BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

12 lata 7 miesiąc temu #735125 przez Hania84
A my połazęgowaliśmy sobie dziś ze znajomą bo jest na L4 :) O 20 wróciliśmy do domku...szybko mleczko i o 21-ej moja niunia już spała :)

Ikunia...czytam dokładnie posty...nie zauważyłam tego wczoraj...ale tak czy siak Dziękujemy za życzonka :kiss: i za pamięć :kiss: i już się mamuśka nie bulwersuj :lol:

Malutkamilka - widzę, ze praca wre :) fajnie :)

srenka - synuś ślicznie się opala :lol:

Lenka przesyła :kiss: cioteczkom w podziękowaniu za życzonka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #735127 przez violcia00
Witajcie.

Chcialam wejsc wczesniej,ale po poludniu kiepsko sie czulam-krecilo mi sie w glowie i jakos tak nie dobrze mi bylo,pozniej przeszlo ale mialam troche roboty w domu a teraz znow to samo,nie wiem czy cos zjadlam ale na wymioty mnie bierze i glowa tak dziwnie boli,nie wiem czy za chwile nie zwymiotuje :huh:

maly wlasnie zasnal,poprzedniej nocy 2 razy sie budzil to tej pewnie tak samo bedzie,chcialamm mu dac mm ale nie chcial cos jesc wiec zostal tylko cycus,chyba bardziej mu odpowiada :blink: ,mojego nie ma jak zwykle,jutro caly dzien sama bede jesli pojedzie na mecz ale mial kontuzje nogi wiec mozliwe ze zostanie w domu,a ja ogladam Harry Potter.

A i bym zapomniala-Wszystkiego najlepszego Lenusia,choc spoznione ale szczere :laugh:

Pawelek jak zwykle sliczny i nosidelko fajne,o takie mi wlasnie chodzilo...usze takie kupic bo moje nie podtrzymuje glowki i wogole do kitu jest :dry:

Dobranoc.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #735161 przez Agusia83
Haniu,nic sie przed Tobą nie ukryje :blink: ...a tak naprawdę ro często jestem tak zmeczona,ze mam sile ogarnac jedno forum. Dzis bylam z dzieciakami w kuleczkach. Emisia sie wyszalala,w ogole.nie chcia/a pojsc do domu,a Artus troszke pomarudzil,Troszke posłał icyca zjeść musiał:-)

Wczoraj dalam Artusiowi ,120ml mojego mleczak i.2miarki mm i.jak.zasnal o 20:30 tak.pobudki bylyo1:30,5 więc fantastycznie. Zobaczymy co bedzie dzis.

Lenka,wszystkiego najlepszego.słoneczko.

Pawelek,jestes cudny...mama robi.super zdjęcia na łonie natury.nosiło fajne,tez podobne posiadam istwierdzam,ze ciężko w nim chodzic,szyja boli :silly:

Wikuniia cudna laleczka. Pięknie sie śmieje.

Kasiu ja Cię naprawdę rozumiem. Emi.miala kolki,nie spala od 1-6w nocy tylko wyla...jak zblizala sie 19 łapał mnie cholerny dol i chcialo mi sie płakać...i tak aż do skończenia 3miesiaca...dopiero po tym okresie odzylam moglam sie cieszyc macierzynstwem.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #735183 przez Marta1985
Lenka sto lat :-) ja widzialam wpis Ikuni :-)

Ja jestem ale przeź ten telefon zwariuje kiedyś :-( dziś mi się coś poprzewstawialo i myślałam ze po chińsku będę musiała do was pisać :-) ale naprawiłam :-) myślę ze będę we wrześniu już mieć normalny dostęp do netu i do normalnego komputera :-)

Już się tłumacze czemu mnie ńie ma za dużo... Wczoraj była teściowa ze szwagrem, dziś byliśmy u prababci i chrzestnej Bartusia. A jutro przyjezdza rodzinka z wioski w odwiedzinki więc trzeba pichcic :-) upieklam kaspatke. A jutro zrobię słoneczną tarte z brzoskwiniami :-) no i dziś jedną sałatke zrobilam - pekinka pieczarki kurczak makaron prazony slonecznik i majonez :-) a jutro zrobię jeszcze jakąs - czekam na sprawdzone pomysły :-)

A Bartuś jest cudny tylko tak od 18 zaczyna płakać :-( ale hania moze mieć rację. ze to jakiś skok bo on co jakiś czas Natalie kilkudniowe gorsze dni :-(

A Pawelek i Wikusia cudni :-) no i domek też super :blush:

12 lata 7 miesiąc temu #735241 przez Hania84
witamy :)

I jeszcze raz dziękujemy za życzonka :kiss:

Agusia no to lepiej o wiele spał po tej mieszance , widzisz :) Może rób mu tak to i ty się wyśpisz :) Emi pewnie szalała jak ta lala w tych kulkach :) to prawdziwa frajda dla dzieciaków :)

oooo Lenka mi się obudziła...zaraz skrobnę resztę...

Lenka wczoraj wypiła mleko o 20-ej obudziła się na kolejne o 6 rano i spała do teraz czyli do 9.15 :) kochana jest (by nie zapeszyć jej spanka )

Marta ale pyszności robisz :) fajnie :) Bartuś tyle aż daje ci zrobić? Moja Lenka ogólnie ostatnio nie jest jakaś tam marudą ale jednak woli moje łapki od tapczanu...a we foteliku to ze 20 minut posiedzi...no może 30min jak ma fajne zabawki...ale nic więcej i przez ten czas nie upiekłabym...a chcę bardzo upiec teraz coś na weekend...no ale cóż, będę musiała poczekac do niedzieli jak mój będzie i sie małą zajmie a ja wtedy upieke na truskawach placek :)
Marta a obserwujesz u Bartusia jakieś zmiany ? chodzi mi o to że już robi coś więcej albo inaczej? jeśli tak to są te skoki i dlatego popłakuje...
...chociaż moja Lencia jak przychodzi 18.30 to też marudna jest...nic jej nie pasuje i tak do 20 lub 20.30 ma.

Miłej soboty :)

12 lata 7 miesiąc temu #735248 przez kakaszka
dzien dobry mamuski :)

ja juz trzy dni jestem nie mila dla swojego chlopaka i o dziwo dzis w nocy karmil mala, a ja spalam. ale luksus. ale w nocy oczekiwal wynagrodzenia na co sie wkurwilam, bo nienawidze jak mnie budza na bzykanko, kiedy ja chce spac. no i sie na mnie obrazil czemu jestem taka. myslalam ze wybuchne, mowie mu non stop ze jestem zmeczona nie wysypiam sie itd

dzis chyba idziemy na festyn potancowac i chcemy zeby tesciowa do nas rzyszla popilnowac elize, a ja jestem obsrana juz ze strachu. wiem, ze musze sie nauczyc zostawiac elize z kims innym, ale mam takiego stresa, ze chyba bede co 15 minut dzwonic czy wszystko dobrze. co prawda pogoda jakas dupna, ale zobaczymy co tego wszystkiego wyjdzie.

12 lata 7 miesiąc temu #735254 przez srenka_918
Malutka, widać że praca wre ;) To ten Twój to taki Bob Budowniczy ;)

Pawełek spał od 23 do 6 rano ;) Bez przerw ;) Ale jak się obudził to już mi cycki ciekły tak bardzo że łóżko całe mokre ;)
Jak ja chcę coś porobić w kuchni to biorę małego ze sobą, w wózku lub bujaczku i nie przeszkadza mu piszczący i śmierdzący mikser ;) grunt że mnie widzi to jest wszystko ok ;) chyba że stanę tak że mnie nie widzi to płacze, ale daje mi dużo zrobić. Ale najfajniej jest jak menż siedzi z małym ;)co chwilę ich podgląduję bo tak śmiesznie wyglądają ;) Jedna wielka głupawka ;)
Pawełek chyba tych skoków nie ma... Przynajmniej nie marudzi jakoś specjalnie, cały czas jest kochany, a potrafi coraz więcej z dnia na dzień. No może marudzi ;) jak jest godz 21 to jakby miał w pupci zegarek ;) będzie jęczał i stękał tak długo aż go rozbiorę do nagolca i przygotowuję kąpiel i się kąpiemy i wtedy znowu jest kochany ;) a nie daj Boże jesteśmy o tej 21 na gościnie albo mamy gości i chciałabym uniknąć kąpania... Tylko godzina przy cycu może załagodzić sytuację, aż przyjdzie jego pora na sen...

12 lata 7 miesiąc temu #735291 przez violcia00
Dzien dobry.

O widze ze dobrze spia wasze dzieciaki...moj tez dzisiaj 9 godz spal,a teraz cos marudzi,jak pojde do niego do sie smieje w nieboglosy ale nie moge byc caly czas z nim,poza tym chce zeby zasnal bo musze troche mmieszkanie ogarnac no i obiad zrobic,bo moj B po poludniu jedzie na ten mecz o ktorym wczoraj pisalam i niech zje cos dobrego,choc nie zasluzyl :angry: ,a ja sie z kolezanka umuwilam z inna niz ostatnio,stwierdzilam ze moj wtedy mial racje ze nie pozwolil mi sie z nia spotkac,bo Oskar ma juz prawie 3 mies,a ona zawsze znajduje jakies wymówki,denerwuje mnie troche bo jak nie chce to niech powie a nie kreci,teraz sie przeprowadzili i ma do mnie rzut beretem,ale ja ja nie bede odwiedzac pozatymm sie dowiedzialam ze jej maz kiedys cos nie milego o mnie powiedzial,to bylo dawno ale mnie zabolalo,a ja taka dobra bylam dla nich,pomagalam ich jak tylko cos potrzebowali,ale niestety tacy sa tutaj ludzie,polak polakowi wilkiem,tak jest za granica przy najmniej tutaj,no i dzisiaj umowilam sie z taka kolezanka co ma 6 synka,wiec moze byc fajnie :blush:

U mnie znow powrocily upaly ale sa do wytrzymania :blush:
Zamowilam sukienke przez internet i boje sie ze moze byc za duza,bo wzielam rozmiar wiekszy niz normalnie nosze :dry:

Milego dzionka

12 lata 7 miesiąc temu #735350 przez abrakadabra
A tu dzisiejszy Kubuś :kiss:
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #735356 przez abrakadabra
^^
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #735367 przez srenka_918
Jaki Kubuś fajny wesolutki ;) Już duży kawaler z niego ;) Ale chyba bardziej lubi spać na lewym boczku co? Nie chcę wciskać swojego zdania bo może się mylę, ale prawą stronę główki ma okrąglejszą...

12 lata 7 miesiąc temu #735373 przez abrakadabra
Nie, Kubuś ma jeszcze tego krwiaczka, ktorego sie nabawił przylegając do mojej miednicy przed porodem, jeszcze kilka tyg i całkiem sie wchłonie :blush:

12 lata 7 miesiąc temu #735379 przez srenka_918
No to dobrze ;) Szkoda by było gdyby taki śliczny chłopczyk miałby mieć krzywą główkę...

12 lata 7 miesiąc temu #735382 przez Hania84
Ja tam nic nie widzę, żeby Kubuś miał coś krzywego :P
śliczny synuś abra...i już mały wojskowy Wam widzę rośnie hoho , do twarzy mu w tym moro :lol:

Moja Lenka przeważnie śpi na lewej stronie i za chiny nie idzie jej zmienić główki by na prawo patrzyła...i ma trochę krzywą główkę z tyłu bardziej na prawo...ale pediatra mówił że czaszka jeszcze do 2 roku życia pracuje więc wszystko się jeszcze unormuje :)

Lencia zasnęła o 12...śpi do teraz...a ja zdążyłam chatkę ogarnąć i siebie :silly: ugotować obiad i upiec placek :lol: jeszcze pozmywam i mam luz :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #735397 przez srenka_918
A jak mi synek zasnął to się byczyłam... I teraz nie wiem w co ręce włożyć bo dopiero suwaczek mi przypomniał że mamy naszą rocznicę "chodzenia" ;) i chciałabym przygotować jakąś romantyczną kolację ;) ale nie mam na nic pomysłu, a ciasto zrobiłam jakieś tam na biszkopcie i bitej śmietanie, a co wyszło okaże się wieczorem ;)

Moja mama przyjechała od swojej mamy z urwanym tłumikiem ;) ale była kupa śmiechu ;) a ona czerwona ze wstydu i nerwów ;) założyła gdzieś w korzeń, nie ma to jak polne drogi...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka