- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.

ale naskrobałyście już

ale fajne fotki, ale dzieciaki się szybko rozwijają jeszcze nie tak dawno takie malutkie były a teraz już same biegają.
Agusia odgońcie już te choróbska od Was, napisz jak po lekarzu
Gochenes Ty też napisz jak tam mały, przepisała mu coś na tą chrypkę ?
violcia ale masz wysyp bąbelków w rodzinie, ale byłoby wesoło jakby wszystkie w jednym miejscu zebrać

i nie dziwie Ci się że się denerwujesz jak obca babka ma przejąć Oskara to chyba na telefonie będziesz a cały czas a mały w niezłym szoku!
Marta a to jest ta kontrolna wizyta?
Ikunia do nfz szkoda słów, jak wylądowałam w szpitalu z tym moim nieszczęsnym kręgosłupem to przy wyjściu dali mi skierowanie na rehabilitację z wielkim czerwonym napisem PILNE... no coś koło 10 miesięcy mi termin wyznaczyli, mama moja tam wpadła (bo to w szpitalu w którym ona pracuje) że chyba sobie jaja robią i niech szukają normalnego terminu i dość szybko się znalazł

I fajnie, że mops jakiś bonusik Wam dał

Karolka super miałaś opiekę, nic tylko rodzić

a ja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Piękne zdjecia i super wspomnienia. Jeśli o mnie chodzi to tym razem termin z miesieaczki.mialam na 26 maja ale ze ja nieregularne miesiączki mialam to sobie wyliczyłam z poczęcia i wylazł dokładnie w terminie. Do szpitala przyjechaliśmy o 7.00 najbardziej mnie wkurzało ze miałam skurcze jak cholera a oni jakieś dokumenty kazali mi wypełniać po 8.00 Paweł byl na świecie ale bardzo bolesny był poród ale chyba dla tego ze rodził sie z całym workiem płodowym i dopiero jak glowa byla na zewnątrz to sama widzialam jak przy szyjce pękł pęcherz i wody odeszły, wiec Paweł urodził sie w czepku. Jak go zobaczyłam to byłam w szoku ze taki wielki i cieszyłam sie ze juz sie urodzil bo bardzo źle znosilam końcówkę ciąży.
To tyle ja z rana wzielam sie za przepielenie warzywniaka, cały przeleciałam pewnie polowe warzyw wyrwalam bo z tego co siałam to polowy nie ma, ale co tan zawsze cos swojego mam.
trzecie pranie sie pierze zaraz rozwieszę poprzednie tylko na chwile przysiadłam.
powodzenia dzisiaj u lekarzy i w pracach i zdrowka dla dzieciaczków u nas pogoda w miarę,miłego dnia papa
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Aleksia u mnie podobnie bo o 5 rano odeszły mi wody wiec pojechałam do szpitala tam podłaczyli mi oksytozyne bo skurcze miałam słabe i tylko 2 cm rozwarcia pozniej zwiekszyli dawke i skurcze takie znosne ale szyjka sie nie rozwierała po zwiekszeniu było tak samo a ze nie paowało im tetno reakcja o cieciu była blyskawiczna ja wystraszona a lekarz moj gin do ktorewgo laziłam powiedział "tniemy" i tak było najgorsze było skupic sie przy wkluciu w kregosłup bo skurcze były bardziej odczuwalne i wkuwali sie 3 razy ... ;/
Ale ladne te buciki Karolka i tort wysmienity

Cordis moj tez był posrany

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4

O porodzie w wodzie slyszalam, bo moj chrzesniak wlasnie tak sie urodzil ale u nas w szpitalach to rzadkosc. Za to za granica to juz norma.
Ja swój poród źle nie wspominam. Szczerze powiedziawszy liczyłam że będzie gorzej. Natomiast źle wspominam dochodzenie do siebie po porodzie... 3 tygodnie wycięte z zyciorysu... zamiast cieszyć się z mojej kruszynki to zmagałam się z bólem... UWAGA, bedzie długo wiec tylko dla tych co maja czas i chec do czytania

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Aleksia torcik fajny i smakowicie wyglada. Ja tez bede sama robic na roczek. bo mielismy predzej jej robic ale to bedzie ponad 3 tyg przed wiec wolimy pozniej bo to bedzie lipiec wiecej luzu bo teraz bedzie duzo roboty przy wiezbie. wiec na ten w lipcu bede zamawiac a symbolicznie dla tych codziennych obecnych ludzikow (T. i moi rodzice) bedzie w terminie.
Karolka fajne butki a czy takie cos jest w PL?
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
Malutka przeczytałam całe

Marta czekamy, jak z Bartkiem?
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

W pracy dziś mieliśmy informatyka wiec komputery zajęte

Teraz weszłam na.spokojnie do wanny wiec mogę napisać

Dzieciaki wszystkie śliczne i zmieniły się oprócz Zosi Iki ona od małego taka sama gwiazda

Karolka super z tym porodem w wannie u nas tez są ale w prywatnych klinikach

Violcia a to "przyjaciel" nie wyjechał?!
Z Alkiem w końcu nie byliśmy u lekarza bo dziś już znacznie lepiej ta chrypa myślę że jeszcze dzień czy dwa i będzie super.
Ja urodziłam 40 minut przed planowaną datą porodu wiec można powiedzieć że się wstrzeliłam

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak przeczytałam z tą główką to się przeraziłam i to niby naturalny jest bezpieczny wątpię dziecko się wymęczy i jeszcze nie wiadomo co się z nim tam dzieje. A z tym naciskaniem na brzuch to tez mnie to przeraża wydaje mi się wtedy, że dziecko nie może wyjść dlatego to robią.
Mały obudził się o 11:25
Cały dzień dziś papla piszczy krzyczy.
Byliśmy w biedronce tam tak piszczał wszyscy się gapili a mysmy specjalnie jeszcze go zagadywali żeby jeszcze i jeszcze hahahahah
Mały jak był w szpitalu to był w becie jak wróciliśmy do domu na 8 dzień to od razu nosiliśmy go bez niczego ręka pod głowę pod tyłek i już zaczęły się upały to nawet nie bawiliśmy się w rożki zawijanie w ogóle się nie baliśmy tak go nosić niektórzy jak to widzieli to byli w szoku jak możemy tak go nosić jak on malutki trzeba go zawinąć
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
To ja sie pochwale

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Sophie brawo dla Zosi :* ja jak Gabi sadzam to tez robi zawsze rano kupka i siku a pozniej to roznie jak trafie w moment to sie wysiusia , po spaniu zawsze siku zrobi

Aleksia to mieliscie wesole zakupy

Violcia jak tam Oski przetrzymal dzien z obca baba ???
Marta pisz tu szybko czy z Bartoszkiem wszydtko wpozadku

To tutaj maja zupelnie inne podejscie bo w szpitalu zadnych rozkow, betow ani niczego takiego takze Gabi odrazu noszona byla tak bez niczego , a jak bylo ze spacerami kiedy wyszlyscie pierwszy raz ??? Bo my w pt wyszlysmy ze szpitala a w niedziele bylysmy juz na spacerku , kazali Nam nie kisic sie w domu

Gabi spi a ja upichcilam sobie frytki z serem

Fajnie spedzilysmy popoludnie choc deszcz padal , byla dziewczyna kuzyna i pogadalysmy sobie

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zacznę jak będzie bardziej kumaty żeby rozumiał, że ma siedzieć, bo teraz mówi się mu a on ma to w d..... rozumie ale po swojemu czyli wy sobie mówcie a ja swoje zrobię.
Może zacznę jak zrobi się ciepło czyli w czerwcu ale na podwórzu bo w domu to będzie cały czas uciekał i pozalewa wszystko na podwórzu żadna strata jak się obleje to się wykąpie.
Ciekawe czy pojedziecie po mnie, że to za późno ale widzę jaki on jest to co bedę go zmuszac i sama się wkurzać, że mnie nie słucha.
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dobra to ja teraz popytam bo albo nie pamiętam albo nie doczytałam albo mi to znikło
Kiedy chrzciny Lenki?
Ile zostają w Pl?
Roczek też będzie?
Sophie pokazywałaś kiedyś swego męża? Bo jakoś nie kojarzę, a tak w ogóle wszystkie pokazywały chłopów?
Najbardziej to Karolki kojarzę i Gonesa i Hani i Marty.
A tak zejdę z tematu dzieci trochę co Wam się najbardziej podoba w Waszych chłopach? Na co zwracacie uwagę u mężczyzn?
Marta ?
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jakos przezylismy dzien...Jak wyszlam do pracy bylo ok,ale pozniej jak go przewijala to strasznie plakal,akurat mezu zadzwonil i tak sie przejal ze 40 km przyjechal do synka

Karolka Ten gostek zalatwil mojemu prace wiec dlatego sie z nim jeszcze zadaje

Aleksia ja mowilam o matce kolegi meza a nie o matce meza

spadam spac.dobranoc