BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817310 przez Gochens
Kakaszka no oby polubiła to pepti bo mojego musiałam wziąć sprytem żeby pił ;)

Karolka u nas jest tak :
4-180 mleka
8-180/200 soku z wodą
11/12-kaszka
15/16 obiadek ( zaczynamy znów od samej marchewki)
17- 130 deserku
I na noc mleko czyli kolo 18.30/19.30 :laugh:

Jeśli chodzi o drzemki to z reguły są 3. Jedna kolo 10 druga kolo 13 i trzecia kolo 17.30 chyba ze jest spacer czy coś :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817318 przez aleksiaa88
Sophie ma na brzuchu plecach i z pleców zaszło na szyję i trochę głowy. już powoli znikają
bym napisała nasz plan jedzeniowy ale mały tak szaleje wyrywa mi sie nie wie co ma juz robic pózniej dam

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817335 przez Hania84
Agusia - nie ma sprawy :) pewnie że napiszę jakies przykłady :)
Ja mojemu diety nie bedę robić bo by całkiem z niego nic nie zostało :lol: przy wzroście 178cm waży 78 kg czyli idealnie :) a przy tym pracuje fizycznie :blink:

kakaszka no to super że już wiesz coś więcej i jakieś zmiany zostaną wprowadzone :) jeszcze alergolog i będzie git :)

Karolka u nas są tylko 2 drzemki już - jedna koło 11/12 jak jedziemy na spacer i kolejna (dłuższa trwająca około 3h) koło 14.
My jemy tak:
9/10 mleko
14 obiadek i po wmuszanie herbatki (50ml)
17 deserek
18 biszkopt/chrupka (od 1szt. do 2)
20 mleko 200ml
no i nad ranem koło 5/6 mleko (150ml)

kaszek nie jemy bo nie lubimy :P

aha dziś wieczorem wprowadziłam Lenie mleko nr 2 pół na pół z HA nr1 i wyczuła że cos innego :P wypiła ale z bólami. Muszę jej robić 2/3 i 2/4 w zalezności czy idzie 5 czy 6 miarek. Jednak to zwykłe mleko ma zupełnie inny smak niz to "niedobre" HA :lol: jedne dzieci trzeba uczyć do "niedobrego" mleka (jak teraz kakaszka) a ja znów muszę uczyć do tego "dobrego"/normalnego gdzie dla Lenki jest ono niedobre :P

11 lata 4 miesiąc temu #817416 przez aleksiaa88
Jeśli wstanie o 7
8-9 mleko
jak po 9 to od razu dostaje
10-11 kaszka
13-14 obiad popija sokiem lub herbatą do 40ml
15-17 deserek lub biszkopt na mleku z kaszą manną śliwkową coś te śliwki lubi ;)
po 19 mleko i już tylko mleko przez noc jak dawałam mu kaszę na noc to potem się wiercił sadził bąkole i płacz w nocy jakby mu było za ciężko na żołądku. Chyba, że po kaszy jest czas na wariacje czyli wyskacze to wtedy dostanie ale tylko do 19, a jak nie to mleko.

Wariatuńcio śpi ja też lecę bo do 24 zaliczę pobudkę ewentualnie do 1:30 najpóźniej paaa

11 lata 4 miesiąc temu #817426 przez Marta1985
Aleksia ja cię podziwian :kiss:

U nas pobudka koło 8 więc odrazu mleczko
O 10 kaszka
O 13 obiad
O 16 deser
O 19:30 mleczko

W ciągu dnia jakis flipsik i picie :-) w zależmości od potrzeb księciunia :-)

Co do drzemek to mój dorosły syn stwierdził ze ńie będzie spał w dzień :-) jedynie na spacerze šobie moŻe drzemke zrobić ;-) dziś prży kolacji padł na pysk jakby dopiero z sylwestra wrócił ;-) nakręce wam filmik następnym razem bo cudny widok ;-) taki boroczek ;-)

I wiecie co :-) ciesze šie ze do pracy ide ;-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817428 przez Kasiasia
Hej
dziś poświęcam więcej czasu Wam :)
i nadrabiam tyły... napewno wszystkiego nie napisze co chciałam bo skleroza u mnie ostatnio poteznaaaaa

wszystkim solenizantom :kiss:
wszystkie zdjęcia super.zwłaszcza rodzinka karolki B)
Ikunia trzymajcie się i wspieraj swojego mężczyznę! no i wiesz tak sobie zawsze staram przetłumaczyc sytuacje ktore mnie spotykają (nawet te najgorsze mająjakis sens) może wreszcie ten twoj M zrozumie sugestie babci i zrozumie ze ma dwa skarby u swojego boku i ten ślub...

Gochens my mamy takie rajtki do raczkowania tylko te antypoślizgi zawsze sa w innym miejscu niż kolana ;)

Haniu ja ma taka na palec szoteczke w pogotowiu a u nas zebów ani widu ani słychu :)

A co do siateczki to tez mam ale Tomek woli taie coś w tym stylu ale silikonowe z dziurkami:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haniu mój Tomek tez nie znosi kaszek :S a jatyle jejw promocji nakupiłam :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817433 przez Marta1985
Kasiu - u nas w mieście zły klimat na wzrost zębów ;-) u nas tabliczka jedynie "uwaga moŻe coś wyrosnie " ;-)
Kasiu Bartus też ńie lubial kaszek - zasmakowala nam zwykła kaszka manna z nestle"

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817437 przez KaRoLkA
Czyli nasze dzieciaki jedza prawie tak samo :) bałam sie czy dobrze jej to rozplanowałam :)
A kaszki lubimy najlepiej waniliowa :) a ostatnio robie jej kaszke manne mleczna plus 2 łyżeczki smakowej i wcina ładnie :)
Jogurcika tj mleczny deserek z bobovity tez juz probowala i był ok, jedynie co jej nie podchodzi to soczki , nietknie sie :)

Kasia jaki Tomciu sliczny :) zakochalam sie :) a jak sie juz trzyma moja jeszcze tak nie potrafi
Dobrej nocki :)

11 lata 4 miesiąc temu #817446 przez Kasiasia
Uff ale sie nakombinowałam z tymi zdjęciami :)

Jutro idziemy do laryngologa, niestety do takiego bylejakiego bo tylko tam była szansa sie załapać. Zobaczymy...

i w ogole cos mama moja ostatnio nas nie odwiedza (teraz jest przeziebiona) a ja w nastepnym tyg egzaminy a nie mam czasu kiedy przysiąść zeby sie przygotować :angry:

tomus cos przez sen popłakuje :angry:

mimo wszystko życze miłej nocy :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #817495 przez aleksiaa88
Potrzebuje podpurek do oczu
chciałam syna nabrac smoczkiem ale sie nie dał dopóki nie dostał butli to sie wiercił
tak jak wczoraj przywidywałam poszedł spac o po 22 i pierwsza pobudka juz o 24:10

11 lata 4 miesiąc temu #817496 przez malutkamilka
A ja znowu malo się udzielam ale to z braku czasu... Kombinujemy z moim ile możemy by wiktoria spala w nocy. Wymyśliliśmy że nie położymy jej na drzemkę po 10 i koniec z pomocą przy zasypianiu, niech jęczy kwęka ile ma siły ale ma zasnąć sama. I byla marudna ale po obiadku o 13:50 zasnęła sama ;) na 2,5 godz. Pod wieczór też nie daliśmy jej zasnąć i tak po kąpieli zjadła i zasnela sama o 20:15. Wstawalam do niej 3 razy, dalam smoka czy herbaty i spala dalej dopiero po 5 dalam mleko.

Ikunia dobrze że jesteś nie wiadomo co by się stało gdyby nie było ciebie i Zosi, B. mógłby się załamać.

Karolka cudną masz core i w ogóle super laska z ciebie.

Kakaszka a co prędzej lekarz nie kapnął się że to może być alergia? Dobrze że już wiesz co może być Elizce.

Haniu tą maścią przeciw grzybiczną śmiało możesz posmarować my tez smarowałyśmy.

kurcze muszę też rozejrzeć się za tą szczoteczką i pastą bo wczoraj mój jak się wyglupial z mala to mówi że jakby gdzieś chrupek jej w buzi utknął bo czuć kukurydzianym.

ja bym mogła się zapisać do tabeli mimo że sama jak Gochens się mierze ale dla dwóch czy,trzech osób warto?

plan żywieniowy Wiktorii:(poranne jedzonko zależy od tego o której zjadła w nocy)
8-9 kaszka ryżowa bądź mleczna z musem jabłkowym z ciasteczkiem
12-13 obiadek
15-16 jak śpi to mleko jak nie to chrupek kukurydziany, herbatnik bądź jogurcik z bobovity
17-18 deserek owocowy
20-20:30 mleko z kleikiem bądź z kaszka 7 zbóż z Nestle.

a czy Wasze maluchy tez ruszają buzią jakby coś jadły? Kurcze raz to myślałam że znalazła coś na podłodze...

11 lata 4 miesiąc temu #817501 przez Ikunia1910
Dzien dobry

Ja na szybko bo lecę do sądu dalej walczyć jak lewica o należne.

A pogrzeb jednak w poniedzialek dopiero:(

Dziekujemy jeszcze raz za buziaki i zyczenia.

Tomala fajny chłopak oj bedzie z niego tygrys niech sie tatus nie martwi;)

My plan dnia mamy prawie taki sam jak wy więc nie bede sie powtarzać.drzemki rozniejak jestesmy w domu to trzy po 1-3h jak latamy po rodzinie to czasem tylko jedna 30 min

A produkty jemy takie: ziemniak marchewka pietruszka por seler brokuł kalafior burak cukinia dynia ryz makaron manna kleik kukurydziany chrupki kukurydziane kleik ryzowy mieso krolika maslo troche chlebka jablko gruszka banan sliwka winogrono morela brzoskwinia wisnia cherbatka soki ciasteczka hippa czasem sloiczki cycek do przytulenia i mleko z flaszki;)

Udanego dnia:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #817502 przez Marta1985
Kasia :-)

Tomus cudny :-) ale mamy fajowych chłopakow :-)

Co do Buziaka to my od urodzenią myjemy gazikiem buzię podczas kapieli i ladnie my pachnie :-)

Wstalismy właśnie :-) ale gdyby mię remont klatki to byśmy chyba spali dalej ;-)

11 lata 4 miesiąc temu #817519 przez kakaszka
dzien dobry :)

moge powiedziec, ze jestem wyspana, bo bylo tylko 3 pobudki po smoka i jedna na mleko, wiec fajnie. wczoraj zaczelam powoli oduczanie smoka, czyli tylko do snu, a pozniej wyjmuje i w dzien mamy zakaz :) marudzi wredota mala, bo lubi sobie smoka pogryzc, bo nim moze w trudnodostepne miejsca siegnac, a gryzakami nie, no ale teraz i tak woli tylko siedziec, wiec na krzeselku do karmienia mieszka :D

wczorajw gondoli to robila mi takie afery, ze chce usiasc, ze musialam non stop ja sadzac :) musimy kolo w spacerowce zakleic, bo przebite i przesiadamy sie, bo to juz nie spacer a katorga, no i spac mi w wozku juz nie chce.

za niedlugo ide elizie po mleczko, trzymajcie kciuki, zeby ladnie jadla i oby teraz to pomoglo, bo ja mam dosc.

tomek ja bym cie nie poznala dziecko ;-* oj ta mamusia nie pokazuje swojego szkraba, tylko dla siebie chce miec :P

a nam sie dzien drzemkowy rozwalil katastroficznie. juz drugi dzien zasypia o 18, a pozniej jak sie budzi na kapiel itd to jest taki placz, bo mysli, ze to juz noc, a ona nie spi, nie moglam ja wczoraj uspokoic, az mialam takiego nerwa, ze musialam wyjsc na zewnatrz. dzis musze znowu ja naprowadzic na dobry tor.

mi znowu cos strzelilo w plecach, ale juz w innym miejscu, musze lazic mega wyprostowana, wtedy mniej boli. boze mam 24 lata, a czuje sie jak 60latka.

gochens a wy jak przeszliscie na to mleko to trzeba rezygnowaac z abiadkow jakis produktow deserkow? bo lekarka nic nie mowila, tylko mowi odstawic yogurty i takie tam, a ja mowie, ze jeszcze jej nie daje, w ogole z tego co jej daje to raczej wszystko nie uczulajace, wiec teraz sama nie wiem.
no i to pepti juz dwojke dostalismy.

milego dnia kochane :)

11 lata 4 miesiąc temu #817521 przez KaRoLkA
Ikunia trzymam kciuki , oby to wkoncu sie skonczyło na Twoja korzysc:)

Kakaszka dobrze ze wiesz juz co i jak :) moja bebilonu pepti sie nietknie jedynie poł na poł ze zwykłym :)

Aleksia przybij piatke ja tez miałam noc do bani bo płakała przez sen i to tak jakby ja ktos wystraszył:/ milion razy wstawałam zeby dac smoka i pogłaskac to usneła na poł godz i to samo :/

Lece ogarniac mieszkanko , pogoda cudna :)
Miłego dnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka