BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823649 przez malutkamilka
Dobra ja juz zajadam salatke, popijam herbatke.

Jednak na razie nie kombinuje z wlosami, zrobilam trzy pasemka by zobaczyc jak to bedzie wygladac ake cos mi nie pasuje- musze to przemyslec.

co do wozka to ja bym wziela pierwszy, wydaje sie lepiej skretny i stabilniejszy. ja swoj mam 3w1 ale i tak bede kupowac spacerowke -parasolke ale na bedzie jezdzic w aucie bym nie musiala targac tego co mam tez do gondoli.

Moja historia ale fajnie brzmi ;) nie stanowczo przed slubem jakies 1,5 roku jak ze soba bylismy. jakby w malzenstwie to juz by nas dawno nie bylo. Wtedy mu wybaczylam i nie zaluje ale teraz gdyby tak zrobil to chyba by moim slangiem mowiac "poplynal". Zreszta trzy razy mu wybaczalam w tym dwa takie niewinne wybryki i 4 razu by nie mial- nawet ze wzgledu na dziecko. Nie chce zasmiecac forum b to naprawde dluga historia i dziewczyny pewnie nie chca smutasow czytac.

Sophie obrazek super i jakie prawdziwe przeslanie niesie ;)

Kakaszka ty to niezla agentka jestes ;)- ale co to tylko faceci nami dziewczynami moga sie bawic ?!

Mam pytanie do dziewczyn ktore chrzciny maja juz za soba.
1) czy dawalyscie zaproszenia swoim rodzicom, dziadka itp? - bo tesciowa mowi ze mam isc powiedziec i tyle
2) chrzestnych braliscie z rodziny czy ze znajomych?
3) no i czy oboje byli od jedej ze stron czy staralisci sie wziasc z obydwoch?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #823665 przez Sophie25
Malutka my na chrzestntych wzięlismy kuzynke męża i przyjaciela naszego ;-)
My zaproszen nie dawaliśmy tylko powiedzieliśmy ;-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823670 przez malutkamilka
Dzieki Sophie za odpowiedz, czekam na kolejne :silly:

Dziewczyny a co byscie doradzily w tej kwestii. nad lozkiem sypialnianym mam duze zdjecie nasze ze slubu a po bokach w malych antyramach zdjecia Wiki i pusta przestrzen miedzy lozkiem a tymi ramkami i chcialabym kupic napis tylko waham sie miedzy dwoma- doradzicie?

oto nr 1

oto nr 2
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823672 przez Agusia83
No i ja jestem, wczoraj nie mogłam wejść, ale okazuje się, że sporo osób miało problemy przez przeglądarkę...a dzis już nie muszę pisać do Was z tel :laugh:

Milady,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haniu, super zdjęcie...Lencia promienieje i jak dla mnie mało co się zmieniła, po prostu urosła :lol:

Bartuś elegancik jak zawsze, oj będziesz podrywał kobitki na te oczyska :lol:

Malutka jeśli mogę się wypowiedzieć, to przy Emi chrzcie ...nie dawaliśmy zaproszeń, dla mnie to dodatkowe koszty, a po co je generować? A za chrzestnych wzieliśmy moją przyjaciółkę i D.przyjaciela.

Jeszcze widziałam tu pannicę ganiajacą kotka :laugh: To była Gabi :laugh: Cudny robaczek
Malutka, ja bym wybrała napis nr 2...bo jak Wiki podrośnie, to będzie pytać o te mysli i co jej wówczas odpowiesz? :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #823674 przez aleksiaa88
Dobra to ja też wtrące 3 grosze bo coś nieco wiem w innych przypadkach się nie wypowiadam gdyż mojemu nic nie musiałam wybaczać więc się nie znam.

Grzeszę
Tatuś uspał dzidzię i poszli sobie w kimono a mamuśka zajada czekoladę eh pokonała mnie

1. nie dawałam żadnego zaproszenia tylko słownie i po sprawie
2.chrzestnym jest mój brat a chrzestna Grzesia brata żona P.S. pierwszy raz użyłam imienia czyli potocznie mówić bratowa jego a moja szwagierka
Ja tam nie patrzyłam żeby było z dwóch rodzin, a że akurat było kogo wziąć. Jakby było drugie dziecko to pewnie by został brat jego starszy a z mojej strony koleżanka. Mam kuzynki ale co z tego jak widzę je raz na rok i nie ma o czym z nimi rozmawiać tak naprawdę to z sąsiadami więcej rozmawiam niż z rodziną a daleko nie mieszkają ale jakoś tak się porobiło, że niektórzy się uważają za nie wiadomo kogo a tam naprawdę gównem są takim jak i my ale czasem tak jest że ludziom się w głowie przewraca. Choć jest siostra G ale ona jest dla mnie skreślona więcej z nią problemu niż pożytku. Jakby G nie miał brata to nie mielibyśmy kogo wziąć choć mam kuzyna zajebistego ma już 2 córki ale wyprowadził się pod Warszawę. Dla mnie nie musiało by być z dwóch rodzin ważne żeby kogokolwiek mieć pod ręką
3.jak wyżej patrz punkt 2 ;)

11 lata 3 miesiąc temu #823677 przez aleksiaa88
A mi się drugi podoba

11 lata 3 miesiąc temu #823678 przez Sophie25
Malutka napis nr 2 jest śliczny :-*

Agusia s kotkiem to moja Zosia :-D

11 lata 3 miesiąc temu #823680 przez aleksiaa88
Minęła 22 cisza nocna to ja lecem baju

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823681 przez Marta1985
Halo :-)

Malutka napis 2 :-) co do chrztu to zaproszenia ńie są moim zdaniem konieczne zwłaszcza jeśli šie robi je tylko dla rodzicow i chrzestntych i rodzeństwa. Wiadomo ze te osoby są automatycznie zapraszane :-) co do chrzestntych to zależy to chyba od sytuacji rodzinnej myślę ze najpierw wybiera šie rodzinę jeżeli są normalne kontakty a potem znajomych. U nas chrzestntM Bartka jest brat męża a ze ja ńie mam rodzeństwa to chrzestna jest kuzynka która swiadkowa była na ślubie - słyszałam też taki przesad ze szczęście dziecku przynoszą chrzestni którzy byli świadkami na ślubie. A przy drugim dziecku to weźmiemy chyba przyjaciela męża który był świadkiem na ślubie i kuzynke męża bo ja mam rodzine tutaj fałszywą a albo jak już wporzadku to bardzo daleko.

Milady popieram dziewczyny :-) daj szansę M. On šobie zdaje napewno sprawę ze jeszcze długo to będzie w tobie tkwiło ale musicie to albo w jedną stronę albo w drugą rozwiazac ale widać ze mu zależy na tobie i na dzieciach więc powoli spróbujcie to naprawic :-*

Ide czytac was dalej bo zakrecony dzień dziś był :-)

Aleksia a ci do pitow to nie wiem - jak do końca lutego ńie dostaniesz pita 11 poczta z urZędu to znaczy ze šie tego ńie rozlicza :-)

11 lata 3 miesiąc temu #823685 przez Hania84
Milady no i takie podejście mi sie podoba :) życzę dużo szcześcia i miłości :kiss:

Malutka do mnie przemawia Nr 2 :) My chyba zaproszenia będziemy dawać...a raczej wysyłać ...a na chrzestnych mamy zamiar wybrać syna mojej kuzynki (to już pewne) i albo mojego A. kuzynka będzie albo moja. Wiem, że pytałaś osób które miały juz chrzest ale to tak ode mnie, bo lubię dużo pisac :blink:

Lena padła po mleku o 21 :) a wypiła 240ml :lol: od 3 dni tyle pije na dobranoc :) i może dlatego przesypia całą noc :blink:

miłego wieczoru

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823691 przez Agusia83
A Artuś śpi od 19:20...a przed chwilą płakał i w ogóle ostatnio noce są kiepskie, chyba zęby idą, chociaż ich nie widać :silly:

My mamy właśnie kłopot kogo wziąść za chrzestnych dla Artka...

Dziewczyny, udało Wam się sprzedać swoje suknie ślubne? Bo ja juz długo próbuję i nadal nie mogę...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823701 przez malutkamilka
No wlasnie oba mi sie podobaja i chyba nr 2 wezme.

Ja sukni tez nie moge sprzedac jakos nie ma zainteresowania, moze dlatego ze wypozyczenie jest tansze niz nowa czy nawet z drugiej reki.

Wlasnie ja nie mam kogo wziasc bo nei mam rodznstwa a z blizsza rodzina slabo sie utrzymuje kontakty a z tymi co sie utrzymuje to troche starsi a chcialam mlodych chrzestnych dla Wiktorii. Ze swiadkami tez slyszalam ze na chrzestnych,a le powiedza ze znowu od jednej strony wybieramy a poza tym Wiki by byla poszkodowana bo jede prezent by dostala bo nasi swiadkowie to moj szwagier i jego przyszla zona ;)

Ok. wiecie co wypocilam moja historie, ale ostrzegam bedzie dluga. kto nie chce niech nie czyta- nie obraze sie a kto chce niech przeczyta ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

No i to by bylo na tyle- uciekam spac

Dobrej nocy kochane

11 lata 3 miesiąc temu #823702 przez Marta1985
Ja Agusia też ńie mogę sprzedac :-(

11 lata 3 miesiąc temu #823703 przez Marta1985
Malutka są rejony ze własnie za chrzestnych bierze šie malrzenstwa :-) jak masz na siłę wsiąść to też bez sensu :-)

11 lata 3 miesiąc temu #823710 przez Agusia83
Malutka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka