BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu #880225 przez KaRoLkA
Sophie tak mi przykro , tule Cie mocno :kiss: jeszcze bedziesz nosic dzidzie pod serduchem zobaczysz tylko musisz w to wierzyc i troche na luz dac a wszystko sie uda :kiss: nie załamuj sie bo to tylko Ci zaszkodzi myśl pozytywnie wiem że teraz to trudne i łatwo mi sie mówi ale chociaz spróbuj :kiss:

Cordis pewnie na takie powitanie liczy :dry:

Gochens babcia znowu filozofie tworzy :/

Gabi juz spi takze dzisiaj mam spokojny wieczór :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #880230 przez Ikunia1910
Sophie:* Musisz być twarda dla Zosieńki. Całujemy Cię mocno:*

Ja lece chyba zaraz lulu...

Ale tak na poważnie to chyba bede sadzac na karnego jeża zamiast Haneczki. Bo cos się forum ciche robi ...

Ja się przymierzam do kupa butków jakiś sandałków widziałam kilka fajnych na allegro. tylko zastanawia mnie jedno... jest napisane ze skórzane a cena jakas taka niska w porównaniu np z butami z BARTKA myślicie ze to ściema jakas czy poprostu tyle sie za firme płaci bo różnica wychodzi około 70 zł.

A i znalazłam fajną sukienke na wesele tylko nie wiem czy ją kupowac bo nie wiem czy do 28 czerwca mi brzuch nie wyskoczy :P allegro.pl/sukienka-sexy-cekiny-czarna-w...4-h-i4220659673.html

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #880233 przez cordis
Sophie przytulam a Ty tul Zosię i męża i ciesz się że ich masz :*

Ikunia jaki brzuch Ci wyskoczy?! Ty w 9 miesiącu ciąży będziesz mieć taki brzuch jak ja na co dzień :P :P
a kiecka hot :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #880235 przez Gochens
Sophie bardzo mi przykro :( Następnym razem się uda ! Bądź silna kochana :kiss:

Cordis babcia od salcesonu jasna sprawa :) Nie dzwonie z reguły jak siedzi babcia ale jak moja mama jest to czasem zadzwonie zapytać jak tam :) Głupio mi tak że się na nią denerwuje bo w sumie nam pomaga ale co zrobić kiedy mówi takie głupoty?!

Dziewczyny rzeczywiście na karnego pójdziecie! co to za nie pisanie? Ja od razu po pracy na zakupy uderzyłam więc jestem usparwiedliwiona :lol:

Ikunia kiecka fajna ale jak brzuch bedzie to chyba nie za bardzo :) Ciężko stwierdzić czy będzie brzucholek czy nie :)
A buty z BARTKA bo to "firma" więc trzeba na to też wziąć poprawkę, na allegro też można oryginały dostać zobacz po komentach albo co..

Tak jak wspomniałam byliśmy dzis na mega zakupach bo znów uznałam że chce jeść zdrowo i kolorowo więc od jutra ruszam ze zdrowym jadłem :) Alusiek już nyna, mój się kąpie a zaraz jakiegoś filma oglądniemy.

Miłego wieczorka

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #880237 przez KaRoLkA
Ikunia sukienka super , mega sexi ale może poczekaj z zamawianiem do czerwca :)

Gochens milego ogladania :)

10 lata 11 miesiąc temu #880243 przez srenka_918
Hej, hej ;) Nie sadzajcie mnie na jeża, mój synek ząbkuje i jest nieznośny... Rano jak płakał to zauważyłam że pod dziąsłem widać coś białego i nie daje się dotknąć... Górna lewa jedynka idzie, trzeci ząbek ;) Ale jest tak męczący dziś że ledwo siedzę... Teraz małż się kąpie, ja już jestem po, Paweł też, ale on leży w łóżeczku płacząc i krzycząc na zmianę... Gotowy do spania... Jak go lulałam, to zasypiał... Ale nie mam siły... Krzywda mu sie nie dzieje więc musi krzyczeć... Mówię do niego spokojnym głosem i głaszczę jedną ręką a drugą piszę... Ech... Ale przez zmęczenie jego dzisiejszym humorem na nic więcej nie mam sił...

Może jutro zdołam coś więcej napisać...

Sophie bardzo mi przykro.... Wiem co czujesz... Też to przeżywałam... Będziesz teraz się zamartwiać co zrobiłaś nie tak, ale wiedz, że to nie Twoja wina, może płód był uszkodzony, zżarła go jakaś choroba, "wina" nie musi siedzieć w Tobie i tego się trzymaj, że się jeszcze uda. Tulę CIę mocno

Doranoc

10 lata 11 miesiąc temu #880247 przez Kasiasia
Hej

Spohie będzie dobrze kochana :kiss: daj teraz troche zregenerowac sie organizmowi. No i chyba jednak czekasz na mnie :silly:

cordis tesciowa mozna umowic na walke z moim pewnym wujkiem (o ktorym tu kiedys pisalam) ciekawe kto wygralby pod wzgledem krytykanctwa wobec innych

dzis wieczór relaksu....
Tomek dz7s marudny jak nie wiem, a wieczorem tak mnie przestraszyl - plakal przy zasypianiu i nagle tak sie zaniosl ze nic nie dzialalo.... tak dawno juz tego nie robil. Normalnie tak mi serce zaczelo bic ze maz go wzial i uspal.
bylam na seminarium z praca ale bez sensu to bylo, cos tam pozerkala i nastepny... ale jzk sie na sklepy rzucilam...... to ledwo to zatachalam do mieszkania.
W netto sa art dzieciece i powiem wam ze kupilam butki za 16,99. Mamy takie tansze z Bartka ale w nich tomek sie poci i jak probuje chodzic to te twarde podeszwy mu sie do przodu zadzieraja. A te takie cieniutkie mieciutkie. Zalozylam mu w domu i spoko w nich dreptal bo jeszcze sa antypoślizgowe. Tylk8 sznurówki zmienie bo sa za dlugie. Body tam tez kupilam takie przewiewne. I autko zdalnue sterowane. Tomus sie troche bal autka ale moj maz w 7 niebie.... mowi ze zawsze o takim marzył.
Na dzisiejszy wieczór przygotowalam sobie tyle przyjemnosci ze nie wiem za co sie chwycic.

10 lata 11 miesiąc temu #880258 przez malutkamilka
Ika sukienka swietna i moimzdaniem jak material jest rozciagajacy sie to bym sie nie obawiala ze brzuszek wsykoczy- a niech sterczy. ale jak sztywny to raczej byl by problem.

Kasia tez tego nie lubilam. czlowiek sie nameczyl nastekal przy pisaniu pracy pytan pelno w glowie ale odechcialo sie ich zadawac jak sie zobaczylo olewajace podejscie do przedstawionej pracy a pozniej ze cos zle i nie tak jak sobie szanowny promotor czy jak mu tam zyczy.

Srenka odpoczywaj sobie odpoczywaj- potrzebujesz tego.

uciekam spac bo jutro do pracy

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #880262 przez Ikunia1910
Karolka chyba masz racje z tym czekaniem do czerwca, choc z drugiej strony watpie ze po 2 ciazy sie spase i ze zostanie mi duzo cialka i tak sie zastanawiam czy nie wziac jej tak na zas, w przyszlym roku kolejne wesele wrazie jakby w czerwcu nie wypalilo. A to jednak allegro jest i nie wiem czy mi jej nie zwina.

Srenka no ty usprawiedliwiona,
Kasia tez bo pisze,
Gochensowa wydawala ciezko zarobione piniędze :p
Sophie tez usprawiedliwiona
Hania w polandii szykuje chrzciny,
Aleksia cos malo cie dzisiaj ?
Agusia ?
Marta?
Rysa?
Kakaszka? Mialas pokazac Elize.

Czyli podsumowujac Wszystkie zajete i usprawiedliwione czyli karac nie bedziemy ale za dlugo na tyle dziewczat na raz sie nie zgodze:p

Prosze mi tu na wtorek szykowac zdjecia dzieciakow jak mialy miesiac i teraz zobaczymy ktory baczek zmienil sie najbardziej ;)
Zdjecia rodzinne i mamijne rowniez mile widziane.

Zamykam dzisiejszy dzionek. Dobranoc:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #880278 przez malutkamilka
Melduję się dnia dzisiejszego już z rana bo niunia moja zaczela siadać w łóżeczku więc mleko i spi dalej. A mi na 20 minut nie opłaca się zasypiać...
Musialam włączyć jej radio by zagłuszyć odgłosy piwniczne! obiecuje że dziś kogoś złapie i poproszę o nasmarowanie a jak nie pomoże to zaraz będę przedłużać umowę to zgłoszę właścicielom bo chyba to ją rano budzi

A zdjecia dam albo po pracy albo wieczorem.

Więc miłego dnia życzę i spokojnego wypoczynku dla przyszłych mamusiek. Cos się dawno Agusia nie odzywała.

10 lata 11 miesiąc temu #880282 przez KaRoLkA
Dzien dobry ,

My na nogach od 4.45 bo corcia już wyspana B) tylko matka nie bardzo wiec ratuje sie kawa :cheer: probowalam ja lulac i mleko dostala a doopa :/ ehhh faceci to maja życie , stwierdzam zeto nie sprawiedliwe przynajmiej u Nas bo ja sie zajmuje na okraglo Gabi , kapiel , jedzenie, spanie , wstawanie, lulanie, nie wspominajac o wczesniejszym noszeniu , porodzie i karmieniu a Ona i tak woli tate :angry: jak wychodzi do pracy to ryk nie z tej ziemi a za mna nigdy nie placze , dodam ze na okraglo tez wols tata i podobna jak dwie krople wody :dry:

Ikuniavto w takim razie bierz i sie nie zastanawiaj , bo za taka cene taka exta sukienka toz to okazja jak niewiem :) fotki pozniej wstawie jak poszperam na lapku najpierw go odpalic musze :)

Malutka idz zrobic awanture a ta piwnice

Kasia dobrze że sie zrelaksowalas i zakupy udane , a tej baby od pracy nie zazdroszcze :/

Srenka u Nas juz prawie zęba widac ale niechce sie przebic i tez ryki sa potworne :/

nabobiados dzisiaj mlode ziemniaczki z koperkiem :blush: i jogurcik naturalny

Milego dnia :)

10 lata 11 miesiąc temu #880292 przez szósteczka
Hej ale dzis z rana powstawałyście. U nas Pawel tez oczywiscie pobudkę przed 6 zrobil na zabawe z tatusiem ale potem go pomorzyłam choć nie wiem czy zasnął teraz siedzi dziewczyny sie z nim bawia i strzelił kupasa. Wczoraj dzieciaki dostały cale pudlo klocków i miały frajdę jak nie wiem teraz Pawelek sie bawi. Przywieźliśmy mebelki kolejne. Czekaj na suszarkę ogrodową taką jak ma Hania zamówiłam sobie z internetu z w sumie z przesyłką za niecałe 150 zl.
Wybieram sie dzis do carefoura to moze ta piaskownice dla maluchów kupie.

Ikunia sukienka super bierz puki jest.

Milego dnia a i ja niestety zdjęć nie wstawie bo nie mam jak.

10 lata 11 miesiąc temu #880297 przez srenka_918
Witam dziś. ;)
Nawet się wyspałam i mam nową energię w sobie ;) Pawełek pomęczył się z tatusiem do północy, potem obaj padli, znaczy się ja też dopiero wtedy przestałam drzemać a zasnęłam normalnie. Noc w miarę, jedna pobudka na smoczek, jak dałam i przykryłam to spał dalej, potem rano o 6 wstał w łóżeczku i na mnie patrzał, to go wzięłam do siebie (jak małżu w pracy to trzeba innego faceta do łóżka sprowadzić ;) ) i ze mną zasnął jeszcze i śpi do tej pory ;) Mam luzik ;)

Ikunia jak masz wolnochodzącą gotówkę to bierz, bo świetna sukienka jest ;) Ale że nagle zniknie z internetu ja bym się nie bała, bo jak szperałam sukienki ciążowe, to widzę, że są jeszcze wszystkie te co były jak byłam w ciąży z Pawełkiem (przynajmniej te co mi w oko wpadły) i ceny nie zmieniły, a też doszły inne i tańsze ;)

Szósteczka zazdroszczę Ci tego, że dzieci bawią się z dziećmi ;) Ale mam nadzieję że już niedługo i ja będę mogła tak pisać ;) o ile będą się bawić a nie bić, bo ja z moimi braćmi to się ciągle biłam ;)

Żeby Ikunia miała co czytać opiszę Wam mój sen ;) mam nadzieję że nie proroczy, bo bym chyba nie dała rady... Śniło mi się, że byłam już 2 miesiące po urodzeniu (no i nadal nie wiem jak ma mieć na imię ;) ) i szłam do ginekologa potwierdzić kolejną ciążę, no i miałam bliźniaki

Teraz Malutka: Jak się zagłębisz w google "rozstęp mięśni brzucha" to wynajdziesz róźne informacje ;) choć mi lekarz to stwierdził, ja byłam nieświadoma... Zrobiło się w ciąży z Pawełkiem, jak podnosiłam się z pozycji leżącej (z wieeelkim brzuchem to było utrudnione) z łóżka do usg (chyba 30tc) to lekarz widząc jakie kształty przybrał mój brzuch uprzedził mnie, że po ciąży mam się nim zająć by się zszedł, ja nie wiedziałam o co kaman, ale zostawiłam rozmyślania na po porodzie ;)
Jak podnosisz głowę (jak do wstawania) z pozycji leżącej musi Ci się zrobić "daszek" na brzuchu w okolicy pępka i w ten daszek można włożyć palce i czuć gdzie jest przestrzeń a gdzie kończą się mięśnie.
Są ćwiczenia korygujące, na mnie nie zadziałały, trzeba przez miesiąc lub 2 powtarzać codziennie kilka nudnych powtórzeń "brzuszków" przy których próbuje się rękami ściągnąć mięśnie z powrotem do siebie. Ja po 2 miesiącach z 5cm rozstępu miałam 4... Jak przestałam ćwiczyć zrobiło się 6... Lekarz (ja z tym go mojego gina chodziłam bo on też fizjoterapeuta i nie wiem co tam jeszcze, dużo tytułów i szkół lek. ma) stwierdził że tu pomoże tylko operacja, ale jak w krótkim czasie (do 2 lat) planuję ciążę, nie mam planować operacji bo się i tak rozejdzie...
Mi w niczym w ciąży nie przeszkadza z punktu widzenia zdrowotnego, mam tylko większy brzuch niż wszystkie w tym czasie ciąży i brzuch ten sterczy najbardziej nad pępkiem czyli tam gdzie rozstęp jest największy i jak waga wzrośnie można mieć tendencję do bóli kręgosłupa, bo te mięśnie źle pracują i nie podtrzymują ciężaru jak powinny. Tylko to...

Słyszę jak za plecami coś szepce "tata ma am" albo "ja oj oj mama" ;) i puścił bączka na dobry początek dnia ;) już musze kończyć bo mi się do lapka dobiera, dopełzł sobie ;)
Miłego dnia :*

10 lata 11 miesiąc temu #880333 przez malutkamilka
Dzięki Srenka za wyjaśnienia. Właśnie czytałam na google tylko tam tyle informacji ze szok i w sumie wszystkietakie same sa. a teraz wytlumaczylas jak krowie na rowie i wiem gdzie szukac ;)

10 lata 11 miesiąc temu #880348 przez cordis
Gdzie te wszystkie niewyspane mamy żebym się mogła do nich podłączyć?
Bartek dzisiaj wstał o 4:30 tak jak mój to pracy wstaje :dry: superos normalnie, teraz odsypia a ja gotuję.

Karolka ale to z Tobą za jakiś czas niunia będzie malować pazurki i ubierać się w sukienki... no chyba, że Twój lubi się tak bawić :silly: :silly: więc teraz niech sobie potatuje trochę :)

srenka to Ty będziesz też mieć domowe przedszkole jak Ci się ten sen sprawdzi :laugh:

u mnie się chmurzy a takie piękne słońce rano było i bezchmurne niebo, która mi taką pogodę zabrała?!?!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka