BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823715 przez malutkamilka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #823719 przez Sophie25
Malutka biore sie za czytanie :D

A pozniej spac! Ej KAROlka mi zniknęła gdzieś ...

KlAra co tam u was ? :) Ikunia ? :)

Beda miały nadrabianie :D :D

Przeczytam posta malutkiej i spać DOBRANOC :* :*

11 lata 3 miesiąc temu #823723 przez Agusia83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #823729 przez Sophie25
Malutka ale się wczytałam w Twoja historiie musiało Go zabolec że tamten o Ciebie zabiegał i zmadrzal super historia z pięknym finałem :-*:-D

11 lata 3 miesiąc temu #823739 przez szósteczka
Hej juz nocnie malutak ale historia czytalam jak romans super ze wam sie ułożyło, miledi u was tez będzie dobrze popieram co pisały dziewczyny jeśli jestes go pewna to daj mu szanse a widać ze sie chlopak angażuje. Jeśli chodzi o wózek spacerowy to według mnie najważniejsze żeby w miarę płasko sie rozkładały do drzemek dziececych a reszta to zależy co i w jakich warunkach ci potrzebne rzeczywiście jeśli ma byc wąski żeby sie wszędzie zmieścić to lepiej węższy a moze taki jeden za drugim są teraz różne modele i juz nie tak długie landary jak kiedyś, na spacery do lasu to zdecydowanie ten pierwszy i ku niemu w ogóle bym sie tez skłaniała bo dobry na różne drogi ale jeśli ma sie dobrze składać do małych gabarytów i lekki to parasolka choć niestety kółka w parasolkach są beznadziejne i ciezko sie prowadza bo strasznie latają mialam różne typy wózków i najbardziej lubię te trzy kołowe choć parasolkę tez mam jak jezdze autem na miasto na krotki wypad ale na wszystkie wyjazdy zabieram trzy kołowca.
Malutka co do napisów to popieram 2. A co do chrztu to my robiliśmy sami zaproszenia na kompie i drukowaliśmy np na kolorowym papierze a na przodzie zdjęcie dziecka to taka fajna pamiątka zwłaszcza dla dziadków i chrzestnych a odnośnie wlasnie chrzestnych to patrzyliśmy kto zająłby sie naszym dzieckiem gdyby cos stało sie nam i dobrze zgodnie z naszymi poglądami i wiara wychował moi rodzice wlasnie jakiś czas temu przez pewien okres wychowywali swoich chrześniaków bo ich ojca nie ma a mama miała przez 4 lata odebrane prawa rodzicielskie bo sie leczyła po wylewie i nie mogła zajmowac sie dziećmi. Dodam ze byli chrzestnymi nie od jednego dziecka tylko oddzielnie od każdego mama chrzestną dziewczynki a tata chrzestnym chłopca tyle że drudzy chrzestni sie wypieli bo powiedzieli ze maja swoje rodziny i jeszcze utrzymują dzieci a moi rodzice juz nas odchowali i powydawali z domu. Toteż my braliśmy to pod uwagę ale przy pierwszych dziewczynach to wymiennie brat i szwagierka z przeciwnej strony a później to zależy od kryteriów powyżej opisanych bo braci to jesteśmy pewni.
Haniu dowcipy super.

A ja nie wiem co sie z moim synem dzieje jak zasypiam to co chwila wypluwał butle i wsadzał do buzi łyknął i znów wypluł i tak parę tezy smoka też wypluwał i nie wiem czy to zeby czy gardło bo troszke pokasłuje i mu w nosku ciut furczy a u nas w zasadzie wszyscy podziębieni i część boli gardło on to chyba jak na razie najzdrowszy ale nie jest jakoś strasznie źle. W każdym razie nie wiem co on wyczyniał oby nie gardło i oby dobrze pospał pomodliłam sie juz do ducha sw i jeszcze pogadam z jego aniołem stróżem to zawsze pomaga. Reszta chyba zostanie w tym tygodniu w domu żeby sie wykurować w każdym razie większość. Lece spac milej nocki i niedzieli papa

11 lata 3 miesiąc temu #823749 przez srenka_918
Witam Was tak w nocy bo wczesniej nie dalam rady. Urodziny mamy :-)
Nadrabialam w kazdej wolnej chwili w telefonie i juz mi sie niektore tematy rozmyly i nie wiem co bylo teraz a co kiedys :-)

Co do wozka to ja uwazam ze im wieksze kola tym lepiej sie prowadzi :-)

Jesli chodzi o wybaczanie facetom.... trzeba sluchac glosu serca

Kakaszka coraz bardziej mnie intrygujesz kobieto :-)

Malutka przepraszam ale nie dotrwalam do kona historii... oczy mi sie kleja ze zmeczenia... czekam jak tylko maly zasnie i ja tez ide spac bo nie wiadomo jak bedzie wygladala noc, lezy obok mnie teraz i mnie kopoe i ma z tego frajde, jak sie zmeczy to lepiej bedzie spal :-)

Haniu juz nie pamietam co pieklam :-) 'kopiec kreta z naszek ksiazki kucharskiej :-). Sernik na zimno na nutelli z wisniami, rolade smietanowa i babke tzw zebre, bo tata uwielbia a tort tylko zaczelam robic, bo nie dalam rady ze zmeczenia i zanioslam mamie gotowy juz krem i biszkopt :-)
Urodzinki udane :-). Maly byl dosc grzeczny :-). Krzyczal strasznie jak mial spac u mamy na lozku bo chce spac tylko w naszym pokoju, a boje sie go zostawic samego bo wiadomo ze na dole slychac tylko ten najglosniejszy placz a niani nie ,wiec jak maly robi ldrzemki ja siedzialam przy nim i w telefonie nadrabialam, ale mly z ekscytacji ze tyle dzieci na niego czeka spal krotko i tym sposobem mial dzis 5 drzemek po 15 min.
Dobra zasnal w koncu wiec i ja ide spac :-). Aha, pierwszy raz od kilku tygodni zasnal sam bez wtulania sie we mnie :-)

11 lata 3 miesiąc temu #823775 przez kakaszka
dzien dobry :)

my juz po sniadanku siedzimy i piszczemy najglosniej jak sie da :D

malutka wczytalam sie w twoja opowiesc i sie tobie nie dziwie, ze to pamietasz i dalej imocjonalnie do tego podchodzisz. tak jak ( chyba ty pisalas ) kobieta wybaczy, ale nie zapomni. no i nie wiem jakbym sie zachowala na tym slubie, napewno mialabym ochote powyrywac jej wlosy :) albo do drinka dosypac srodek na przeczyszczanie :)to by sie bawila, ale w kiblu i nie musialabys ja ogladac :D

milego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #823789 przez srenka_918
Witam Was porannie ;)

Malutka dziś już przeczytałam Twoją historię... Takich rzeczy nie da się zapomnieć i obawy zawsze siedzą gdzieś głęboko...

mały w miarę spał mi dziś ale to pewnie ze zmęczenia, ale i tak nie przespał ciągiem dłużej niż 3 godz... Nie wiem co się z tym dzieckiem dzieje... Może to przez tego drugiego zębola, bo go widać już od kilku dni że tam jest, ale nie wychodzi, a ten pierwszy był widać 3 dni i wyszedł, a ten już jest tydzień widać.... Pawełek nas obudził o 8, ale jeszcze udało mi się go uśpić na chwilę, bo ja prawie nie przytomna byłam ;) Pół godz jeszcze chyba spał a może tylko leżał i się we mnie wtulał a potem obudził mnie gmeraniem śliskimi i mokrymi paluchami w moim uchu i z bananem na buzi ;) Wiedział że broi ;)

No to miłego dnia życzę ;)

11 lata 3 miesiąc temu #823815 przez Sophie25
Witam mamuski :D

Nocka dzis do bani Zoska zamiast isc spac o 21 to ucięła sobie drzemkę wstała przed 22 i wojażyła do 1!!! Masakra.... Musze ją jakos przestawic tylko jak ? :O Zeby nie ucinęła drzemki tylko spała tylko czy ja przetrzymavc jak zasypia o 9 przy butli ;/ ?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823818 przez Milady
To i ja sie Witam :)

W nocy długo myslałam,przemyslałam wszystko na spokojnie i tylko spogladałam na dzieciaki z usmiechem mowiac sobie " Mamy razem takie skarby! " Az mi sie w serduchu tak cieplej zrobiło i zaczełam inaczej patrzec w przyszłość odnosnie naszego zwiazku wiec dzisiaj powazna rozmowa nasza! : :laugh: :lol: :kiss:

Iwo szaleje w skoczku a NAstka u mamusi na kolankach wystroiłam ją w sukieneczkę i paradujemy rzem po pokoju mama tez sie wystroiła :D " Ciekawe dla kogo " :D :D

MAlutka Twoja historia dała mi do myslenia :)

11 lata 3 miesiąc temu #823823 przez kakaszka
milady bardzo sie ciesze, ze skusilas sie na rozmowe, to jest pierwszy i najwazniejszy krok. trzymam strasznie mocno kciuki za was, zeby wasza rodzinka byla juz razem :D i zdawaj nam tu relacje, bo z ciekawosci umre :-*

sophie a o ktorej zoska ma ostatnia drzemke w dzien? bo eliza zawyczaj sie budzi o 16 i juz do wieczora, czyli tak mniej wiecej do 20 ( wtedy juz spi ).

srenka to pewnie przez zebole tak spi, jednak to nie jest nic przyjemnego jak te zeby wylaza. wiec jedyne jakos to wytrzymac.

a ja zauwazylam im lepsze mam noce i im dluzej spie, to tym bardziej jestem zmulona w dzien. bez sensu...

11 lata 3 miesiąc temu #823841 przez Hania84
Jestem :)

Nadaję do Was z kuchni :lol: Piekę chleb (bo mi mój A. zeżarł :lol: połowę i na jutro byłabym bez na sniadanie)

Lena spała do 8.30 ale chyba za szybko ją pochwaliłam, bo po 3 fajnych nocach przespanych ciągiem bez mleka dziś obudziła sie o 4 i ni chu chu musiało byc mleko :P

Robię też własnie gulasz z indyka...mój powiedział że też będzie to jadł więc robię więcej :)

Milady super że taką właśnie decyzję podjęłaś :) bardzo się cieszę :) I trzymam kciuki za rozmowę :) daj nam później znać co wyszło :)

Malutka przeczytałam :lol: dobrnęłam do końca i zapadłam od razu w sen :lol: dłuuuuuuuga historia ale jak z romansu :lol: fajnie że wszystko się ekstra skończyło...i nie martw się tym co będzie w sierpniu...na pewno będzie okej :) sexi mama jesteś :)

Sophie moja z ostatniej drzemki budzi się koło 17 i do 20 - 20.30 nie śpi i potem mleko i od razu zasypia...przetrzymaj ją i nie kładź już pod wieczór...niech ostatnią drzemkę ma koło 16 (w zależności ile śpi na niej)

miłej niedzieli :)

A co z Ikunią się dzieje???? Widziałam ją że była zalogowana wczoraj parę razy ale nic nie napisała.....a u nas tyle się dzieje teraz :)

Klara też nas mało odwiedza :(

11 lata 3 miesiąc temu #823842 przez cordis
witamy, noc do bani chyba już się zaczynam przyzwyczajać jak tak dalej będzie to jeszcze 2-3 lata no max 15 i się wyśpię :)

Malutka ale historię związku macie, ale za to z dobrym finałem którego mogą pozazdrościć inni (rodzina, dom, zdrowe dziecko..... nie każdy tak ma).

przez moje nieprzytomne myślenie nie wiem kto pisał o chrzcie, my daliśmy zaproszenia na pamiątkę nie jakieś superhipermegawypas tylko najzwyklejsze. Chrzestny to mój kuzyn najbliższy (świadek nasz na weselu) i siostra męża (a ona była świadkiem). Młodziaki z nich są bo mają ok 25 lat:)

Milady każdy zasługuje na kolejną szansę, jesteśmy tylko ludźmi, nie ma co palić za sobą mostów, jedno jest życie trzeba z niego czerpać najwięcej radości ile się da. Zwłaszcza, że sama mówisz że widzisz jak się angażuje w dzieci. Czasem nie ma co wracać do przeszłości ( nawet jak jest bolesna) trzeba stawić czoła temu co jest tu i teraz i dać szansę na bycie pełną kochającą się rodziną.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823868 przez Sophie25
No muszę ją przetrzymac .... Śpi mi właśnie do 5 -6 śpi s później widzę że jest spiaca o 9 - 10 ale niepotrzebna ta drzemka jest tylko powinna spać....
Teraz właśnie usnela a dawniej było to o 11 :-/

Teściowa mówi że ma zaburzenia snu ona jak palnie to masakra....

A ja już rosolek ugotowalam teraz się zabieram za surówka do 2 ;-)
Maż mi wczoraj powiedział że będzie sobie tatuowal całą rękę żeby później na starość nie żałować że się czegoś w życiu nie zrobiło...
Koleżance będę przebijać ucho jutro na chrzastce bo chce mieć tak jak ja całe ucho w kolczykach :-D
A wiecie co ja bym zrobiła skoczyła na bungee bo nurkowanie już zaliczyłam :-D:-D
Tak sobie wczoraj rozmawialiśmy z J co chcemy jeszcze zrobić prócz synka rzecz jasna :-D mówiliśmy o swoich marzeniach ;-)
A wy kochane jakie macie marzenia ? ;-) chodź jedni mówią ze o marzeniach się nie mówi...

11 lata 3 miesiąc temu #823894 przez KaRoLkA
Wooow 53 posty do nadrobienia :) szalejecie Mamuśki:p

Milady nie bede powtarzac po dziewczynach ale maja racje, dla dobra dzieci daj mu szanse bo choc okłamał to co najważniejsze zrozumiał swoj bład i probuje naprawic . Nie musicie sie odrazu hajtac ale przynajmniej zobaczysz jak to będzie , tak na probe:) jednak racja jest ze kobieta wybaczy ale nigdy nie zapomni

Malutka ja dawałam zaproszenia bo robiłam w lokalu a i tak były takie osoby co nie przyszły bo wysłalismy poczta ale oprocz tego í dzwonilismy a oni nawet nie dali znac ze ich nie bedzie i 500 zl za nich musiałam zabulic, szkoda słow . Na chrzestnych brałismy z obu stron czyli moja siostra i brat mojego (byli tez swiadkami)
Co do histori to dobrze ze Twoj zrozumiał i sie otrzasnał. I niemartw sie na zapas bedzie dobrze jestes laska jak niewiem wiec masz iśc z podniesiona głowa bo Wygrałas :)

Haniu fajny ten wozio, mamy podobny i jest ok tylko w sklepie na płytkach ciezko sie jezdzi bo koła sie ślizgaja i trzeba przednie blokowac :)

Nie było mnie wczoraj bo bylismy na zakupach tzn ja byłam bo mnie moj zostawił w centrum handlowym i ja z Gabi, wozkiem siatami sie mordowalam ale moj przyjechał po nas, poźniej miałam strzyzenie i byl kuzyn z dziewczyna , posiedzieli do 3 poźniej ici odwiozłam i pobaraszkowalismy z moim i dzis jestem nie tomna bo Gabi pobudke o 8 zrobiła :/

Nadrabiam dalej :p

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka