- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Srenka faktycznie masz nieciekawa sytuacje.Ja bym się nigdy nie zdecydowała mieszkać pod jednym dachem z mamą czy teściową.Nawet było mieszkanie do wynajęcia w bloku mojej mamy to sie nie zdecydowalam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

My już o 10 z Lenitą wróciłyśmy ze zakupów...kupiłyśmy ser plesniowy (bo od dawna za mną chodzi) i pomidorki i mozarelle na śniadanko pycha.
A tacie milone i zrobie mu klopsy z chili con carne i będzie miał do obkładu na chleb do pracy bo ostatnio to wciąż mięsa szuka.

Ja swoich rodziców bardzo kocham...ale na dłuższą metę też bym z nimi nie chciała mieszkać...młodzi najlepiej jak są na swoim

Dziewczyny pamiętajcie...kłótnia czasem dobra rzecz bo oczyszcza atmosferę w związku i od czasu do czasu musi być

Kasia - też mam dwie bluzy dla Lenki z uszkami na kapturku

A tydzien temu kupiłam jej miekkie butki na jesien i drugie na zime cieplejsze oraz rekawiczki i ciepła czape...brakuje mi tylko szala.
Lena ma ostatnio kryzysy w nocy...Wczoraj po mleku zasnęła o 21-ej i na kolejne obudziła się o 3...a później z płaczem obudziła się o 5...ululałam i spała do 7 i później znów marudzenie i lulanie i tak poleżałyśmy już razem do 8...ufff nie wiem...chyba jej się cos poprzestawiało...może po tej szczepionce...albo ma jakiś skok znów. Nie wiem.
Miłego dnia

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Artus jak zasnal o 20:50 tak pobudki mial o 2:20 i 6:-). Odpukać,ale zaczyna coraz. lepiej spać.
Zupke mam juz ugotowana,tylko zasmazke Musze zrobić a oczy to mi sie kleja..
Violcia,masz piękne wlosy,w ogole ładną z Ciebie kobietal
Martusia czasem tak jest z facetem,ze gada co mu slina na jezyk przyniesie,a pozniej żałuję.
Spóźnione zyczonka dla Filipka i Pawelka.
Lencia,taka kibicke chcialby mieć każdy klub piłkarski:-)
Szosteczka Ciesze sie,ze chrzciny sie udały,czekamy na foty.
Cordis,a ja gratuleje własnego lokum:-) nie kredytu.
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Wszystkiego najlepszego dla chłopaków z okazji miesięcznicy kolejnego miesiąca i katolikowi nowemu też

Nonie musze znow konczyc bo synus płacze
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agusia to ci dopiero Emi

Już niedługo Twoje pierwsze dziecię 2 latka skończy

Cieszymy sie że Arti już zaczyna ładnie spać

Właśnie...zapomniałam napisać że violcia super wyglądasz (i tak na marginesie nie wiem co Ty tam dziewczyno chcesz zrzucać za kg

szósteczka gratuluję kolejnego katolika

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja za to pokaszluje i trochr mnie to martwi bo nie chciałabym zarazić młodego zwłaszcza, że w niedzielę chrzciny...oby na niego nie przeszło.

Senny mam dziś dzień, polozylabym się ale muszę czekać na babeczke bo sprzedaje lezaczko bujaczek, chcemy mu kupić taki co się sam buja, nie potrzebnie inwestowalam w ten, no ale trudno się mówi. W ogóle to już muszę zacząć rozglądać się za wózkiem spacerowym !! Alan już prawie głową sięga do końca gondoli

Agusia no widzisz i na Artusia przyszła pora

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja sie mecze nadal z bolem plecow,w dzien jeszcze znosnie ale w nocy to tragedia,nie da sie spac

Moj tez sie ledwo juz w gondoli miesci,taki byl grzeczny przez caly dzien a teraz cos marudzi wiec ide sie nim zajac.
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Violcia a mięśnie Ci się dobrze zeszły po porodzie? Nie masz rozstępu mięśni brzucha? Bo mnie też tak plecy ciągle bolały i właśnie od tego rozstępu, no i lekarz zalecił ćwiczenia wzmacniające i korygujące i plecy bolą mniej, ale mięśnie i tak się nie zeszły...
Tak Srenka,wszystko sie dobrze zroslo i zastanawiam sie czasem czy ten bol pleców to nie po ZZO podczas porodu bo nigdy nie mialam z nimi problemu,wiadomo ze teraz mam wiecej obowiazków,dziecko ,dom itd,no ale nigdy tak nie bolalo,wczoraj az wzielam procha bo bym nie wytrzymala chyba,mam nadzieje ze to przejdzie

Moj synek w koncu zasnal a ja mam dzis jakis leniwy dzien,na nic nie mam ochoty,ale to pewnie tez ze zmeczenia bo malo spalam,teraz poki moge to ogladam tv

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Lena dziś przechodzi samą siebie...obudziła się i wrzask...patrzę przemoczone wszystko...śpiochy, body i moja pościel

Nie będę już jej kłaść we foteliku bo jakoś tak krzywo siuśki i kupki lecą że wylatuje wszystko

Gochens a kurujesz się czymś? Bo u Ciebie niestety czosnek i cebula odpadają...a taka kuracja najlepsza .
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Mnie boleć zaczeły zaraz po porodzie i dowiedziałam się ze to mięśnie, które powoli się napinały jak tyłam w ciąży a potem nagle z godziny na godzine obciążenie sie zmieniło i stąd ten ból. Z czasem tak po ok 2 m-cach już nie boli, no chyba że duzo dxwigam małego no ale on nie wazy jeszcze 5 kg nawet wiec nie jest zle.
Wiolcia i dodam ze ja tez nie widzę tych zbednych kg a włosów też zazdroszczę takiej lasce

Dziś znów miauczy ten moj synuś. Popołudniu była koleżanka to był spokojny. O 18 po karmieniu znów się zaczeło. Ja juz na lewym ramieniu mam jakies zakwasy. I uwierzcie mi że juz mam taki odruch kiwania ze jadłam kanapke i nią bujałam

Teraz przejął go mój mąż, bo widział ze już wychodze z siebie... A ja juz przezywam fakt że jutro mąz idzie do pracy a ja z nim sama zostaje

Jak minął te kolki to będę najszczęśliwszą kobietą na świecie!!!
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mi moj maly dzisiaj taka kupe strzelil ze musialam go wykapac wczesniej,a najlepiej ze siedzial sobie grzecznie w bujaczku az tu nagle poczulam smrodek,zagladam do pieluchy a tam takie kupsko ze ho ho,zreszta nawet body ubruszil,no ale teraz juz wykapany,najedzony i mam nadzieje ze zaraz zasnie...ja dzisiaj bardzo zmeczona,oczy mi sie kleja wiec zaraz jak maly zasnie tez ide do lozka,mam nadzieje ze dzisiaj da mi dluzej pospac.
Dobranoc dziewczyny

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja się cieszę jak diabli, że Lenka już od jakiegoś czasu (około miesiąca) robi spokojnie kupkę. Nie spina się, nie marudzi...tylko robi się czerwona i już kupal w pieluszce

Widzę, że jelitka jej się fajnie wyregulowały i jest okej

Kasiu jeszcze chwila i też będzie już wszystko z Tomkiem super, zobaczysz i zaczniesz w końcu jeszcze bardziej cieszyć się macierzyństwem

Ja Lence podawałam BioGaię na regulację jelitek...wtedy kupki ładnie zaczęła robić...i czytałam, że są one też na kolki. Zawsze będę te kropelki zachwalać bo są na prawdę dobre. One zawierają żywe kultury bakterii i przez to wspomagają jelitka a w jelitach przecież gaz się tworzy. Podaje się je raz dziennie 5 kropel. Spróbuj może

Uciekam spać
Dobranoc
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

W sumie mamy z mężem ciche dni - niby się ńie poklocilismy ale odzywamy się tylko tyle co potrzeba - trzeba by było pogadać ale ńie chce mi się dyskutować z nim

Co do pracy no to ja sie ńie zalapalam na cały rok po 80% więc mam pół roku 100 i pół po 60 a ze jestem szczesliwa posiadaczka kredytu na 20 lat to do pracy trzeba wrócic

Żeby ńie pominąć żadnej z nas ani żadnego dzieciatka naszego to powiem tak: my mamy czerwcowe (a dokładnie majowo czerwcowo lipcowe) i dzieciaki nasze są najpiekniejsze

Dziś miałam szał zakupowy w lumpkach

Muszę poprzeglądać rzeczy Bartusia bo spustoszeńie się tam robi

Kasia cóż mi się zdaje ze mamy ta bluzę z uszkami taka sama

Ale pada ...

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

Alan po kąpieli dostał cyca i został położony do swojego łóżka, usnal za 2 podejściem smyranko po buzi i lekkie kolysanie pomogło, ale nie trwało to długo bo obudził się po 10 minutach i tak od 20.30 do 22 był usypiany! Co usnął chwila i ryk jakby że skóry go ktoś obdzieral

Haniu troszkę czosnku dodałam dziś do szpinaku i ogólnie jem od czadu r do czasu. Mąż kupił mi syrop więc pije ale dziękuję za troskę