BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 8 miesiąc temu #735763 przez violcia00
Haniu jeszcze szosteczka...wiec i ja sie dolaczam do zyczen-WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGOFILIPKU I PAWEŁKU :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735765 przez Hania84
Ach no tak...masz violcia rację :) Pawełku Tobie też wszystkiego dobrego :)

Violcia a sukienka przyda się na inne okazje na pewno :) jeszcze sporo będzie uroczystości gdzie będziesz mogła ją wykorzystać :)

...biorę się za obiad...

...mykam... do później ;)

11 lata 8 miesiąc temu #735787 przez cordis
Gochenes- ja małemu jeszcze nic poza mlekiem nie podaję, ale kiedyś jak się rozdarł dałam mu smoka (ale najpierw oblizałam, wiem wiem że tak nie wolno no ale cóż ;-) )a przed momentem jadłam ziemniaki i smak został na smoczku a mlaskał i oblizywał się tak że śmiechu było kupe ;)

Dziewczyny macie nosidełka? jak to się sprawdza przy hm... sporym biuście?:) bo tak się zastanawiam nad kupnem bo to sprawę by mi ułatwiło tylko nie wiem jak mój kręgosłup by to zniósł ( a w tamtym roku miałam dość poważny uraz popękały mi osłonki przy kręgosłupie).

ale u mnie dzisiaj deszczowo i tak jesiennie się zrobiło, jesień lubię ale nie taką deszczową tylko z pięknymi kolorami i słonkiem.

moje dziecię dzisiaj marudno płaczliwe jest i kurcze nie wiem co jest grane bo ulewa mój pokarm i to bardzo a butlę wcina aż mu się uszy trzęsą :/

11 lata 8 miesiąc temu #735788 przez cordis
Violcia- kiecek nigdy dość baby nie mają :silly: :silly: a i tak jakprzyjdzie co do czego to " ja nie mam się w co ubrać " :) u mnie to standard

11 lata 8 miesiąc temu #735808 przez violcia00
No wiem cordis,ale ta miala byc taka extra,no ale coz,przezyje.

Moje dziecko tez marudne...ale u mnie goraco nadal :P

11 lata 8 miesiąc temu #735825 przez Hania84
J już obiad mam zrobiony...Lenka przed chwilą wypiła mleczko i padła sama bez mojego wspomagania...bo jej godzina na spanie to 13...a mamy już 14. Jak dziecko zmęczone to pada automatycznie :lol:

Cordis dobrze, że zdajesz sobie sprawę że oblizywanie smoka jest blee :P Ja jestem przeciwna takim praktykom, bo my dorośli mamy sporo bakterii i innych cud w buzi. Próchnice...zapalenia itp. i nigdy nie wiadomo co przypadkiem możemy przekazać dziecku.
Mojego A. siostra też raz oblizała smoczek dziecku od koleżanki (na dodatek pali fajki, zresztą matka tego dziecka też pali i też oblizuje) nie chciałam się już odzywać bo to nie moje dziecko ale otrząsnęło mnie to.
Najlepiej opłukać wodą i już ;)

11 lata 8 miesiąc temu #735831 przez Ikunia1910
Haniu czasem tej wody brak :p mi też sie zdarza ćmokac dyda przed podaniem, a bakterie sa wszedzie i jak bym miala tak sterylnie chowane dziecko to co chwila by jakies dziadostwo łapała. Ale każda jest najlepszą matką dla swojego dziecka :blink:

My bylysmy na cmentarzu u pradziadka i zaraz obiadek kurczak buraczki i ryż zasmazany z curry i warzywami;)
Pozniej moze jakis spacer jeszcze, moze z B. Bo pisał cos.

A jutro o 10:30 mam ta zasrana sprawe z zusem. Trzymajcie kciuki zeby mendy oddaly co moje :angry:
A o 14 kolejna wizyta u ortopedy z Zofijką.

Cmokam bardzo mocno Filutka i Pawełka :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #735842 przez Gochens
Filipek, Pawełek STO LAT !!!

Ja właśnie wstawilam obiadek dziś pieczone ziemniaczki dla mnie pierś z papirusa dla mynza karkówka ;)

Violcia też bym się wkurzyla z ta kiecka, w sumie pewnie już się w niej widzialas , no ale następna okazja i będzie leżeć na Tobie :laugh:
:P

Ejjjj ja też oblizuje dziecku smoka, wiem wiem nie powinno się ale ja mam tylko te pozytywne bakterie heh ;)

Cordis z tego co słyszałam to jest obciążenie na kręgosłup, są niby jakieś usztywienia, przynajmmiej niektóre mają takie pasy usztywniajace ale zawsze.. może i na jakiś czas ok ale tzk czy siak to pewnie duże obciążenie, zwłaszcza, że nasze klocuszki zaczynają ważyć :side:

Ikunia daj no buraczkow trochę bo mi warzywka do obiadu brakuje :woohoo:

Alan zmeczyl się na macie edukacyjnej i teraz sobie nyna a ja lecę kończyć obiadek

11 lata 8 miesiąc temu #735854 przez srenka_918
Witam Was ;) Ja tak na szybkiego ;)
Dziękuję bardzo za życzonka ;)
No także składam życzenia zdrowia i szczęścia dla Pawełka i Filipka ;)

Wczorajszy wieczór zakończony kłótnią... Ale i tak było fajnie ;) koniec końców zdecydowałam że kolacja będzie poza domem ;) skusiłam się na kebaba i małemu nic nie było ;) Cały wieczór bawił się z babcią i taki był wymęczony że spał od 23 do 7 rano ;) Dziś już byliśmy w kościółku, był bardzo grzeczny ;) tylko na kazaniu przyspieszył księdza bo chciał się jeszcze rozwijać a ten w płacz, to ksiądz powiedział że kończy i cisza ;) ;) ;) Potem obiadek u teściowej ;) miała indyka ;) mniam ;) a teraz odciągam sobie mleczko i jedziemy na dożynki się zabawić a mały znowu z babcią ;) a co ;) ostatnio narzekała że ma go tak mało ;)

Miłej niedzielki ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735859 przez Hania84
Ikunia wodę można zabrać ze sobą w małej butelce :P nie chodzi o sterylność bo wiadomo że nawet w powietrzu są bakterie i na rączkach dzieci też ale na pewno mniejsze jak u nas w buzi.
Każdy robi wg własnego uznania tu się z Wami zgodzę...ale ja jestem przeciwniczką zagorzałą oblizywania bo zawsze można smoka polać wodą. Tak już mam i tyle :) Nie zamierzam chować swojego dziecka w masce bo bakterie są też potrzebne by mogło ono się przed nimi bronić...ale nie takie z buzi blee :P
Może uznacie, ze się czepiam...zasadźcie mi kopa w zad :P ale taka juz zdziwaczała pod tym względem jestem :P :silly:
Wiecie, każdy ma swoje metody na uspokajanie dziecka, na jego zasypianie albo oduczanie od czegoś i mi to tito bo każdy wie co dla swojego dziecka jest dobre i każdy jest za swoje dziecko odpowiedzialny...ale ten smok oblizywany zawsze mnie odstraszał, nawet jak nie miałam jeszcze swojego dziecka.

Trzymam kciuki za Zośkę co by ortopeda nie miał zastrzeżeń :) i za zasrana sprawę ze ZUS-em :P

11 lata 8 miesiąc temu #735864 przez violcia00
Gochens widze ze mnie dobrze rozumiesz,w2lasnie sobie wyobrazalam jak ladnie w niej wygladam a tu dupa :angry:

Ja jestem takiego samego zdania jak Hania,zawsze na spacer nosze wode dla siebie to mozna i smoczek polac,no ale jakby nie bylo wody to lepiej oblizac niz dac dziecku brudne,maz raz tak oblizal a akurat bylismy w domu ale dostal ochrzan i juz tak nie robi :laugh:

Maly wlasnie zasnal,a raczej dopiero,wiec ja zabieram sie za cwiczenia a potem spacer,jakos z wieczora moze..a obiad ja juz zjadlam o 12.00,teraz drugi zjadla :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735937 przez Gochens
Cisza jak makiem zasiał heh

My już po obiedzie, teraz moje chłopaki oglądają mecz za meczem a ja idę ćwiczyć. Alanek ma dziś dziś dzień gaworzenia, może niedługo "powie" mama ♥

Violcia widzisz jakieś efekty Ewki :unsure: :unsure: Ja sie kurka nie zmierzylam i teraz nie wiem ale wydaje mi się że nic nie zeszlo :dry: a miesiąc minie 11 i cwiczylam często bo praktycznie miałam dzień, góra dwa przerwy.... może gdybym trzymała dietę... eh czasem mam ochotę to pierdzielnac w cholerę ale muszę dojść do swojej wagi sprzed ciąży chociaż ciągnie się to jak flaki z olejem :angry: :dry: :(

11 lata 8 miesiąc temu #735951 przez kakaszka
co do oblizywania smoka tez juz jestem przeciwniczka. jak zarazila mala na samym poczatku ta zasrana plesniawka tak nadal nie moge jej zwalczyc. no i ponoc w buzi mamy najwiecej mikrobow i zaraskow niz gdziekolwiek indziej.

stwierdzilam, ze mam jakas deprehe. nic mi sie nie chce, nawet wstac z lozka, nie mam ochoty z nikim sie spotkac i w ogole dupa. ktos ostatnio pisal, ze najwiecej marudzi :P ze mna sie nie da konkurowac :)

eliza dzis na szczescie spioszek, wiec caly dzien ogladam serial na necie i teraz otwieram sobie piwko na odstresowanie sie, bo dzis mmnie jeszcze czeka chyba rozmowa z tatusiem, bo ciche dni mnie juz dobijaja. a to ze nie umiem mowic otwarcie o tym co mnie boli to musze sie wspomoc piwkiem ( strasznie to brzmi, ale to prawda).

pol godziny temu tanczylam przed eliza i spiewalam, to ta tak sie zainteresowala :D nie moge sie doczekac az razem pojdziemy gdzies potanczyc i powyrywac chlopakow :) dzieki bogu, ze mam coreczke, a tak to przezywalam.

tak sie dzis przypomnialam, ze nie tak dawno mialam ogromny brzuchol i w nim bylo moje dziecko, to jakos wierzyc mi sie nie chce. to jakby nie ze mna bylo, az musialam zjecia obejrzec :)a dopiero nie cale 2 miesiace minely, a tyle wszystko sie wydarzylo ze szok.

11 lata 8 miesiąc temu #735995 przez Marta1985
A ja mam zły dzień - jedyna radość sprawia ten śmieszek:

Odezwę sie jutro :kiss:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #735997 przez abrakadabra
Wszystkim mamusiom i dzieciaczkom Kubuś mówi dobranoc :kiss:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka