BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #872185 przez Gochens
U nas wizyta darmowa jeśli na NFZ :) A jeśli robie USG to za takie potwierdzające ciąże 120 zł a jeśli już te późniejsze genetyczne to 180 zł. Jednak tam gdzie robie mają naprawdę mega sprzęt a lekarz jest wykwalifikowany w chorobach genetycznych także wiem że jestem w dobrych rękach :)

Ika a Ty byłaś w Medeorze??
Kasia co się stało?
Aleksia ja zupełnie odwrotnie wolę leżaczek piwko zimne w rączke i cały dzień leże na słońcu w ogrodzie, nie cierpię robić no może skoszę trawkę :lol:
Sophie szybko zleci :)
Karolka Pani Walewska :) i te placki z rana nie są czerwone ale po kąpieli jest dramat :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #872259 przez Sophie25
Jestem juz w domku i mała zjadła zupkę i zasneła :O

A ja oczywiscie po drodze kupiłam sobie big maca :D mialam nie jesc tego nooo ale głod podpowiadał :P
Mezusiowi zrobie pizze dzis bo mam kawalki drozdzy zamrozone :)

Kasia co tam ze humor zły ? :/

Dobra lece jeszcze pranie zrobie :)

11 lata 1 miesiąc temu #872260 przez Kasiasia
A Gochens takie domowe spięcia.

A moze Alus za duzo czasu spędza w wannie? My mamy to AZS i w wodzie wskazane mamy 5-7 minut. A ma czasem synus sucha skore gdzies na nozkach np albo na zgieciach?

11 lata 1 miesiąc temu #872271 przez Sophie25
Gochens a jakie masci Ci przepisała ? :)
Bo moja kuzynka miała podobna sytuacje i dermatolog kazała jej smarować malą "LIPOBAZE" i naprawde przeszło po paru dniach :)

11 lata 1 miesiąc temu #872295 przez cordis
normalnie próbuję od rana i nie mogę napisać nic grrrrrrrr

solenizanci zdrówka :kiss: a co z Milady? ktoś miał do niej kontakt na gadu, tam też jej nie ma ??

u mnie od wczoraj pada i szaro a ja tak przyzwyczaiłam się do spacerów codziennych że mnie aż nosi w domu.

Ja chodziłam prywatnie do gina i za każdym razem miałam usg, pierwsze w 7 tygodniu natomiast jak dawał badania to prawie za każde płaciłam chyba że szłam do lekarza pierwszego kontaktu żeby mi zlecił te badania to wtedy za darmo.
Ikunia dobrze, że B. zadwolony niech już myśli nad tym łóżeczkiem podwójnym ;-) poza tym Marta przy wszystkich zobowiązała się do podgrzewanej sali i koców tak, że nic tylko rodzić ;-)

Gochenes tylko się nie śmiej, myłaś małego w mące? Bartek po porodzie był cały wysypany i myłam go w mące super wszystko zeszło dość szybko :)

Malutka ale Twoja Wiki ma pozycje do spania, i wow aż tyle wszamała oczywiście gratulacje za kroczki kolejna samodzielna rośnie. Mój ma tak łóżko zabudowane że, prawie jak zamek w Malborku :P

Karolka ale fajowe ciuchy upolowałaś, a jak masz problem z ciastem to tak :P sobie robisz panią walewską potem wbijasz do mnie ja Ci udostępniam kuchnię i mi robisz drugie, tak że problem z głowy taaaaaaaadam ;-)

Kasia co tam? wąż mąż Cię spina??

Wy takie piękne ogródki robicie a ja myślę nad czymś na balkon co odstraszy mi komary, więcej nie robię bo chyba remont w sierpniu się szykuje i burzyć będą.

Na święta nas nie ma całe więc też tylko jakąś sałatkę do domu, ale pewnie moi rodzice zaś dadzą tony jedzenia więc nawet nie mam po co robić :)

11 lata 1 miesiąc temu #872334 przez Ikunia1910
No uporałam się z tym burdlem :P tylko B bedzie mial niespodzianke jak wróci bo pozostawiał mi wszystkie papiery na stole a ja mu wpierdzieliłam wszystko do komody wiec jak cos bedzie szukał na bank nie znajdzie hihi no ale prosiłam 3 dni zeby to zwinął.
Juz mam czysciutko piekanik i szafki wymyte, ubikacja, odkurzone i zmyte podłogi, Zośka po obiedzie, teraz ja coś szamne moze odmroze sobie paszteciki i zjem z barszczykiem czerwonym ... w planach jeszcze zrobienie kopytek na jutro, buraków zasmazanych i jakiegos szybkiego placka moze zebre albo jakies proszkowe z wisniami cos dobrego do kawusi zeby było...własnie musze zlikwidowac kawe...:(

Kasiu nie smutaj:* co tam znów sie dzieje niedobrego?

Gochens tak w Medeorze u tego Bauma z owłosionymi łapami;p

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872336 przez aleksiaa88
I chwilę było słońce.
A to moje jajca

Jeszcze mam dwa męża hahahahahah je inaczej udekoruje B) :blush:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872340 przez Gochens
Ika!! Weź no zwolnij dziewczyno z tymi robotami :) A ja polecam Ci Laskowskiego bo ten Baum to traumy można się nabawić :dry:

Dziewczyny niestety nie pamiętam nazwy ale spojrzę jak wróce na chatex... My wczesniej mielimsy krem Diprobase ale to bym cos na zasadzie oilatum.. W mące czyli krochmalu tak? Nie kąpałam ... A Aluś nie za długo właśnie siedzi w wannie... Może z 10 minut razem z napuszczeniem wody? No i skórę ma suchą i raczej kremy nie pomagaja

Sophie no widzisz nie było najgorzej a Big Maca raz na jakiś czas można zjeść :lol:

Aleksia super te jajca!!!!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872345 przez aleksiaa88
Wygłupy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #872351 przez cordis
Ika zwoooooooooooooolnij :)

Gochenes tak w krochmalu :)

aleksia a te dwa co zostały to też idziesz święcić ??? :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872377 przez Ikunia1910
juz zwalniam teraz tylko pichcenie to sama przyjemnosc. A chałupke zapusciłam strasznie az wstyd sie przyznac, nawet w zeszłym tyg jak mama chciala wejsc na kawe bo z markietu wracała to jej nie wpuścilam haha:P ale teraz czyściutko uwielbiam jak tak jest. a i moze cos w tym jest ze w ciazy znów ma sie taka werwe której juz mi brakowało, cus sie w tym umyśle poprzestawiało. Gochens ja nie bede juz mieniac doktora:P niech se bedzie ten, mi to bez rożnicy raczej jakby sie cos działo to zauwazy a ja raczej nie naleze do jakis wymagajacych pacjentek zreszta jesli ta ciaza bedzie taka jak poprzednia to bede znów chodzic do tekarza tylko po to zeby mnie zobaczył i tyle:P a w rodzeniu i tak mi nie pomoże haha

Aleksia niezłe jajca:) a i Alberto niezłe miny strzela :)

Oj sophie ja bym tez zjadła fuj fuda jakiegos... :S dobre było ? :lol:

Gochens nie wiem co ci poradzic ale jesli to po kapieli sie ewidentnie nasila to moze ma uczulenie na wode... spróbuj moze przegotowac wode do kąpieli w jakims duzym garze? Bo moze to sie wydawac smieszne ale słyszałam juz o takich przypadkach. a moze kosmetyki trzeba zmienic, sama nie wiem. powinno mu coś schodzic po tych masciach :S

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #872392 przez Hania84
Jestem i ja :)

Karolka skąd wiedziałaś że wróce z łupami ? :silly: zaraz Wam wkleję poniżej :) i lenkę dzisiejsza poranna też :lol: :lol:

a więc:

Karolka śliczne te sukienki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O Boże zakochała sie w każdej !!!!!!!!!!!!!!!!!! masz gust dziewczyno :blink:

Sophie Twoje kiecki i sweterek Zosi tez ekstra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :blink:

Srenka ja zażywałam tutaj rennie :) zapytaj się jeszcze w aptece bo może dla kobiet w ciąży mają rennie o innym składzie...

Gochens buziak dla Alego :kiss: spróbuj mąkę ziemniaczana tak jak Cordis pisze :)

Ikunia fajnie, że B. sie tak cieszy...a miłości na pewno mu starczy niech sie nie boi...i na pewno zostanie jeszcze jej dla 3 bobasa :silly: ... i ZWOLNIJ kobieto !!!!!!!!!!!!!!!!!

aleksia jojca ekstra !!!!!!!!!!!!!!!! masz zdolności też :)

szósteczka i co zamówiłaś tę suszarkę ? :)

a Milady pisała do Sophie że rezygnuje z forum...z tego co pamiętam :S

Malutka...wiki to bombowa jest z tym krętoleniem :D

a Albercik fajne minki robi :side:

UWAGA! UWAGA ! mamy 7 ząb !!!!! przebita jest prawa górna dwójka :lol: i za chwile będzie lewa górna dwójka...takze lada moment bedzie 8 :cheer:

my dziś zalatany dzien mamy...mój w domu bo ma dzień urlopu i kupiliśmy w obi kosiarkę żyłkową, kupiłam jeszcze krzak bukszpanu, stroik na wielkanoc, kupilismy do moich rodziców winka, i ajerkoniaki na prezenty bo mam w rodzinie 2 Iwony :) a to 23 maja :)
Lence kupiłam 2 bluzeczki na teraz jeszcze i 4 body bez rękawków na lato :) kupiliśmy też jej układankę z farmą i jeździk :lol: ale to za kilka miesięcy pewnie dopiero jak zacznie troszkę dreptać i na stojąco trzymać równowagę :) ale fajny jest :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872394 przez Hania84
:side:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #872406 przez aleksiaa88
Hania pier..... tą siostrunię tak ja swoją szwagierkę i żyję jak się widujemy to tylko cześć za bardzo nie mam z nią o czym gadać a nawet jakby było to mi się nie chce ust otwierać i jej słuchać

Bodziaki świetne kolorki.
A Lena co zamierza robić, że tak siedzi ?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872418 przez Sophie25
Ale Lenka sliczna!! I jezdzik ma super :D A zaciekawiła mnie ta zabawka to jakies figurki zwierzatek do wkladania ? :)

Albercik boskie minki :D vhyba nic nie nabroiłeś hm ? :) :D

Ika Oszczedzaj sie oszczedzaj kochana My Cie tu pilnowac bedziemy ! :D :)
Nooo i pyszne było co prawda niby nie zdrowe i kaloryczne ale od czasu do czasu trzeba pogrzeszyc :D NO i co poradzić jak po drodze sie mija takie miejsce :D Teraz w zestawie daja ksiazke gratis :D

Zastanawia mnie placek Pinacolada robiła ktoras ? :) Z racji ze kokos uwielbiam to takie cos mnie zachwyca :D MAcie jakies fajne z kokosem przepisy to do mnie :D

Gratulacje dla Lenki idzie jak burza z zabkami! :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka