BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #882849 przez aleksiaa88
Ja tak na szybko mały dostał wysypke chyba to kalarepa badz słonce albo trawa ale chyba to pierwsze wczoraj miał tylko na rekach myslałam ze to moze z trawy te kropki ale dzis znów dostał na dekolcie koło uszu i rece ale dosc duzo

dzis siedze w cebuli musze ja ogarnac

Malutka

Marta jak tam po wczoraj :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #882854 przez Ikunia1910
Hej a ja pisze z kocykowa. Zoska spi juz trzy godziny więc pewnie zaraz wstanie na jakie mniam mniam:p
A przed snem nosiła we wiaderku wode pradziadkowi pomagala podlewac ogródek. Muszę jej wyczuć jakas konewke.

Kasia jezu juz czuje jakby bolal taki dziobak w dupaka. Dobrze ze mezu zareagowal w czas.

Szósteczka foty ogladne zaraz;)

Aleksia tylko nie płacz w tej cebuli:*

Haniu myślalam jak napisałaś pierwszego posta ze masz moze jakas awersja do dzieci A. Ale jak teraz opisalas dokladnie jak Lence dokuczaja to az mi sie plakac zachcialo. Strasznie przykre to i domyślam sie ze Arturowi musi byc ciezko ze dzieci nie potrafia zaakceptowac Lenki:(

Lece na obiadek i pomalu budze Zoche.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #882861 przez Gochens
Skad w dzieciakach tyle zlosci i zawisci tak mnie to zastanawia ?!? Pewnie po mamusi skoro sama tez taka madra jest :dry:

Ika jak Ty masz bosko na tym kocyku ale ja jutro tez mam zamiar tak polezec !

Aleksia od slonca tez n iby moga wyjsc jakies krosty czy plamy ale odstaw kalarepe zaobserwuj ;)

Ja mojego syna ucze mowic mama ale narazie jest nenene i nanana kilka razy tez stanal bez trzymanki ale o chodzeniu jeszcze nie ma mowy :) Leze pod klima i jest bosko :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #882903 przez cordis
witam późnym popołudniem:)
ale słonko u mnie :)
jakby było kilka stopni mniej to już super, bo ja aż takiego ciepła nie lubię..

Ikunia to oby Ci się trafił ten adw. którego chcesz ;-), u nas jest robione tak, że jest kolejka adwokatów i według kolejności są przyznawani.

Kasia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

moja wyobraźnia poszalała z tym żurawiem :laugh: :laugh:

Karolka wyjdą kiełki młodej to nadrobi z jedzeniem, może już jutro będzie o jeden więcej u Was :)

Gochenes tylko brzunio zastawiaj jak jedziesz się opalać, nie rób małej/emu solarki ;-).
A już miałam Ci się kiedyś pytać do kiedy Ty pracujesz?

Hania widzisz jak Lence dobrze w Polsce to znak, że musicie tu zostać na dłużej...dużo dłużej :)
hmm... w sumie chyba nie ma co na dzieciaka się wkurzać bo ona robi tak jak jest nauczona jak rodzice nie wpoją pewnych zasad, wartości, norm zachowania to skąd dziecko ma to wiedzieć. kiedyś pisałaś ale ja nie pamiętam ile te młoda ma lat?
"grubą dupę" :laugh: :laugh: :laugh: lepiej mieć grubą niż nie mieć wcale a mogłaś jej odpisać że masz jeszcze dużą żebyś mogła ją całą w niej zmieścić.

Ikunia co Ty robisz Zosi że ona Ci tyle śpi ?? zdradź sekret :P

Bartek niedawno wstał :unsure: pewnie będzie buszował nie wiem do której, ale już zasypiał nad zabawkami.
a jeszcze mycie a w myciu szał, czy kąpiel też Waszym dzieciakom daje nowe moce???

Marta pewnie jeszcze dalej obchodzi urodziny męża albo robią powtórkę ;-)

10 lata 11 miesiąc temu #882911 przez szósteczka
Tyle sie napisałam do Hani ale mi wcięło, w sumie miałam na myśli to ci cordis.
Haniu tyle że ja na waszym miejscu nie dałabym sie tej pindzie i skoro nie umie wychować dzieci to wy je wychowujcie i nadal sie razem z nimi spotykajcie w końcu A jest tata wiec tez ma prawo wychowywać i uczyc jak mamusia nie umie a i ty jak są pod twoja opieka masz prawo udzielic reprymendy bądź zwrócić nawet ostrzej uwagę. Ale teraz juz sie nią nie przejmuj i korzystaj z urlopu i trzymaj sie my cię zawsze wspieramy i popieramy i u nas mozesz sie wygadać kiedy trzeba. Tęsknimy za tobą papa.

10 lata 11 miesiąc temu #882929 przez KaRoLkA
Haniu dziewczyny maja racje jak Im sie nalezy to repremenda musi byc wkoncu dokuczaja Twojemu dziecku i nie patrz na to ze sie mamusi poskarza a jak Ty niechcesz to Twoj ma pelne prawo zeby ich wychowywac i karcic za takie zachowanie . Odpoczywaj i wracaj tu do Nas :)

Aleksia czyzby to jakies uczulenie ??

Gochens nie przesadz z tym sloneczkiem :)

Ikunia zazdroszcze ogródka i kocykowania u Nas tu brak :/

Moja juz od 19.30 spi taka byls padnieta , u nas wichury normalnie takie ze żaden program mi nie odbiera i odpalilam gotowe na wszystko :) a moj ma dzisiaj ustalac urlop takze moze w sierpniu i my do PL pojedziemy :D

10 lata 11 miesiąc temu #882946 przez Gochens
W końcu odpoczywam.. Alan wykapany a ja razem z nim ;) teraz zasypia ja wstawilam mu ogorkowa zobaczymy jak mu będzie smakować :woohoo:

Cordis chciałabym do 8 msc pracować i chyba dam radę szkoda ze będę rodzic w październiku bo całe lato mi ucieknie :blush: no cóż. trudno... Ali w kąpieli jeśli jest bardzo zmęczony to niechętnie się bawi ale tak to rozrabia tez ;)
Karolka daj trochę wiatru bo u nas wszystko stoi :P szybko zleci i nim się obejrzysz będziecie w Polsce :silly:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #882960 przez Sophie25
Masakryczny dzien w robocie tak mnie Dorotka wkurw ... ze masakra ale juz na koniec to zesmy sie z niej usmiały na maksa :D

Pozniej z Zosia na polu ja tez dupsko do słonca wystawiłam :D

Psotnica mała niedość ze plyty porozwalała i pozbierałam to poszła do garderoby i ciuchy z wieszaków zdarła no to dobra pozbierałam pozniej poszła do pokoju i leciały znowu ksiazki mowie jej nie wolno to sie smieje i poszła zabawki z pudełka wywalić :D

Dobra nadrobie Was i lece do wanny bo umordowana jestem :(

Arturku moj kochany :* :* 100 lat!

10 lata 11 miesiąc temu #883025 przez cordis
sophie Zosia robila rozeznanie w domu, co gdzie jest ;) .Gohenes to dlugo chcesz pracowac,ja szybko sie zwinelam z pracy ,ale ja jak zasiadlam na rozprawach to niekiedy i 6godz ciagiem bez siku,jedzenia itp to grzecznie poszlam na L4:),a ze Ci cale lato ucieka nie martw sie trzecie dzieciatko zaplanujecie tak ze sie wygrzejesz :P .Karolka tu nawet listkiem nie ruszy dmawet teraz cieplo a blok n.agrzany fest.A na ile bedziecie w polsce?Bartek spi od godziny ja tez juz w lozku.Spokojnej nocy bez pobudek.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883064 przez rysa
Korzystam ze sposobności ze nie śpię od 4 i sobie was poczytałam. Jednak na fb fajnie bo w każdej wolnej chwili włączyła przeczytałam, można przewinac stronkę i wszystko supersuper :)

Wczoraj się trochę o paliła na spacerku i jakaś rozpalona jestem. Musze Filipowi kupić jakiś krem z filtrem na ten skwar ale te cholernie drogie sa :unsure: Wy jakiegoś używacie?

Kasia się a to ci zuraw :cheer:

Dzisiaj jedziemy do znajomych na weekend i Filip pierwszy raz będzie spał poza domem. Boje się jak to będzie w szczególności jak teraz się budzi kilka w nocy z płaczem i trzeba go przytulać. Ani się człowiek za bardzo nie napije ani nic ;)

Hania a ta była baba Twojego to niezła zolza.

Chce sobie zmienić awatara to mi pisze ze wwybrałam zły adres poczty elektronicznej! OCB?
Ikunia kochane te butki.Js chce kupić małemu jakieś sandałki, jedne ma ale wczoraj jak mu je ubieralam to wpadł w histerie a poza tym zaraz będą małe.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883070 przez malutkamilka
Oj dawno mnie tu nie czytałyście :silly:
Ale spokojnie, czytałam Was codziennie więc i zaległości nie mam, gorzej ze spamiętaniem szczegółów.

W końcu jakieś luźniejsze minuty, więc postanowiłam wpaść.

Dziewczyny brzuchatki, ale Wam czas zapitala do przodu. Lada moment i będzie Was czworo w domu.
Srenka odpoczywasz, zbierasz siły na kolejnego dzidziusia? Masz już imię dla swojej córeczki?

Gochens, Ty też się nie przepracuj. Kiedy będziemy zgadywać pleć po Twojej wizycie u doktorka?

Ikunia a u Ciebie brzuniu się zaokrąglił? Zosinda śliczna, ladnie się bawi wśród przyrody. Mamy podobną sukienusie.

Haniu brak słów na córkę Twojego A. ale mi się wydaję że mamusia im kazała się tak zachowywać. Może nie kwestia wychowania ale tzw nakręcania przez zazdrośnice mamusie. W każdym bądź razie chyba Gochens o tym pisała ale jak nie to wybaczcie, Twój jest ich ojcem i ma prawo je wychowywać i dawać reprymendy a że Ty jego partnerka życiowa to jakby nie patrzeć masz tez mniejsze bo mniejsze prawo aby je wychować. A tak poza tym to gowniarstwo powinno mieć szacunek nie tylko do ciebie,ale i swojej przyrodniej siostry. Mam nadzieję że jak Lenka podrośnie to tak im da w ciry że się nie pozbierają.

Cordis jak ptaszyska?

U nas po staremu. Wiki w nocy już trochę lepiej. Ząbek się przebił i mamy ich sztuk 6.
Szaleje po całym domu i nawet już po trawie. Kupilam jej kilka nowych zabawek to tak była nimi zafascynowana że na dwór nie chciala iść, teraz chce chodzić z nimi.

U nas też gorączki i spiekoty wiec ubieramy krótki rękaw skarpetki i leginsy lub takie jakby majtko-pumpy na pampersa i jazda w teren. Smarujemy ręce i buźkę kremem z nivea 50 bo jak posmarowałam. 30 to i tak miała poliki opalone i ręce. Fajnie teraz wygląda, jakby miała ciemne rękawiczki.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883081 przez aleksiaa88
Kilka postów nic nie napisałyście :woohoo: :evil:

Mały zjadł zupę koło 13 potem byliśmy na ogrodzie buszował w trawie więc myślałam, że po prostu go podrażniło i dostał plamek a tu mąż przynosi i mówi patrz na uszach a na rękach miał mnóstwo potem się zdrzemnął i jak wstał po 15 to nic nie miał.

A ja 40 kalarep nasadziłam na ogrodzie :blink: ale co najwyżej sama zjem hahahahahahah

Bobo przestał lubić kąpanie tak się drze aż ręce mu skaczą tak się boi :sick:

10 lata 11 miesiąc temu #883090 przez Marta1985
Halo :) Jestem :)

Urodziny męża udane :) Wczoraj mąż miał gorszy dzień więc ja się Bartusiem zajmowałam :) No i byliśmy u lekarza obadać ten jego katarek i czy nie ma nic na gardełku ale tylko katar ale dziś rano już nic :) i ja też lepiej się czuję :)

Mnie teraz troszkę mniej będzie bo dziś będę sprzątać, jutro pichcić a w niedziele impra :)

Sophie :) śliczne ciuszki :)

Rysa :) Nie martw się będzie dobrze :) Bartkowi zmiana miejsc w niczym nie przeszkadza :)

Violcia :) co tam u was? kiedy wy na ten urlop jedziecie?

Szósteczka :) zdjęcia cudne :) to musi być naprawdę super widok jak tak dzieciaki oblegają Tatę :) no a impreza duża ale jak duża rodzina to tak jest .... ja jestem jedynaczką mąż ma jednego brata to niewiele osób :)

Ikunia :) Zosia śliczna :) A jak B? I jak samopoczucie? Kiedy lekarz?

Gochens :) Gratulację 5 miesiąca - kurcze już blisko :) To życzę dziś miłego leżakowania :)

Hania :) super, że Lenka zdrowa i urlop udany :) reszty nie komentuję bo sensu nie ma ... :) a że nie będzie nie których osób na chrzcinach to lepiej przynajmniej spokojnie będzie :) A jak w ogóle przygotowania?

Agusia :) wpadnij do nas :( tęsknimy :(

Aleksia :) jak wysypka? to może być od słońca ta wysypka .... podaj mu kiedyś kalarepkę jak chłodniej będzie :)

Karolka :) jak tam noc? :) i zębolek wyszedł?

Malutka:) jak tam w pracy? i kiedy małż wraca?

Kakaszka :) gdzie ty jesteś :) weź częściej wpadaj :)

Srenka :) jak tam u was?

Cordis :) co u imiennika mojego synka? :) Twój Bartek to Bartosz czy Bartłomiej :)?

Kasia :) to Ci przygodę miałaś :) Zapamiętam i będę uważać na te ptaszyska :) Dawaj foto Tomka :) bo już nie pamiętam jak wygląda :) i go moge nie poznać jak gdzieś się spotkamy :)

10 lata 11 miesiąc temu #883091 przez Marta1985
Ło matko .... ile uśmiechniętych buziek ... :laugh: ale jak wam się nie podoba bo za dużo to nie czytajcie :P

Ps. wtedy o wykrzykniki chodziło? :P

10 lata 11 miesiąc temu #883098 przez Gochens
Dzień dobry ;)

Nocka w sumie ok dwa razy było wypadanie smoczka..

Aleksia jeśli mu to szybko znika to może rzeczywiście od słońca jest bo gdyby od jedzenia to chyba dłużej?!
Marta fajnie ze ur udane a buźki są mile wiec fajnie się czyta ;)
Rysa może Fifi zmęczy się nadmiarem emocji i zapomni ze jest w nowym miejscu ;) udanego wypadu!
Malutka Twój awatar.wymiata hehe i gratuluję zabka :)

U nas też dziś piękna pogoda i dobrze bo zaraz jedziemy na działkę :lol: dobrze ze tam stara wanna jest Alana to mu się.zrobi jakiś basenik ;)

O człowieku który we mnie mieszka nic nie wiem q usg mam dopiero po 15.06 i chyba poczekam juz nie będę robić tego dodatkowego usg :)

P.S mnie też się na fb dobrze Piszę i jakoś więcej tam skrobałyśmy niż tu :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka