BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 miesiąc temu #817070 przez Agusia83
hej dziewczynki, z Emi właśnie zjadłyśmy zupę ogórkową...uwielbiam ten kwaśny smak :laugh:
Artuś śpi już godzinkę, jak dokurzałam to bidosiowi leciały oczka na bujaczki, nie był w tanie juz patrzec jak siostra maluje :silly: ...szybko wzięłam go do łóżeczka i skończyłam sprzątanie :laugh:
Na piatek mama nas zarejestruje do dr...zobaczymy, co dalej.

Haniu, zobacz, ja miałam taką szczoteczkę i pastę pierwszą dla Emi...jestem w szoku,że u Was tego nie ma, bo mnóstwo na niej pisma niemieckiego :silly:
www.doz.pl/apteka/p720-Nenedent_Baby_pas...u_20_ml__szczoteczka

Bartus jestem pod wrażeniem, że już chciałbys chodzić :laugh: super, że pięknie siedzisz samodzielnie...bo my się chwiejemy na boki i składamy w pół :silly:

Kakaszka, czekamy na relacje z wizyty u dr.

Haniu ja Cie rozumiem odnosnie tej tabelki, też mam spore opory..powiedzmy sobie szczerze, chyba jestesmy najwieksze na tym forum :silly: ja chyba jednak się zmobilizuje i ujawnie swoje ogromne wymiary...może dzięki temu będę mieć jakiąś lepszą motywację, byście widziały, że lecą w dół...wymiary oczywiście :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #817094 przez Hania84
Agusia nie ma tu takiej pasty i takiej szczoteczki...pytałam nawet w aptece to powiedziały mi że mam patrzeć w drogeriach bo oni nie prowadzą asortymentu do higieny jamy ustnej :dry:
Myślę że to co kupiłam to też będzie dobre...jeśli na paście piszą od 0 do 6 lat to chyba wiedzą co robią.

A co do moich kg to już się nie będe wypowiadać. Napisałam co i jak i już. Muszę wziać się za siebie i tyle. Działanie a nie gadanie ;) jutro zapisuję się do dietetyka...ciekawe jaki termin mi ustali wizyty ponoć czeka się od tygodnia do dwóch.

Lena zasnęła a ja idę dalej obiad robić...

11 lata 4 miesiąc temu #817104 przez aleksiaa88
Dziś zauważyłam biały nalot na języku na środku ale bardziej w głębi. W niektórych miejscach jest dość jakby grubsza warstwa. Chyba czeka nas lekarz mam rację?

Zpaceru nici do 10 było słońce potem chmury i wiatr yyyyy

11 lata 4 miesiąc temu #817113 przez Gochens
apteka i nie ma takiego asortymentu? dziwne no ale cóż najważniejsze ze kupiłaś Haniu :)

U nas dziś pomidoróweczka a ogórkowej dawno żem nie robiła, oj daaawno

Mamuśka przyjechała, zabrała Alanka na spacer a ja ogarnełam troche mieszkanko ;] teraz czekam aż się wysuszą podłogi i idę działać dalej

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817148 przez Hania84
Gochens bo to jest dziwny kraj :lol: skoro nie chcieli mi w aptekach (bo byłam w 3) sprzedać glukozy żebym mogła dac kilka kropel małej jak na samym początku mi nie chciała wody pić...albo tantum verde na receptę :huh: to co się dziwić :huh: aaa i jeszcze jak miałam afty po wyrwaniu zęba to też tylko mi dały cos dla niemowląt bo w ciąży to "nie można" haha śmieszne :D

fajna taka pomoc mamy :) przynajmniej wszystko ze spokojem i dokładnie można zrobić :)

a zupy ogórkowej też dawno nie jadłam i pewnie nie zjem bo po pierwsze nie mam kiszonych ogórów a po drugie dieta zbliża się ostrymi krokami ( a i tak już się oszczędzam więc wolę nie jeść ze zaklepkami zup ) :P

11 lata 4 miesiąc temu #817177 przez KaRoLkA
Jestem i ja nareszcie :)

Zosiu duzo zdrowka i rosnij duża żabko :kiss:

Gochens takie rajtki super są ale u Nas też narazie nie potrzebne, ta siateczka tez fajna :) i dajcie trochę tej zupy obojętnie czy ogorkowy czy pomidorowa :) ją to jestem Zupiara bo uwielbiam i mogłabym tylko o zupie żyć :)

Aleksia to chyba plesniawka ?!

Ikunia musisz mu być podporą teraz, zgadzam się że niema nic bardziej poruszającego jak rozczulony facet

Haniu masz rację co do budzenia się w nocy , mi wczoraj pediatra mówiła że dziecko niepotrzebnie już jeść w nocy tylko z przyzwyczajenia się budzi bo wie że dostanie , a oduczac kazała tak żeby przez kilka dni dawać jej coraz to mniej a później wodę , i powinna przesypiac wtedy całą noc :)

u nas noc super w porównaniu do ostatnich 3 tygodni bo jak usnela koło 21 tak się obudziła o 4.30 to dałam trochę mleka i spała do 7.30 :) później byłam w urzędzie i się wkurzylam jednym słowem bo nie dość że trzeba się zameldować to jeszcze kazali mi przyjść na. cały dzień po to żeby mi pokazać jak trzeba pracy szukać a ja im mówię że niemam możliwości na cały dzień przyjść bo mam male dziecko a mąż pracuje , to nie dość że musiałam pisemne wyjaśnienie pisać to jeszcze się na mnie c..a wyparła że jak się zapisałam to mam być do ich dyspozycji wtedy co mnie wezwa, no debile czyli dziecko mam samo w domu zostawić bo że sobą nie mogę jej zabrać :angry: i chyba się wypisze z tego bo niemam z kim jej zostawić a do żłobka na cały dzień jej niedam i to tylko po to żeby słuchać jak jakiś facet przynudza .

11 lata 4 miesiąc temu #817193 przez Marta1985
Zosiu, wszystkiego najlepszego :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #817203 przez aleksiaa88
Buziaki dla ZOSIEŃKI

11 lata 4 miesiąc temu #817227 przez Gochens
To rzeczywiście dziwne no ale co kraj to obyczaj :)

Hania a przeciez nie musisz robić zupy zaprawianej, możesz zrobić czystą :) Tylko dużo ogórków nasiekać, dużo włoszczyzny koperek i bez zaprawki.. to samo pomidorowa. Ja w ogóle nie zaprawiam, jem czystą i też mi bardzo smakuje :)

No ja już posprzątane wszystko, obiad zjedzony byliśmy też w Lidlu bo od dziś rzeczy do fitnessu, kupiłam piłkę, zawsze chciałam mieć i chciałam też stanik kupić sportowy ale strasznie zaniżone numery były więc nie wziełam...

Ehh Karolka te urzędasy to zawsze jakieś problemy muszą zrobić... nie ich życie więc mają wy***bane :dry:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817237 przez Agusia83
A ja gotowałam Artusiowi zupki i ściągałam pranie, przychodzę do pokoju a Emi śpi na fotelu...wzięła z łóżeczka poduszke i kocyk...przykryła sie i nyna..oby się za chwilę obudziła...bo jeśli miałaby juz spać na noc...to nawet nie chcę myśleć o której zrobiłaby pobudkę...

Karolka, beznadziejne urzędasy... :angry: :angry: :angry:

Zosieńko, sto lat...idę na karną żabe, bom zapomniała :blink:

Weszłam do pokoju, Artek otworzył oczy, po to by zaraz zamknąć...hmmm..i co będzie z wieczornym spankiem/? :blink:

Gochens, widziałam, fajne te piłki...ja nie wiem czy dam rady dziś poćwiczyć, bo okropnie boli mnie jajnik po prawej stronie...nawet przy kichnięciu jest dramat, baaa..nawet wydmuchać Artki rurki do noska nie mogę :angry: a nie dość, że zjadłam jabłko i kiwi to nagle wzięła mnie ochota na kapuchę kiszoną...kupiłam dzis wiecej...i miałam rozdzielić na 2 części a jedną połówę wpitoliłam :silly:

Haniu, ja bardzo często zabielam zupy jogurtem naturalnym...smakuja równie dobrze.

w końcu kupiłam kaszę jaglaną i dziś ugotowałam z nią zupki

11 lata 4 miesiąc temu #817254 przez Hania84
Karolka beznadziejna sytuacja :angry: tak to jest z tymi urzędasami...w PL to samo...ale tak to jest że jak się zapiszemy do UP to niestety trzeba byc na każde ich zawołanie...to jest tzw. gotowość do podjęcia pracy...i ja to będę mieć od czerwca :angry: ale planujemy ściągnąć tu moja kuzynkę (przyjedzie tu z nami po naszym urlopie w PL) mam nadzieję że uda mi się ściemniać jeszcze rok i pobierać zasiłek bo mi się należy.

Ja stwierdziłam, ze nie będę już gotować Lenie obiadków...ma jeszcze 2 słoiki moich i potem kupne...bo jak bedę miała gotować osobno dla siebie, osobno dla mojego i jeszcze dla lenki to bym musiała stać cały dzień w kuchni...a i tak Lenie trzeba odgrzać jeszcze...a potem jeszcze zrobić deserek...kupne też mi już bardzo ładnie je więc jak się skończą moje obiadki to pojedziemy na kupnych już.

Dziś dawałam jej deserek ze startego jabłka prażonego z biszkopcikiem - wszystko miękkie, papkowe ale nie chciała jeść...kwasiła się (mimo słodkiego jabłka) i udawała że sie dusi :P ...ma to po babci bo babcia "bliźniak" też nie lubi jabłek :P a tak się nastarałam by zrobić jej coś innego i swojego. No cóż.

teraz się ładnie bawi :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817267 przez Sophie25
Witam was kobitki :-* trochę mnie nie było bo miałam troszkę zamieszania mezus chodzi na masaże kręgosłupa stella mi tu od tygodnia że fo bólu więc go zapisałam i zadowolony ;-) znajoma do mnie przyjechała u kurde musiałam ją wesprzeć mają 2 letnia córeczkę i lajdak ją zostawił odszedł od nich :-(
Zaczęłam wprowadzać małej kalafior i dostała biegunek :-( zapewne to uczulenie :/

100 lat Eliza skarbie i Zosia :-*
Karolka dobrze se jesteś brakowało tu Ciebie:-*
Gabi wyglądała cudnie jaka Ona jest śliczna :-* księżniczka kochana :* Piękna poprostu :-*
Lenka jaką ma czaderska zabawkę a minki ma zabójcze :-Dmoja tak nie potrafi :-D
Karolka Ty to laska jesteś :-* super Ci kochana w grZywce :-D ją chyba powróce też natchnelas mnie :-D
Aleksia i gdzie Albercika wysypalo ? Bo moja to na brzuchu i na policzkach.

Kurde dziewczyny zawaliłam dietę dziś i kurde zzjadła pizzę to przez mojego łakomczucha bo on to by o pizzy żył a jak robiłam to później zjadłam :-/
Mówię mu se najłatwiej jak by on też przeszedł na dietęv:-D
Ikunia przykro mi z powodu babci :-(

Coś miałam jeszcze napisać i zapommiałam wybaczcie jak coś pominelam :-/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817275 przez KaRoLkA
No do bani i niewiem co mam robic bo niemam z kim małej zostawic a moj nie bedzie specjalnie wolnego brał pozatym nikt mu teraz go nieda :/
Gabi wykapana wojuje i mam nadzieje ze ładnie bedzie spała, jak ja połoze na p
ndłodze to sie przeturla po całym dywanie :)

Haniu moja lubi jabłko z biszkoptem i biszkopty same tez wcina troche jej schodzi ale radzi sobie :)
A co do zupek to skoro je kupne to pewnie ze jej dawaj :)

Gochens zazdroszcze piłki i chęci do ćwiczeń :)

Ile razy w dzien wasze maluchy jedza mleko? I jaki macie jadłospis ?
ja daje o 6 mleko , o 9 kaszke o12.30 obiadek o 15.30-16 mleko 17.30 deser i o 20 mleko :) do tego cherbatka i kilka chrupek badz biszkopt max 2 :)
I ile drzemek maja? Bo Gabi dalej 3 razy śpi :)

Sophie to sie ciesze ze Cie nathnełam :) tez było Ci ładnie w grzywce :)

Jutro narzeczony do Gabi przyjedzie takze sernik na zimno z malinami i jagodami tezeje w lodowie :) Violcia jutro dyspenza od diety :p

A i małej znowu placki suche wyskoczyly dochodze do wniosku ze to od wody chyba bo w pl miała ładna skore a to samo jadła :/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #817291 przez Agusia83
Karolka, uczulenie na wodę jest równie prawdopodobne, ale to chyba byłaby wysypana na całym ciałku?Chociaż zależy też, która część skóry bardziej wrażliwa...pamiętam, że kilka razy jak wyjezdżalismy dostawałam uczulenia od wody pod oczami...mnóstwo krostek...

U nas jest tak
7-8 mleko
11-12 mleko z kleikiem ryzowym
14-15 zupka
17-17:30 deserek
19-19:30 mleczko

a w nocy jak sie przebudzi to podaje soczek bardzo rozwodniony wodą...bo samej za bardzo nie chce pić...czyli 20ml soku i 80ml wody...
gdy nam się ząbki pojawią bedę musiała przejść na jakąś herbatkę niesłodzoną...chyba, że w końcu znów zacznie przesypiać całe noce.

A to dla Elizki również sto latek :laugh: :laugh:

ja od 20 już nic nie jem...a trochę mnie ssie :silly:

Kakaszka, jak po lekarzu?

Haniu, ja też chętnie bym kupowała, ale dla mnie bardziej oszczędniej jest gotować.....na szczęście Emi je to co my :lol: A jak ja będę miała dietkę to i mój mąż też :lol: on zresztą chętnie się zgodzi by pozbyć się brzucha...
Kochana, w ogóle mam prosbę...jak dietetyk ustawi Ci co mozesz jeść a czego nie i co możesz przyrządzać...mogłabyś mi cokolwiek napisać/?

11 lata 4 miesiąc temu #817298 przez kakaszka
no i jestem.

najpierw pokomentuje, bo zapomne :)

aleksia pradopodobnie plesniawka to, wiec narazie kup apftin i scieraj to swinstwo, a do lekarza idz jak juz nic nie zadziala.

haniu dietetyk napewno zadziala cuda, wiec nie martw sie, jeszcze chwila a bedziesz chudzina ;-*

no wiec jestesmy juz na mleko bebilon pepti, to nie dobre, ale dopiero jutro do apteki przywoza, wiec bedziemy probowac, jakies syropy itd no i wizyta w poradni alergologicznej, bo jest cala w jakis krostkach plamach itd. oby to cos dalo, bo szkoda dziecka. no i gorne jedynki juz prawie wylaza, wiec malej to tez przeszkadza. waga stoi w miejscu, ale dr nawet sie cieszy ze narazie tak, a sie troszke zmartwilam, bo juz dluzszy czas, ale...

zmykam spac, jutro was dokoncze, bo bez sil jestem. w przychodni opoznienie bylo godzine, pierdolca dostac mozna...

dobranoc

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka