- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Lena zasnęła wczoraj o 20.30 ale o 1 się obudziła wyspana

Zrezygnowałam z walki o ponowne uśpienie Lenity bo dopadło mnie choróbsko

Byłam zapisac sie do dietetyka i mam wizytę we wtorek na 13

Kasiu fajnie ze jesteś i że wstawiłas nam tu Tomusia bo dawno go nie widziałyśmy a chłopak fajny i jaki juz duży

Mojego A. bratowa też była u jednego dietetyka który zapisał jej suplementy za 400zł więc poszła do innego i ten dał jej dietę i w 5 miesięcy schudła 15kg

aha i wczoraj smarowałam 2 razy clotrimazolem...dzis rano patrzę i juz mamy mniej tych krostek na dupci...więc pomaga

miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Tomuś za pozował z bombką w rączce

Ikunia Zośka niezły ma apetyt wcina wsio ale to super, że możesz jej aż tyle dać wybór ogromniasty.
Sophie śliczna córunia i uradowana pewnie aparat ją cieszy czy mamusia strzela minki?
Aha Sophie oddaj mi w pierwszej kolejności kota i psa następnie śliczne masz te zwierzaczki jak ja lubię włochate kociaczki ja mam zwykłego podwórkowca ale zawsze były biało czarne, i mam czarną kulkę też włochatą.
My nadal śpimy z 3-ma drzemkami 9-10 13-15 i ostatnia musi być z pobudką a raczej wybudzaniem o 19 bo potem by szalał do nie wiadomo której.
Mały drzemie jak się obudzi do pójdziemy z jego pyszczułkiem bo ma nadal te plamy oprócz białego języka co jest po mleku są te białe grube placki.
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Tomus jaki Ty śliczny jesteś a jaki duży juz! dzięki Kasiu za info o tych rajtach musze chyba mimo wszystko kupić

Zosieńko piękna jesteś a zwierzęta masz boskie!
Haniu wracaj do zdrowia. Spróbuj plukac woda utleniona gardło
Kakaszka ja zrezygnowałam z warzyw i dawałam tylko mleko z deserkami. mleko mieszałam z normalnym najpierw jedna miała pepti reszta tamtego tak ze dwa dni później zwiekszałam dawki o jedną więcej itd itd az pił tylko pepti. tak do czasu aż wszystko zejdzie. później zaczynasz od początku czyli marchew ze 3 dni jak nic nie jest 4 dnia możesz dodać inne warzywo znów na 3 dni itd itd... Ehh
Ikunia powodzenia!!
Karolka daj trochę słońca

Sophie mój zjada 180 czasem mniej zależy jak mu się chce

U nas noc ok ale jak zasnął o19 to pobudka o 22 i do 23 masakra nie chciał spać w ogóle
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Sophie corcia ślicznotka i jak sie cieszy

Haniu kuruj sie kochana

Moje dziecię odsypia noc własnie

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
a moze byc, ze atopowe zapalenie skore jest z niczego? czyli tak sama w sobie, czy obowiazkowo jest na cos alergia?
ja jak zawsze zamiast u lekarki sie dowiedziec, to zapominam i pozniej was mecze

oskarek duzo zdrowka :-*
haniu lecz sie kochana, bo angina niestety jest strasznie zarazliwa. ja s tym gownem dlugo sie iedys meczylam, ale ja odrazu dostaje ropnej anginy, wiec trzymam kciuki oby ci szybciutko puscilo, no i plukaj gardlo najczesciej jak sie da i cieplutkie picie.
jaka zoska zadowola, cudenko male :-*
hmm mala mi sie zdrzemnela 20 minut, oj czuje, ze niedlugo bedzie afera

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Karolka a wy dziś macie randkę?? mój też śpi... po walkach usunął sam
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Buziaczki dla solenizantek i solenizantów

Widze że pisałyście jedzeniowe plany swoich dzieci, więc okazuje się że wszystkie są podobne. U nas róznica jest taka że jak już Filip dostanie chrupke to potrafi zjeść z 10 ! No i nie mówiąc o tym że nic niemożna przy nim zjeść bo od razu się domaga wrzaskiem o to co my jemy

Wogóle to mieliśmy iść wczoraj na szczepienie i ważenie ale po wizycie u pediatry okazało się że Filip ma zapalenie krtani.Biedny nie może gadać a jak płacze to jak by pies skowyczał.Bidulek.Przez to nie chce jeść ale dzięki temu chyba się odzwyczaił od nocnego jedzenia mleka bo pobudka była zawsze co 4h na butle a teraz już tylko nad ranem między 4 a 5, oczywiście nie licząc wstawania średnio co godzine żeby go przewrócić itp.
Gochens ja widziałam na allegro też fajne spodenki dresowe do raczkowania i kosztowały coś koło 20zł. Też nad nimi myślę ale Filip już głównie stoi przy meblach

Tą siateczke-Gryzaczek dostaliśmy od koleżanki, fajna sprawa, Wkładam tam kawałek jabłka lub marchewki i sobie mulda

No i właśnie tez musze kupić szczoteczke i paste, kiedyś widziałam w Piotrze iPawle taki fajny zestaw szczoteczek na palec i nie tylko. Musze tego poszukać. A Wy już myjecie ząbki?Jak dzieci reagują?
Sophe, Filip na noc jak jest bardzo śpiący to zje nawet 200ml a tak to 150ml max.Super czapka

U nas tak piękna pogoda że ide szybko powiesić pranie na balkonie bo szkoda nie wykorzystać takiego wiosennego słonka

Haniu zdrówka. Ja angine przechodze zawsze w lato

- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Spacer udany bo pogoda piękna u nas

Niedaleko nas był wypadek samochodowy kobiete potracona autem,zginęła na miejscu

W Pepcu byłam i zakupy udane super rzeczy kupiłam

Teraz sa promocje i po 10 zł są sliczne body i bluzeczki

Patrzcie dziewczyny co znalazłam straznik wagi

straznik.dieta.pl/ to sie chyba zakłada jak suwaczek

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
A noc była też ciężkawa, bo Artek budzil się co 2h...i płakał..a to cumel, a to piciu...chyba przez te zęby...bo przecież jeszcze kilka tygodni temu był bardzo grzeczny i przesypiał noce...
W końcu widzę Tomusia

Rysa, współczuję zapalenia krtani...to cholerstwo może się nawracać aż do 5 roku życia...jakby Filipek miał atak i niemógł złapać powietrza, otwórz lodówkę i go wystaw na jej działanie, bądź okno i niech takim zimnym powietrzem sobie pooddycha...kilka moich znajomych gdy maluch łapie to świństwo...Dr przepisała Ci inhalacje?
My tez mamy 3 drzemki...
Aleksiaa, a jak mały ma drzemkę o 19, to nie lepiej gdybys go przed 19 wykąpała i wówczas połozyła? Może by już spał tak na noc?
Oskarku, wszytskiego najlepszego

Sophie, fajny ten straznik
Zosiu, co za minka

Kakaszka, oby to mleko pomogło...AZS raczej zawsze jest wynikiem uczulenia na cosik...
a tu kilka zdjęć
Co wyprawia Artek na bujaku
tak Emi rysuje...a aczej koloruje

a tu rozmowa rodzeństwa
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
dziekuje za miłe slowa co do tomusia

solenizantom dzis 100 lat
hania jaka ty spostrzegawcza jesteś. Kuruj się!!!
sophie córcia cudna

moj nie zajada czasem nawet 130ml
bylismy dzis u laryngologa (jakis mało kumaty i przygłuchawy). Tomuś meble mu tam poprzesuwał jak mu w ucho zagladał no i niczego sie nie dowiedziałam a mam obserwować

no i dzis ten miałam przekichana noc bo tomus miałkal od 2 do 5 niewiadomo dlaczego

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

A. przyszedł o 11 dzis z pracy więc ruszyliśmy do marketu tureckiego bo tam ogrom świeżych warzyw i owoców...nakupiliśmy sporo bo ogórki, cukinię, bakłażan, papryke, natke pietruszki, kalafior, kiwi, pomidory, pomarańcza, jabłka, fasolkę i ziemniaki. Także juz zaczynam oszczednie jeść co by na diecie się nie zdziwić jak mi odejmie z posiłków sporo kalorii

rysa wczoraj myłam Lence dwa razy ząbki zwykłą szczoteczką dla dzieci i pasta o smaku truskawkowym i ładnie mi buźkę otwierała i nawet długo otwarta trzymała także mogłam ładnie jej jame ustną wymyć. A po myciu wpieprzała tę pastę aż jej sie uszy trzęsły

Kurka od soli mam odruch wymiotny...wiem że to jest dobre na gardło ale normalnie nie mogę. Znalazłam jeszcze tabletki febrisan więc jeszcze to zażywam. Jest ciut lepiej ale i tak czuję że mam gardło i katar nachodzi powoli

współczuje Wam wprowadzania wszystkiego od początku...no ale czego nie robi sie dla maluchów.
Kasia

- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wiesz ze jak ogladam reklame syropu niepamietam dokładnie ktorego ( ibufen albo nurofen ) I tam jest dziewczynka i chłopczyk (chłopak przebrany za kroliczka) i jeszcze taka pluszowa malina tam jest i jest taka śliczna dziewczynka i ZAWSZE mi ise kojarzy z Twoją Emi te oczka śliczne i buzka

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Kasia ale co masz obserwowac bo nie rozumiem ? Uszy czy wydzieline czy co ??
Haniu to super ze tyle nakupiliscie i same pysznosci

Dzieciaki sama slodycz ♥
Ja za to mam dzis mega senny dzien... wypilam kawe ale nic mi szczegolnie nie pomogła. Dzis Alan 2 razy sam usnal w lozku, oczywiscie marudzil kwekal jeczal ale nie bujalam. Moze nauczy sie w koncu zasypiac sam na dobre. Dzis chodzil juz po calym pokoju a w pewnym momencie znalazlam go w korytarzu takze juz raczkujemy na calego