BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883715 przez Hania84
Witam wieczornie na chwilkę :)

Bartusiowi składałam dziś życzenia smsem :) Ale złożę jeszcze raz :) KOCHANY BARTKU ŻYCZYMY CI Z LENKĄ SAMYCH POGODNYCH DNI, UŚMIECHU I ZDRÓWKA !!! BUZIAKI OD NAS !!! Nasz pierwszy roczniaku kochany :) :kiss:

Dziewczyny co do córki A. to ona ma duże pojęcie co robi bo nie jest głupia...zdążyłam ją poznać. Ma 12 lat i jest bardzo mądra. Mamusia swoją drogą ją nabuntowała...ale tylko ją bo wiedziała że syna nie da rady nabuntować bo on był wporządku...więc same widzicie ...mamusia wiedziała komu nasrać w głowie. Artur po tym incydencie rozmawiał z nią, że nie wolno tak robić że jest mu przykro jak to widzi itp, itd i nic to nie dało, w drodze powrotnej znów jej dokuczała. Więc nakierowana przez matkę to raz...ale jakby sama nie chciała tego robić to by nie robiła. Więc nie mam nic sobie do zarzucenia że nakrzyczałam na nią bo nie dam krzywdzić swojego dziecka. Jeśli matka i ojciec nie potrafią to ja to zrobiłam. Była mega zdziwiona że podniosłam głos i nawet nie zaprzeczyła jak powiedziałam "że co mamusia ci kazała dokuczać Lence?"
Syn A. jest zupełnie inny, spokojny, podobny do Artura...a córka to cała matka. No ale niestety nie posłuchała taty i miała gdzieś jego słowa że jest mu przykro jak widzi jej zachowanie wobec siostry.
Trudno...ja więcej nie będę się z nimi spotykać i Lenki też nie dam bo widzę że mają ją gdzieś. On będzie jeździł sam.

hehe Ikunia nie mam awersu do dzieci :) lubię je ...ale jak robią tak jak córka A. to szlag mnie trafia na miejscu ;/

Violcia szczęśliwej podróży !!!!!!!!!!!! wypoczywajcie ile się da :)

Marta a pytałaś jak przygotowania do roczku - a dobrze :) mamy już wszystko załątwione :) dziś byliśmy wybrać ciasto i będzie rolada, ciasto na śmietanie z powidłami, dwa z galaretką, sernik i makowiec :)
A jak Wasz roczek? dziś robiliście? :) jak tam Bartuś :) ?

dziś był u moich rodziców brat A. w odwiedziny z rodzinką :) było fajnie :) pogrillowaliśmy , pośmialiśmy się i super czas spędzony :) dzieci brata A. są zakochane w Lence :) są mniejsze a lepiej się nią zajmują jak córka A. . Ośmiolatek zrezygnował nawet z wycieczki szkolnej by być z Lenką :) Pięciolatka pomagała mi zawsze przy kąpaniu Lenki jak tam u nich byliśmy...bawili się z nią i zawsze z niecierpliwością czekali aż się Lenka obudzi :) są przesłodkie i kochane :) Lenka je uwielbia :) a na widok swej przyrodniej siostry płacze.

miłej nocy
dobranoc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #883723 przez Ikunia1910
cześć z wieczora.

Bartoszku wszystkiego co najlepsze starszaku :* zyczę Ci dużo dużo miłości i szcześliwych rodziców, bo to dla dziecka chyba najważniejsze na ten czas:) Martusia też pamiętam opis Twojego porodu...eh taki wzruszający czas te roczki pierwsze:) Gratuluję Ci Martusiu ślicznego zdrowego i mądrego synusia:*

Przepraszam, przyznaje bez bicia ze nie czytalam bo nie mam weny ani czasu.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobranoc

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #883725 przez Sophie25
Ikunia rozumiem Cie bo na chwile obecna mam to samo i mam Go dosc ... i znowu muslalam o prEpriwadCe i mowilam ze jak sie nie zmieni rozwiode sie z nim to on mi wyskakuje z tym ze kogoa mam mpwie mu czlowiwlu mielibysmy 2 dziecko a Ty tulko o zazdrosci :( dzis tez caly dzien sama bo z kolega czesci sprEdaja i nie ma vzaau na wyjazdy :(

On blaga przeprasza i co z tego jak powinien aie leczyc z chorej niepohamowanej zazdeosci :(

10 lata 11 miesiąc temu #883728 przez malutkamilka
Ikuniu wdzieczna to ty mu możesz byc że dał Ci Zosie i maluszka drugiego które bezwarunkowo będą cie kochać i będziesz dla nich najważniejsza, a nie za to że was utrzymuje. Utrzymanie to nie wszystko. Obie potrzebujecie miłości jego, a ty teraz nie powinnas plakac i sie stresowac martwic by nie zaszkodzic dziecku. I przeciez Zosia tez czuje Twoje stany emocjonalne i bedzie niespokojna.
Skoro rzadko sie widujecie i on nawet w weekend nie ma czasu dla was by gdzies wyjsc, a piwo od dawnej kolezanki jest wazniejsze od kilku godzin z rodzina to ja za przeproszeniem Ikunia co to za facet??? Gdyby moj powiedzial ze nie pojdzie z nami do zoo bo idzie pomoc w przeprowadzce kolezance za piwo to bym mu powiedziala zeby nie wracal jak do niej pojdzie albo zeby sie pozegnal z corka bo od tej pory co wyjdzie bedzie ja ogladal raz w miesiacu lub dwa razy po dwie godziny!!!
Ika jestes twarda babka i pamietaj masz Zosie i bąbelka malego i niech oni wyciskaja lzy z Twoich oczu, lzy szczescia i radosci. Oni sa teraz czescia Twojego swiata, ta czescia ktora kocha zawsze i twoja inwestycja w ich uczucia bedzie po stokroc wynagrodzona. Nie pozwol by spedzal ci sen z powiek. moze poczekaj do tego pierwszego czerwca. jak nic sie nie zmieni w jego zachowaniu to mozesz mu powiedziec ze skoro jestescie dla niego tacy WAZNI ze wazniejsza okazuje sie kolezanka to dzieci bedzie widywal dwa razy w miesiacu a ciebie tylko i wylacznie przy przekazywaniu dzieci.

Ika wazna jestes Ty, Zosia i malenkie cudo!!!

10 lata 11 miesiąc temu #883731 przez Agusia83
Ikunia,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sophie...życzę sporo cierpliwości....cóż on ma z tą zazdrością? Przecież jesteś z nim...faceci mają popieprzone mózgi...

Ja się z D. tez już popsztykałam.... :angry: :angry:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883749 przez aleksiaa88
I znów przesrana noc a co napisze Wam żebyście miały co czytać a więc
Poszliśmy spać po 22 standard zrobił pobudkę za 30 min bo przecież był głodny a jak dawałam to wył, że nie chce później spał do 2 mleko położyłam się za chwilę mężu wstawał do roboty o 3 jeszcze nie spałam zasnęłam o 5 mężu wrócił po chwili mały się obudził i zaczął szaleć walnął kupaka matka w tym czasie sprzątała a on biegał po pokoju, a że jak myłam podłogę na kolanach to ten miał ze mnie podpórkę przychodził się podnieść i w nogi na paluszkach raz to mnie w pięte użarł mały gryzoń :S
O 7 zasnął a mamuśka dalej idzie sprzątać.

Ikunia

Mój to codziennie rano zagląda do łóżeczka jak wychodzi żeby zobaczyć jak śpi żeby oko nacieszyć jak wróci to samo pierwsze co to leci pozaglądać czy już wstał bierze go na ręce całuje podrzuca do góry nosi na rękach. I nie muszę mu mówić zajmij się dzieckiem. Bez problemu wyciąga wózek wsadza go i jedzie po wiosce i się nie wstydzi. Jak pamiętam go ze on do dzieci taki nie był a jak teraz się kompletnie zmienił to robi z nim własne dziecko przemiana.

Bartolini domagaj się żeby Ci dali liznąć przynajmniej torta swego, żeby sami nie zjedli

10 lata 11 miesiąc temu #883773 przez srenka_918
Witam. Ja tylko na chwilkę
Wczoraj przegapiłam urodzinki pierwszego roczniaka??? Wszystkiego najlepszego kochany, rośnij zdrowo!
Pawełek ma ospę....
Druga jedynka na gorze drażni niemiłosiernie i gorączki 40stopni, a te upały były dla nas obojga strasznie męczące, mnie ciągle słabo a jemy gorączkę podbijało, dziś chłodniej to mam nadzieję że będzie nam lepiej. Mały jakoś w nocy śpi a;e musimy mieć okno szeroko otwarte i dostałam od tego taki katar, że koszmar... Bo śpię pod samym oknem...

Miłego dnia, sorka że nie nadrabiałam, ale nie mam na nic siły i czasu....

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883786 przez Gochens
Witam i ja :)

Nocka ok przespal całą, wstal o 8 i ja razem z nim.. jakos jak go nie ma to sama wstaje o 8 a jak jest Alan to spalabym spokojnie ze 2 godzinki dłużej. ?. Mezu wrocil o 2.30 z finalu ligi mistrzow i jeszcze spi, Alan probuje a ja szykuje mieszkanko bo dzis jednak dzien mamy mej u nas zrobimy grilla bo na dzialke bez sensu jechac jak moze w kazdej chwili padac :silly:

Gabrysiu sto latek :kiss:
Ikunia

Pawelek zdrowka dla Ciebie!
Sophie a ten Twoj to znow ma jakies jazdy... co z tymi chlopami ?
Aleksia nie zazdroszcze nocki

Bartus jak tam impreza ???

achhh zapomnialabym !! Moje dziecko wczoraj 1 raz powiedzialo MAMA ♥♡♥♡♥♡♥♡ cudowne uczucie mimo ze wiem ze to pełna 5nieswiadomka :)

10 lata 11 miesiąc temu #883808 przez Sophie25
Hej :*

Masakra z nim jest dzis ramno sie wkurzyłam i powiedziałam ze jade gdzies bez niego! A on focha strzelił ze nie pojade sama tylko on z nami pojedzie ja mowie ze chce sama to on odrazu nie puszcze was samych jak cos sie stanie jak kogos spotkam masakra z nim jest on na odwrot wszedzie tylko z nim i pelna kontrola musi byc !!! Jak sie wkurza to wezme Zoske i pojade sama chyba tez musze od czasu do czasu sama gdzies wyskoczyc :P

Gabrysiu kochana 100 lat! :*

Bravo dla alanka za mama :* Moja cały czas mnie wola nawet jak do kibelka ide :P Wiec wkrotce mam bedzie na porzadku dziennym :)

Srenka 3maj sie :*

10 lata 11 miesiąc temu #883818 przez Gochens
Sophie tez przesrane a do WC tez chce z Tobą chodzić?!?! :unsure:

Tu Alaskan z wczoraj

Było bardzo miło kupiliśmy babci mojego M kwiaty była zaskoczona ale dziękowała bardzo ;) teściowa dostała kwiatki do wsadzania do ogrodu i małego słonika bo je uwielbia :silly:

Jedziemy jednak na działkę bo słońce wyszło heehe

Miłego dnia moje miłe :kiss:
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #883869 przez malutkamilka
A ja się czaję by nalać Wiki wodę do baseniku, że jeszcze za zimno a tu Alanek już w baseniku zapylał ;)

10 lata 11 miesiąc temu #883894 przez Gochens
Wow co tu taka cisza?! Pewnie wszystkie wypoczywają na łonie ;)

Malutka my wlalismy 3 wiadra gorącej wody plus to co się od rana grzalo na słońcu :lol:

Wróciliśmy.juz z działki fajna pogoda także miło spędzony czas. Teraz jeszcze jest zabawa ale niedługo Idziemy się kąpać i spać. Wstawilam jeszcze pranie bo Alanek dostał trochę ciuchów takze żeby czyste były ;)
Dziś tez kilka.razy usłyszałam mama wiec jest.super

Miłego wieczorku

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883911 przez aleksiaa88
Ja wypoczywałam dzis na łonie meza :silly:

Wczoraj szukaliśmy butów i zonk najmniejszy rozmiar był 20 a my mamy 18 ewentualnie mała 19 to będzie wyczyn zdobyć

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883933 przez KaRoLkA
Witam sie wieczornie :)

Gabrysia dziekuje za pamięć i śle całuski :kiss:

Alanku gratulacje za "mama" to taki prezencik z okazji dnia Mamy :)

Gochens fajnie ze odpoczelas i Alanek sie wyszalał a swoja drogą to sliczny chlopczy i chyba do taty podobny ?:)

Pawelku duzo zdrówka :kiss:

Aleksia to fajnie mialas odpoczywanie :p w PL jest masakra z małą rozmiarowka ze sztywnymi podeszwami bo tu bez problemu nawet i 17 dostaniesz ale powodzenia w polowaniu :)

Sophie Twój znowu szaleje z zazdrością ???

I
Ikunia

Haniu fajnie ze wszystkondo imprezki gotowe teraz tylko czekac na Wielki dzien :)

Agusia Tobie tez dużo siły życzę , mam nadzieje ze Twój wezmie to tacierzynskie i Troche Cie odciąży :)

U Nas nocki znowu do bani dziecko budzi sie co chwilę wczoraj obudzila się o 2 ido 4.20 ja lulalam i nie chciała spać :/ a mój nawet sie kuzwa z boku na bok nie obrócił nie mówiąc o tym żeby mnie zmienił po czym pobudka o 8 a panicz spał do 12 :/ nie powiem bo za Gabrysia bardzo jest też jak wraca to zawsze zagląda do łóżeczka i ja przykrywa jak sie rozkopie , jak wychodzi to całuje i bawi sie z Nia ale obowiazki takie jak karmienie, usypianie, przewijanie, kapanie i inne to na mojej głowie procz tego całe mieszkanie i czasami opadają mi ręce i chciałabym żeby mnie wręczył przynajmniej w usypianiu w ciągu dnia no ale marzenie scietej głowy, tesciowie przyjadą 18 czerwca to może troche odsapne bo za Gabi trzeba biegać wszędzie jej pełno i jak spuszcze ja na chwile z oczu to już jest tam gdzie jej nie wolno:/

Dobrej nocy ;)

10 lata 11 miesiąc temu #883937 przez Marta1985
Gabi :-)

Impreza udana :-) wszystko posprzatala ide šie kąpać i spac bo jutro do roboty :-( zdjecie i opis impry jutro :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka