BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #871693 przez cordis
aleksiaa !!!!!!!!!!! jak mogłaś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #871702 przez szósteczka
Haniu dzieki za info o suszarce super zaraz chyba kupie a ze w sobote po ten samochod przz radom jedziemy to bysmy odebrali.

11 lata 1 miesiąc temu #871716 przez Hania84
Lencia wstała ...spała mi 3h dziś :lol: mogłaby tak spać przed świętami jak będę pichcić :silly: ale dzieci wyczuwają takie momenty i wtedy jak na złość śpią krótko :lol:
Zjadła obiadek ...pod koniec nie chciała już za bardzo otwierać buzi ale zjadła do końca a jak wyniosłam do kuchni to zaczęła wołać "amm" haha
Teraz siedzi na podłodze , ma zabawki oddalone i co? przesuwa się podskakując na dupci :D cwaniara :lol:

szósteczka no popatrz jak fajnie się składa :) haha to jeszcze byś przy okazji zaoszczędziła 25 zł :)

u nas dziś 17 stopni tylko...ale pięknie i słonecznie z lekkim wietrzykiem ...

...a gdzie Was wywiało mamuśki ???

aleksiaa tak wspomniałaś o zębach i dziś z ciekawości spojrzałam w paszczu Lence i chyba prawa górna dwójka się przebiła...ale na 100% nie jestem pewna bo jak chciałam się dokładniej przyjrzeć to mi zamykała buźkę i nie chciała otworzyć...nawet jak ją rozśmieszałam to się śmiała ze zamknięta buzią :D ale jakiś biały punkcik mi śmignął :S więc nie wiem...

11 lata 1 miesiąc temu #871720 przez aleksiaa88
Zęby rosną jak grzyby po deszczu.

Mały czort stoi koło łóżka podnosi jedną nogę i chce się wspinać teraz na wszystko chce się wspinać tylko nie daje rady jeszcze.

11 lata 1 miesiąc temu #871732 przez Gochens
Dzień dobry moje człowieki :lol:

Jestem dopiero gdyż w pracy dużo pracy po pracy obiad a teraz Relax w wannie ;)

Ika jedz śniadania dbaj o siebie!!

U nas dwójki się przebily na górze i chyba 3 idzie bo ma taką gule białą :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #871744 przez malutkamilka
Hania84 napisał:

a ja mam mega dni płodne teraz :D żel na sto dwa gęsty i piękny hihi :P sorki za szczegóły :P

Haniu to juz duzo, to jest pierwszy kroczek do npr ;)

Ja mam teraz 11 dzien cyklu, a od wczoraj mam pelno bialawo przezroczystego rozciagliwego na okolo 1cm, dzis jest go jeszcze wiecej i juz przezroczysty rozciagliwy na okolo 2 cm, jutro czuje ze bedzie apogeum i bede plywac. Czasami mam tak ze jest wodnisty a rozciagliwy tak ze mozna w ta i spowrotem nim bawic :silly:

I powiedzcie jak bysmy mieli nawet zaliczyc wpadke jak poczynajac od poczatku roku, wrocil na siweta czekalam na @, jak jechal w styczniu bylam ledwo co po @, w lutym wrócil przed @ i pojechal w trakcie @, w marcu na weekend jak przyjechal to bylo po dniach plodnych i teraz wraca zaraz po bo w 15 dniu cyklu czyli u mnie juz marne szanse na poczecie i zostaje na dwa tygodnie wiec jakby nie patrzec nic nie zmajstrujemy. :blush:
(juz mam wypraktykowane bo zanim zaczelam stosowac npr to zawsze celowalismy w 14,15 lub 16 dzien cyklu i klapa, a jak polecielismy po bandzie w 10 dniu bo wyjezdzal to zaskoczylam :silly: )

Aleksia za to zdjęcie reszti torta to masz kopala w dupala ;) Nawet smaku nie zdarzyłam poczuć ;)

Haniu włąsnie ja też mam dodatki ecru, buty jeszczer ze slubu i do tego skor taka jakby marynarka, ale cos czuje ze bedzie chlodno a sukienke i ta czarna i ta lososiowa na ramiaczkach szerokich.... Jutro bede sama w wielkim meiscie to lukne ale cos czuje ze sklep bedzie otawrty od 10 a ja od 10 juz musze byc w pracy wiec chyba bedzie dupa zimna.

Musze isc budzic malego czorta bo znow wieczorem bedzie miec problem z zasnieciem.

11 lata 1 miesiąc temu #871756 przez aleksiaa88
Malutka to ja się nastawię jak mi załadujesz to ruszę dupę i pójdę groch namoczyć do sadzenia.

Ja raczej też nie zaliczę wpadki chyba, że planowana. Jak mam dni płodne to nie robimy tego a jak przejdą to szalejemy co drugi dzień aż na okres zastopuje :lol:
Mi się wszystko wydłużyło kiedyś szczyt był 13/14 dzień a teraz 17/18 a okres dostaje koło 33 dnia a kiedyś 29/30 dzień.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #871765 przez KaRoLkA
Jestem i ja po zakupkach, ale bylo fajnie tak z dzieciakami :) obkupilam Gabi ze hoho sukienke na swieta i na roczek i katanke i pizamke i geterki :) w H&M sa super ubranka normalnie sie zakochalam :) kumpela moja wraca do francji buuuu z kim na spacery bede chodziła , musze jakas inna wychaczyc :)

Haniu widzisz Lenka idzie do przodu , raz guza nabije to pozniej bedzie kombinowac zobaczysz :)

Gochens nie przepracowywuj sie :) jak tam te plamki znikaja Alkowi ???

Ikunia jak po lekarzu ???

Sophie jak po pierwszym dniu w pracy ???

Aleksia spacerowiczko odemnie też kopniak w tylek :p idz tego grocha moczyc :silly:

szosteczka ale swietny prezent mężu sobie zrobił :)

Malutka nie przejmuj się dasz dodatkow jasnych i bedzie git zobaczysz :) czarny przeciez nie ubiera sie tylko na pogrzeb bo mała czarna najbardziej sexi jest :/
.
Wam zebiszcze rosną jak szalone a u Nas stanęło na 2 :/
A tu moje łupy:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #871789 przez aleksiaa88
Karolka pokaż sukienkę niech się napatrzę i powzdycham
Czerwona w groszki jest cudna

Ikunia gdzie żeś jest

11 lata 1 miesiąc temu #871874 przez Sophie25
Jestem wreszcie i ja! :) :laugh:

W pracy było super troche sie odzwyczaiłam ale dałam rede! :) :laugh:

KaroLka pytałas o moja prace ja zajmuje sie sprzedażą biletów autokarowych komunikacji międzynarodowej ,sprzedażą biletów lotniczych i ubezpieczeniami turystycznymi :)
BArdzo lubie moja prace :)
ale łupy bombowe super sukieneczka a ta kurteczka dżinsowa super jest! :laugh:

Aleksia ale mi smaka zrobiłaś tym kawałkiem osz TY!! :laugh:

KaKasia zgadłas rano byłam w pracy faaajnie to ułozyłaś! :lol:

U nas jak narazie 4 zabki! :)

Gochens ja własnie z wanny relax wyszłam :laugh:

Pokaze Wam obiecane łupy :

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #871891 przez Sophie25
kurdddeee jakis blad wyskakiwał cały czas :dry: ;/ :angry:

A jeszcze chciałam Wam pokazac co zamowiłam Zosi bo sie w tym sweterku zakochałam poprostu :blush:

I sobie zamowiłam 2 spodnice cza jakos wygladać! hah :lol: :laugh:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #871895 przez KaRoLkA
Sophie ubranka super, ten płaszczyk fioletowy i sweterek boski :) spódniczki tez extra:) o to pracę masz super , zazdroszczę :)

Gabi spi , a ja popijam piwko z sokiem :lol:
Dostalismy zaproszenie odnmojej kolezanki na wesele w październiku, także mamy już dwa jedno we wrześniu a drugie w październiku tylko pewnie na rzadne nie pojedziemy bo moj nie dostanie urlopu w pracy :( buuu a w przyszlym roku to rzeź jakaś 3 wesela z czego jedno brata i może na chrzestna bede proszona ;) skad urlopu wziac na tyle wesel :unsure:

Dziewczyny gdzie Was wcielo ???

11 lata 1 miesiąc temu #871906 przez Ikunia1910
Ja biegalam po miescie caly dzien takze przepraszam ze dopiero teraz.

U lekarza wsadzil palucha zbadal ze macina powiekszona (czasem mnie kluje nawet nie pamietam juz czy z zoska tez tak kulo) dal skierowanie na siuski i krew i nastepna wizyta 7 maja. Usg narazie nie zlecil :(

Jestem padnieta wiec dzis juz wiecej ie napisze. Piekne lupy, my sie nie karmimy w nocy od kiedy zoska skonczyla 4 mce, smoczek tylko do spania zeby dwie dolne jedynki, i tez daje buziaki za kazdym razem jak powiem daj mamie buziaka.
Dobranoc.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #871911 przez Kasiasia
Jestem B)

Karolka ta sukienka czerwona prześliczna! U nas w hipermarkevie sa cale zestawy urodzinowe z Mini tj obrus talerzyki kubki... chialM taki zestaw piracki kupic dla tomka ale w tym roku to sie chyba wstrzymam...

Sophie jak samopoczucie po 1 dniu pracy? A sweterek faktycznie boski...

Dla chłopców jskos ciezej z tymi ubrankami. Musze zaczac cos kombinowsc na ten roczek... a zaraz po idziemy na wesele.

Gochens ty masz abonament na te kąpiele?

Faktycznie pustki.....
Marta wiesza firanki ;) wiec usprawiedliwiona ale reszta?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #871921 przez srenka_918
Cześć Dziewczyny ;)
Mam nadzieję że za dużo nie pozapominałam, bo czytałam w ciągu dnia na bieżąco, ale napisać coś już czasu nie wystarczyło ;)

Kasiu jak mogłaś mi wykrakać mdłości ;) No ale zgadłaś...

U nas smoczek jest w buzi na okrągło, jak się bawi, albo na spacerze czy w aucie to nie musi mieć, ale jak tylko go zobaczy to taki krzyk, że głowę urywa... Albo w trakcie zabawy jak nie schowam smoka, tylko leży gdzieś w pobliżu to tak długo łazi do tyłu kręci się w kółko, aż go dosięgnie i wtedy dopiero może dalej się bawić ;)

Co do jedzenia w nocy, to jako-tako się unormowało, bo jeszcze miesiąc temu jadł 3 razy w nocy, teraz godz przed snem zje jakąś kolację, czasem kaszka, czasem chlebek, a do samego spania dostaje butlę, czasem wypije 180 ale to rzadko, przeważnie 150 (zasypia ok 21.30-22) potem budzi się kilka razy bo mu się smoczek zgubił i po podaniu zasypia dalej a o 2-3 musi dostać mleko, bo straszny krzyk inaczej i koniec spania... Zjada przeważnie 120ml, ale robię mu 150 bo niekiedy wciąga i śpi trochę dłużej, ale ostatnimi dniami jadł mi tylko 100 i spał do 7...

łupy śliczniaste ;) macie oko do zakupów ;) Ja ostatnio nic nie widzę.... Ciągle czuję się przemęczona, nawet jak wstanę dopiero co i na nic siły nie mam, wszystko robię z musu... Może to przez pogodę, bo jak słońce świeciło to się lepiej czułam, ale jak deszcz pada to męża oczy nie cierpią...

Karolka fajnie z tymi weselami ;) Ja 1 czerwca chyba idę na prymicję kuzyna małża ;) Jak nas zaprosi to pójdziemy, bo mam ochotę się rozerwać, ma być 120 osób niby, ale to wszystko jeszcze nie zaplanowane do końca... Moja teściowa (chrzestna Ojca Mateusza ;) ) już zaproszenie 2 tyg temu dostała... To może zrezygnował z takiej dużej imprezy... Jeśli tak, to najbliższe wesele będzie albo jak moja ulubiona kuzynka wpadnie ;) (ale ma chłopaka dopiero od pół roku, rok 22lata ma) albo jak brat męża wpadnie ;) Ale ten ma dopiero 17 lat ;)
No chyba że mój brat się weźmie, ale to się nie zapowiada... 30 lat a ostatnią dziewczynę miał 5 lat temu... I wieczorami auta kolegom naprawia zamiast szukać żony...

Mężu i synek śpią... A ja chyba sobie mieszankę wymiotową zrobiłam... Zgaga mnie męczyła, mleko nic nie dało, nic innego nie miałam... Najpierw pocycałam garść tictaców, chwilowo pomogły, ale potem zgaga przyszła jeszcze silniejsza, więc znalazłam pepsi... Zgaga przeszła, ale wierci i męczy mnie...

Haniu przypomnij mi co na zgagę, to jutro sobie kupię ;) Pisałaś na październikówkach ale nie zapisałam, a jak nie zapiszę, to nie pamiętam... Dziecko mi mózg wyssało ;)
To do jutra ;)

Pisałam 25 min tego posta ;)

I przypomniało mi się o zębach ;) Pawełek ma 2 zęby od chyba miesiąca a może i dłużej... Tak dłużej ;) I któraś się martwiła że krzywo ząb idzie, paweł też miał dolne jedynki na ukos i to bardzo a teraz jak już są w pełni wyrośnięte to są prosto, tak jak być powinny ;) A góra spuchnięta bardzo, ale po tej maści ze sterydami co mu smarowałam przez jeden dzień nie są aż tak spuchnięte i jak się uderzy to nie płacze, czyli chyba do zębów daleko

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka