- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
ortopeda ok, bioderka ładne wiecej przychodzić nie musimy. Sprawa z zusem srusem odroczona o kolejny miesiąc z jednej strony dobrze bo widze ze sędzina po mojej stronie i chce jak najwięcej wniosków dowodowych zebrać ale badz co badz kolejny miesiac czekania. Gdyby nie moja mama to bym juz dawno z głodu umarła co nie? Od lutego czekam na pieniądze, swoją drogą ciekawe czy mi chociaz odsetki wyplaca

moja pikna też od dwóch nocy budzi sie na cycka, hmmm dziwne to dosc bo odkąd pamietam to przesypiala ładnie. Moze mamy ten niby skok czy cus nie mam pojecia. Czyli dzis w nocy karmiłam razem z Toba Gochens o 2:30

A i kupki znow nie robi od pieciu dni tzn niby dwa razy popuscila ale to bylo za malo jak na jej możliwości, hihi
No i dzis szczepienia a później pradziadki przyjeżdżają

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Pawełek ładnie przespał noc ale wieczorem nie chciał zasnąć... Byłam z mężem w "naszym mieszkanku" sprawdzić co narobiła burza, bo sąsiedzi dali cynk, no i gałąź z drzewa spadła na dach akurat nad oknem dachowym i kołnierz cały pogięty a i szyba pękła... Okno do wymiany... Pokój zalany... Jak nie urok to sraczka... zamiast iść do przodu to się cofam... No i malec był mnie wytęskniony i godzinę przytulał się do cyca zanim dał się namówić na sen... A dziś obudził się z tak głośnym płaczem że się przestraszyłam! No i wszystkie odgłosy wydaje z siebie dużo głośniej, wcześniej płakał tak że przy zamkniętych drzwiach z pokoju ani jeden pisk nie wychodził choć płakał niemiłosiernie... A teraz krzyczy głośno że ja tak głośno nie umiem

Kupiłam mojemu małemu wczoraj kombinezon na jesień i wydałam 60zł i stwierdziłam że w tym miesiącu mały musi mieć dość ubranek

Ikunia powodzenia na szczepieniu

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie nocka lepsza tzn.ja sie lepiej wyspalam bo mniej bol plecow mi dokuczal,karmienie mielismy o 4.30,tak ze nie tak zle,maly przespal 8 godz,bywalo lepiej ale tak tez jest ok a teraz mruczy bo nie moze spac

Srenka lumpki tez sa dobre,ja mam duzo ladnych rzeczy z tamtad,choc tez za bardzo nie bylam przekonana do kupowania w lumpeksach,ale czasem mozna znalesc naprawde fajne rzeczy,tak ze jak bede w Pl to wybieram sie z tesciowa na poszukiwania bo ja to nie umiem szukac

Chcielismy auto kupic na podroz do Polski,mamy nawet juz upatrzone,ale chyba nie zdarzymy,a szkoda bo podoba MI SIE I BY BYLO WYGODNIEJ,ALE COZ

IKUNIA powodzenia na szczepieniu i z zusem,a na mamy to zawsze mozna liczyc

Ja do pracy tez nie dlugo wracam bo juz w lutym

milego dzionka

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Wczoraj Lena usnęła o 20.30 i o 2 już się obudziła na jedzenie...później z płaczem obudziła się o 5.35...ululałam i zasnęła do 7 o 7 mleko polulana i zasnęła jeszcze do 8.40. Coś często budzi się ostatnio ta nasza nuna

Czytałam gdzieś że od 3 miesiąca do około 6 dziecko potrzebuje znów więcej pokarmu i dlatego częściej się budzi.
A skoki swoją drogą bo drugi jest między 7-9 tygodniem a trzeci między 11-19 !!! I myślę że to też może być przyczyną. I jak czytam o skokach w danych tygodniach to Lenka większość tych umiejętności już ma.
www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dzieck...cia-niemowlecia.html
Zośka powodzenia na szczepieniu.
srenka- oj to nie dobrze z tym dachem i oknem. Masakra.
Marta - na pewno coś wykombinujesz

Musze uciekać bo moja się niecierpliwi bo musimy pozwiedzac mieszkanie...to taki nasz poranny rytuał

miłego dnia
- _Klara_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
My już po szczepieniu, ważymy 5,9. Kolejne szczepienie 15.10

Dziewczyny podajecie już maluszką jakieś inne pokarmy?
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Kurde dziewczyny zdałam sobie właśnie sprawę że okres mi sie spóźnia 4 dni

Idę uśpić Lenkę.
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

u mnie humorek juz lepszy

w nocy byla obudka na wielkachna kupe, no i cala moja koszula nocna zostala obsrana

zauwazylam ze eliza szybciej sie nudzi i trzeba ja czyms zajac, a ja mam brak pomyslow

- abrakadabra
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

U nas standardowo Filip spi od 21.30 do 2.30 a potem pobudka o 5.30 i lekka drzemka di 7.30.
Z chrzcinami wszystko zalatwione,catering,tort,ubranko itd.Tylko jeszcze musze wymyslic jakas salatke,moze macie jakies pomysly ?I stwierdzilam ze nie bede wydawac kasy na ubranie tylko cos z szafy wygrzebie

U nas z ciuszkami jest ciezko bo Filipek rosnue tak ze ma strasznie dlugie nogi i wszystko jest za szerokie a za krotkie :/Kombinezon wczoraj dostalismy od kuzynki i to samo...
- abrakadabra
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

co do obsranej koszuli

kurcze dziewczyny wy juz chyba wszystkie pochrzczone oprocz mnie i Hani. ja cos czuje, ze u nas nie predko to nastapi. daje tatusiowi rok na to ( bo w chrzciny katolickie ja sie za bardzo nie mieszam, bo nie mam pojecia co i jak, jestem prawoslawna), a jak do przyszlego roku nic sie nie zmieni, to tak czy siak bede jechala na bialorus do rodzicow i tam na szybkiego na prawoslawie ochrzcze

wiem, ze o ciemieniuszce juz kupe sie pisalo, ale moge jeszcze raz zapytac? oliwka smaruje i co dalej, wcerac, zmywac czy co?
ja czekam jeszcze miesiac, az eliza skonczy 3 miesiace i sprobuje jej dac sok marczwiowy lub jablkowy. juz nie moge sie doczekac jej reakcji

jutro elizka dostanie od 2 roznych ciotek nowe ciuszki, bo biedna chodzi gola i wesola

dzis jest cos marudna jak cholera, nie wiem, moze jakies tam swoje skoki rozwojowe, nie znam sie na tym, ale marudzi bez przyczyny. caly czas trzeba znia gadac i sie tylko nia zajmowac

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny - jest postęp w pokoju komputerowym ńie mamy jeszcze komputera ani biurka ale mamy KRZESŁO

Ide prasowac bo mega sterta

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

I tu proszę pozytywne nastroje a ńie jakieś średnie :-*
- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Zoska szczepienia przeżyła ale ciezko bylo taaaakie wielkie grochy leciały po pulikach

Ale jak tylko wyszliśmy z przychodni to zasnela. Waga 6 kg 52 centyl, wzrost 63 cm i jestesmy w 90 centylu

Ja dzis mialam dzien sprzątania,prasowania i te szczepienia pozniej dziadki na kawe przyszli i szczerze mówiąc padam na cycki.
Marta to sie mozesz krecic z Bartusiem

Kakaszka sporo dziewczyn jeszcze jest przed chrzcinkami. Ja robię na wiosnę dopiero;)