BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 tygodni temu #871141 przez cordis
jaka u mnie ulewa :ohmy: ale zakwitnie jutro wszystko :)

Ikunia to kiedy ogłaszasz światu radosną nowinę? :)

Gochenes oby małemu po smarowidłach się poprawiło, a idziesz do kontroli z nim ?

Karolka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hania Lenka Cię jeszcze zaskoczy i zacznie sama śmigać, przyjdzie jej czas, poczekaj za niedługo za nią nie nadążysz
:ohmy: :ohmy: ale babiszon wredny z tej siory ja pierdziele Hania zapakujemy ją z moją T. w inną galaktykę :P
a o robotę się nie martwię, gdzieś mnie dadzą gorzej z tym, że ja już wyszłam z wprawy z pisania szybkiego :lol: :lol:

Sophie dalej kłopot i to większy!!! bo sąsiedzi nade mną założyli jakieś siatki i druty i te obsrańce u mnie lotnisko sobie zrobiły dzisiaj się już tak wpieniłam (bo mam miotłę na balkonie) i zaczaiłam na te gruchacze i grzmotnęłam i chyba jednego zabiłam ale ciiiiiiiiiiiiiiicho :silly: ale w sumie jak potem patrzyłam przez balkon to nic nie leżało chyba że jakiś kot wpitolił :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #871142 przez srenka_918
Haniu a jak zostawiasz Lenkę na ziemi na siedząco to ona jak coś sięga się przewraca?
Pawełek jakiś czas temu tylko siedział i jak coś było za daleko to płakał, ale pewnego dnia się skapnął że jak się "położy" to będzie dalej i potem się siłował sam ze sobą... Od jakiś 2 tyg raczkuje, ale tylko do tyłu... Idzie mu to bardzo szybko, ale do przodu nie pójdzie, bo nie, dla zasady ;)
Daj więcej samodzielności Lence, to pomaga ;)

Po południu nawiedziła nas burza i się pogoda popsuła... Dalej było ciepło, ale wiatr straszny się zrobił i ciągle jak nie pada, to mży... A mój mężu zadowolony bo i słońce zginęło i wsiadł w auto i pojechał do mamusi ;)

Mój synek już śpiący jest, to muszę go pozabawiać żeby wytrzymał jak najdłużej, jak kładę go po 21 to śpi mi do 8 ;) A jak wcześniej to niestety wstaje wcześniej...

11 lata 4 tygodni temu #871148 przez Gochens
Haniu no właśnie chciałam żebyśmy na śniadanie pojechali do mojej mamy a na obiad do teściów no ale zobaczymy bo nie wiem w końcu czy moja mama będzie robić to śniadanie :S :S
Łatwiej by było gdyby teściowa wpadła na to żeby ich zaprosić no ale w końcu to dorośli więc nie będę im mówić co mają robić.

Ika ale by były jaja jak by była dwójka :lol:

Cordis no to Sąsiedzi sobie Poradzili? dawaj jakiegoś kota na balkon i juz hehe

Alan wykapany juz śpi, mój Jedzie na piłkę a ja niedługo idę do łóżka q może najpierw poćwicze ręce??

11 lata 4 tygodni temu #871160 przez Kasiasia
HANIU z tym raczkowaniem poradz sie jak do maja nie zacznie ale pewnie od razu bedzie chodzic. A macie m8ze śliskie podłogi? A ta siostra twojego to beznadziejna.....

Agusia ale cie roznosi w kuchni widze...

Sophie smutno ci ze cordis o golebie zagadujesz? Jeju jai mnue zakrecilo az jak zobaczylam twojs magnolie. Chyba mnie z zazdrosci teraz poskreca.

Gochens ulozy sie jakis z mamami.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 tygodni temu #871163 przez Ikunia1910
Cordis myśle ze jak jednego srak ptaka bedzie mniej to nikt sie nie skapnie:P

Sophie zapomnialam fajowa maglonia ale jeszcze widac młodziutka:)

Gochensie!!! I pomyslec ze dopiero sie śmiałam z ciebie :P :kiss:

ja zrobiłam kotlety mielone z papryką i pulpety z syrem żółtym w sosie porowo marchwiowo ziołowo jogurtowym :P zebysmy nie jedli przez tydz jednego :P

musze chyba dryndnąć do córci... :blush:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 tygodni temu #871172 przez Hania84
Gochens ułoży się zobaczysz :) będzie tak że wszystkim przypasi i nic się nie martw :)

Ikunia takie kotleciki to moja mama często robi ale dodaje jeszcze albo porę albo pieczarki :)
a widzisz to nie pomyślałam żeby za bioderka ją chwycić...ale pewnie to i tak nic nie da...ona nie chce i już.
No tak we wrześniu to już spory brzuszek będzie :lol: pewnie próbuj :) kto nie próbuje ten nic nie ma :)

Dziewczyny Lenka sama często po podłodze buszuje :) ona teraz woli na ziemi jak na kanapie :) juz tak chyba od miesiąca :) a jak chce coś sięgnąć to na pupie podskakuje do przodu cwaniara...nie położy się za chiny jakby podłoga miała parzyć :P a często też robi tak że jak coś widzi i to chce to krzyczy by jej podać...nie robimy tego...ale jej wrzask nie raz jest tak ogłuszający że wygrywa :P tłumaczenie nic nie daje i pokazywanie jak ma sięgnąć bo wrzask jeszcze gorszy...ma charakterek choinka jasna :S

Cordis takie siatki na balkonie żeby ptaszyska nie wlatywały to dobra sprawa jest Ci powiem :) spróbuj może też :) tu w DE pełno ich :) a Twoją T. chętnie wyśle w kosmos ze siora A. :D haha matko co Ty masz za marę też :cheer: ja pikolę tak rozgraniczac dzieci i takie komentarze dawać :ohmy: chora!

Lena już od po 19 śpi :) wypiła mleczko i nyna :)

...o mój właśnie wrócił z pracy :)

11 lata 4 tygodni temu #871174 przez Ikunia1910
Haniu to myslę ze nie ma sie co martwic jakos sobie Lenka radzi jakos sie przemieszcza wiec mysle ze zakuma w koncu i siegniecie jakis dalszych zabawek jak długo bedzie cos chciała i długo nikt jej tego nie da to sie moze wysili :P

Kasiu coś ci posta wcieło:(

Dzwoniłam do mamy i wy piszecie ze wasze maluchy juz śpią słodko a moja gra z rodzinką w darta i kręgle na kinekcie :P haha ale sie uśmiałam. Kinder party:P

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #871179 przez Gochens
Kasia posta zjadłaś ;)

Haniu są jakieś Ćwiczenia jeśli dziecko nie raczkuje wiem bo moja znajoma Chodziła na rehabilitację właśnie ale nie wiem dokładnie jakie to były Ćwiczenia :S tempo tempem ale w maju to skonsultuj pytanie nic nie kosztuje a czasem lepiej dmuchać na zimne ;)

Ika widzisz jak to mówią " nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku. Dziadek się śmiał i TO SAMO MIAŁ :lol: Kurde trzymam kciuki za ta prace żeby się coś udało złapać.

Właśnie dzwoniła mama żeby nas na śniadanie w 1 Dzień zaprosić i na 2 cały :blink: Także git malina. dziś w faktach mówili o dziecku rocznym co 5 kg ważyło :angry: :angry: :angry: "mamusia" go przez 2 tygodnie nie karmiła ale PIŁ wiec nie widziała problemu :angry: :angry: :ohmy: :huh:

11 lata 4 tygodni temu #871191 przez Hania84
Gochens no i widzisz po problemie :lol: fajnie że się ułożyło :)
ale straszne to o czym piszesz :ohmy: ale jak roczne dziecko waży 5kg to musiała go "mamusia" nie karmić dłużej jak 2 tyg. tylko zastanawiam się dlaczego ono nie wiem, nie płakało, nie krzyczało z głodu...przecież jak ja Lenie bym nie dała to by mnie żywcem zjadła i zakrzyczała na całego :ohmy: Że tacy bestialscy ludzie chodzą po ziemi ! jak można takie maleństwo zagłodzić :ohmy: toż to szok i az nóż się w kieszeni otwiera.

haha Ikunia Twoja Zosia the best...mamy nie ma to se w gierki pyka :D :lol: dobre, dobre :D
kota nie ma myszy harcują :D

a ja mam mega dni płodne teraz :D żel na sto dwa gęsty i piękny hihi :P sorki za szczegóły :P

Gochens no zobacze jak to będzie do 9 maja i najwyżej popytam czy mam sie martwić czy nie.

11 lata 4 tygodni temu #871199 przez Gochens
Jak się okazało " mamusia" nie była ani razu u lekarza czy ma szczepieniu odkąd dziecko się urodziło a pani z opieki jak widziała dziecko to było grubo ubrane bo to zima... teraz nie mogą dziecku podać butelki z jedzeniem bo to mogłoby go zabić :ohmy: masakra....

Hania no to działaj kochana!! dołącz.do nas :lol:

Dziś oficjalnie założyłam konto oszczędnościowe w mBanku swoim i odkładamy z mężem kasę! jestem z siebie taka dumna :lol:

11 lata 4 tygodni temu #871200 przez Hania84
Gochens haha niedoczekanie Wasze :lol: pffff :blink:
to ta "mamusia" widac to świadomie robiła :angry: zołza jedna ! a te babki co w opiekach pracują to albo ślepe albo udają że nie widzą problemu :angry: takie w ogóle nie powinny pracować w takich miejscach bo jak dziecko potrzebuje pomocy to nikt mu nie pomoże :angry:

Gochens GRATULACJE konta oszczędnościowego :lol: świetny pomysł :)

11 lata 4 tygodni temu #871205 przez Kasiasia
Ja zjadłam tego posta. Dzis nie bylo obiadu wiec to z glodu!

11 lata 4 tygodni temu #871211 przez Sophie25
JEstem zakupy udane ale ja juz padam bo Zosia dopiero usnęła a dzis była taka żywiołowa ze masakra tak to jest jak zaczyna dziecko chodzić wiec Hania ostrzegam ze wkrotce i Ty tak posmigasz za Lenką! :D :D

Kasia to musi byc smutno jak sie o golebie pyta? :D :P NIe skumałam :P

Gochens u nas to jest tak ze moja by chciała zebysmy do niej ale moj nie chce i zawsze tesciowa wygrywa :D

Ikunia to jutro bd kciuki zaciskac jak u gina bd :)

Pokaze Wam jutro łupy lece bo mnie plecy napitalają :/

Aaaaaa i wracam do pracy jutro ide na 3 h :) takze nastepna bede pracujaca ale piszaca bo bd mogła pisac :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #871212 przez KaRoLkA
Ikunia robilam raz takie kotleciki i byly boskie , nawet przepis na poczte wstawilam ;) Zoska prze agentka jest u Babci to szaleje malutka hihi :)

Gochens gratki za założenie konta i powodzenia przy odkladaniu żeby szybko kupka rosła :)
A to o tym dziecku okropne, jak tak mozna serca nie miec zeby dziecko głodzic :/ a widziałaś to onrodzinie 6 osobowej co za 900 zł musza wyżyć i mieszkanie okropne jeden grzyb a pomoc spoleczna na to ze jedynym rozwiazaniem na polepszenie warunków tej rodziny jest wyjazd za granice :/ nosz najlepiej sie ludzi pozbyc zamias im pomoc tylko mogli hy chociaż ta prace zorganizowac :/

Cordis nic sie nie przejmuj , nikt nie zauważy że jeden osrołek zniknął :) Twojej T i jej teksty to okropne normalnie rece i cycki opadaja , nie widzi nic wiecej jak czubek wlasnego nosa i corke :/ osobisvie nie lubie takich podziałów , Nas jest 5 i rodzice wszystkich traktują jednakowo . Trzymam kciuki by mąż wkoncu sie postawił :)

Haniu nic sie nie martw Lenka jest mądra dziewczynką i da sobie rade , wkoncu zakuma o co chodzi , ja Gabi zachęcałam stawiajac jej buty lub piloty i wkoncu sie odważyła :) zostaw Lenke tak jak Ikunia mowi sama sobie niech sobie radzi , zabawki tak kawalek dalej żeby musiała sie nachylic i zobaczysz że da rade :)

sophie śliczna magnolia :) a z tych truskawek to chce takiego placuszka zrobic
szalonapatelnia.blogspot.ch/2013/07/bisz...kami-smietana-i.html
O kolejna pracująca :) a jak mogę zapytac to gdzie pracujesz i co robisz ???:) i czekam na foty łupow

Gabi już śpi , padła przed 20 , rozmawialam przez skypa z rodzicami i mowia do Niej wołają a ta nic nie zwraca uwagi w ogóle :/ w sumie to widziala ich jak miała pół roku no ale glupio tak jak mówią do niej a ta nawet sie nie popatrzy :(

11 lata 4 tygodni temu #871220 przez Hania84
Sophie to czekamy jutro na foto :)

Karolka będe teraz tak cześciej robić że zabawki jej oddale i niech sobie sięga :)
A z tą rodzina 6 osobową to masakra jakaś...jak jest "problem" to lepiej sie go pozbyć B) żałosne. Te urzedasy z opieki to jakieś z kamienia. Dobrze, że jeszcze nie powiedzieli że żeby polepszyc warunki tej rodziny to musza im dzieci zabrać :ohmy: B) bo to już by było w ogóle przegięcie!

Karolka ja się obawiam, ze ona na moich rodziców też tak zareaguje :( ale co się dziwic, nie zna ich...widziała ich ja miała 3,5 miesiaca a to już dawno było i nie pamięta. Niby cieszy sie jak słyszy babcie w tel. ale to nie to samo jak zobaczyć. Może pozna po głosie...ale zobaczymy jak to bedzie... ona jest bardzo kontaktowa i szybko sie aklimatyzuje więc mam nadzieję że szybko załapie i się zgra :) Jak dziecko ma u kogoś dobrze to szybko lubi dane osoby :)

Patrzę z moim właśnie na DMAX program o tirach i życiu kierowców :) fajny nawet :) 2 babki kierują takimi potworami...odważne są :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka