie a mleko dodajesz, pisz mnie tu przepisy :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #868197 przez szósteczka
Ja tez sie witam z rana. Juz warzywka posiałam teraz kawusie wypiłam, namoczyłam obrus w takich orzechach piorących z Nepalu w auchan sprzedają i podobno tanio i swietne bo tych samych używa sie na parę prań wiec kupiliśmy wypróbować i zobaczę jak działają. Barszczyk wczoraj na dzis ugotowałam do tego młodą kapustkę zrobie i kotlety i będzie typowo polski obiad :-) zaraz chałupę odkurzę ( tj na dole ) o będę kończyć stroiki bo mi 4 jeszcze zostały.
Ikunia to dawaj znać co i jak no i szkoda ze znowu tyle roboty ma ale z czegoś trzeba żyć.
Haniu ty to masz z tymi babami jak nie jedna to druga ale jak ci odda te żeczy to też dobrze zawieź do pl do rodzicow i niech czekaja na nastepne bobo łachy bez a w 4 literach ja mniej ja tez ta bratowa mojego K juz sie nie przejmuje tylko jej wale z grubej rury jak mnie wkurzy a najlepiej to sie do niej w ogóle nie odzywam.
Mleko od krowy tez juz dawałam Pawłowi raz i nic mu nie było a po roku na pewno będzie wcinał płatki na mleku tak jak reszta dzieciaków na śniadanie bo na razie to takie na sucho zjada.
Też bym zjadła świeżego szczypiorku i rzodkiewek i ogora z serkiem białym pycha. Ale smak mi się zrobił.
Karolka współczuję nocy.
Chorowitki jak tam lepiej sie czujecie i maluszki i mamuśki. Zdrowieć nam bo sie martwimy o was.
Miłego dzionka narazie papa.

A propo trampków moja wiolka zakochała sie w takich zebrowych z bp ale one kosztują 50 zl to chyba drogo no nie. www.bonprix.pl/style/tenisowki-20431790/...ef&source=s#size-737
o takie ale narazie ich nawet nie ma w ofercie tylko są lamparcie których nie ma skolei na zdjeciu, obłęd.
Karolka no właśnie pokarz te nowe zdobycze.

11 lata 1 miesiąc temu #868211 przez Kasiasia
Witam

Tomus dziś w nowy wymiotował. Bylam cala w maxistym mleku.... no i noc z nim w lozku, czyli berek :S i zero spania. Te wasze bable tez tak po łóżku ?
no ale dzis na razie jest ok

Marta ja też odliczam do wolnego męża.... moj pracuje jeszcze tylko 2 tygodnie a potem bedzie mial 8 tygodni wolnego! :ohmy:
ale jakos nie mam odwagi na wyjazd jeszcze z tomkiem gdzies tak poprostu.... naraxie zaplanowane mamy na swieta tesciowkę.

szosteczka ja kiedys kupilam takie kule ekologiczne na iles tam pran ale jakos nie przekonaly mnie choc kolezanka zachwalala. Daj znac jak te orzechy?

dobra lece. Pranie wstawione. Jeszcze czeka pranie reczne, potem balkon umyc, siebie, obiad, fo lekarza po recepte na mleko, zakupki i bleee studia :angry:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #868213 przez KaRoLkA
Gochens ja manne mam taka co sie 3 minuty gotuje, dostałam od znajomej w sobotę , to na gotujace mleko i voila :lol:
o taka :
To Alus lubuje wasze łóżko :D jak dojdzie jeszcze jeden babelek to trzeba bedzie kupic wieksze łoże żebyście sie wszyscy pomiescili :D a babcia się niebprzejmujnone zawsze maja "swoje"teksty , fakt wkurzajace ale skoro jej przeszkadza to za mopa i dawaj :)

Trampole doszły dobtesciow , do Nas dojada pod koniec kwietnia :) o takie
allegro.pl/sliczne-wiosenne-trampki-na-s...-cm-i4082142900.html

Takie też sa sliczne :
allegro.pl/trampki-tenisowki-na-wiosne-c...-cm-i4112768681.html

Malutka a tu sa jeszcze białe baleriny : tulko chyba duże ale może maja mniejszy rozmiar.
allegro.pl/urocze-balerinki-na-wiosne-sw...-cm-i4100465954.html

Serwetki takie, nie wyprasowane jeszcze wiec na to nie patrzcie :silly:

szosteczka podziwiam za organizacje , tyle juz zrobione :) trampki super :)

Kasia u Was tez wymioty :unsure: :/
Wiecie że ta moja znajoma co mieszka na przeciwko i ma synka miesiac starszego tez miala teraz okres z wymiotami i placze w nocy :/ moze to jakis mankament wiekowy ??? Albo niewiem co bo Ona karmi piersia jeszcze

11 lata 1 miesiąc temu #868232 przez aleksiaa88
Co do krowiego do pił jak miał chyba z 5 miesięcy ale od krowy przegotowałam dodałam trochę wody by nie było za tłuste i ciągnął z flachy takiego z kartonu jeszcze nie pił.

Czy możecie mi wytłumaczyć czemu jedno mleko jest w lodówce a to UHT w biedronce stoi poza nią ? To z lodówki ma termin krótszy niż to uht czyżby w nim więcej chemii że może dłużej stać i nie w lodówce. No nie rozumiem tego mleko ma być w lodówce. P.S. proszę się nie śmiać :silly:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #868237 przez Hania84
Witam i ja :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Karolka ale śliczny obrusik :) może T. się zrehabilitowała za te życzenia na dzień teściowej ? :lol:
Współczuję nocy :( kurka co tak Gabi się tyle budzi. Coś jej może nie pasuje. A u Was w łóżku się uspokaja?

Gochens to widocznie Alan Was juz rozpracował :lol: u rodziców lepiej :lol: ale nie martw się do 18-stki będzie spał u siebie :silly: to taki mały żarcik , przepraszam :kiss: Trzeba by go było oduczyć tego niestety :S bo będziecie mieć przerąbane na dłuższą metę jak się przyzwyczai.
A babcia coraz lepsza z tymi tekstami też :lol: hehe

szósteczka a siora A. zwraca nam ciuchy które jej kupiliśmy plus pewnie zegarek i torebke (które ja juz takie mam) dam najwyżej mojej kuzynce. :P
a cena trampków to chyba taka normalna mi się wydaje. :S Ani za drogie ani za tanie.

Moja kumpela do mleka krowiego dodawała kaszke ryżową z bobovity.
ale manna chyba lepsza tyle ze jak bez owoców to i tak trzeba trochę posłodzić więc na jedno wychodzi jakby podawać taką z bobovity :P

Marta ale macie subcio z tym urlopem razem :) a to po wyprawionym roczku wyjeżdżacie?

hmmm co ja miałam jeszcze napisać ... :S :S

a tak na marginesie mleko MM to też mleko krowie :lol: tylko że zmodyfikowane :silly: :silly: takze po roku ze spokojem możemy wprowadzać krowiznę :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #868238 przez Sophie25
Jestem i ja. Sama w domu od rana znowu meza nie ma a moja mała marudna i ma goraczke od wczoraj mozliwe ze przez zeby bo ma 37 i 5 wiec czekam bo to taki stan podgoraczkowy ...
A pisałyscie kiedys o rozmiarze moja juz spodnie musi nosic 86 a bluzki 80 w sklepie babka sie kiedys dziwiła ze ona ma 9 miesievy bo myslała ze rok ona długa cos jest ;)

Obrusy KaROlka super ja od tesciowej dostałam poszewke swiateczna w kurczatko i Zosia na Niej spi a jeszcze robiłam pisankę wczoraj swiateczna wrzuce zaraz zdj :)

Hania nieciekawie z tymi babami masz moj J sie kłoci z moim bratem ale ostatnio nawet gadali chwile ... ciezko jest jak sa nieznaski w rodzinie ... :dry: :dry:

Co do mleka ja jeszcze nie dawałam czekam do roku ....

Wczoraj była znajoma i chce adoptowac dziecko marzy o noworodku chciałaby adopcje ze wskazaniem jakbyscie wiedziały coś ze ktos chce oddac albo coś dajcie mi prosze znac bo bardzo jej zalezy ma jedna corke miała operacje wyciecia macicy nie moze miec wiecej dzieci i pragni8e zaadoptowac.... Jakbyscie cos wiedziałyu prosze o kontakt :kiss:

A to pisanki :
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #868239 przez KaRoLkA
Aleksia Nam pediatra polecala mleko UHT wlasnie , a tu masz czym sie rozni :)
www.mamkotanapunkciemleka.pl/aktualnosci...ne-czym-sie-roznia-0
towaroznawcaradzi.blox.pl/2012/10/Mleko-...a-pasteryzowane.html

Haniu a gdzie u Nas w lozku jeszcze gorzej bo siada i do zabaw gotowa a wystarczy że ją wezme na kolana przytule i śpi , dziad mały sie nauczyl a teraz już śpi godzinę i to bez pobudki :/ o ta małpe sie nie przejmuj ja mysle że Twoj jest na tyle rozumny że nie pozwoli jej zepsuć tego co jest Miedzy Wami , głowa do góry :* a wiesz że może masz rację co do T , ona potrafi byc normalna i oby tak już jej zostało ;)

Sophie śliczne to jajo :) a Zosia to modelką zostanie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka