BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #872066 przez Ikunia1910
dziendobry

Ale jestem padła jakaś Zosiek coś się wcześniej obudziła o 8. A B jeszcze w nocy sie na przytulańce zebrało:P

Sophie bardzo mi sie podoba ten sweterek w grochy dla małej. jest na prawde cudny.

Gratulacje dla Wikusi za pierwsze samodzielne kroczki :) i świetne pozy przybiera do snu :)

Aleksia ja tez na szczebelki kłade koc ale moja to ciagle wszystko ściąga i to samo jak wstanie to wszystko co zostawie na przewijaku jest jej i nie wiadomo po co ląduje u niej w łóżeczku :P

Karolka nie zrobił usg bo tam nie mają w gabinetach usg ( a szkoda mi wywalić ponad stówke zeby iść gdzieś prywatnie) Podejrzewam ze da mi skierowanie na usg dopiero w maju jak juz bedzie miał wyniki z laboratorium, być może nie jest dla niego zadnym potwierdzeniem testowanie i czeka na badania zreszta ksiazeczki tez mi nie dał. Ale zdąże. Najwazniejsze ze pierwsza wizyta zaliczona wrazie co na przyszłe becikowe :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A rodzince jeszcze nie mówiłam, może poczekamy do świąt. A może do pierwszego usg? zobaczymy.

Musze sie wziąć za sprzatanie mam taki burdel na kółkach i tyle roboty ze najchetniej bym nie wychodziła z łóżka, do tego ta pogoda. Chyba ogarne to co sie da przy zosce a później po 15 zaniose ja do t na góre i sobie na spokojnie sprzatne reszte.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #872084 przez Sophie25
Jestem ja na szybko :laugh:
Dzis na nogach od 5 :ohmy:
Zosia 2 pobudki w nocy zrobiła i wpoł do 6 przejał ja mezuś :)

KaROlka ja pracuje teraz do 12 i jade do domku wymiana z mezem i maz jedZie takze dobze :) Wczoraj jak wrociłam po 1 dniu to odrazu dał mi ja na rece i z tekstem "Dobrze ze jestes bo ona juz do Cb chciała! " Normalnie jak obrazek Srenki dosłownie, a mowił ze o 11 mu usneła ale chłop to chłop :silly:

Kasia no filmiki i zdj patrze w telefon non stop normalnie nawet sie do zdj usmiechałam wczoraj .... :blush:

Ikunia wszystko bedzie dobrze najwazniejsze ze masz wsparcie B super ma podejscie bardzo dojrzałe :kiss:

A teraz solenizanci Albercik,Nastka i Iwo 100 lat perełki! :kiss: :kiss:
A Milady chyba naprawde odeszła nic juz nie pisze ... nie mam pojecia co u niej nastepna chyba po Klarze ona tez sie nie oddzywa :(

A co do placków to musze jeszcze pomyslec :laugh: a ten tort zajebiaszczy :laugh:

Wiki normalnie spi jak Zoska ona osttnio dosłownie w poprzek cały czas :laugh:

Dobra tyle bom sie rozpisała :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #872092 przez KaRoLkA
Aleksia to Ty taka ogrodniczka , zazdroszcze swoich warzywek :)

Sophie to dobrze że tak z mężem sie wymieniacie , obowiązki po polowie i extra :)

Ikunia bardzo sie ciesze ze B tak fajnie do tego podchodzi i ma takie myślenie , abo miłość niech sie nie martwi jak zobaczy kolejne dziecię to pokocha tak samo jak i Zosie :) a to z tym usg takie buty , myslalam że nie zrobił bo tak mu sie uwidzialo ale skoro niemial sprzetu to luz :) Wy w PL musicie gdzie indziej chodzic robić badania ??? Typu krew , mocz??? Bo ja tutaj chodzilam do jednej przychodni gdzie mialam gina i tam robili mi badania i usg takze nie musiałam nigdzie indziej chodzic a do tego ani razu nie widzialam swoich wyników bo wszystko do lekarza bezposrednio dochodziło on tylko na wizycie mi mówił czy wszystko ok z badaniami i całą reszta :)

Hania pewnie juz spaceruje :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872095 przez Gochens
Dzień Dobry

Dziewczynki wczoraj tak was tylko "przeleciałam" bo pojechaliśmy zaraz po wannnie na zakupy do Smyka bo chciałam koleżance coś kupić dla jej bobaska no ale zamiast prezentów kupiliśmy Alkowi buciczki i czapeczke z mikim :)

Albercik sto latek myszko :kiss:
Najpierw napisze co u nas, otóż cycek nadal ma te czerwone plamy wczoraj odebrałam tą drugą maść bo mam smarować na zmianę raz jedna raz druga. Ale jeszcze nie widze żadnej poprawy. Czekamy do poniedziałku i jak coś idziemy się pokazać, wiem że przyjmuje też na NFZ gdzieś niedaleko nas także zobaczymy czy się uda wcisnąć :)
Przebiła się dolna dwójka więc mamy już 7 zębów :ohmy: U mnie z pracą ok czasem jest więcej czasem mniej ale ogólnie daje rade bardziej siedząca niż chodząca także dupsko rośnie. Sophie ja nie tęsknie w ogóle, może to głupie ale wiem że mojemu dziecku nie dzieje się krzywda i że nie jada salcesonu :silly: bo babcia ma zakaz dawania czegokolwiek także takie oddech jest fajny :)

Wracam kilka stron dalej i zaczynam odpisywanie:)

Karolka świetne te łupy :) A z weselem szkoda ale może chociaż pojedziecie na jedno? :)
Sophie równiez bardzo mi się podobają ciuszki Twe a spódniczki no no druga dla mnie bomba ale ja pewnie bym wyglądała jak szafa bo te fale to jak dodatkowe 10 kg no ale Ty chudzinka jesteś :blush: :blink: Co do tęsknoty to już wiesz :) nie martw się będzie dobrze troche oddechu złapać naprawdę dobrze robi
Ikunia tak wcześnie lekarze nie zlecają USG :( to raczej jak bys chciała iść no to za kaskę a tak to pewnie dostaniesz skierowanie na 12 tydzień :blink: Noo faceci to zawsze lajtowo podchodzą ale lepsze takie podejście niż np by się załamał, także oparcie kiepskie. Będzie dobrze dacie rade, dużo ciuszków Wam zostaje i wszystko po Zosi jeśli będzie dziewczynka a jak chłopak to się wymienimy hehe :side: :silly: a właśnie !! Ika kiedy mówisz rodzinie??
Kasiu pewnie że wykupiłam abonament !! Długie kąpiele codziennie być muszą żeby maluszek sobie dodatkowo z mamuśką popływał :lol:
Malutka gratulacje dla Wiki za samodzielne chodzenie!! Suuuper :blush:

Alan nie je w nocy a smoczek tylko jak idzie spać ewentualnie jak gdzieś jedziemy i jest marudny to smok uspokajacz do buzi i jest gitez

Karolka ja nie pieke nic na święta bo nas wywiewa :lol:

Dobra wracam do pracy buziaki w pysiaki :woohoo: :kiss: :woohoo: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #872097 przez Sophie25
Karolka alee fajnie ze wszystko na miejscu bylo, ja badania robilam w osrodku a do lekarza prywatnie jezdzilam do miasta z wynikami ale On usg i wszystko robil w gabinecie :-)

11 lata 1 miesiąc temu #872100 przez Marta1985
Hej ...

ja mam od groma roboty ale nawet spore chęci bo dziś wszytsko idzie po mojej mysli :P

Kasia
Firanki jeszcze nie wiszą bo trzeba karinsze jeszcze zamontować :P

Sophie u mnie z rozłąką to jest ok bo pracę i rodziców mam w odlełosci 10 min piechotką :) do tego moi rodzice się nim zajmują i wiem ze Bartkowi jest z nimi jak w niebie :) Mama mi smski pisze co robią i czasami przychodza pod moją pracę jak wracaja ze spacerku to do nich na chwilkę zejde :)

Dziś i jutro mój małż ma wolne bo dzis musi sporo spraw pozałatwiać a jutro on będzie z Bartkiem jak będę w pracy :P zobaczymy co powie :P Już sie z niego śmiałam, ze musi obiadek ugotować Bartkowi - to mi odpowiedział ze dziś wieczorem ja mam ugotować ;P

A łupy odzieżowe super :)

Co do lekarza to ja chodziłam prywatnie 10 minut autkiem i usg dopochwowe miałam za każdym razem na wizycie no i 2 takie 3d/4d. A na badania chodziłam do swoje przychodni którą mam pod nosem.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872105 przez Ikunia1910
Karolka zalezy u nas w klinice jest punkt pobran i tez wyniki odrazu do karty wkladaja, ale to zalezy gdzie kto chodzi a czasem np jak ma sie blizej do przychodni to mozna zrobic u siebie na osiedlu i pozniej przywiesc ale wygodniej wszystko w jednym miejscu.

Zoska znow zasnela oj bym sie do niej dołączyla ale tyyyle roboty:(

Ciekawe co u Milady i dzieciakow, mogłaby wrócić...

Aleksia tez zazdroszcze takiego ogrodka warzywnego.
Jak bedziemy miec juz swoj wymarzony domek to tez zrobie warzywniaczek z marchewka, pietrucha, lubczykiem, szczypiorem, salatka, fasolka i jakies drzewka owocowe...oj jakie czlowiek ma piekne marzenia;) ale przynajmniej mamy do czego dążyć;)

Hania to znowu z jakimis zakupami wroci:p

Mam nadzieje ze Alusiowi zejda te plamy:*

Marta obawiam sie ze jakby malz ugotowal to by bylo cos nie dla dziecka :p wiec lepiej sama zrób bartkowi papu.
No i jak mezus ma wolne to niech zaklada karnisze ;)

11 lata 1 miesiąc temu #872109 przez Gochens

11 lata 1 miesiąc temu #872115 przez Marta1985
Ikunia u nas mąż dużo gotuje i smacznie :) jemu się porostu nie chce :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #872117 przez aleksiaa88
A to Aluś ma najwięcej zęboli a Pawełek szósteczki w ogóle
Tylko ile Lenka ma ciekawe kto jest na prowadzeniu.

Co do warzywniaka to ja uwielbiam się paść na słońcu plewiąc. Mnie grzebanie paluchami w ziemi między roślinkami uspokaja.

Co do pieczenia na święta to na pewno babka, z jedna sałatka nie chce mi się piec za bardzo. Może sernik i tyle. Jeszcze zrobię jaja faszerowane i dziękuję bardzo

Kiedyś więcej robiłam ale teraz za bardzo mi się nie chce i tak nikt do nas nie przychodzi to po co to wszystko starczy dla nas. I tak w pierwszy dzień jedziemy do teściowej

Co do lekarza to ja znalazłam sobie lekarza i akurat w tej przychodni mieli wszystko na miejscu laboratorium więc wyniki od razu lądowały w karcie. A lekarz przyjmował w środy na nfz a w inny dzień prywatnie jak się chciało przyjść. I zawsze mówił jak by się coś działo to dzwonić do niego.
Raz dzwoniłam akurat święta szły boże narodzenie i zaczęło mnie boleć dziwacznie w brzuchu to zadzwoniłam i kazał przyjechać do szpitala bo akurat miał dyżur. A potem jego tekst lepiej przyjechać i sprawdzić niż całe święta się martwić.
A teraz w tej przychodni mają nowy sprzed 3d więc już całkiem ful wypas kiedyś tylko mieli zwykły. Może na drugie dziecko się tam załapię jak będziemy mieć.

11 lata 1 miesiąc temu #872123 przez Ikunia1910
Uwaga złożyłam łóżko i zjadlam śniadanie haha jakis postęp:p

Martusia to jak umie to nie wyreczac ;) hihi

Ja na swieta robie tylko koszyczek bo w niedziele jedziemy do chrzestnej B. Bo ona organizuje w tym roku a w poniedzialek moze do mamy ale to na chwilke. Wiec nic nie robie, chyba ze babcia poprosi to zrobie pasztet, grzanki i tak juz sie nie napije:/ no moze tak jak aleksia ukrece babke marmurkowa i tyle:p za to licze ze zapelnimy lodowe po swietach bo ciotka to zawsze nam pelno zarcia pakuje :p

11 lata 1 miesiąc temu #872131 przez KaRoLkA
No to widze że z tymi badaniami to zależy gdzie :)

Gochens kurcze w ogóle nie bledna te placki ??:/ Alus juz schabowe może wcinac bo ma czym gryźć a u Nas tylko 2 :/ i pluskaj się pluskaj jak możesz :)

Marta fajnie miec męża gotujacego , moj to jedynie jajecznice zrobi hihi no to jak Ma wolne to wio karnisze przykrecac :)

Aleksia ja też lubiłam plewac a teraz niemam gdzie :/

Wlasnie Wiki gratulacje za kroczki samodzielne :)

Ika kladz sie i odpoczywaj , sprzatanie nie zając :) teraz musisz duzo odpoczywać

Ja mysle upiec babkę i jakies ciasto mam dwa typy tylko niewiem ktore wybrac :p pomóżcie
www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/pani_walewska/przepis.html
lub
www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/stefanka/przepis.html

Ide cos pichcic póki Gabi śpi bo później jakis spacerek :)

11 lata 1 miesiąc temu #872138 przez Sophie25
Jeszcze jakaś godzinka i zobacze skarba wiem ze potrzeba czasu zeby sie przyzwyczaić,Marta fajnie ze mama przychodzi z małym zawsze to chwilka zobaczyć małego i sie Bartus cieszy jak mamusie zobaczy :-) Duzo pracy masz dzis ja to dzis nawet luzik ale jak przyjdzie maj czerwiec to bedzie sajgon ...

KaROlka ja piekłam 2 lata temu ten placek pani Walawska i jest wysmienity moj to tak Go podhlona i sie zachwycał jak mało ktorym co jest masa bezowa :P

Ja musze pomyslec o zmianie ginekologa szukałam ostatnio, moj co prawda bardzo dobry ale troche olewajacy jak dla mnie pamiec juz nie ta starszy i wogole zapomina pacjentki powaznieee :O
Stary sprzet 3d/4d u niego nie ma, za wizyte brał 100 zł prywatnie ale dodzwonic sie do niego graniczyło z cudem duzo pacjentek miał ale wszystkie poprzechodziły do młodszego wiadomo lepszy sprzet opuieka i jeszcze jest ordunatorem teraz ... a ile wasi w waszych regionach brali prywatnie za wizyte?
Otatnio u niego tez 100 zł zapłaciłam a slyszałam ze ten młodzy bierze 140 :O

11 lata 1 miesiąc temu #872146 przez Marta1985
U nas koszt wizyty miedzy 80 - 100. USG 4D 200 ZŁ a drugie 4d za darmo w jakieś klinice było bo dał skierowanie bo ta klinika jakiś bezpłatny program miała :) Do tego cytologia i ktg za darmo i jak miałam zakądany pessar to też bezkosztowo no i ktoras kontrolę po załozeniu miałam tez za darmo :)

A teraz podobno zakupił nowy kosmiczny fotel :P

11 lata 1 miesiąc temu #872175 przez Kasiasia
Wszystko przeczytalam ale nic nie 8dpisze bo dzis u mnie wszystko do d..... B)
Raz z gorki raz pod górkę B)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka