BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 miesiąc temu #823896 przez Hania84
Naszym marzeniem jest budowa domu :) działkę juz mamy więc teraz zbieramy na dom :) Ja prócz tego chciałabym otworzyć własne przedszkole...albo chociaz w nim pracować. A mój A. ma marzenie takie jeszcze żeby wrócić z powrotem do pracy jako kierowca zawodowy i chce by syn dał mu wnuka :lol: także nasze marzenia bardziej przyziemne :blink:

Sophie ja nurkuję za każdym razem kiedy się topię :D bo pływać umiem po warszawsku :D a na bungee bym nie skoczyła bo mam lęk wysokości i pewnie bym umarła w trakcie skoku :lol: tak samo ze spadochronem :P

Chlebek upieczony :) teraz zrobiłam z całej porcji i mam wyższy :) Obiad zjedzony...pyyycha był :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #823903 przez srenka_918
Ja się chyba nie wypowiedziałam na temat chrztu jeszcze ;) Nie dawaliśmy zaproszeń, tylko tak słownie zaprosiliśmy wszystkich z rodzeństwa ze swoimi rodzinkami a chrzestnych u nas w rodzinie jest tradycja żeby brać małżeństwo i wzięliśmy siostrę męża z mężem, bo mój G stwierdził że jego rodzina ma dziwne zasady żeby brać chrzestnych nie-małżeństwa i on jest tak chrzestnym i na przyjęcie był problem żeby się zgrać z chrzestną w prezentach bo co my wymyśliliśmy to ona mówiła że to chce kupić bo to fajne....

Ja też mam lęk wysokości ;) Ale taki dziwny, bo jak np wchodzę na drzewo i nie patrze w dół tylko w górę to mam z tego frajdę ;) Ale jak mam zejść to krew mi w pupę odpływa ze strachu a serce w gardle stoi ;)

Hania zachęciłaś mnie tym chlebkiem ;) Jutro poszuka w sklepie tych mąk i jak znajdę to opiekę ;)

11 lata 4 miesiąc temu #823936 przez Gochens
Dzień dobry!

44 posty do nadrobienia :lol:

Milady szczerze mówiąc to myślałam że Marcin Ciebie zdradził że jesteście osobno. jak dla mnie to nawet konieczne żebyś mu wybaczyla i była w 100% szczęśliwa :lol: Ja też zaczęłam się spotykać z moim mężem to byłam z kimś innym bardzo długo.

Zosieńko nie draznij kotka ;)

Malutka my bez zaproszeń bo tylko rodzina najbliższa a chrzestnymi są moja siostra i męża brat. Ja uważam że to sprawa indywidualna kogo chcesz na chrzestnego czasem lepiej wziąć przyjaciela bo z rodziną dziś masz kontakt jutro nie. ja swojego chrzestnego widzę na ślubie pogrzebie i tego typu okolicznościach :huh:

Kakaszka odrobilas zakupy słodkości??

Moim marzeniem jest lot na paralotni i dom jak Hania ;) skok ze spadochronem mąż mi kupił na 25 ur bo zawsze marzyłam i było cudownie. bungee odpada nie kręci mnie wcale

My dziś byliśmy na pizzy mój tak chodził i gadał o niej ze w końcu pojechaliśmy z młodym ;) mieliśmy też iść na mecz siatkówki ale nikomu się nie chce wiec odpoczywamy

11 lata 4 miesiąc temu #823941 przez Sophie25
Drażni kota cały czas :-D

A mnie bungee kręci właśnie :-D a skok spadochronem też super :-D

Noi na swoim też bym bardzo chciała :-D

Mi się wydaje że Milady najbardziej zbolało se ją oklamal .... I nie powiedział o tamtej.... Mi mas wybaczyl pocałunek z innym ale to było dawnooo i wtedy chciałam zerwać ale później przemyslalam i wiedziałam że kocham J nad życie.....
Byliśmy wtedy rok ale teraz ti już przeszłość idzie 5 rok razem ;-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #823967 przez aleksiaa88
Popołudnie czas zacząć

Mój syn ja się czasem zastanawiam czy on się nie czuje noworodkiem jeszcze pierwsze 2 pobudki były co 2 godz następna za godzinę a jeszcze następna za pół więc 4 razy jadł a przed snem 2 razy doprawia się i śpi 2 godz :dry:

Marzenia ja mam takie jedno nie wiem ale jak patrzę na te niebieskie kopuły do tego te domki jedno na drugim i wąskie uliczki biel i niebieskie drzwiczki to normalnie chce tam być

11 lata 4 miesiąc temu #823968 przez kakaszka
oj cos mnie mega len napadl, pewnie cisnienie spadlo.
ale teraz idziemy z eliza kuchnie ogarnac i obiad robic :) moj jest w szoku, ze tak ostatnio sie rozgotowalam i juz nie narzeka kiedy ogladam masterszefy i takie tam :D

zabcia pospala godzinke, ale to dla niej malo, wiec napewno bedzie marudera do 19, no ale bede jakos zabawiac :)

gochens narzarlam sie wczoraj wafelow :D
a na paralotni latalam :P a ze spadpchronem bym z checia skoczyla, dobra moze nie skoczyla ale zostalabym zepchnieta :D

no a marzenie miec wlasny kat i wiecej mi nic nie trzeba, pozostale wszystko mam :D no oprocz pracy, ale to jest sprawa do zalatwienia, wiec nie uwazam to za marzenie.

11 lata 4 miesiąc temu #823977 przez srenka_918
Moimi marzeniami (jeśli już ten temat mamy) to mieć trójeczke dzieci (zawsze chciałam 5 ale teraz z moimi problemami to oby jeszcze jakieś było...) pójść na swoje (ale to już niedługo) i schudnąć 10kg, ale to to marzenie-abstakcja ;) jak schudnę to będzie cud ;) bo non-stop coś jem ;) teraz wpierdzielam mmensy ;)

11 lata 4 miesiąc temu #823982 przez violcia00
DZIEN DOBRY.

U NAS NOC DO BANI.Mały ciagle sie budził z płaczem i nie chcial zasnac,musialam go usypiac na rekach wiec kompletnie nie wyspana.

piekne macie marzenia,ja mam podobne,ale nie mam nastroju teraz o tym pisac.

strasznie zdołowana jestem i utwierdzam sie w przekonaniu ze jestem zła matka :(

oprocz tego to Oskarek cały czas płacze(pewnie tez dlatego ze ma taka nie odpowiedzialna matke),chyba zeby daja mu w kosc,ale juz nic mu na to nie poradze bo nic nie pomaga.

a my dzisiaj znow sami bez meza,dopiero zjadlam odiad a Oskarus kima jak na razie,ale sie wybudza :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #823990 przez Gochens
Violcia no co Ty! głowa do góry!! może Oskarek płacze bo te zeby mu idą albo co...nie jesteś złą matką i nie myśl w ten sposób ;) każda z nas ma swoje wady i zalety ale dla naszych dzieci jesteśmy nr 1 bez wad ;) potrzebujesz trochę odpocząć i to wszystko.

Kakaszka i jak na paralotni?? bosko i cudownie? :lol:
Aleksia Grecja jest ładna to fakt, polecam!!
Sophie nie boisz się o kota? ze jej coś zrobi? psu jeszcze jestem w stanie zaufać ale kotu jakoś nie mogę. moja siostra ma i wciąż go przeganiałam :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #823997 przez violcia00
Nie Gochens jednak jestem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja do kotow mam jakis wstret,choc moi rodzice maja kota w domu,ale jak bylam w Pl to trzymalam Oskara z daleka od tego stworka.

co do chrzcin to ja nie dawalam zaproszen bo tylko najblizsza rodzina a chrzestnymi byla moja siostra i brat mojego .

11 lata 4 miesiąc temu #824001 przez Sophie25
Violcia kochana co sie stało ???????????????? :(
Kochana mysle ze powinnac odpoczac i dlatego z przemeczenia tak sie stało,niech maz sie zajmie małyma TY wyjdz gdzies sama i odpocznij ...

Ja jestem mega wkurw...... goscie sie zapowiedzieli orobiłam sie jak głupia i nie przyjechali nawet kurde nie zawdzonili ze nie przyjada za to koledzy meza znowu przyszli na siłownie i jedzenie sie nie zmarnuje przynajmniej ale za to beda dłuzej cwiczyc ;/

Gochens nie boje sie bo moj kot ucieka przez Zoska i sie jej boi :D :D
Powaznie ona sie boi mojej Zoski i wieje ........ a Zoska teraz chce ja łapac okad zaczeła raczki :)

11 lata 4 miesiąc temu #824007 przez Gochens
Violcia nie zawsze niestety możemy upilnowac nasze pociechy, mimo że staramy się mieć oczy dookoła głowy to nie jesteśmy robotami.. co się stało? nie możesz pogadać ze swoim żeby Cię trochę odciążył?? wyjdź gdzieś jak radzi Sophie

Ehhhh to nie ładnie ze strony znajomych :huh: ok może coś im wypadło ale zadzwonić należy!!! :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #824014 przez cordis
Violcia nawet tak nie gadaj dla naszych bąbli jesteśmy najwspanialsze, najukochańsze, najpiękniejsze, żadna inna ich tak kochać nie będzie i oni żadnej innej tak nie pokochają jak nas ...przynajmniej do pierwszej wielkiej przedszkolnej miłości.

Ja zakładam, że jak moje dziecię będzie po mnie to wiecznie z bandażem i plastrem będę za nim biegać i będzie wiecznie z siniakami i zadrapaniami.

Głowa do góry każda z nas ma gorsze dni, nie dość że mamy maluchy na głowie to i cały dom więc super z nas babki.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #824040 przez KaRoLkA
no nadrobiłam :)
Agusia ja ponad rok próbuje sprzedać suknię i doopa nikt nawet nie zapytał, oglądało dużo osób ale nic z tego nie wyszło ,

ale macie fajne marzenia , moim było pojechać do Egiptu i się spełniło, chciałabym jeszcze ze spadochronem skoczyc albo na bungee a z takich przyziemnych to chce pojechać do Rzymu z Mężem i Corcia :)

Violcia że co ?zła matka .?nawet tak nie mow , Nie Pozwalam ,! jesteś wspaniała matka ( jak i każda z Nas ) Oskarek Cie kocha i potrzebuje a ten mały bunt w jego wykonaniu przejdzie jak zęby wyjdą więc Głową do góry kochana :) i pisz tu co się stało

Aleksia dolaczam się do gochens Grecja jest piękna a zwłaszcza wyspy :)

Sophie ja nie ufam kotom, jakoś nigdy za nimi nie przepadalam, a Ci znajomi to telefonu nie mają ? chłopcy zjedzą, tylko tam to ich ćwiczenie trzymaj na pulsie :) a Zosia pod tym stołem bombowa :)

Ja pospalam od 15 a mój byl z Gabi na spacerze później dal jej jeść i spała ze mną , a jak już się obudzilysmy to męża już nie było , pojechał do pracy :/

Dziewczyny slyszalyscie w wiadomościach o tej kobiecie co straciła bliźniaki? bo w szpitalu nie było osoby kompetentne żeby zrobić usg , masakra jakąś oskarżylabym szpital do sądu za to że jej przełożyli cesare i dzieci zmarły , jestem zbulwersowała :angry:

idziemy się kąpać :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #824042 przez Hania84
Ojej Voolcia a co się stało ze aż na pogotowie pojechałas? Nie myśl tak ze jesteś złą mamą !!! Zabraniam !!! Na pewnie nie raz i nam się to zdarzy że dziecko się przewróci, coś ściągnie na siebie itp. Dziecko jest teraz ruchliwe i nie raz ciężko upilnować..a mamy jeszcze cały dom na głowie. W tygodniu niech twój Ci więcej pomaga :angry: niech Cię odciąży bo za dużo trochę na Twojej głowie...w końcu też to jego dziecko i był świadom tworzenia rodziny...obowiązki tez ma facet a nie tylko kobieta !!! Tym bardziej, że on nie pracuje teraz.
Dzieci poprzez upadek uczą się że boli...i to całkiem normalne mimo że wydawałoby się inaczej...my wiele razy tez się przewracałyśmy, guzy nabijałyśmy i żyjemy ;)

Lencia spała do 17...o 18 zjadła deserek i teraz się wścieka...ma chwile marudera i nic jej się nie podoba :P

Fajne macie marzenia ;)
Życzę ich spełnienia :)

ale dziś mały ruch na forum...ale niedziela to pewnie dlatego ;)

miłego wieczoru

Karolka słyszałam o tym...ale to raczej chyba bo nie było osoby bby wykonała CC...ponoć monitorowali dzieci co 2h i o 24 żyły a o 2 w nocy już nie :( kobieta miała to co ja GESTOZĘ bo ciśnienie jej pod koniec ciąży poszło i przed sylwkiem była w szpitalu na 2 tyg. potem ją wypisano ale po kilku dniach znów trafiła do szpitala i ginekolog zalecił CC ale nie miał kto go zrobić :angry: co za ludzie...lekarz powinien być na każde zawołanie i jeśli jest zagrożenie życia to się dzwoni po lekarza i nie ma zmiłuj, nawet w nocy a powinien przyjechać :angry: wszędzie znajomości...bo podejrzewam ze gdyby mięli znajomego lekarza to dzieci by żyły :dry: też mnie to zbulwersowało :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka