BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869047 przez Hania84
Jestem dopiero teraz :cheer:

Wróciłyśmy dopiero o 12 od lekarza. Potem obiad, sprzątanie ...i jestem :)

A więc mam TSH wyższe niż powinno być :dry: mam też nie za dobre hormony jajników :dry: i jeszcze jakieś...ale męskie w normie... i mam kuracje hormonami...ale tymi dobrymi...mówiła ze po nich powinnam na 100% poleciec z wagi. Terapia ma trwać 4 miesiące...i od dziś biore jedną tabletkę dziennie. Jestem pozytywnej myśli :) i wiem, że będzie dobrze :)

Lena grzeczna była :) ...a wiecie co? była taka para turasów i mieli dziewczynke na oko 2,5 roku/ 3 latka...i wołała jeszcze o mleko z cyca :cheer: mama pyk bluzke do góry i mała piła i sobie jeszcze spiewała.
Wszystkie babki w poczekalni w szoku...
Jak dla mnie to ta dziewczynka piła żeby tylko sobie podudlać... :S

Kasiu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Malutka no właśnie dawno Cię nie było...dobrze że sie odezwałaś :)

Sophie ale kanapki :side: iście wiosenne :)

Karolka ...a może faktycznie Gabi potrzebuje jedzonka w nocy :S niby nie powinno sie dawać...ale jeśli dziecko ma taka potrzebę? myślę że jeśli nie bezie potrzebowac jeść to sama sie oduczy...tak jak moja...ja nie musiałam jej oduczać...sama nie chce i nie potrzebuje jeść w nocy. A ciuszki fajne na tej stronce :)

srenka fajnie że juz znów cos do przodu z remontem i ze masz płytki :) to jak przewidujesz? kiedy mniej więcej się będziecie mogli wprowadzać?

u nas 23 stopnie :lol: moi poszli przed dom posiedziec więc i ja do nich dołączam :)

miłego popołudnia :)

Sophie prawidłowe podejście :) będzie dobrze...jest dobrze :) kłucia podbrzusza w ciąży sie tez zdarzają. jak miałabyś mocniejsze to weź no-spę.
A magnolia w rozkwicie cudna jest :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #869127 przez KaRoLkA
Sophie jakie kanapeczki :blush: mmmmniam oby to kucie to dobra oznaka , mnie tez na poczatku kulo aż w szpitalu byłam i tak się dowiedziałam że jestem w 5 tc :)

Kasia nie pozwalam takich glupot wygadywac!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
brawo dla Tomcia za extra spanie :)

Haniu dobrze że już wiesz od czego to wszystko , teraz terapia i bedzie tylko lepiej zobaczysz i waga zacznie iść w dół :)
Jejku 3 latke karmic cycem??? Toz to już jest przesada trochę :cheer: a raczej dziecko przyzwyczajone do ssania cyca
Co do jedzenia Gabi to niewiem bo dostaje 210 ml mleka z kaszka na noc i powinno jej wystarczyc :/

Sophie zazdroszcze Magnolii bo są śliczne , tutaj w parku rosną i też nie mogę sie napatrzec :)

My byliśmy na spacerku bo 20 stopni bylo :cheer: a teraz siedzimy w domciu:)

Myslalyscie juz nad pierwszymi urodzinami ??? Bo ja przeszukiwalam neta zeby znalezc inspiracje na torta dla Gabi i chce takiego z minnie zrobic , tylko najpierw musze zrobic na próbę czy wyjdzie mi chociaż podobny :)

11 lata 1 miesiąc temu #869139 przez violcia00
witajcie.

no w koncu weekend....na koniec pracy jeszcze mnie szef wkurzyl...nie da mi urlopu w wakacje,ewentualnie jeden tydz.co mi z jednego tyg.umowy na pol etatu tez mi nie przeduzy,powiedzial ze i tak mi poszedl na reka z ta umowa z urlopem mi juz nie pojdzie,co za cham,co go to obchodzi ze mam male dziecko i rodzine w Polsce,co z akutas,tak ze od maja pracuje juz normalnie,ciezko bedzie,nie wiem jak sobie poradzimy,oskara tylko wieczorami bede widywac bo w wakacje zawsze duzo pracy mamy :angry: :angry: ,w czerwcu moglabym wziac no ale wtedy T przyjezdza
no trudno jakos musze przezyc.

kasia-zwariowałas,nie strasz tak meza

:kiss:

ja to bym chciala zeby moj sobie kogos znalazl jakby mnie zabraklo,zreszta pewnie i tak by znalazl nawet bez mojej wiedzy ;)

karolka pomyslowy ten torcik,sama zamierzasz zrobic?to gratuluje,mi by raczej nie wyszedl ;)

u nas tez dzis goraco,mam nadzieje ze jutro tez :silly.

zamawiam sobie zakiecik i spodniczke,mama ma mi wyslac do FR,mam nadzieje ze przed swietami dojdzie :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #869158 przez aleksiaa88
Kiedy ja to nadrobie hmmmm cały dzien latam wieczorem bede w domu sprzatac
Robie jajca z cekinów w miedzy czasie moze do swiat skoncze na razie mam pół hehe

moze poczytam pózniej wiec nic nie pisze bo ja nie w temacie
lece bo mi mały reke wyrwie

11 lata 1 miesiąc temu #869178 przez Gochens
Haniu no to teraz wiesz na czym stoisz ;) pewnie od tego waga mało ruszala.. A ten dzieciaczek hmm mam mieszane uczucia :S

Karolka ja chciałabym zrobić roczek u teściów w ogrodzie, grill jakieś przekąski no i tort ale jego sama nie zrobię bo jestem anty talent wiec pewnie coś zamówię mam nadzieje ze do tego czasu Alan coś polubi żeby motyw przewodni był ;) no chyba ze zrobię w kształcie pilota hehehe ;) Pogoda mam Nadzieje ze Będzie fajna no ale z tym nigdy nie wiadomo, co do stroju to marzyło mi się wystąpić w czymś wow żeby gościom koparka opadła ze taka sexi mamuśka no ale teraz to ja pokaże duże uda i jeszcze większy brzuch :lol:

Violcia ale Cie załatwił szefu.. :S trochę nie ładnie z jego strony... Może.chociaż pozwoli ci wychodzić normalnie a nie po godzinach nie?!

Aleksia co za jajka z cekinow?

Byliśmy Dziś z mama i w końcu kupiła auto wiec jestem szczęśliwa bo wciąż marudzila ze nie będzie miała jak wnuka wozić na działkę :)
Dziś niby dzień faceta czy tam chłopaka czy tam innego podobnego samca wiec napije się z moim odrobinę wina. jutro mamy targi mieszkaniowe wiec rano jadę Ehh weekend chce!!

11 lata 1 miesiąc temu #869184 przez aleksiaa88
Jeszcze mi 2 strony zostało
Agusia jak Ty to robisz, że Cię nie ma potem jestem czytasz i wszystkim odpisujesz jak to pamiętasz?

Sophie Ty się nie chwal kanapkami tylko rób nam
Pawełek :kiss:
Bartuś :kiss:

Tak jajca stropianowe i szpileczki z cekinami wciskam boziuuu ale to powoli idzie przez ponad 1,5 godz zrobiłam pół jaja takiego sredniego
Czytam dalej

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869192 przez Sophie25
KaRolka super ten torcik śliczny ale Gabi by sie spodobał :D :)
Ja MYSLE NAD 2 do wyboru i chyba zrobie z pszczólka :)

a moze biedroneczka hmmm

albo smerf

Jak zacznie tak jak mamuska shreka ogladac to jej zrobie wtedy shreka:

ale najbardziej podoba mi sie taki kolorowy :

Dla facetów to taki :
:lol:

Ej przeraził mnie ten artykuł jak zobaczyłam babe z brzuszkiem takim duzym i ze sztanga to oniemiałam dobrze ze dziecku nic sie nie stało! pudelekx.pl/cwiczyla-przed-porodem-cwiczy-tez-po-galeria-23948
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #869202 przez aleksiaa88
Mój mózg tego nie pojmuje jak zrobić tort, żeby pszczółka wyszła okrągły rozumiem kwadrat też serce jeszcze też można wyciąc ale pszczółka :cheer:
Takie formy mają nie regularne czy jak czarna magia.
Ja jutro robię swemu tort ale dostanie dopiero w niedziele bo jutro do roboty idzie więc tylko rano się widzimy w łóżku.
Mówię mu zrobię ci placek na urodziny on: a po co
ale nie wie, że to tort będzie i jeszcze taki wystrzałowy mu zrobię
póki co jeszcze nie mam pomysłu jaki zrobić a jakiś wymyślę kupiłam gotową masę czekoladową i tiramizu i coś wykąbinuje. Takie wymyslańce to najszybciej mi się robi na poczekaniu

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869204 przez Hania84
Lenka właśnie zasnęła :) zmęczyłam ją trochę...wciąż robiłam ją na czworaka a ona się rozplaszczała :lol: mądrala...tylko żeby nie czworakować :P potem ją odwracałam na brzuch a ona pyk na plecy wciaż :lol: az zadyszki dostała...ale dobrze przynajmniej będzie spac bo wczoraj wyobraźcie sobie że w ciągu 10 min. sie z 8 razy odkryła tak się wciaż wierciła...po tym czasie stwierdziłam że piernicze i jej nie przykrywam już (a było to po 23) a coś koło 24 obudziła sie marudząc...utuliłam i na szczeście zasnęła...stwierdziłam że chyba za mało zmęczona jest :P zobaczymy jak będzie dziś :blink:

Karolka no ten tort super i podziwiam, ze chcesz spróbować...ale pewnie jak czujesz sie na siłach to czemu nie :) ale na taki kształt to chyba odpowiednia foremka co nie? ja to taki sam antytalent jak Gochens :lol: więc ja kupuję...będą dwa na roczek i na chrzest :) bo jak wiecie robię razem 2w1 :) no i u nas w restauracji będzie...więc my ciepła kolacja ( bardziej jak obiad, no ale) i później kawa i ciasto. :) Wszystko dopniemy na ostatni guzik 12 maja :)

Violcia , no trochę nie ładnie ze strony szefa...ale tak to jest...obcokrajowców sie wykorzystuje do pracy :dry: ale i tak dobrze że zamierza dać ci dalej umowę...bo chyba gorzej jakby miał już nie przedłużyć :S Nie ma tego złego...zawsze to powtarzam :) wszystko się ułoży i zgra :) a na cały etat to od której do której?

Cordis ...zapomniałam napisać...no to fajną masz robotkę ogólnie :) ale śmiać mi się chce że sąd złamał prawo :D a czyż nie powinny one dawac przykładu ? :huh: śmiech na sali :D :dry: B)

Gochens dziś dzień faceta? a nie 10 marca? a dzień chłopaka chyba 30 września? :S

miełgo wieczoru

kurde Sophie ale śliczne też te torty :cheer: heh a ten ostatni bajera :lol: kit kat i lentilki :lol: było głośno o tej babce jakis czas temu...tez byłam w szoku...iaż dziw że się nic dziecku nie stało :S ...a mówią że się nie powinno nosić ciężkich siat ze zakupami :S :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #869206 przez Sophie25
nooo bajeczne sa ja sama niewiem ktory wybrac pomysłow mam mase :D
Maz by pewnie powiedział ten w kitketki :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869222 przez KaRoLkA
No Gabi śpi i już 3 pobudki były :/
Tak chce sama ten tort zrobic , zawsze lubiłam piec wiec może jak raz wyjdzie co chce :D jestem uparta wiec jak jeden nie wyjdzie to bede robic do skutku az wyjdzie o !

Violcia kurcze to nie fajnie z tym szefem :/ dobrze że chociaż umowe chce przedłużyć , a T to pewbie na roczek Oskiego chce przyjechac :)

Sophie te torty bajera podoba mi sie biedronka no i ten z kitkatow tez extra :D moze jakas cukiernie Karolek otworzymy ??? :lol:
Podoba mi sie jeszcze ten :) tylko te klauny mnie przerażają :P

Aleksia ten co ja chce z minnie to 2 biszkopty i wycinasz krztalt a pozniej sklejasz masa :)

Gochens teraz to tym bardziej bedziesz sexy podwojna mamuska :) gril super sprawa tyle że my tu niemamy gdzie :/ a tak w ogóle to chcielismy w PL zrobic bo tam cała rodzina a tu niema nikogo z rodziny tylko kuzyn :(

Haniu Ty terorystko , ladnie tak córcie męczyć :silly: oby spała grzeczniej :)

ja odgapilam od Sophie i zrobiłam sobie wiosenne kanapki na kolację :D mniam mniam

11 lata 1 miesiąc temu #869235 przez violcia00
moj lobuz tez juz spi,chyba z 5 pobudek bylo,o 19 mi sie obudzil z drzemki i pozniej w wannie byl taki marudny,plakal,wiec szybko go umylam ale chyba spanie mu juz przeszlo i tak prwie do 21 rozrabial(prawie bo nie majeszcze 21) :laugh:

Karolka ja tez lubie piec ale raczej nie bedzie na to czasu wiec pewnie zamowie :P a i w Suisse mozna zorganizowac roczek,pewnie dziadkowie beda chciec przyjechac,a kuzyn to juz cos ja nie mam nikogo :( ,no a teraz sie okazuje ze moglibysmy w Pl no ale jak tesciowa ma przyjechac to nie wypada :P

Co do mojej umowy to nie mogl mi nie przeduzyc bo mam na stele tyle ze teraz mi zmienil na pol etatu,jakby mnie chcial zwolnic musial by konkretny powod podac np.ze nie przychodze do pracy albo ukradlam cos :angry: ,tak to by placil wysoka odprawe a tego nie chce :dry:

Hania na pelen etat czyli w sezonie(lipiec,sierpien)od 8 nawet do 18stej,czasem moze wczesniej,to zalezy ile bedzie pracy...a z Lenki taki leniuszek,nadal nie chce raczkowac,pewnie Cie chce zaszkoczyc i zaczac od razu chodzic :blush:

Oczywisci buziaki dla Bartoszka i Pawełka :blink: :kiss:

Gochans z brzuszkiem to jeszcze bardziej sexi bedziesz :blink:

Aleksia to mezu bedzie mial niespodzianke :silly:

Ja nie swietuje dnia chlopaka,faceta,mezczyzny itp :P ,to swieto to raczej nie potrzebne :P
Hania a na jak długo jedziecie do PL?

Gabi sliczna z tym jezorkirm :silly: ,wogole jest piekna.

Pawełek w tej pianie tez ekstra wyglada :blink:

Nie wiem czy jeszcze jakas fota byla,bo nie chce zadnego szkraba ominac :blink:

hmmcze cos jeszcze mialam napisac ale skleroza :angry:

Agusia super ze z mezulkiem sie dobrze uklada i ze do nas zagladasz.

milego wieczorku :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869242 przez Sophie25
Aleksia to nie trudne ja robie tak pszczołe ze pieke w malej foremce biszkopt ( głowa pszczólki) a w wiekszej foremce reszte pszczoły pokaze Ci :
No i oczywiscie biszkopty przecinasz no i smarujesz masa zrobiłam z biszkoptu waniliowego, przełożyłam kreme
śmietankowym, bitą śmietaną i dżemem brzoskwiniowym, dekoracja
z lukru plastycznego, dobrze musisz boki wysmarować zeby sie kleiła no i pszczoła łatwe! :lol:

KArolka noo dobry pomysł biznes jak nic ja tez uwielbiam piec :laugh: :lol:
Hehe ale bysmy torty wymyslały :lol:
I kanapeczka rzadza dzis na naszym forum hah :lol:

Violcia oby miło spedzało Ci sie czas z tesciowa moja ostatnio nawet nawet :lol:

KaRolka mi sie jeszcze mis marzył ale ten tort chyba nie realny patrz :laugh:
Ale cudny jeeest trzeba mu to przyznac :silly:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #869264 przez cordis
Dobry,wpadlam na moment,jutro Was nadrobie,nadaje z tel.chlop przejal kompa, z tego pizdzika ekraniku nic nie widze. Chwale sie!Bartek z okazji rocznicy swojej sam osobiscie stanal na swoich dlugich chudych nozkach!juupi! a tesciowa mnie tak wpienila ze hej,jutro Wam napisze co zas wymyslila kurde! Dobrej nocy dziewczyny.

11 lata 1 miesiąc temu #869281 przez Hania84
heh Karolka ale świetny ten tort z klaunami :lol: i ten napis mnie rozczulił " HANIA ma już roczek" :kiss: :lol:

Sophie faktycznie ekstra prosta pszczółka :) nie pomyślałabym by tak można było zrobić :) a ten miś to wyczyn na maksa :cheer: piękny ale pewnie i pracochłonny :)

Tak wklejacie te torty i patrzyłam w mojej okolicy jakie mają na chrzest i roczek i na chrzest mi się podobają...a na roczek tak średnio...przeważnie zwykłe z malunkami Kubusia Puchatka, Hello Kitty itp...a ja bym chciała właśnie w jakims kształcie...może zrobią jak poproszę...zobaczymy :)

Violcia jedziemy na miesiąc :lol: wyjeżdżamy 11 maja a wracamy 9 czerwca :lol:

Cordis to czekamy na relację :) i brawissimo dla Bartka :)

Karolka w jakim języku mówi się w Swiss??? bo patrzę na Vois of Germany i przyjeżdżają ze Swiss a mówią po niemiecku. :S

kuźwa sąsiedzi robią wojnę...dwóch braci się drze i trzaska drzwiami B)

lecę spać dziś wcześniej
dobranoc

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka