BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #870687 przez Agusia83
Karolka, ona od miesiąca często mruży oczka...nie wiem, może jestem przewrażliwona, ale ostatnio czesto zaczęła się potykac i przewracać...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #870701 przez Ikunia1910
Karolka to uzeczko co ja wklejalam fote jest wlasnie takie niemowlece pietrowe ale pewnie bedzie mega drogie wiec zbudujemy takie sami w razie co :p

Malutka swietne ciuchy uwielbiam dziewczynki w czerwieni t. Mowi ze dzieci powinny tylko w pastelach chodzic bo takie kolory to za mocne ale ja mam duzo ciuchow " mocnych" i zoska wyglada w nich zajebiaszczo do tego te corne ocka szatanskie ;)
Teraz wiki i gabi myszkowo miniowe blizniaczki;) a butki do tej tiulowej to najbardziej pasuja te z ta klamerka z serduszkiem na dole po lewej;)

Marta witajcie w gronie dzieciaczkow po wypadkach :( no coz nasze dzieci coraz bardziej ruchliwe i ciekawskie wiec nie da sie uniknac takich niedosc przyjemnych zdazen.

Srenka zapomnialam napisac z tego wszystkiego ze slicznie wyszliscie na tych fotkach, a pawcio na tym koniku bomba, moja sie sama nie chce trzymac na takim. A i jak tam dolegliwosci ciazowe?

Agusia oby Emi nic nie bylo z oczkami i zeby okazalo sie ze ci sie tylko wydaje. Trzymam kciuki:*
A arturek przesliczny uwielbiam jego oczeta sa takie madre jak na takiego maluszka i ladnie wazy przystojniacha

Sophie ja sie boje kotow i moze wyjde na jakiegos sadyste ale jak jade w trase i widze rozjechane koty to sie ciesze ze nie zdazyly mi przebiec drogi... Mam cos z mozgiem no nie... Ladne z daleka z bliska nie podchodze nawet bo one chyba wyczowaja moj strach i zaraz sycza:( ale mimo to gratuluje powiekszenia rodzinki i dosc sporo tych kocietek;) teraz macie niezly zwierzyniec w domciu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #870732 przez aleksiaa88
Wstawać piękne słońce

Oskarek :kiss:

Plan na dziś z rana grządka po południu może się uda to będziemy jeździć wózkiem po mieście park i takie inne

Co do gryzienia to czasem ma takie napady jak jest w dobrym humorze to sie cieszy i fryzie za nos lub brode a do policzka otwiera buzię przytula się i robi takie jakby pierdziwaki wciąga i wypuszcza powietrze i to tak brzmi. Ma tez czasem coś takiego, że lezy i czeka, żeby się z nim pomiziać wtedy nosem łaskoczę go też robię pierdziawki a on wtedy się śmieje przewraca na boki kwiczy ale czeka dalej żeby się tak bawić jak już ma dość to siada. I tak codziennie oczekuje takiej zabawy z każdym z osobna znaczy mama i tata.
Czasem jak się go nosi na rękach to łapie za nos i odwraca sobie twarz i ogląda z dwóch stron. A jak się coś mówi to zagląda w usta. A jak jest u taty na baranach znaczy na szyi mu siedzi to wykręca mu głowę i ogląda oczy a potem pac pac rękami po głowie. I takie zabawy to codziennie ma.
Nie ma jak na śniadanie zjeść resztki torta :silly:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #870741 przez KaRoLkA
Dzien dobry w ten deszczowy wtorek ,

My oczywiscie pobudka punkt 7 jak z zegarkiem w pupci :) ale za to jak dałam piciu jak sie kładłam o 23 tak jedna pobudka o 4 :laugh: mogło by już tak zostać :) i poranna kupka znowu zrobiona do nocnika :) jupiii

Aleksia daj kawalek do kawy nie badz taka :P

Agusia dobrze że interweniujesz , i trzymam kciuki żeby podejrzenia się nie sprawdziły i wszystko z oczkami było ok:)

Ikunia to powodzenia z ta działką :) i ja osobiście uwielbiam Gabi w czerwieni , fiolecie i dzinsie :)
A mój to jak widzi że ubrałam jej sukienke to sie drze bo woli ją w spodniach i bluzie no ale to dziewczynka i bedzie chodzic w sukienkach :)

Oskarku buziaki od ciotki :kiss:

pogoda do bani wiec ze spaceru nici , na obiados lazania ,mam truskawki w lodowce wiec musze cos z nimi wykabinowac :D
jakis placuszek :blush:

Miłego dnia babeczki :)

11 lata 4 tygodni temu #870753 przez Sophie25
Witam sie i ja! :)

Agusia jaki ten moj zieciu jest przystojny!!!!!!!!!!! Śliczny chłopczyk a te oczka :D
Minki ma zabojcze a jak mruzy oczka na podryw :D

Ikunia no zwierzyniec niezły ale kotki małe pewnie oddamy komuś bo za duzo by ich było,a wierze Ci ze nie lubisz kotów bo wiele osob nie lubi :P
Ja uwielbiam to ich futerko a w zimie jeszcze wiecej go maja :D

U nas pogoda jak narazie słoneczna wiec cos zdziałamy ze spacerkiem , KaROlka to daj mi truskawek to zrobie ryz hah :D Moj uwielbia ale musze kupic mrożone poki co i mu zrobic :P

Zosia juz na nogach dzis podeszła do szafki i wszystkie gaety na podłodze były :P

Oskarek 100 lat słoneczko! :*

Ja moją z kolei w żołtym uwielbiam :D KaROlka moj ma tak samo robił by z niej dresiare tyko :D

Ika z działką faaajnie :D :)

11 lata 4 tygodni temu #870815 przez Sophie25
Wszyscy chyba na pole wyparowali a tu Zoska juz buszuje :laugh:
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #870827 przez szósteczka
hej dziewczyny u nas jak zwykle i naszczescie wreszcie zdrowo wiec jtro z rana zapisze sie do dzieci zdrowych wreszcie.
ciuszki z miki ekstra
sukienka do chrzty piekna a buciki te dolne mi sie podobaja.
jakie cuda czarne przepiekne tez uwielbiam kotki,
Ikunia trzymam kciuki za dzialke,
Agusia a moze ona taka niegrzeczna przez ten wzrok bo sobie z tym nie radzi oby bylo ok ale jak jest cos na rzeczy to dobrze ze diagnozujecie bedzie mozna cos zaradzic i bedzi lepiej , trzymam kciuki.
Ze spacerku u tay zdjecia super,
Jamoze wezme sie za okna ale mam ich w sumie 23 no jak w piwnicy odpuszcze to 17 ale ostatnii wciaz odpuszczalam wiec chyba nie da rady trzeba wszystkie umyc dobrze ze firanek i zaslon mniej ale i tak kuoa roboty .
Milego dnia papa

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #870828 przez szósteczka
cos mnie zduplikowalo wiec wycielam i cos dopisze.
wszystkie zdjecia sliczne .
Jeszcze musze zrobic pare moich stroikow jajek bo sie spodobaly sosiadce mojej mamy i zamowila zerkne czy na tqblicy takie sa i poile chodza.
pa

11 lata 4 tygodni temu #870831 przez cordis
Dzieeeeeń dobry
a co to tylko ja niewyspana?!?!?! no wiecie co :P

Oskarek :kiss:

Sophie wynaprawiają Cię i będziecie działać, poza tym jak już jesteś umówiona z Kasią to musisz na nią poczekać ;-)
Marta Wam tam zorganizuje podgrzewane sale, koce, no chyba że lato to wtedy klimę itp. ;)

Malutka mi się sukienka i buciki 1 podobają:)

Agusia nie ma żartów z oczkami jeszcze u takich małych bączków, lepiej sprawdzić.
wooow jakie Twoje dziecię ma czuprynę!!!!!

Gochenes jak po dermatologu ?

Ika Ty obchodzisz koty a ja psy, jak mieszkałam na poprzednim osiedlu i jak widziałam że sąsiedzi wypuścili psa samego i szczeka pod klatką to nie wychodziłam i czekałam aż go wezmą :))))))

Hania dobrze, że im wysłałaś za potwierdzeniem, a mama Twojego też taki typ co córka?

Ja byłam w pracy wczoraj pierwszy raz z Bartkiem ale był grzeczny :), rozpłakał się tylko na jedną babkę (raczej jej nie lubię) chyba wyczuł jej fluidy :P, no i już wiem że nie wracam na dawne miejsce i do sędziego z którym pracowałam, zobaczymy gdzie mnie rzucą.

11 lata 4 tygodni temu #870841 przez KaRoLkA
Jaka Zoska fajna , lobuziak mały :)

Szosteczka milego pucowania okien :)

My siedzimy w domu , deszcz pada i to pozadnie brrrr Gabi ucina drzemke a ja przepisy obczajam
taka zupkę chce zrobic , babcia zawsze taka robiła :blush:
www.zcukrempudrem.blogspot.ch/2013/11/prawdziwa-zalewajka.html

Gabi nic sie nie boi stoi przy kanapie i sie puszcza po czym levi na dupke, i zamias tak mowi bak :lol:

Cordis to z Toba niema co zadzierac bo zaraz na kolegium wyląduje :silly:

wlasnie Gochens co powiedział lekarz ???

Haniu doszła ta paczka co siora odesłała ??? Wróciła Wam te rzeczy co jej daliscie ???

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #870870 przez Hania84
Witamy i my :)

My już z rana byliśmy w Lidlu :lol: po 8 pojechaliśmy już :) kupiłam suszarke na dwór na pranie :lol: zawsze taką chciałam :) mój jak znajdzie chwile czasu to mi ją wkręci :)
o taka :
www.lidl.de/media/product/0/1/7/3/2/6/6/...pinne-regular--1.jpg

Lena spała całą noc :ohmy: myślałam ze bedzie głodna ale gdzie tam....nawet burza ją nie obudziła :lol: mogłam siebie i ją rano ze spokojem ubrac i dopiero potem zrobiłam kaszke...zrobiłam ciut więcej ale i tak nie zjadła wszystkiego. U nas jak u Karolki deszczowo...jak zajechaliśmy pod lidla to siedzielismy 10min. w aucie bo oberwanie chmury było :) ale dobrze że popadało bo ten kurz zmyło :) teraz się przejaśnia :)

Agusia dobrze, ze poszłaś z Emi do lekarza...wzrok to hiper ważny narząd ...trzeba o niego dbać i kontrolować :) trzymam kciuki by wszystko było dobrze :) A Artuś widze dorównuje minkami Lence :D boskie sa :lol: ja tez nie mogę napatrzeć się na jego oczy i włosy :D Lena to taki łysol przy nim :) i bardzo mi miło że Emi umie powiedzieć Lena :) buziak dla niej :kiss:

Cordis
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ciekawe w jakie egzotyczne miejsce Cię teraz przeniosą :side:

Malutka jak dla mnie to te pierwsze butki :) i ciuszki śliczne !!!! :)

A ja właśnie słyszałam zeby dziecko ubierac w żywe kolory i dużo czerwieni bo wtedy organizm lepiej pracuje...i to nie tylko u dziecka :)

Karolka jeszcze nie doszła...teraz przed świętami to pewnie trochę dłuzej idzie...może dziś lub jutro dojdzie...jak będzie to dam Wam znać co przysłała :blink:

Szósteczka miłych porządków...i super że dzieciaczki zdrowe wszystkie :)

Karolka super że nocnikowanie tak fajnie idzie :) ja przez tą ładną pogode troche to zaniedbałam...mniej sadzam niż zwykle :dry:
Fajnie ze Gabi dobrze spała :) oby tak zawsze :)

Sophie a co tam Zosia kombinuje? :D ale macie ładne słonko :)

Sophie ryż z truskawkami? nie jadłam :)

miłego wtorku :)

11 lata 4 tygodni temu #870882 przez Marta1985
Halo ....

Bartoszek na szczescie ok :) guza ino ma na czole :(

ALe do dziadków przyszedł prezent zajaczkowy i Bartuś jest wnizebowziety podobno :)

legowisko.sklep.pl/klocki-lego-5507-lego...28102-klocki%29-p168

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #870885 przez Kasiasia
Hej kobitki

ja dzis mega nie wyspana.... zęby w nocy znow dały czadu. Potem nibyopo proszku przeszłość ale synuś się zaciekaeił tym co pod łóżkiem i chciał tam wchodzić, no i placz od nowa bo mu mama nie pozwala.
Teraz zasnał.

Agusia oby z oczkami bylo ok! A to mrużnie tylko przejsciowe.
Co do psychologa dzieciecego to warte zastanowienia. Kolezanki przedszkolanki mowily mi że one rodzicom doradzają w razie jakiś problemów wizyte u niego. A ci vo skorzystali to potem często im dziękują bo sie okazalo ze wystarczyla jedna wizyta i kilka porad, zwrocenie uwagi na cos bardzo zwyczajnego i wszystko wrocilo do normy.
A artus śliczny. Ja zakochałam sie w ostatnim zdjeciu. Chyba bum sobie je powiększyła na ścianę B)

Sophie daj torta :P bo smaka zrobilas......

Hania to ty masz ogrodek? Strzel fotki! Plissssssss

ja taki ryz z trudkawkami to kojarzę z kolonii. Rzuccie przepisem :silly:

no i juz nie pamietam co chcialam.....

lece cos porobic bo ten moj zboj pewnie za chwile wstanie.
Dzis strajkuje i nie robię obiadu :S

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #870912 przez cordis
szósteczka ile masz okien :ohmy: , ja nie lubię myć okien, u mnie za chwilę od razu są zafajdane :/

Karolka możesz zadzierać przecież ja łagodny człowiek jestem :)
a zalewajkę robię na żurku :)

Haniu czyli niedaleko pada jabłko od jabłoni, ale na chrzest wnusi powinna babcia przyjść :)
Ja już kilka wydziałów przerabiałam tylko w 2 nie byłam i średnio chciałabym tam wylądować ale znając moje szczęście ;-)

Kasia jakie zapodałaś Tomkowi proszki? mój też strajkuje z zębami.

Marta a Bartek nie pakuje do buzi tych klocków? ja mam podobne ale mój wpycha je sobie do buzi a kaszle przy tym strasznie, więc ma zakaz i mu nie daje :P

Ja dzisiaj też nie robię, bigos się rozmraża :)

a wczoraj

11 lata 4 tygodni temu #870949 przez srenka_918
Witam ;)
Oskarku buziaczki ;)

Ja mimo, że mężu wstawał w nocy do małego średnio się wyspałam... Miałam jakieś uderzenia zimna i gorąca... a na koniec spania powitałam dzień czułym uściskiem z kibelkiem ;)
Pawełek wstał dziś o 7 (ostatnie dni spał mi do 8.30 z czego byłam bardzo zadowolona) A na drzemkę zasnął dopiero co, a myślałam że nie potrafi wytrzymać dłużej jak 4 godz bez spania, bo to dla niego już wyczyn ;)

Myśmy też już jeden spacer zaliczyli, a właściwie ja zabawiałam się w ogrodzie a Pawełek krzyczał na psa ;)
Potem tatuś posiedział z małym na dworze a ja szłam w las szukać gałęzi borówek żeby palemkę zrobić i prędzej bym znalazła pięknie rozwinięte krzaki jagód niż zielone borówki, te źle przezimowały... A bukszpanu nie mamy... Na szczęście mam jeszcze kilka dni żeby coś wykombinować ;)

Ja na obiad mam schabowe ;) Menias uczy się je robić ;) Dobrze że mi trochę pomidorowej z wczoraj zostało ;) W razie czego mam alternatywę i jeśc nie muszę ;)
Jak na razie nie narzekam na to że całymi dniami mam małża w domu, od czasu jak przestał marudzić to mi nawet pomaga ;) Obiecał mi, że jak nie będzie intensywnego słońca a najlepiej pochmurna pogoda (czyli nie dziś) to mi okna umyje ;) Jak patrzy na słońce to go oczy bolą... Trochę mi go szkoda, ale trochę ;)
Miłego dnia ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka