BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 8 miesiąc temu #735415 przez Gochens
Witamy

Srenka najlepszego z okazji rocznicy.
Abra Kubutek fajniutek !

My dziś leniwy dzień mamy. Byli goście prosic na wesele także w październiku bawim :lol: ja po wczorajszym wychodnym miałam lekki kryzys ale już wszystko dobrze. Mezul z synciem oglądali sobie meczyk, była kąpiel i lekkie marudzenie no ale ogólnie poradził sobie wzorowo...

Miłej niedzieli mamuski

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735421 przez Hania84
srenka - najlepszego!

My mieliśmy się dziś bawić na weselichu , bo mojego A. kuzynka wychodzi za mąż. Ale nici z tego bo po pierwsze nie pojedziemy z 3 miesięczniakiem 800km specjalnie na wesele...a po drugie i tak mała by nie mogła być bo zapraszają bez dzieci (nawet takich małych) i musiałabym zostawić córę 90km dalej u moich rodziców...więc to kolejny minus...co prawda moi rodzice by sobie świetnie dali radę ale ja nie chciałabym być tak daleko od mojego dziecka.
Ale potańczyć by się potańczyło...

W październiku moi wyprawiają 30-lecie ślubu i znów nie będziemy :( ale dałam moim już kaskę na prezent i zamówiła mszę w kościele. Ale dużo nie stracę bo mam wujka kamerzystę i ma nakręcić rodziców lecie które mi przyślą bym obejrzała :)

Przez tą odległość trochę nas tych uroczystości omija...ale co poradzić ...takie życie... B)

Gochens a czemu po wychodnym miałaś kryzys? Co się stało? Jeśli nie chcesz to nie pisz :) zrozumiem :)
Miłej niedzieli? hehe jeszcze sobotę mamy Gosiu :P :lol: ...chyba, że już dziś Cię nie będzie...i jutro...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735422 przez Ikunia1910
Haha Gochensik chyva bylo pite :silly:

Buba milusi;)

A my dzis po knedlach idziemy na drzemke.
A z tych całych ciuchow to wszystko jest od 6-9 mcy. Takze na teraz nie mam nic. muszę kupic troche bodow i śpiochów na 68 i 74 :/

Srenka udanego wieczoru;)

A tu my z wczorajszych chrzcin

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735428 przez Hania84
...ach zapomniałam napisać, że Lenka jak zasnęła o 12 to obudziła się na mleko o 15.30...wypiła, poprzeciągała się trochę (ja poleżałam koło niej bo senna byłam) i zasnęła z powrotem i śpi do teraz :P ciekawe jaka nocka dziś będzie :P

Ikunia superaśną masz córę :) taki mały przytulasek ze Zośki ... wyczytałam to z jej twarzy :lol:

...a mój jeszcze w pracy...i się nudzę z lekka...ale nie narzekam...a gdzież tam :P lubię takie nudy :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #735436 przez Gochens
O choroba noooo tak dziś sobota :lol:
Haniu miałam kryzys w związku z piciem wczorajszym niby nie dużo ale tu piwko tam drineczek i jeszcze wódeczka no ale nor codziennie się wychodzi!
Szkoda w sumie ze was ominie tyle ceremonii ale rzeczywiście jeśliLenity nie zapraszają to kiepsko, jeszce gdyby było bliżej to co innego. Fajnie ze chociaż na filmie zobaczysz co i jak.
Ikunia jak Ty mnie znasz :lol: oj zjadła bym knedle! Moja babcia jak była młodsza to często robiła, teraz już 90 dobija więc ręce już nie takie sprawne a wiadomo że babci najlepsze :-P

Ślicznie wygląda ta Twoja Zosia w tym kapelutku!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735502 przez Hania84
Ach Gochens chyba że tak...jeśli taki kryzys to wszystko rozumiem :lol:

A ja dziś nie wytrzymałam i kupiłam Lenie sok z marchewki...dałam jej posmakować...niby nie chciała ciągnąć z butelki ale jak dusiłam smoka by jej coś tam wyleciało to ciamkała jak diabli...chyba jej smakowało bo nie krzywiła się...wypiła może ze 2 łyżeczki :) ale fajny widok jak próbowała coś nowego...wpatrzyła się w jedno miejsce i tak śmiesznie tą buźką i języczkiem przebierała hahaha :D

Lenka już wykąpana i po mleczku ale nie kwapi się na razie do spania...musze ją przejąć bo tatus już się niepokoi po godzinie bawienia...teraz moja kolej.

Uciekam...może się jeszcze pojawię, a jak nie to dobranoc i do jutra :)

11 lata 8 miesiąc temu #735561 przez cordis
Hania Twoja próbowała soku, a ja mojemu na smoczku już conieco dałam do spróbowania mlaskał tak,że było go w całym pokoju słychać i taki banan na buźce jak nigdy :)

normalnie od wczoraj próbuje napisać tu, jak mnie dzisiaj wywali to grrr.

a powiedzcie mi dziewczyny z tymi nosidełkami to chyba niezbyt się sprawdza przy dużym biuście??

11 lata 8 miesiąc temu #735575 przez violcia00
My o 19.00 wrocilismy ze spaceru z kolezanka i jej synkiem,pozniej kapiel,iedzonko i maly od razu zasnal,byl zmeczony,a na spacerze bylo bardzo fajnie,troche polazilysmy az mnie nogi bola no i ocxzywiscie bylo karmienie publiczne,ale na szczescie duzo ludzi tam nie bylo ,zreszta juz sie do tego przyzwyczailam,kolezanka tez karmila,troche dziwnie wychowuje to dziecko ale to jej sprawa,nauczyla je ze caly czas na rekach bo inaczej w placz i wogole fajnie go karmi po 2-3 minuty i w nocy tak samo mowila ze co godzine go karmi i tez tak krotko,ona twierdzi ze on wiecej nie moze ale mi sie wydawalo ze on chcial wiecej tylko ona mu zabrala cycka no ale mogla go tak przyzwyczaic i dlatego czesto je ale krotko,chlopak ma 6 miesiecy a wyglada na mlodszego i jest lzejszy od Oskara choc wazy 7 kg.

Moj B jeszcze z meczu nie wrocil,a ja juz w pizamce siedze,moze jeszcze cos zjem bo tak na szybko tylko platki przegryzlam.

Dobrej nocki.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735578 przez Agusia83
hejka :laugh:
Srenka, wszystkiego najlepszego...oby zawsze było między wami dobrze i pogodnie :laugh:
I wiesz, dzięki Twojemu wpisowi przypomniałam sobie, że 4.09 będziemy mieli 3 rocznicę ślubu B) B) a 3.06 minęło nam 7 lat bycia razem.
Muszę jakiś prezent wymyślić.

Abra, Kubuś jest cudny i ma taką gładziutka buzię... :laugh: Artus też miał ale cosik zjadłam i wysypało go... :angry:

Ikunia, pięknie wyglądasz z Zosią :laugh: Jak damy :laugh:

Zapomniałam wcześniej napisać...Rysa, bardzo mi się podobają fotki z sesji Filipka :laugh: ale bedziecie mieli taką cudną pamiątkę

Kasiu, jak się czujesz?

Haniu, widzę, że dziś Lenka ma śpiący dzień :lol:

Mnie się udało nakarmić Emi, wykąpać dzieciaki, napaść Artka i uśpić moją dwójeczke...czekam na D.

Dodam kilka fotek....mogę?
Pamiętacie jak pisałam, że dr dała nam skierowanie na rehabilitację?
Od 2 dni Artuś zaczął podnosić główkę...a oto dowód :laugh:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #735622 przez Kasiasia
Hej
Agusia dzięki za pamięć :)
Malutkamilka córcia prześliczna a domku to Ci zazdroszczę. To moje marzenie... a pod oknami same pachnące zioła... lawenda...i malutki warzywnik :) Ziemię juz mamy ale reszta to marzenia... choc jak to w moim zyciu bywa nagle nie wiadomo skąd marzenia sie spełniają :)
Ikunia obydwie jestescie ślicznotki i faktycznie cos w twarzy z Tomusiem mają wspólnego - taką słodycz że az sie całować chce :)
Abra Kubuś chłop na schwał. No i musze powiedziec że rysy twarzy cos z Ikuni Zośka mi sie kojarzą :)
Myślę, że po tym wstępie widać już że humor mi sie poprawił :)?!
Wczoraj płakałam jak bóbr cały dzień. I jeszcze na koniec pokłóciłam się z mężęm i musiałam sie położyc o 20 z synkiem w pokoju i z nudów gazete czytałam przez 2 godziny.
W nocy jak zwykle Tomus budził sie co 3 godz i nad ranem po karmieniu o 4 zaczeła się kolka. Jednak szybko go do brzucha przycisnełam tzn jego brzuch na moje biodro i tak w poprzek leżał i go lulałam. Troche popłakał ale to uciskani brzucha pomogło. Tylko nie mogłam go polozyc bo zaczynał płakać więc sie z nim tak położyłam na płasko. A ze łozko mam bardzooo szerokie wiec nie bałam sie ze spadnie mi niebezpiecznie i tak na moim brzuchu przespał ponad 3 godziny. Rano był tak kochaniutki. Przyznałam się męzowi ze z nim w domu czuje sie bezpieczniejsza i to chyba dlatego. No i synek dłuższy czas posiedział w hustawce
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a po nastepnym jedzeniu usnął na 3 godziny
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
aż nei mogłam uwierzyć. Potem pojechaliśmy do rodziny na spacer po ich lesie i dosłownie przed godziną wróciismy. Mały był dzielny i dopiero pod koniec lekko marudził. Wrócilismy i wykapalismy synka i znów śpi :)
Dzień uważam za bardzo udany (mimo że zapłacilismy 100zł mandatu za szybką jazdę) i gdzies ta moja depresja się wyciszyła :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735671 przez Gochens
Dzień Dobry!

Niedzielę czas zacząć :lol:

Ja od 8 już nie śpię, w sumie jeszcze leżę w łóżku z moimi chłopakami ale nie wiem czy jeszcze usne. Dziś pogoda się spitolila. A szkoda bo ostatni dzień na powietrzu mógłby być miły.

Zaraz będę szykować śniadanko jajecznica z kiełbaską i bułeczki z pomidorkiem i szczypiorkiem :lol: dam im jeszcze trochę pospac i biorę się za robotę.
Kurde coś mnie gardło boli zaczyna się suchy kaszel oj nie dobrze.

Violcia rzeczywiście ta koleżanka dziwnie karmi. 2 minuty??? Przecież top dziecko nic nie zdąży zjeść :dry: hm dziwna taktyka.

Agusia śliczne te twoje dzieciaki no a synek pięknie głowę zaczyna utrzymywać! Proszę częściej pisać. Jak ciemieniucha?

Kasia widzisz jak miło może być z ukochanym?! :P Takie naprawianie związku jest bardzo miłe przyznam he he. No i fajnie ze tak Tomusiowi pomogłas, może to wasza pozycja?
Hania, Cordis wow szybko zaczynacie z tymi sokami. No ale jak dzieciakom pasują to czemu nie.

Eh kaszel zaczyna mnie męczyć :S :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #735702 przez kakaszka
witam

zdaje relacje z mojego wczorajszego fantastycznego wieczoru. nigdzie nie poszlismy i sie pozarlismy z moim w cholere, ale ozywiscie to ja jak zawsze wyszlam ta zla. zalamka !
ciekawe co dzien dzisiejszy przyniesie.

eliza wczoraj caly dzien marudzila i nie chciala spac, az musialam ja wziasc na rece i o cud raz udalo mi sie ja uspac na rekach ( ona nie przepada za moimi rekami )
dziewczyny robicie jakies cwiczenia z maluszkami oprocz lezenia na brzuszku? typu podnoszenie za raczki, jakas gimnastyka z nogami?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735716 przez abrakadabra
Doberek :silly:

Witam sie wyspana jak nigdy :laugh: Spał mi całą noc :laugh: A teraz siedzi w leżaczku i ogląda Smerfy :D
Haniu Ty nawet nie wiesz jak mnie korci,żeby Kubie dac jakis inny soczek niz te herbatki :laugh: Ale troche sie boje jeszcze

Kasiaasia Ale,że jak,że Kuba do Zosi podobny?? :laugh: Hmmm... my jesteśmy do siebie bardzo podobne we wszystkim prawie, wiec nasze bobasy pewnie też :P

Kakaszka Kobieto... co jest z tym twoim facetem nie tak.. ciągle sie kłocicie.. :(

Agusia Gratulujemy podnoszenia głowki :blush: U mnie Kuba już od jakiś 2 tygodni trzyma głowke stabilnie przez ok 20-30 sekund, zauważyłam też że już sie na raczkach probuje podnosic... w sumie nie wiem czy to nie za szybko..

Idziemy dzisiaj na niedzielny spacerek :blush:
Miłego dnia dziewczyny

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735742 przez Hania84
Witamy :)

Lenka zjadła wczoraj o 20...obudziła się o 3.30 i nie chciała za bardzo zasnąć...więc mój wziął ją na ręce 15minut i spała ufff...nie wiem co tym razem się stało. Spała do 8 i pobudka :)
My dziś na śniadanko mięliśmy pomidorki przekłądane mozarellą i pokropione oliwą z oliwek oraz posypane bazylią :lol: mniami :)

Kakaszka szkoda mi Ciebie że tak musisz się denerwować na swojego :( na dłuższą metę się wykończysz nerwowo :dry:

Rysa - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FILIPKA Z OKAZJI 3 MIESIĘCY :lol:
chyba nikt nie urodził pierwszego prócz rysy co nie :unsure:

Kasia - cieszę się ze już coraz lepiej się czujesz i że synuś coraz grzeczniejszy i że tak fajnie spędziliście z mężem czas :blink:

Agusia - dzieciaczki masz superaśne :) Arturek już nie robi samolotu więc pochwałka dla niego :kiss: a Emi ślicznie przytula się do braciszka :) Sama słodycz taki obrazek :)

Gochens - tantum verde popryskaj gardło (chyba mogą kobiety w ciąży co? ) albo płukanke ze soli i wody. Nie dopuść by choróbsko Cię dopadło. Ale tak to jest...jesień idzie i teraz się wszystko będzie zaczynać brrr... :dry:

Daję powoli już Lence soki bo pediatra powiedział że powoli mogę zacząć od soków warzywnych...tym bardziej, ze ona jest na butelce a nie na cycu. Skończyła 3 miesiące czyli tak jak pisałyście sok z numerem 4 mogę już podawać :)

U nas pogoda też barowa...ale nie wybieramy się nigdzie.

Dziś na obiad serwuję bitki na winie :lol:

Miłej niedzieli :)

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #735749 przez violcia00
dzien dobry.

A ja nie wyspana :angry: i to nie przez malego tylko przez moje plecy,caly czas bolaly ale wczoraj to tak bardzo ze nie moglam sobie miejsca znalesc a o spaniu nie bylo mowy,mowie wam koszmar,smarowalam amolem to troche mniej bolaly ale przez ten bol nie dalo sie spaC ,DZIS ZNOW TO SAMO :( ,MOZE TO PRZEZ TEN WCZORAJSZY SPACER BO TRWAL 3 GODZ.ALE NAWET PO BIEGANIU CZY CWICZENIACH NIGDY TAk nie bolaly,maz twierdzi ze to ta kolezanka rzucila na mnie uroki :lol:

Na dodatek jestem zla na siebie bo zamowilam sukienke przez internet i nie zobaczylam do kiedy kma byc dostawa,dopiero wcZoraj patrze ze od 17wrz-2 paz,a ja juz 15 bde w PL,wiec na wesele bede musiala kupic inna I 200 ZL W PLECY :angry:

Ja jeszcze nie mysle o podawaniu czegos innego poza mlekiem malemu...fajnie te wasze dzieci podnosza glowke,moj prawie wogole,zaczynam sie martwic,moze to przez to ze ma duza ta glowe :unsure: :silly:

Agusia sliczne masz dzieciaczki :blush:

Oj kakaszka wspolczuje tych relacji z ukochanym,oby sie wam poprawilo,z tego co piszesz to ja czasem mam podobnie :dry:

A my dzisiaj mamy zamiar isc do kosciola :woohoo:

Milej niedzielki :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka