BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #869283 przez Kasiasia
Witajcie

dzieki za wsparcie ! Sama mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Przed zajsviem w ciaze tez robilam biopsje zeby dowiedziec sie co to zs chlerstwo i bylo ok, ale to trzeba kontrolowac.
ale mąż mnie wpienia i sie nie mogłam powstrzymac z tym komentarzem :angry:

Spohie zazdroszcze magnolii!

Tsk w ogóle to ten wczesniejszy post napisalam rano sle wyslal sie popoludniu :laugh:

Wiolcia kanal z tym szefem. Moze popros T zeby przyjchala w sierpniu. Dlugo pracujevie. A czym sie zajmujesz jesli mozesz powiedziec?

Aleksia ja tez lubie tkie prace handmade ale teraz to w domu warunkow nie mam. A palce z wciskania tych szpilek nie bolą? I chyba duzo tych szpilek w5chodzi na jajko co?

Gochens nie ma juz żadnych swiat facetow! Ja j6z im orezenty na dzien chlopaka we wrzesniu kupowalsm i 10 marca znow kupilam. A ja co tylko 8 marca :silly:

Sophie mnie sie z czym innym te pierwsze zdjecie pszczolki skojarzylo :silly:

Marta chyba bylam dzus na twoim placu zabaw :silly: w michalkowicach w takim parku gdzie jest przedszkole :lol:

Kobitki a ja myslalam nactortem galaretkowym! Bo moja skaza synuś nie moze nic z bialkiem :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #869308 przez patka89
Jej jakie śliczne te torty,ale macie talenty dziewczyny :)
Też bym chciała tak umieć :( Ale może kiedyś i Ja się nauczę :):)

11 lata 1 miesiąc temu #869309 przez Sophie25
Kasia no ta pierwsza zupełnie inna bo blat prostokatny i z niego trzeba wycinac troche bawienia jest z tym! :)
Galaretkowy rownie pyszny i ładne bedzie! :)

Dobra lece spac pewnie torty beda mi sie snic hah :D :D :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869311 przez KaRoLkA
Sophie jaaaaaa ten Miś jest boski :lol:

Haniu w szwajcari mowi sie w 3 jezykach , zależnie od tego do ktorej granicy bliżej także My po francusku bo bliżej Violci ale teoretycznie po niemiecku wszędzie się dogadasz tyle że to zeszwajcarzony niemiecki hihi bez tego akcentu :)

Violcia to ja tutaj zorganizuje tylko obawiam się że na same urodziny nikt nie przyjedzie :/ pozatym to daleko i kosztowna podróż. to może pogadajcie z T zeby przyjechala troche pozniej ???

Kasia bedzie wszystko ok zobaczysz :)

Ja juz ogarniam barwniki do masy cukrowej , przyjada z PL pod koniec kwietnia :lol:
2 pranie sie pierze takze musze czekac zeby wywiesic, wyszurowalam dywany i kanape vanishem zeby wyschly przez noc :) wiec Jutro tylko odkurzanko, podłogi i łazienka :)
Kurka dziecko mi sie budzi z płaczem znowu co pół godziny , posmarowalam dziąsełka żelem ale wielkie g to dało :/

11 lata 1 miesiąc temu #869314 przez Marta1985
Matko jakA ja zmęczona jestem :-( maz mnie drażni i wogole.. Na weekend jedŹiemy do tesciowej i wszystko na mojej głowie :-(

Kasia my się musimy umówić tak naprawdę :-( bo šie jeszcze okaże zr dziś byłyśmy o rej samej porze w parku ;-)

Ide spac :-(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869342 przez aleksiaa88
Dziewczyny umawiać się do parku będziecie sobie chodzić i plotkować o Nas hehe

Dybry

Ja już po rannych przytulańcach urodzinowych dziś będę kombinować jak tego torta upiec jak mały będzie spał to ja robię biszkopty. Jakbym nie musiała w ukryciu robić to bym masy zrobiła sama ale tak to wiem, ze nie da mi zrobić to będzie mi uciekał a tak proszek mleko 5 minut i jest. Za to postaram się wierzch ładny zrobić.
Ja mu dziś śpiewam ty masz 30 lat a on: a do 40-stki gram w piłkę i mnie zatkał

Hania ale sposób na zmęczenie dziecka i co spała?

Kasia specjalnie dla Ciebie policzyłam na pół jajka wchodzi 104 szpilki palce nie bolą bo lekko wchodzi. A ja myślę zrobić takich 6 jaj heeh

Cordis co tam znowu genialnego wymyślili?

11 lata 1 miesiąc temu #869362 przez KaRoLkA
Witam i Ja nie wyspana :/ noc katastrofa jakas nawet mleko nie pomogło , kiedy Ona bedzie spała ciagiem chociaz ze 4 godziny ???? :huh:

Aleksia to szykuj torta a jakie masy robisz przewaznie do torta ??? I oczywisvie jak skonczysz jojko to pochwal sie :D

Kasia i Marta musicie sie spotkac dziewczyny :)

Moje dziecie niewiem z kad bierze poklady energi ale napewno nie ze snu :cheer: pewnie padnie okolo 10 na 2 godziny a matka niech sie meczy :angry:
Popijam kawke, pranie ostatnie sie pierze, kanapa i dywany odkurzone ładnie wyschły takze jeszcze laxienka ale to jak Gabi usnie teraz siedze na tylku . Pogoda iscie do spania

Milej soboty dziewczyny:)

11 lata 1 miesiąc temu #869371 przez malutkamilka
Jestem w końcu i ja.

Codziennie Was czytalam wieczorami więc zaległości nie mam.

Wczoraj po pracy pojechalam do miasta, zeszlam wszystkie możliwe sklepy za butami białymi do sukienki i co? Nie ma! Czaiciee? Nie ma bialych butków nr 19 z twarda podeszwą!!!
Tak chodziłam że sobie kupilam bo mam już dobite.

Kupiłam tez palmę ( moze i bym zrobiła sama ale czasu brak) body kremowe Wiktorii i piżamkę, mleko i bagatela wyszlo z portfela 130zl plus drobne zakupy na święta...

Haniu ciekawy sposób na wymeczenie :laugh: moja wczoraj wstala o 11:30 a następnie dopiero kolo 17 mi w aucie. Kolo 18 zaczelam ja wybudzac i tak chyba z pól godziny aż się porzadnie wybudzila i nie marudzila, a o 20 juz byla marudna... I co z tego jak budziła się z 5 razy ...

Sophi ty to masz samozaparcie, ja bym nie wytrzymała i test codziennie robiła :blush:

A jak tam nasze chorowitki?

Bylam też u chrzestnej Wiki i jak uda im się skojarzyć swoje psy to Wiki dostanie szczeniaczka owczarka bernenskiego.

Dobra będę wieczorem bo mama przyjechała a zaraz muszę na działkę jechać kwiaty wsadzić

11 lata 1 miesiąc temu #869380 przez Hania84
bry :)

U nas dziś bez słońca...wiatr lekki i trochę chłodniej...na razie jest 7 stopni. Ale zapowiadali że ma przyjść chwilowe załamanie pogody.

Karolka aha to teraz już wiem z tymi językami ;) Kurka współczuję ci tych pobudek...dużo dzieciaczków właśnie tak ma...nie wiem czemu :S
Dobrze że Lena przesypia całą noc.

Wiecie co ja myślę, że to może przez zęby...takie pobudki Wam dzieciaczki robią...jak wyjdą te jedne z pierwszych to później już powinno być lepiej. :) bądźmy dobrej myśli.

aleksiaa pochwal sie później torcikiem :) a piszesz na nim to co Ci podałam? :) a Lenka spała jak suseł :) obudziła się o 6 z lekkim popłakiwaniem ale to dlatego że miała fest mokrą pieluszkę więc zmieniłam i pospała jeszcze godzinkę :)

Malutka pokaż butki i piżamkę :)

Karolka Ty już tyle zrobiłaś a ja dopiero kawkę spijam poranną :P ale łazienkę mam zrobioną bo wczoraj pucowałam...dziś odkurzanie, na mokro i muszę zmyć z rana naczynia :) poprane też już mam :) jutro jak mój w domu cały dzień to wypiorę firany...a za tydzień pościele :) i na święta przygotowana :)

A powiedzcie mi macie w tradycji robienie baranków z masła? :) u nas w domu się robi (do formy namoczonej wcześniej nakłada się masło i potem wychodzi baranek i to m.in. dajemy do święcenia też :) a właśnie co święcicie w koszykach? bo my tak: masło, mały chlebek specjalny do święconki, pomarańcze, sól, kiełbaskę, jajko i coś ze słodkiego. :)

miłej soboty

11 lata 1 miesiąc temu #869411 przez Kasiasia
Dziendoberek

Marta dzis sie wybieramy z moimi facetami na pszczelnik. Oczywiscie jak nie będzie padać bo cos niewyraźnie jest.

Aleksia to chyba napadasz pasmanterie z tymi szpilkami B) Napewno Cie w tej kwestii z Martą obgadamy :silly:
Wczoraj miałam właśnie taka sytuację. Pisalam wam kiedys ze na tych jednych studiach mam takie 2 kolezanki ktore sie na siebie poobrazaly i jakos mnie w to chca wciągnąć. A najpierw takie psiapsioly byly. Ja gadam z obiema normalnie. I tej jednej sie o cos pytam a ona mi czy sie pytam od siebie czy tamta mi sie kazala zapytac. No nie moglam i wybuchnelam. Ja nie mam czasu na takie gierki i zabawy. A tu kobity po 30 a takie hocki kloski robia. No poprostu rece opadaja!

My dziś druga noc bez jedzenia. Choc dzis byly stęki nocne i znow znalazł sie u mnie w łóżku, nawet nie wiem kiedy ;)

Cos jeszcze chciałam.....

11 lata 1 miesiąc temu #869419 przez Kasiasia
Wy to jestescie gospodynie na 102. A Karolka to juz w ogóle!

Ja nie szaleje.
Na święta wyjeżdżamy do rodzicow meza. (Najchetniej pojechalabym przed samymi swietami i cos przygotowanego z domu wziela, ale wtedy na krócej bysmy jechali. Kurde maz mnie wkurza bo on musi wcześniej przyjecha bo na jakis zlot motocyklowy sie umówił. Dwa tyg wczesniej tez jedzie wiec jeden moglby sobie odpuścić, ale gdzie tam)
Mieszkanie tylko troche ogarne i zrobie raczej wiossenne dekoracje mieszkania. A za super porzadki typu okna, firany itp wezme sie po swietach jak mąż bedzie mial wolne.
Tak sie zastanawiam czy jie zrobic Tomkowi jakiegos ładnego koszyczka do poswiecenia?

Aleksia a gdzie zaopatrujesz sie w te elementy na jajeczka: cekihy, kwiatuszki?
Ja mam bzika na punkcie takich dekoracji (teraz z wiadomych wzgledow musialam sie ograniczyc) ale czesto wczesjiej jezdzilam na gielde kwiatowa, a tam pelno sklepikow z takimi dekoracjami... a do tego u nas sa takie "jarmarki rzeczy ładnych" i jezdze tam popodgladac cos, nacieszyc oczy :-) jutro wlasnie mamy i moze uda mi sie pojechac. Malutkakilka chyba tez nasze pasje podziela, nie?

11 lata 1 miesiąc temu #869422 przez Sophie25
Witam sie i ja :-)

Malutka ja przy Zosi wogole nie robilam testu poprostu poszlam do lekarza po takim czasie rozczarowac poprostu ja juz nie tobie testow Jak przy Zosi poszlam do lekarza to niewierzylam ze sie udalo zadnegi testu nie ribilam i teraz tez czekam bo boje sie rozvzarowania ti nie samozaparcie lecz lek ....

11 lata 1 miesiąc temu #869423 przez Kasiasia
Marta ja w tym parku bylam przypadkiem, bo musialam do tego przedszkola ksiazki zawieźć. Jak zobaczylam ten plac zabaw to stwierdzilam ze chwile zostaniemy mimo ze Tomek mial jesc. Fajny ten plC zabaw. Nasze przy nim wymiekaja B)
Chyba duzy ten park? Stwierdzilismy z mezem ze kiedys wezmiemy wozek i przyjedziemy po nim pojezdzic.

11 lata 1 miesiąc temu #869424 przez Kasiasia
Sophie dobrze ze jestes bo juz myslalam ze gadam sama z soba :P

Bedzie dobrze. Bedzie tak jak ma byc!!

11 lata 1 miesiąc temu #869445 przez Kasiasia
No nie wszystkie sprzataja?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka