BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #869449 przez cordis
Dzień dobry

nadrabiam, wreszcie mam kompa dla siebie, mój mąż jak oszołom do nocy siedzi bo jakąś wojnę mają :dry: gimnazjum wita normalnie.

Kasiu KATARZYNO zabraniam Ci tak myśleć!?!?!?! co to w ogóle ma być?!?!?! jesteś kobietą, matką a my silne jesteśmy przegoń te czarne myśli sioooo daleko!

Sophie trzymam kciuki żeby to kłucie to było na TO :)))

ja pitole ale torty dałyście wow, ja to mega ciemniak jestem nic praktycznie upiec nie umiem nawet jak robię wg przepisu to i tak zonk wychodzi :dry: . Pszczółka mi się baaaardzo podoba :)

Hania ;-) sąd niby ma przykład dawać ale wiesz jak to jest... najciemniej pod latarnią. Dorze, że już masz wyniki i wiesz na czym stoisz, po kuracji kg polecą w dół :)

Karolka czym smarujesz Gabi dziąsełka? wiem pytałam już ale zapomniałam :lol:

teściowa:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #869457 przez KaRoLkA
Kasia dzieki za taka pochwałę :blush: alez mi sie miło zrobiło :)

Cordis ja jej smaruje DENTIBABY ale ciula daje :/
odnosnie jasnie T to olej to pomamrac sobie musi , a to Ty jestes matka i robisz wszystko jak należy żeby synusiowi bylo jak najlepiej :)

Haniu my też swiecimy tak jak i Ty plus maselko i chrzan ;) mam nadzieje ze jak zęby wyjda to bedzie ladnie spała :)
Ja za mycie okien i prannie firanek biore sie za tydzien:)

Sophie badz dobrej mysli :)

Malutka pokaz łupy :) a zadne z hutkow ktore Ci wkleilam nie beda ???

Na dzis już posprzatane , wrocilysmy wlasnie ze sklepu bo naszlo mnie na ciasto i bede robic takie z truskawkami i borowkami
kotlet.tv/placek-z-owocami/

na kolacje z mezulem salatka z kurakiem i grzankami :)

Gabi nabila sobie sznita na samym srodku czoła , pcha sie gdzie popadnie i nie patrzy i jak zaryla o róg sciany tak slad został :/

11 lata 1 miesiąc temu #869467 przez Kasiasia
Cordis ja się zastrzelę! taka teściowa! ale musiałaś nagrzeszyć ze ci się taka trafiła ;) oczywiście żart :P

Ja właśnie wynalazłam jakąś wystawę kolejek niedaleko wiec może męża-węża wyciągnę, bo tym siedzeniem w domu dołujemy się.

Właśnie sobie z kuzynka ponarzekałyśmy smsowo i jest mi lepiej :laugh: synek spi juz 2 godziny :cheer:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869471 przez Hania84
Karolka ja taki placek na proszku często robiłam w zeszłym roku :) pycha jest :) ale żeby owoce nie spadły na sam dół to najlepiej cisto posypac bułką tartą i dopiero wtedy kłaść na to owoce :) nie wiem czy w przepisie to pisało...bo ja tylko składniki przeczytałam :)

A ja mam dziś na obiad dorsza z piekarnika :) już się marynuje ( czosnek, cytryna, koperek, sól i tymianek) :)

Zaraz Lenie daję obiadek i musi iśc spać bo szał pępka mam z nia...a jak zaśnie to Wam wstawię Lenitę jakie miny mi ostatnio robi :D no i w ogóle wstawię Wam Lenkę z kilkoma różnymi pozami, uśmiechami i minkami ...bo dawno nic nie było :P

Cordis a T. ale szczera :cheer: ja to bym chyba nie umiała trzymac języka za zębami jakby mi tak odpalała B) jenyyy niektórzy ludzie nie maja swego życia...tylko patrzą żeby się powtrącać, namieszac i popsuć :angry: olej tego babsztyla :P

Gabi :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869472 przez aleksiaa88
Kasia ja kupiłam w sklepie za do 10 zł i kosztowały 3,99zł 5 kolorów cekinów 100 sztuk każdy kolor plus szpilki a tak sam jeden kolor w księgarni kosztuje 2,50zł .
czasem warto zaglądnąć do takiego sklepu co wszystko jest i nie ma nic tak na prawdę.

Mały śpi a ja myję podłogi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Troszku się wpieniłam

Co do święconek to pierwsze słyszę, żeby pomarańcze.
U mnie jest kiełbasa, jajko, chrzan, masło, sól, babka i słodkie jajko czekoladowe.

Co do masy to lubię grysik gotować na mleku z wanilia i to łączę z masłem ucieranym.
Jeden biszkopt już się piecze jeszcze 2 i połowa roboty jest :silly:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869490 przez KaRoLkA
Haniu nie opadly owocki :) daj troche rybki :D i czekam na fotki Lenki :)

Zapraszam na kawke i ciacho :lol: tylko pudrem posypac jak ostygnie

a tak w ogóle Kasia to pokaż się bo ja niewiem nawet jak wyglądasz :( buuu

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869493 przez Hania84
Lenka zasnęła a ja zmiksowałam zdjęcia i oto one :lol:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Karolka pysznie wygląda ciacho :)

aleksiaa my dajemy pomarańczko :) ale o babce pierwsze słyszę :silly: także co kraj to obyczaj :blink:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869501 przez KaRoLkA
Hehehe Lenka minki Twoje najlepsze , czym się tak wkurzyła ??? :lol: śliczny usmiech z zebulkami :)

Gabi po obiadku usnela bo maruda taka ze głowa mała , tatuś też jeszcze śpi także mam luzz :laugh: jeszcze tylko prasowanie na później i moge rozpoczynac weekend :)

aha odnosnie święconki to u Mnie i pomarancza i babka i sól obowiazkowo :)

11 lata 1 miesiąc temu #869533 przez Kasiasia
Karolka kiedyś wklejalysmy nasze zdjecia. Ja nowszych juz nie mam.

11 lata 1 miesiąc temu #869554 przez szósteczka
Hej ja sie wreszcie jestem od rana wzięłam sie za ogród, wygrabiłyśmy z dziewczynami, dosiałam warzyw, podlałam poustawiałam meble ogrodowe, podałam obiad dzieciakom i jestem spompowana a jeszcze trzeba chałupę ogarnąć ale trochę odsapne i wezme sie dalej za robote, mojego dzis nie ma bo pracuje a juto jedziemy na urodziny chrześniaka K do tej jedzy jego bratowej.
Cordia wsplczuje teściowej kolejna najmądrzejsza sie znalazła.
Torty przepiękne ja to zabardzo nie wiem czy będę piekla bo zawsze boje sie ze mi nie wyjdzie, ale ta pszczółka przepiękna moze sprubuje.
My do święconki nigdy nie dawaliśmy masła ale może jak bym miała takiego baranka to bym włożyła musze takiej formy poszukać, ale za to odkąd mieszkamy tu to sama piekę drożdżowy koszyk i wszyscy są zachwyceni myślałam ze na wsi to co drugi taki będzie a tu nie ja jedyna taki robie. Tez uwielbiam świąteczne ozdoby i je robić na niedziele palmowa to musze zrobić w tym roku 10 palemek na kiermasz szkolny każde dziecko ma przynieść 2 a z dochodu zawsze maja później jakas wycieczke organizowana. Wiec potem kupujemy jakąś czasem swoją. :-)
Miłej reszty dnia.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869571 przez Hania84
Karolka o nic się nie wkurzyła :D ona takie minki robi :D i wciaga przy tym głośno powietrze do nosa i wypuszcza i tak raz za razem :lol: taka jej zabawa :blink:

szósteczka moi rodzice i ja mamy drewnianą :) trzeba ją na 15min przed robieniem zanurzyć we wodzie i potem najpierw w jedną połówkę kładziesz masło, potem w drugą...złączasz i dokłądasz jeszcze bo musi być dobrze ubite i delikatnie wyciągasz :) my oczy robimy z pieprzu a uszy i ogonek z listka bukszpanu :lol: i baranek jak ta lala :)

ale tu dziś cicho :)

Gochens ???
Ikunia ???
srenka ???
Sophie ???
Malutka ???
Agusia ???
ktoś jeszcze??? bo czasem mogłam zapomnieć ???
Karolka, aleksiaa, szósteczka, Kasia pisały niedawno więc nie wywołuję do tablicy hehe ;)
Marta u T. :side:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869573 przez Gochens
Dzień dobry ;)

Jestem juz w domu po targach, nawet mieliśmy spory ruch wiec fajnie, może coś się uda sprzedać ;)

Karolka Ty to jesteś piekareczka!! Ciasto mniam!!
Sophie boska ta pszczółka mnie się skojarzyło z cyckami B)
Lenka i jej minki jak zawsze boska :lol: U nas się wkłada białą kiełbasę, wędline, chlebek sól pieprz masło chrzan, jajeczko no i można jakieś słodkości i mandarynki tez, ogólnie dowolność ;) baranek z masy cukrowej tez często gości ;)
Cordis ach ta teściowa ;) powinnaś ja nazywać "dobra rada" taka teściowa to istny SKARB :S

Ja dziś idę do psiapsioly na urodziny a wczoraj wino wypił mój mąż bo ja niestety odpłynełam :silly: na szczęście ja firanek w domu nie mam więc będzie mniej do roboty. Święta pewnie spędzimy u mamy bo teściowa nie wiem czy będzie coś robić czy nie.. Tylko zasłonki u Alka wybiorę i trzeba będzie zawiesić na nowo. Poza tym jak będzie mi się chciało to okna umyje :lol:

W ogóle dziś na targach było towarzystwo od mojego byłego no i w sumie tam nikt nie wiedział ze jestem w kolejnej ciąży a tu się nagle dowiedzieli wiec pewnie do niego szybko dotrze ta wiadomość... Na szczęście niedawno znalazł sobie dziewczynę wiec juz tak nie przeżywa naszego rozstania.. :cheer:

11 lata 1 miesiąc temu #869582 przez cordis
czekamy.... na wizytę fuck :angry:

tak tak aleksia ona właśnie jest z TYCH świętych nawet kuźwa karnet na pierwszy rząd w kościele ma ;-) no zołza jest i tyle, niby na zewnątrz taka słodycz że można się na słodko zesrać.

ja też do koszyka daję pomarańczkę i babkę taką minimini:)

jaka Lenka fajna, Hania mój też właśnie tak fuczy jak opisałaś a potem się sam z tego śmieje.

Gochenes ale i tak pewnie byłego zakłuje ta wiadomość :)

Karolka a jakim prawem Ty tak pieczesz co?!?!?! czemu ja nie umiem buuuu

dzisiaj 2 razy znowu wstał, a już tam szybko raczkuje do kontaktów że tylko biegam za nim

U Was też tak pochmurno, co za pogoda

11 lata 1 miesiąc temu #869599 przez KaRoLkA
Gochens ale Ci dobrze firanek nie masz :) a chłoptasia napewno piknie w serduchu

Cordis przesyłam duze pokłady cierpliwości ale z T sie nie patyczkuj tylko pyskuj jak bedzie cud rady dawała :) a pieczenie proste moge Cie instruowac krok po kroku :)

Kasia ja nie widziałam buuu ;/

Mężu kupił mi nowe żelazko B) oł jeee on zawsze wie jakiego przyjaciela mi trzeba :)

11 lata 1 miesiąc temu #869617 przez violcia00
hej.

a u nas dzis cieplo bylo,teraz cos sie pogoda popsula :angry:

w nocy spalam tylko 3 h,tak mnie oczy piekły i łzawily,kichalam smarkalam,nie wiem czy to jakas alergia czy przeziebienie ,teraz jest ok,a pozniej to oskar co chwile sie budzil z placzem :(

bylam dzis na lowach upolowalam troche ciuszkow dla oskiego niewiele,bardziej dla bebe mojej siory i dla kuzynki meza,dla mamy kilka sukienek i dla siebie w lidlu fajne spodnie i ogolnie czekolady,czekoladki i inne prezenty dla rodzinki bo zawsze jak wracam z fr to oczekuja cos ode mnie,a pojedziemy pewnie w maju,tylko na 2 tyg,pozniej w lipcu natydzien do hiszpani :blush:

karolka to ja juz wiem kto mi tort upiecze(zart)a to ciasto z owocami wyglada smakowicie ,jak teraz nie jem slodyczy tak bym sie na kawaleczek skusila :laugh: ,a mezu to wiedzial jaki prezent kupic :silly:

Minki Lenkowe cudowne i ona taka kochana :kiss:

Co do swieconki to u nas:kiełbacha,jajca,sól,masło,pomarancze,chlebek,tego balwana z ,masla nie mamy w zwyczaju.

karolka mialam pytac-gdzie swiecicie pisanki?

ja chyba jutro pojade do genewy na msze bo to niedziela palmowa,dobrze mowie,bo dawno juz w polskim kosciele nie bylam a zabki to inaczej maja :P

ja okna tez w przyszlym tyg.myje i piore firanki,a tyle ich mam ze dlugo mi zejdzie :huh:

kasia jedno zdjecie raz dosalas,prosimy o wiecej :lol:

oskar mi cos kaszle coraz bardziej,mam nadzieje ze go chorobsko nie rozbierze.

milego popoludnia :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka