- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Dzis mialam dzien zakupowy ja. Schodzilam sie ze szok. Zmieniam Zosce mleko bo juz niedlugo roczek to, przechodzimy na 3 tylko juz nie Enfamil za 50 zl a mleko z babydream za 30zl sklad wydaje sie byc ok zobaczymy jutro jak malej zasmakuje

Kupilam body na 86 zeby juz na dluzej byly i dwa pajace na 92 ubralam ja na noc ale na nogawkach musialam zawiazac peczki zeby jej kuloski nie wylatywaly smiesznie wyglada w takich duzych ale za to ekonomicznie na dluzej starcza

Przyszla decyzja z becikowego, przyznali;) i rodzinne wys 77 zl/mc tez a do tego jeszcze jakis dodatek z mopsu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moj brat mial skierowanie cito na eeg maja mu zrobic w piatek przyszly a z wynikami z piatku ma sie pojawic we wrzesniu dopiero. Czaicie Polski Nfz? Fale mozgowe z maja odnosnie padaczki beda patrzec we wrzesniu debile zasrane

Haniu super ze Lenka sie zadomowila.
Dla mnie Wiki i Albercik sie malo zmienili z buzki no oprocz tego ze wydorosleli, Albert wogole jaka ma czuprynke fajna

Gabrysia sie sporo z buzki zmienila a Oskarka jakos nie moge rozgrysc. Ale niezle mial lapki jak sie urodzil

Karolka to ty we wodzie rodzilas cos mnie ominal ten fakt. Poprosze o powtorke relacji w takim razie.

Aleksia ja jak urodzilam to pierwsza mysl to byla
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dobranoc mamuski
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
My pobudka 5:45... Mleko i myślałam że jeszcze pośpimy ale po 7 odpuściłam...
Karolka a jak u Ciebie? Dała Gabi pospać dłużej niż do 5?
Ikunia masz racje mało co się zmieniła, tylko mniej okrągła na buzi i nosek mniejszy teraz.
Zosia też mało się zmieniła. Podobna do taty ale i do Ciebie - oczka.
a co do Nfz się nie wypowiadam bo mojej mamie teraz wyszlo podejrzenie rwy kulszowej i jakieś schorzenie kręgosłupa przez które będzie mieć za jakiś czas operację i bierze zastrzyki codziennie by nie bolało i jakoś żeby się poprawiło, a żeby to było skuteczne potrzebne są ćwiczenia rehabilitacyjne. Więc poszła się zapisać i wiecie na kiedy?! Na listopad!!!
jak czlowiek sam na swój koszt nie zrobi badań i nie zaniesie do lekarza to nawet skierowania nie dadzą
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Wiki ma sliczna buzke tak mi sie ta jej brodka podoba

Oskarek sie zmienil, wydoroslal a oczka ma boskie i ta buzia gladziutka

Marta trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :*
Ikunia Zosia sie prawie nic nie zmienila a oczka ma na 10000% Twoje

Odnosnie porodu to nie pisalam tu chyba o swoim , wiec tak rodzilam w wannie i bylo super o ile porod moze byc super

Ale sie spisalam hihi

Po poludniu przyjedzie do Nas kuzyna narzeczona ra w ciazy bo nie moze wytrzymac pod jednym dachem z dziewczyna brata narzeczonego

aaaa ten tablet sam mi litery zmienia

Milegobdnia

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Wiki pandor zaatakował he
Oskarek to bym nie poznała jak był malutki
Zośka była Zośką od początku
Malutka a ja się wzruszyłam Twoim tekstem a raczej Twojego po powrocie do domu
Bartuś czekamy na wieści po lekarzu
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja zaraz uciekam...Marta witaj w klubie mnie tez dzis brzuch boli tylko nie wiem czy z nerwow czy przez okres bo dostalam wlasnie,juz 3 razy bylam w wc,ale chyba z nerwow bo moj poszedl z tym kolega do pracy,a Oskim zajmowac sie bedzie jego matka,nie znam kobiety,mam po nia jechac a nie wiem gdzie mieszka,mezu mi tlumaczyl,ale nie wiem czy trafie

lece,po pracy sie odezwe.
buziaki.
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Karolka to położne się starały przy dyrektorze
A ja ciach ciach ale co Wam powiem to wcale nie było to złe rozwiązanie szybko sprawnie i tak naprawdę nie wierzę, że naturalny poród to taki bezpieczny dziecko się wymęczy albo czekają i czekają i nic się nie dzieje albo jeszcze coś się dzieje a potem są problemy z dzieckiem zamiast nóż pyk i już. Może mam inne myślenie
U mnie w rodzinie był przypadek że ciotka miała bliźnięta jedno urodziło się naturalnie a drugie się nie rodziło i lekarz stwierdził jak jedno wyszło to na drugie poczekamy i co umarło zamiast ciąć tylko czekali.
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Violcia nie dziwie sie ze sie denerwujesz nie dosc ze obca baba w domu tojeszcze w ogóle Oskarka nie widziala na oczy :/ to Cie mezu załatwił :/
Malutka marzenie taki tekst od męża

- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

KArolka powiem Ci ze super opieke miałaś no i miejsce pewnie dobrze wyposazone dobrze ze opieka była taka nic tylko rodzic tam

JA w szpitalu swoim inna bajka ale trafiłam na mila i uczynna polozna wiec było znosnie gorzej pozniej bo trafiłam na hadre od laktacji i masakr BYŁA ;/
zOSIA SLICZNA od poczatku widze w niej mamusie

Violcia faajnie jak w rodzince tyle bobasów, Oliwia sliczne imie a siostra bedzie miała chlopaka czy dziewczynkę ?

U mnie w rodzinie nic jak na razie ani widu ani słychu tylko kumpela jak narazie

KARolka to ktory miesiac ma narzeczona kyzuna popatrzysz na brzucho i powspominasz

Aleksia to Ty chciałaś cesarke czy musiałaś? BO powiem Ci ze ja bym wolała naturalnie urodzić a ze niestety musiałam musiała byc cesarka ale jakos naturalnie człowiek dochodzi do siebie a po cesarce maskara z lezeniem wstawaniem wiadomo racje masz dziecko bezpieczniejsze tak jak w przypadku blizniakow czekali i umarło

Na oddziele lezałam z dziewczyna po terminie i tyle czekali ze wody juz zielone i mogło byc niedotlenione

Marta 3mam kciuki zeby wszystko było ok

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wzięła mnie na badanie położna leżałam a ona latała bo tak cięli jedną już a kobita koło 50 a może i po ale taka super milutka. Coś jej się nie podobało więc przerwała na chwilę lekarz mi zrobił usg i znów mnie podłączyła leżałam za chwile kazała siedzieć bo na leżąco coś jej nie pasowało. Ze 30 minut mnie trzymała potem przygotowała do porodu normalnego przeniosła na przed porodówkę dostałam łóżko ale wzięła mnie jeszcze raz na badanie ale już na łóżko porodowe i powiedziała idziemy na godzinkę na badanie ale już stamtąd nie wróciłam od razu mnie wywieźli na poporodową haahahhaha
Leżałam podpięta dała mi kroplówę bo skurczy zero a może jakieś tam były ale ja nic nie czułam skończyła się a ja nic dalej nie czuję w końcu mówi, że jej się tętno dziecka nie podoba zawołała lekarkę taką starszą popatrzyła a ta ja tu nic nie widzę poczekajmy jeszcze. Tamta poszła a ta poleciała do lekarza tym razem i narobiła tam chyba rajbanu bo nagle patrzę a przy mnie trzech lekarzy z tym wielkim na czele i mówią będziemy ciąć nie ma na co czekać. I ja w szoku wielkim ale nie bałam się dalej miałam lajcik włączony.
I jak na początku powiedziałam, że nie chce cięcia i nie chce tego wielkiego lekarza tak trafiło się jedno i drugie. Ja tam czasem mam jak sobie coś pomyślę to potem to ma hahahah
Okazało się, że mały jakoś pępowinę sobie dociskał i dlatego mu skakało i ciesze się, że nie czekali na naturalny
o ja pierdziusiam ale dużo nawaliłam ja to pamiętam wszystko jak dziś każdy szczegół
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny pisywac porody jak juz tak wspominamy

Ktora urodzila w wyznaczonym terminie ???? U Nas 4 dni po

Sophie Ona jest w 17 czy 18 bo na poczatek pazdziernika ma termin a brzuszek juz widoczny

patrzcie jaka super stronka i sliczne bucikibdla dzieciakow

www.aliexpress.com/category/200002101/ba...200000288&isrefine=y
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
czułam
www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torty.html
Z tej strony robię torta chyba tego z malinami bo tak w ogóle to jeszcze nigdy nie robiłam z bitej śmietany tort tylko zawsze masa i masa
Jest 10:40 a moje dziecko jeszcze śpi pochmurna pogoda chyba go nastraja po 5 obudził się tylko na jedzenie
- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
My dzis lecimy do prababci bo jakies pierdoły ma dla zoski:)
Violcia nie wiem czy bym zostawiła dziecko z obcą osobą, podziwiam cię i współczuje Twoich nerwów jak bedziesz w pracy, troche tak nie odpowiedzialnie Twój z tą praca wyskoczył...
Zośka trzy dni po terminie, mam nadzieje ze drugi bąk wyskoczy szybciej.

Karolka słodkie te butki tylko one są już dla takich dzieci co dobrze chodzą albo dla tych co jeszcze nie chodzą bo wszystkie takie niskie z kostką na wierzchu...
Na obiadek rybcia dziś,
Spokojnego dzionka