- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Synus wstal

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Cirdis co do karmienia to my na wieczor tez jemy kasze a potem kolejna o 7 rano a tak to nic nie podaje , a jesli chodzi o smoka to my coraz mbiej uzywamy zauwazylam ze dzieci w tym wieku zaczynaja miec mniejsza potrzebe ssania i wykorzystuje to i daje coraz zadziej ostatnia przerwa byla 2 tygodnie dalam mu jak jechalusmy gdzies autem zeby spokojnie siedzial bo ostatnio jak nie spi to marudzi w aucie ale powoli sie odzwyczajamy.
Haniu Pawel tez ruszyl do pilota potem zeby go zachecic rozkladalam mu a to bransoletki moje bo mu sie podobaja bly\zczace a to zegarek , pilot , jakis stary tel itp. a jak chodzilam z Wiolka naa rechabilitacje to kazqli nam na walku ja bujac w przud i w tyl tak ze jak do przodu to musiala sie oprzec na łapkach a dotylu na kolanach, taki walek dmuchany do raczkowania mozna kupic w dziececych albo zrobicsamemu z duzej 2 litrowej butelki po coli nalac polowe lub wiecej wody bo musi byc w miare ciezki i owinac kocem i zwiazac jak cukierek takie robilismy wlasnie wioli lekarz nam polecila itak cwiczylismy ale nie przejmuj sie tym raczkowaniem tak czasem jedno idzue wolniej a drugir szybciej rozni bywa W rizwijala sie w miare tak jak rowiesnicy a zaczeal chodzic dopiero jak miala 1,5 rooku bo strachluwa byla i bala sie ruszyc. wiec Lenka tez w swoim czasie ruszy nie przejmuj sie .
My mielismy dzis isc na szczepienie i kontrol ale lekarz sie rozchorowala mam jutri zadzwonic moze uda mi sie dostac , a juz mamy takie szczepieniowe zaleglosci koszmar brrrr.
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9

mój mąż wąż- jak to piszesz- wpada z pracy do domu taki głodny, że spokojnie tynk mógłby zdrapywać

w święta przyjeżdżają kuzyni z usa i będą chrzciny małego teraz ma 6 miesięcy, zostawiają dziecko babci (mamie kuzyna) która go na oczy nie widziała i kuzyn zabiera swoją żonę do ...Paryża jako prezent za urodzenie dziecka, a na chrzcinach ma być 70 osób !!! u mnie na weselu tyle nie było

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Mój Bartuś mleka już w zasadzie nie pije

A smoka powoli odstawiam ... daje mu tylko jak kwęka w nocy i na spacerku czasem.
I wczoraj wam nie napisałam ale mówię do mojego Małego mężczyzny - Bartuś daj Mamie buziaka a ten otwiera buzie i zbliża się do mnie i dostałam dwa razy soczystego buziaka

A co do mycia ząbków to my mamy mała szczoteczkę i daje Bartusiowi i on sobie sam szoruje ząbki ja mu dalej gazikiem myje buzie ale niestety to moim bólem okupione jest

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

moze dzis poprobuje ta szczoteczke
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4

Ja dziś wolne, zresztą chodzę już tylko dwa razy w tygodniu ewentualnie moge trzeci raz ale jak mi sie bedzie chcialo

Karolka zgadnij co jem??? Ryz z koktajlem z truskawek

Ika czekam na info od lekarzy- oby wszystko dobrze juz bylo i jedynym zmartwieniem twoim bylo jakie dać imię

Ja allegro zwiedzilam wzdłuż i wszesz.... Szatka i śiweca już przyszły, jutro ma byc sukienka...
Karolka ty chyba bylas ubrana w czarna sukienke na chrzcinach Gabi nie? bo chcialam ubrac czarna ale obawiam sie ze naraze sie na krytyke ze strony niektorych ludzi obecnych na chrzcinach ze na czarno dziecko chrzci...
Kurcze 70 osob na chrzcinach- chyba przegiecie. ja mialam 60 osob na weselu

Co do zębów mamy dwa dolne i trzy gorne. Reszty nie widze bo ani dziasla spuchniete ani co- chyba tylko gorna dwojka sie pcha bo takie szersze dziaslo w tym miejscu.
Mleko jemy na noc i nad ranem jak wstaje ale wtedy tylko zjada 120ml i sie bawimy i kolo 10 je kasze manne na mleku 3,2% z jakims owocem. Zastanawiam sie jak zlikwidowac mleko z butli na noc bo jak ja kapie to juz usypia i czeka az dostanie butle, wcina i zasypia w lozeczku od razu po zjedzeniu. a myk jest taki ze jak jest spiaca to za cholere nic nie wezmie do ust.
Ide wyprac ubranka recznie i wracam.
A wiecie co wyczytalam? Ze cwiczac 10 minut spala sie z organizmu glukoza i kwasy tluszczowe krazace w krwi a po kolejnych 30 minutach rezerwy tluszczu z bioder ud i boczkow... czyli trzeba cwiczyc 40 minut plus jakies jeszcze 20 by co kolwiek ruszylo z tych nadmairow

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

U nas dalej tylko 2 dolne jedynki i gora spuchnieta , myjemy malutką szczoteczka , najpierw jej daję do raczki to sama sobie czysci a później ładnie buzke otwiera i ja jej czyszcze

Smoczka uzywamy tylko inwylacznie do zasypiania bo jak usnie to sama wyplowa i jej już nie daje chyba że bardzo płacze .
No i mleka nie jedlismy juz w nocy ale niestety nie dała oszukac sie woda czy herbatka wic o 4 czy 5 dostaje meko ale tylko 120 ml z czego całego nie wypja i sama pozniej zasypia aż do 7 przeważnie

Marta słodkie to musi byc taki buziol od synusia

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4

A co do smoczka to tylko do spania a jak zasnie to sama wypluwa, no i czasami jak jest marudna a gdzies jestesmy. w innych sytuacjach unikamy

Gochens my na plamki czerwone i suche dostalismy masc pimafukort i po 3-4 dniach juz bylo niewidoczne i gladkie.
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mnie nie było strasznie daleko się z małym wybrałam nie było nas prawie 1,5 godz to nic, że pada trochę wieje ale w łóżku było bosko. Obrócił się do mnie dupką i spał na boku a ja się przytuliłam super było.
Co do smoczka to jak idzie spać dostaje po butli jak zaśnie to sam się go pozbywa. W nocy czasem mu daje jak zje a się wierci jeszcze ale i tak rano już go nie ma.
Póki co pije w nocy mleko po 21-szej jakieś 180 wciąga potem koło 2 już 100 i o 5-tej lub 6-stej 150 kaszy i śpi do 8 a czasem zdarzy się nawet do 9 ale to rzadkość ilka razy w miesiącu.
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.

Malutka 70 sporo, ale jak ich stać to niech robią, mój kuzyn nie z tych co "zastaw się a postaw się" ale mama jego żony.... oj bardzo lubi nieswoją kasą rozporządzać

Marta mój też daje cmoka jak się zbliżamy głowami do siebie w zabawie tyle że mój z językiem od razu się pakuje

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Kasiu skąd wiedziałaś że z Lenką urzędujemy po sklepach ?

Kupiłam pampersy, kaszki, bodziaki z kr.rękawem, koszyczek do święconki (bez ucha bo tu innych nie mają

Kasiu a skąd ten strajk?

ja dla siebie dziś tez nie robię...mam bułkę z ziarnem i do tego wędlina, ogórek i pomidor

Ikunia dbaj o siebie i fasolinkę...sniadanie to podstawa

szósteczka dzięki za rady odnośnie tego walca

I fajny prezent sobie mężu sprawił

dziś sięgała na ziemi zabawkę i przechyliła się do przodu po nią..a nie była dostatecznie blisko i klapnęła czołem w podłogę...guza ma

aleksiaa my nadal mamy 6 zębów

Lenka w nocy nie je już od połowy stycznia.
A smoka nie musze oduczać bo w ogóle nie chciała, więc jeden problem z głowy mamy

Malutka no właśnie ja tez chcę iść w czerni do chrztu z białymi dodatkami to mama juz mi suszy głowę że to nie pogrzeb tylko chrzciny...ale ja sie w czerni dobrze czuję więc co poradzę

Marta ale super jak takie buziaki idą już

aha a mleko Lenka pije raz na dobę do snu...a rano wcina kaszkę

szósteczka ja mam suszarkę 4-ramienną

zobacz:
allegro.pl/suszarka-ogrodowa-na-pranie-d...nek-i4053807570.html
i nie jest droga

Violcia co u Was?

- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

moze dzis poprobuje ta szczoteczke
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
jeszcze bedzie tu szczuc mnie i moja wyobraznie
na widok tego biszkopta juz mnie skrecilo!