BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 miesiąc temu #816799 przez Hania84
To w takim razie jutro zobacze czy takie na palec tu mają i pastę też. Idę akurat do rosmanna to luknę.
Agusia ale jak taką pastę nałożę na szczoteczkę to po umyciu jak ją usunąć z buzi? bo ja zielona w tym temacie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #816801 przez Gochens
Tak Haniu ja mówię o takiej specjalnej ja właśnie juz mam taką i chyba zacznę juz jej używać to tez dobre do masażu dziąsła chyba nie?! :-)

Haniu nakladasz kapke tej pasty i smarujesz po zębach i dziasle nie plucze się tego :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #816803 przez KaRoLkA
Jestem i ja :)

Agusia dużo zdrowka dla maluchów, jak Emi przechodzi zastrzyki ? bo to nic miłego bidulka mała :( ciocia całuje :kiss:

Haniu fajny domek. nasz projekt już raz pokazywalam i miał 116 m2 a byl parterowy tyle że teraz jesteśmy w kropce i chyba nie będziemy go budować bo nie mamy po co do PL zjeżdżać

My po szczepieniu i mała dzielna nawet nie zaplakala , waży 8940 i ma 71 cm :) w nocy mamy mleka nie dawać a tak to już numer 2 :) i że się budzi w nocy bo do jedzenia przyzwyczajona :cheer: odkryła wkońcu że można nogi do buzi wkładać i tak też dzisiaj się bawiła. :) ząbki daleko w tyle bo dziasla normalne :)

Kakaszka jak tam teściowa po spacerku ..?

zaraz dam jeszcze fotki jak z tela wczyta , tych z sesji nie pokazuje :/ a na telu nie wiem jak zmniejszyć
Moja zakolczykowana fucołka :p

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #816805 przez Hania84
hehe :D to że się nie płucze to wiem bo dziecko i tak nie umie wypluć ale myślałam ze moze po umyciu trzeba to czymś zetrzeć znów...ale jak nie i ta specjalna pasta nie zaszkodzi to zrobię jak mówicie/piszecie :blink:

dzięki dziewczyny :kiss:

...a taka szczoteczka to na pewno też sprawia fajny masaż na dziąsełka :) także przyjemne z pożytecznym :blink:

Karolka pamiętam jak pokazywałaś projekt :) no niby kiepsko jest teraz w PL ale mnie kurka tam ciągnie...tam mam wszystkich...mój miałby dobrą pracę a ja chciałabym zrobić podyplomówkę i może otworzyłabym swoje przedszkole...ale to odległe plany i na razie marzenia. Karolka a dla Ciebie przecież jest perspektywa pracy w PL :) przecież fryzjerką jesteś :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #816811 przez Agusia83
tak, tak...pasty się nie ściera :laugh: A ja jestem zdania, że o ząbki trzeba dbać od samego początku...juz od dawna wybieram się z Emi na pierwszą wizytę zębologa...i jakoś nie mogę :silly: wiadomo, że może nie otworzyć buźki, ale chętnie bym pojechała, by się przekonała do fotela i do pani w fartuchu :silly:

Karolka, najlepiej przez usb przekopiuj zdjecia na kompa i z tego poziomu je zmneijsz...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #816814 przez KaRoLkA
Haniu wiem ze jest ale ja juz pracowalam w pl w salonie w pt swiatek za 800 zł miesięcznie bo u Nar wiecej nie dostaniesz a musze myslec o Gabci , jak tutaj pojdzie do szkoły to juz tu zostaniemy :)
Tak się prezentowała w dniu chrztu :)

Tutaj dzisiejsza zabawa :) cały kojec zabawek bo tyle dostała ale najlepsza Sophie :)

I na koniec zapasy z lalą :)

Lece się kapac :)

11 lata 4 miesiąc temu #816823 przez Agusia83
Gabrysia wyglądałaś bosko :laugh: a bez sukienki też jesteś cudna

dziewczyny mam pytanie, co myslicie o tej pościeli? Chętnie bym kupiła,
www.citeam.pl/oferta/koldra-4-pory-roku-...40bdd7f085&utm_term=

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #816824 przez KaRoLkA
:S Jeszcze pokaze Wam moje siostry :) podobne jestesmy ???
[img/]

11 lata 4 miesiąc temu #816826 przez Hania84
Karolka - Gabrysia cudna :) i jak fajnie otworzyła buźke jak mama ją przyłapała na zapasach z lala :) pocieszne są te dzieciaczki nasze :)

Agusia - mam taką kołdrę ...kupiłam ją w DE ale wymiary mam 135x200 bo tu inna rozmiarówka trochę. Jest super bo ma zatrzaski i jest podwójna...latem odpinasz a zimą dopinasz :) Moja jest lekka nawet jak są 2 złączone :) ja polecam taką :)

11 lata 4 miesiąc temu #816828 przez Agusia83
Haniu, dziękuję za info...to takową kupię...bo ja potrzebuję 200x220...bo my pod jedną śpimy :laugh: a za 179zł mam kołdrę 2 poduchy i 2 jaśki :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #816829 przez Hania84
haha :D my nie śpimy pod jedną bo A. musi się zawsze dookoła owinąć a ja potem odkryta śpię :P

lecę nynać ...do jutra :)

aha dziewczyny a na te czerwone drobne krostki w rowku u lenki to okej jak posmarowałam sudocremem? wiem że mogę jeszcze clotrimazolem co nie? też może być? chyba linomag też dobry co nie? ale to muszę czekać na paczkę z PL

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #816830 przez violcia00
jestem... B) ;lepiej pozno niz wcale.

wczoraj cos sie stało z kompem mojego B,zamknelam laptopa i juz nie sie wlaczyl i dzis bylismy bez komputera bo w moim rozbity monitor,ale teraz udalo sie uruchomic.

kciuki moze i troche pomogły ale nie wiem na 100 procent;wiec tak bylam rano u szefa ,ale nie mial dla mnie czasu,olał mnie zwyczajnie(jakby go zbawilo 10 min),kazal przyjsc o 18stej,wiec poszłam,no i do pracy napewno wracam 3 lutego,tyle ze nie wiem czy da sie na pol etatu,a jesli to tylko na 3 miesieace,pozniej trezba bedzie szukac opiekunki,chyba ze mezu zostanie z małym :silly: ,szef ma gadac z pracownikami i zobaczyc czy sie da mnie zatrudnic na pol etatu,w poiedziałek mam znow rozmowe i wtedy da mi odpowiedz,a nie bylo tak zle,był nawet miły,co mu sie rzadko zdarza ;) :P

Hania mnie tez cignie do Polski,ale teraz mniej odkad mam swoja rodzine,z checia bym wrocila na stale,ale niestety nie ma perspektyw :(

karolka to szybko obrociliscie,my 15h jezdzilismy sami,a teraz to czeste przeryw robimy tak ze 17 nam schodzi,dzieki ze mi kupias te rzeczy,odbiore je,tylko powiedz kiedy....a Gabunia sliczna i Wy oczywiscie,fryzurka swietna :blush

lenka gratuluje kolejnego zebola,u nas nadal nic i nie zapowiada sie zeby sie to szybko zmieniło.

Aga zdrowka dla dzieci :blink:

Zosia sliczna :silly:

Marta dzieki za odpowiedz w sprawie kalendarza,nie drogo za 3 wychodzi,tez bede projektowała ale album :lol:

Hmm...cos jeszcze napewno mialam napisac,ale troche tego bylo i mi umknelo.

a tak sie zastanawiałam,bo piszemy o wadze a ja jestem ciekawa ile macie wzrostu :unsure: :lol:

Oskarek nadal nie grzeczny,strasznie krzyczy,nie wiem co mu jest,ale juz mi glowa peka od tych kzykow no i zmeczona,pokojny tylko jest na spacerze ale wtedy przewaznie spi,bylismy dzis na 2 godzinnym spacerze,z kolezanka tez sie umowilam to troche poplotkowałysmy a teraz strasznie nogi mnie bola jak nigdy,zaraz uciekam do lozka bo juz pozno.

dobranoc :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #816832 przez KaRoLkA
Jednak Wam nie pokaze bo z innego aparatu i nie wczyta :/

Haniu ona piszczy i krzyczy przy zapasach :)

Agusia ja mam taka kołdre duza 200x220 z waty i jest leciutka i mega ciepła , bardzo jestem zadowolona z niej :)

Dziękujemy za komplementy a i szczerze to dopiero teraz odpoczywam bo w PL to caly czas ktos przychodzil bo chcieli mala zobaczyc i tym sposobem ma tyle pierdoł ze niewie czym sie bawic :/ a i tak najlepsze mamy palce . Połowa rzeczy zostala bo nie mialam miejsca na hustawke, rowerek i słonia na biegunach zreszta to ona zamała na to jeszcze

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #816841 przez Gochens
Agusia my mamy taką kołdrę dostaliśmy od Mikołaja i póki co jest ok... u nas i tak jest ciepło w sypialni i śpimy na golasa ale kołdra sama w sobie jest ok. A jeśli o dentystę chodzi to dobrze iść do takiego "specjalnego" od dzieci. Oni mają zupełnie inne podejście. U mojej mamy jest taka doktorowa tylko od dzieci, ma kobita podejście. Wszystko pokaże da zabaweczkę...super ja na pewno zacznę od takiego doktorka od zębów ja też chodziłam do super miłego gościa i w ogólę nie boję się dentysty :)

Haniu nie wiem czy Clotrimazol może być, lepiej potraktuj to sudokremem, sprawdzony chociaż jest. Clotrimazol nie wiem czy nie dla dorosłych :P a przedszkole to fajna sprawa ale nie na moje nerwy heh jeszcze swoim dzieckiem to mogę się zajmować ale innymi małymi oszołamami nie bałdzo :)

Gabusia ślicznie wyglądała i tyyyle ma zabaweczek, że szok, heh Karolka niestety w PL to rzeczywiście perspektywy średnie. Jednak ja bym nie mogła mieszkać tak daleko także podziwiam :woohoo:

Volcia dziwny gość, skoro już przyszłaś to mógł Cię przyjąć :dry: dobrze, że później się "dostałaś" no i trzymam kciuki teraz, żeby się udało :)

Ja mam wzrostu bardzo dużo bo 163 cm :lol:

Uciekam też spaciu :blink: kojojowych :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #816845 przez Agusia83
dziewczyny, dziekuje za opinie.... :laugh:

Clotrimazol, bądź też apteczna nazwa clotrimazolum jest to lek na sprawy grzybicze...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka