BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823303 przez Hania84
Kurde ci faceci :angry:

Gochens co za tekst miał Twój dziś też B)
oj masakra z tymi chłopami...czy to na pełnie się ma czy jak? :P

Sophie aż mnie też potelepało jak napisałaś że siedzą i piją i zabawa w najlepsze i jeszcze Ci dziecko rozbawiają :angry: Ja bym ich wypieprzyła do domu i spytała czy swojego nie mają :angry: wszystko lubię ale nie lubię dziadostwa :angry:

Agusia ja od niedzieli mam mniej 0,6kg powoli ze spokojem...dieta 1200kcal charakteryzuje się wolnym spadkiem wagi dzięki czemu efekt jojo jest mało prawdopodobny.
A do chlebka musi być mąka chlebowa, nie moze być inna...ja używałam pszennej chlebowej i razowej chlebowej jak w przepisie :)
Jak Emi???
I też lubię mieć porządek w kuchni jak wstaję...a mój zazwyczaj na blacie zostawia syf z okruszków jak sobie śniadanie szykuje do pracy i nie zetrze po sobie :angry: więc napisałam kartkę i od kilku dni wisi na szafce " Czy tak trudno zetrzeć po sobie? Też chcę jeść na czystym stole !!! " :lol: i na razie skutkuje :lol:

Karolka super że może coś zrozumiał ten Twój :) fajnie dostać takiego smsa ;)

Kurka Sophie, Karolka toż to Wy chudzielce patrząc na wzrost do wagi :) zawsze się mówi ze waga prawidłowa to tyle ile ma się końcówki wzrostu ewentualnie 2 kg mniej. Czyli jak ktoś ma wzrostu 170cm to prawidłowa waga to 68-70kg :)

srenka jakie placki piekłaś?

lecę spać ...do jutra ...dobranoc :)

P.S. jutro też sie postaram jakies kawały skrobnąć :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #823313 przez Kasiasia
Hej kobitki B)

Wszystkie juz pewnie słodko spicie... Ja tez zaraz padam. To bedzie moja pierwsza noc od tygodnia gdzie poprostu zasne bo juz mi oczy sie kleja jak nie wiem. Wczesniej nie mogłam spac z powodu kataru a wczoraj synus poszedł spac o 0:15 a ja jeszcze się douczałam póżniej.

Melduje ze sesja zaliczona,tzn chyba ;) wyniki beda w nastepnym tygodniu. W polowie jestem spakowana, jutro rano dopakuje i wyjeżdzamy do rodziców męża. Wczesniej jeszcze wstapimy do mojej mamy bo Tomus musi babci wręczyc pierwszy prezent (wypociny nocne mamy - album). Mam nadzieję ze damy rade z drogą... i że na miejscu trochę odpocznę. Na zajęcie się Tomkiem nie bardzo moge liczyć, ale juz sam fakt ze nie bede musiała gotowac i sprzatac jest mi lżej.

No i mam nadzieję na troszke wolnego czasu i bede mogla Was nadrobić :)no i byc na bieżąco.

Haniu zazdroszcze tego 0,6 kg bardzooooooo!!! i gratuluję!!!!!!!!

Miłej soboty

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823327 przez malutkamilka
Witam się sobotnie i raniutko.

Widzę że macie problemy z mężami...ja jak na razie mam spokój z kłótniami :laugh:
Haniu na pełnie nie idzie bo była chyba z dwie doby temu- moja Wiktoria jest na nią czuła ;) no facetom odwala jak schodzi z pełni :laugh:

Marta fajnie że w pracy fajnie i spokojnie, każda z nas ma chyba obawy przed pierwszym dniem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a chlebek z chęcią spróbuje zrobić tylko nie wiem czy tu dostanę takie mąki.

Haniu zapodawaj nam tu kawały bo musimy sobie humory poprawić :silly:

no i musze pochwalić i pogratulować tych co prawda jeszcze nie wielkich strat kilogramów ale jakże wielkich i motywujących do dalszych sukcesów w diecie- moje drogi Haniu i Agusiu powodzenia i wytrwałości.
ja się zważę po ciocie :silly:

u nas nocka nie najgorsza ale i też nie najlepsza. Pełnia zeszła i moja córa jako tako spała. Kilka razy do niej wstawałam ale dokładnie ile razy to nie wiem. Dwa razy by dać smoka w tym od razu napić się - wciągnęła całe 150 ml rozrzedzonej herbatki i po 6 dałam jej mleko na śpiochu bo już zaczynała się kręcić i pospała do 7:45

11 lata 3 miesiąc temu #823334 przez Marta1985
Witam,

najpierw napisze o sobie a później was nadrobię :)

Malutka jak wrócisz po macierzyńskim i zmienisz sobie prace chociaż na 7/8 etatu to przez rok nie mogą cie zwolnić :)do tego przerwa na karmienie i pracujesz 6 godzin codziennie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Idę ubrać farfocla i wstawić zupkę i będę was nadrabiać :*

11 lata 3 miesiąc temu #823339 przez Sophie25
Matkoooooooooooooooo! :O CO za noc zasneła dopiero po 12 :( I wstała o 4 zaczełam płakać za godzinkę usneła a o 8 juz pobudka ;/
Przegoniłam ich bo sie wkurzyłam i mowie dzieck musze uspać i wypieprzyłam ich do garazu to znavzy grzecznie powiedziałam " Jak nie bedziecie cicho to idzcie do garazu zimni wam nie bedzie bo woda was grzeje! :" ALe moj odrazu ja przeciez nie pije co TY chcesz! Poszli i wrocił za godzine sam :D

Marta to dobrze ze wszystko dobrze w pracy :)

kakasia GRATULACJE zdania! :D:):*

ALe u mnie deszczowo :(

11 lata 3 miesiąc temu #823348 przez KaRoLkA
Marta to masz odpowiedzialne i nie łatwe zadanie , fajnie że wszyscy Cie tak miło przywitali :) a Bartosz jak zareagował ??

Kasia gratulacje sesji i udanego wyjazdu życzę :) odpocznij troszkę kochana ;)

Malutka mam nadzieję że przyjmą Cie bez problemu , nie martw się na zapas :)

Sophie dobrze że rozgonilas towarzystwo :)

wczoraj ja chce się kłaść a panienka się obudziła bo jak to tak od 18 spać do rana , więc od 23 do 00.30 się bawiła bo temperatura spadła i była pełną energii później jak usunęła to o 2 dałam herbata bo sie przebudzila o 5 mleko i o 8 koniec spania oznajmiła takim krzykiem ( nie płaczem) że na równe nogi podskoczyłam :)
Powiedzcie Mi jak waszym maluchów wyżynały się ząbki to też spały tak niespokojnie? bo moja nie usunie tak twardo tylko byle seles ją budzi i wierci się strasznie i główkę do tylubodgina jak na boku śpi :/

Miłej soboty :)

11 lata 3 miesiąc temu #823357 przez Hania84
Witam i ja :)

Lena spała znów super..zasnęła o 21 i spała bez pobudki do 8 :)

Kasiu miłego wypoczynku u rodzinki :) odpoczywaj ile się da :) i masz rację jak odchodzi już gotowanie i sprzątanie to już dużo lżej :) i gratulacje zaliczonej sesji :)

Malutka a dziękuję, dziękuję :) też się cieszę ze spadku :) myślę, że nie będzie tak źle z Twoja pracą...zresztą tamta pani jest przed emeryturą więc nie ma dużego zagrożenia...a starsze osoby też chorują ;) Zrób tak jak Marta mówi i Cię wtedy nie mogą wyrzucić ;)

Marta :lol: fajnie że nam przybliżyłaś pracę :) teraz mam jaśniej w umyśle i będę wiedzieć że Asia to pracownik korytarzowy :lol: a Marcin to filozof grecki :lol: A z projektami dasz radę bo kto jak nie Ty? Z tego co zdążyłam zauważyć to jesteś zdolna i ambitna więc pójdzie jak po maśle :)

Sophie dobrze że ich przegoniłaś :) pewnie Zosia miała problemy ze zaśnięciem przez nich bo pobudzona była a dziecko musi sie przed snem wyciszyć.

Karolka moja nie miała żadnych objawów ząbkowania ale w nocy spała trochę niespokojnie...popiskiwała czasem przez sen i się kręciła ;) więc pewnie u Twojej niuni jest podobnie...tyle że gorączka :dry: a już lepiej z gorączką?

Malutka na pewno będą takie mąki w PL bo to przepis Polski jest na chlebek :) popatrz w marketach :) jak w DE są mąki chlebowe to w PL tym bardziej :) pamiętaj pszenna chlebowa i razowa chlebowa :) a chlebek na prawdę pyszny i pięknie pachnie :) i co najważniejsze nie jest suchy i bez konserwantów :)

później dodam trochę kawałów :blink:

miłej soboty ...u nas szron na dachach ale słońce sie już przebija :)

11 lata 3 miesiąc temu #823378 przez Gochens
dzień dober.

Noc ok jedna pobudka ok 23.30 na sok i pozniej jakoś zaczął koło 6 piszczeć więc smok w buzie i o 7 już musiałam wstać i dać mleko. Coś ostatnio ten smoczek za często nam towarzyszy :angry:

Mój wciąż śpi wczoraj jak poszłam też spał póki co jest cisza między nami ja dziś już zdążyłam się zryczeć bo niecierpie takiej sytuacji ale jedynie suka mnie tuliła no i synuś rzecz jasna.

Ja kiedyś jak na dukanie byłam to taki chlebek robiłam
1 szklanka otrąb pszennych
1 szklanka otrąb owsianych
1 op. serka białego granulowanego
5-6 jajek
słonecznik bądź dynia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól, pieprz, bazylia suszona, papryka chilli

niestety chlebuś za długo nie wytrzymuje ale 3 dni spokojnie w lodówce pomieszka. Ja piekłam w tych foremkach jednorazowych. Czasem jak nie mialam serka granulowanego to dawałam homogenizowany naturalny.

Gratki dla Lenki za kolejną przespaną nockę :) Haniu gratulacje z utraty :) ja też się będę po ciocie :silly:
Kasia gratki i udanego wypoczynku ;)
Sophie chyba się wystraszyli tego garażu hehe dobrze dobrze niech nie przeszkadzają jak dziecko śpi
Karolka mój też nie miał objawów ale może to po prostu przeoczyłam bo Alan ma osobny pokój więc tak naprawdę nie wiem co on tam w nocy poczyniał :ohmy:

ze mnie leci jak z kranu niedługo muszę się wybrać po pampersy dla mnie :lol: ale tak mi sie nie chce

11 lata 3 miesiąc temu #823380 przez Marta1985
Nadrobiłam prawie wszystko idę teraz się bawić z Bartusiem bo wstał właśnie :) Musze wykorzystać każdą chwilę :(

A tu mój synuś :)

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823388 przez violcia00
dzien dobry.

my wrocilismy z basenu,mlody sie wyszalał,ale nadal placze na widok instruktora,zauwazylam ze duzo dzieci nosi tutaj te bursztyny na szyji,wiec chyba cos dziala :dry:

a noc?jak zawsze,maly sie cze3sto budzil wiec Karolka ja mysle ze to własnie przez zabki tak sie wybudza w nocy ;)

O mezu juz nie bede pisac bo mnie krew zalewa,szkoda tylko nerwów,zobaczymy co to bedzie jak pojde do pracy. :unsure:

kasia gratulacjie zaliczonej sesji i wypoczywaj kochana ile sie da.

malutka,nie martw sie na zapas,napewno Cie przyjma z powrotem do pracy :blink:

Hania gratuluje utraty wagi,widze ze wszystko jest na dobrej drodze :kiss:

Wiec i ja pochwale sie swoimi wymiarami-173 cm i 70 kg :ohmy: :huh: (nigdy tyle nie wazyłam)wiec jest co zrzucac.

Z Bartka nie złe ciacho,elagancki jak zwykle :blush:
biore sie za ogarnianie mieszkania i obiad,pozniej kiler z Ewka :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #823395 przez dziubasek
Witam sobotnie :)
U nas noc oczywiście do doopy wiec już nawet nie narzekam tylko próbuje się przyzwyczaić. Julka budzi się co 3 godz czasam częściej. Mleko pije tylko raz po za tym daje smoczka poklepie po pupcii śpi dalej....

Mogłyby się te moje panny zsynchronizować a tak jedna śpi druga nie( bo majka dalej się budzi w nocy jak nie siku to piciu, a 4/5 to juz wogole przylazi do mnie i nie chce wracać do siebie)

Marta synek cudny.

11 lata 3 miesiąc temu #823402 przez Milady
Jaki ten Bartus śliczny oczka piekne ma :)

Nocka u nas bajkowa! :D ładnie spały :) NAwet Nastka tylko o 4 napiła sie i spała :)

Musze kupic wózek spacerowy i zatsanawiam sie jaki,mysle nad takim :

albo takim

Marcin powiedział ze kupi :D tylko ja mam wybrac :)

Ej pisze tego posta juz 20 minut chyba Iwo jest na kolanach i klepie w klawiature chyba chce sie ptzywitac z Wami :D A ksiezniczka grzebie tam gdzie Filip wczoraj :D

Wyniki konkursu maja być 31 trzymajcie za mnie kciuki :D :*

Nie chce mi sie samej dla siebie gotowac a dzieciaki mają swoja zupkę wiec pojade do mamuski na obiad :D

A wyjazd do Niemiec mi sie przeciagnie troche ;/ i jeszcze moj Szczecin mnie nie pozegna :D

Hania ale mi zrobiłaś smaka tym chlebkiem mmmmm :D :D

MArta super ze w pracy dobrze wiecie co najwazniejsze to lubic swoja prace i dobrze sie w niej czuć :)

Szukałam reniferkow tych co ma przeystojniaczek Albercik i nie znalazłam a On tak bosko wygladał musze do pepco zagladnać moze tam beda :D

szkoda ze niema fotelikow do karmienia podwojnych :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823415 przez Hania84
Dzięki laski :kiss:

Milady wózki fajne oba ale ten pierwszy będzie ciężki...jesli mieszkasz na parterze to ten pierwszy ale jeśli chocby na 1 piętrze to ten drugi...ja też będę kupowała spacerowy i kupuję parasolkę bo mam podobny do tego pierwszego i mój mi musi znosić :dry: Ja bede miała bardzo podobny do tego drugiego co pokazałaś :) tylko wiadomo, pojedynczy :)
Jeszcze trochę i pewnie jakis producent wymyśli podwójne foteliki :blink: wszystko idzie do przodu :) A kciuki zaciśnięte ;)

Violcia na swój wzrost to wcale dużo nie ważysz...ja chciałabym tyle ważyć :)
i super że się zrelaksowaliście na basenie :)

Marta Bartus to przystojniak na całego :) i już tak dorośle wygląda :)

Gochens ...kurde co jest z Twoim...a Ty taki prezent mu strzeliłaś :dry: jak go dostanie to pewnie od razu pożałuje że taki był i mu się na pewno głupio zrobi, bo ma ekstra żoneczkę :)

obiecane kawały :lol:

Klient rozwiązuje krzyżówkę i pyta innego:
-Otwór u baby na literę P.
-Poziomo czy pionowo.
-Poziomo.
-To pisz "pysk".

Córka skarży się matce, że mąż wieczorami zamiast się nią interesować czyta książkę. Matka na to:
-To zrobimy tak, dziś ja się koło niego położę w seksownej bieliźnie i zobaczymy, co zrobi - córka przystała na propozycję matki.
Następnego dnia matka zdaje relację:
-Ledwo co się koło niego położyłam, a on wsadził mi rękę do majtek i to kilkanaście razy! - córka na to:
-No tak, włożył palec, zamoczył i przewrócił kartkę.

7 dni bóg tworzył świat, ósmego dnia stworzył chińczyka i powiedział "Ty zrobisz resztę"

W aptece stoi nieśmiały młody chłopak. Gdy wszyscy klienci wyszli, aptekarz pyta:
- Co, pewnie pierwsza randka ?
- Gorzej - odpowiada chłopak. - Pierwsza wizyta u mojej dziewczyny.
- Rozumiem - mówi aptekarz. - Masz tu kondoma. Chłopak ucieszony ale mówi.
- Panie, daj pan dwa... Jej mama podobno też fajna du*a.
Po wizycie dziewczyna mówi do chłopaka:
- Gdybym wiedziała, że ty taki niewychowany... że cały wieczór nic nie powiesz, tylko będziesz się gapił w podłogę, nigdy nie zaprosiłabym cię.
- A gdybym ja wiedział, że twój ojciec jest aptekarzem, też bym nigdy do was nie przyszedł.

Seryjny morderca ciągnie kobietę do lasu. Kobieta krzyczy przerażona:
- Ale ponuro i ciemno w tym lesie. Bardzo się boje!
Na to morderca:
- No, a ja co mam powiedzieć? Będę wracał sam..

Leży pijak na ławce w parku, podchodzi do niego policjantka i mówi:
- Do poloneza proszę obywatelu.
A pijak na to zachrypniętym głosem:
- Z kur**mi nie tańczę.

Przychodzi facet do sklepu:
- Poproszę cukier w kostkach,
- Przykro mi nie ma,
- To po proszę jakąś inną tanią bombonierkę dla teściowej.

Rozmawiają dwaj kanibale przy grillu:
- Nie obracaj tak szybko ! Mieso się dobrze nie upiecze !
- Nie ma mowy ! To Polak, jesli będę kręcił wolniej to ukradnie
mi węgiel.

- Nauczycielka prosi Jasia:
- Jasiu wytrzyj tablicę.
- Nie.
- Jasiu wytrzyj!
- No dobra. Ale gdzie jest szmatka?
- Poszukaj gdzieś w szafce.
- Przez ten czas nauczycielka pyta dzieci:
- Kochane dzieci co napisalibyście na moim grobie gdybym umarła?
A Jasiu znalazł szmatę i mówi:
- Tu leży ta szmata!

Blondynka dzwoni na komisariat i mówi:
- Panie władzo ukradli mi kierownicę, pedał gazu i hamulec.
Minęło parę minut...
Blondynka znowu dzwoni i mówi:
- Fałszywy alarm usiadłam z tyłu.

Teściowa, która przyjechała ze wsi, pyta zięcia:
- Co to było w rondlu? Ledwie doszorowałam.
- Powłoka teflonowa, mamo...

:lol: :D :D miłego dnia :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #823426 przez dziubasek
Milady ten pierwszy wydaje mi się lepszy, ja mam też wózek podwójny bo jak Julcia się urodziła to Maja była jeszcze leniwcem. Ja kupiłam taki wozek który mieścił się w drzwiach żebym mogła wejść z nimi do sklepu itd. Przeciętna futryna sklepowych drzwi ma 98cm jak chcesz szedzie wejść w wózkiem to musisz szukać wózka o szerokości 96cm.... Zresztą ty to wszystko chyba już wiesz :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823454 przez Hania84

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka