BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #826673 przez Sophie25
Nooo okraglutki był ale pod cycki aż a nie taka piłeczka jak u Cb i reszty :D :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #826679 przez malutkamilka
Karolka to na pewno zęby nie ma bata by to było co innego.

a najgorsze jest to że nie da sobie otworzyć buzi bym sprawdziła a jak uda mi się ją przekonać to nie wiem w którym miejscu mam je szukać. Czy tu zaraz przy ściance dziąsła wyskoczą na "winklu" czy troszku z tyłu... Bo czuc pod palcami nie czuję jak smakuje dentinoxem.

a i ja nawet za radą lekarza dałam jej ibum w syropku, camillie i posmarowałam dentinoxem i powiem Wam że g... to dało jak było bez tego tak samo jest i z tym.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826688 przez Hania84
Fajne te brzuszki :)

Malutka to chrzcisz we Wielkanoc :) fajna data :)
Ja dziś rezerwowałam salę już na 100% i mamy ją na 31 maja :) i tego dnia chrzciny (mam nadzieję..mama ma gadać z księdzem na kolędzie w poniedziałek...ale chyba nie będzie problemu) i roczek za jednym razem :) będziemy mieć 35 osób i płacimy 70zł od osoby. Robimy to też między innymi dlatego żeby spotkać się z całą rodziną...bo na urlopie nie jesteśmy w stanie się ze wszystkimi zobaczyć...a chcę by widzieli małą i by mała widziała rodzinkę jaką mamy :blink:

Mój jeszcze wcina zupę z wczoraj :lol:

miłej nocy

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826689 przez malutkamilka
Tak wybraliśmy taki termin bo wiemy na sto procent że mój na pewno będzie w PL bo inne terminy pod znakiem "?".

11 lata 3 miesiąc temu #826697 przez violcia00
trudno za wami nadazyc.

karolka slicznie w ciazy wygladalas i wczesniej,teraz oczywiscie tez pieknie,a co z mezem??hmm to chyba jednak nie wyszlo na dobre to nasze spotkanie,a szkoda bo myslałam ze kiedys to powtorzymy,nie byłysmy znowu tak długo,mnie dluzej nie bylo bo jeszcze dojechac do domu i moj nic nie mowil :silly: ,a to na raczce Oskarkowijeszce nie znikło,ale juz nie jest takie czerwone,zdledło i zmniejszylo sie,ale jest jescze taka plamka szorstka,nie wiem od czego to,czopek niestety tez nie pomogł :(

Srenka slicznie wygladałas jak byłas młodsza,brzuszek tez pokazny no i Pawcio piekny :silly:

Aleksia z Ciebie tez była sliczna dziewczyna. :blink:

Brzuszki wszystkie sliczne,jest co wspominacc.

Hania to sporo Wam dopłacaja do złobka,u nas tez dopłacaja ale nie wiem dokladnie ile ;)

Karolka a u was strasznie duzo sobie licza :ohmy:

malutka na moje dziecko tez nic nie dziala,nawet srodki przeciwbolowe,musi jakos przez to przejsc.

a ja dzisiaj pocwiczyłam lekko bo @ mam,a teraz dopiero kapiel i zaraz w koncu do łozka,dzien był fajny,znów dostałam wychodne,tym razem na 1h,byłam u kolezanki na pogaduchy i nalewke i winko wlasnej roboty(pyszne było)no i kolezanka chyba jest w ciazy(nie planowane)tak ze troche sie martwi bo to jej 4 dzidzia bedzie,ale co ma byc to bedzie :silly: ,ja tam bym sie cieszyłam :lol:

A dzidzia mojej siostry na razie jest głowka do gory,ale to dopiero 4 miesiac wiec moze sie obrocic jeszcze i czekam az sie dowie jaka płec.

lece do lozka bo juz pozno.

dobranoc :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826698 przez KaRoLkA
Malutka fajny termin bo juz powinno cieplo byc :) moja tez nie daje sobie do buzi zagladnac a pod palcem nic nie czuje ,
a do tego robi zielone rzadkie kupy :/

Haniu tobfajna imprezka sie szykuje :)

Violcia fajnie ze znowu wychodne bylo :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dobrej nocy :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826703 przez Agusia83
Jak tu cudnie brzuszkowo się zrobiło :laugh:
to zaraz też wam wstawię swój...
Aleksia, Karolka, super malunki na havirch waszych pociech :laugh:
Sophie, Twój bandzioszek też potężny, ale co się dziwić...Gabi pięknie ważyła...

Byłam dziś z dzieciakami u teściowej, bo nie miała jak się do nas wybrać i pojechalismy z prezentem i torcikiem, bo upiekłam dla dziadków z okazji ich święta i wszyscy zachwyceni :laugh: A później przyjechał po nad D. i dzieciaki padły w aucie...ale w domku pobudka...Artuś jednak szybko się kimnął, a Emi po zrobieniu siusiu na nocnik, zjedzeniu grysiczku i umyciu też szybko powiedziała nam papa i zasnęła :laugh:

Haniu, super masz z tym dofinansowanie...też bym takowe chciała, chociaż chyba teraz nie będzie tak źle, bo pierwsze 5h w przedszkolu jest za darmo a kolejne chyba po 1zł...plus obiady...w marcu musze zgłosić Emi do 2 przedszkoli, zobaczymy czy się dostanie.

Mojego też męczą zęby i to tak, że dziś bardzo marudny był...ale jeszcze ich nie widać, a wczoraj stuknęło mu 7 ms...Emi wówczas już miała 2 ząbki :silly:

Dziewczyny, macie fajne zdjęcia z przeszłości :lol: I wszystkie piękne lasencje...
Aleksia, Ty to się mało, co zmieniłaś... :lol:
Srenka, super spędzałaś czas, bo i zespół kaszubski i jakieś trąbki :silly: a okolica fajna :lol:

Lecę do męża...bo poszedł do łóżka..

Aleksia, jak chcesz ukryć zdjęcia musisz je zaznaczyć...bo coś i nie wychodzi...

Super terminy na chrzest, my też w końcu musimy coś postanowić...

Haniu, piekłam dziś ten chlebek...troszkę coś spód mi nie chyciło...ale jest pyszny...jutro chyba znów będę musiała upiec, bo D. dziś sporo wtrąbił i jutro do pracy sobie zażyczył :lol: i już chyba bedę miała patencior na niego...
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826709 przez Hania84
No Agusia Twój brzuszek to jest bombowo - bombowy :lol: zawsze mi się podobał...i nie różniły sie za bardzo :)

No z tym żłobkiem to mi pani jeszcze powiedziała że ja jako matka samotnie wychowująca (bo nie jestem zamężna) mam pierwszeństwo więc mówiła że nie będzie na pewno problemu z dostaniem się. takze też plus...ale przytłacza mnie to jak będę miała mojego skarba zostawić z kimś obcym :dry: ciekawe jak to będzie jak nie bede pracować czy tez bede musiała oddać małą jak będzie przyjęta...a jak tak to na ile? moze nie na całe 8h to by było lepiej.
A Twoje przedszkole też super jak 5h za darmo a kolejne godziny po 1zł :) super

lecę już...dobranoc do jutra

mi spód się ładnie upiekł...ja dawałam na 220 stopni na 10 minut ciut wyzej a potem przekładałam na najniższy i zmniejszałam na 180 stopni i 20 minut jeszcze...a blaszkę wysmarowałam masłem i obsypałam bułką tartą ;)

11 lata 3 miesiąc temu #826711 przez malutkamilka
Violcia, plamka czerwona a w niej jakby jeszcze jedna ale szorstka? I wystepujaca na przed ramieniu bądź udzie- nam lekarz powiedział że to na tle alergicznym. Kąpać w oilatum i przepisała maść. My mamy na prawym przed ramieniu, maleńką plamkę wyglądającą jak krostka rownie szorstka po jednej na udach i lewym przed ramieniu- nigdzie więcej

11 lata 3 miesiąc temu #826717 przez Sophie25
Agusia Twój brzusio z Emi przypomina mi mój :-D noi 4 kg dzieciątka miałyśmy w nim :-D
Ale ładnie Ci z brzuszkiem :-*

Arturek wybacz jak ja mogłam przeoczyc Twoje 7 miesięcy przystojniaku Ty!
100 lat iskierko :-*:-*:-)

11 lata 3 miesiąc temu #826778 przez KaRoLkA
Ciotka na karnego jeza idzie bo tez o Artusiu zapomniala :/ wybasz serduszko , wszystkiego dobrego :kiss:

Bartusiu wszystkiego dobrego :kiss: Nasz najstarszy konczy 8 miesiecy :lol: jak to szybko leci :cheer:

Agusiu brzuszki sliczne obydwa , takie okraglutkie :laugh:

Na poczatek Dzien dobry :)

Potrzebne hektolitry kawy B) dziecie moje mnie wykonczy , co przysnelam to musialam wstac i tak do 4.30 rano pozniej usnela na rekach i pospala do 7 po czym mleko i zabawa wiec nietomna jestem :/ juz niewiem co mam jej dac zeby spala spokojnie , a ro tego jeszcze obracala sie ja brzuszek i ryk zeby ja odwrocic ,

Milego dnia :)

( nie dosc ze prawie ostatnia pisze to jeszcze pierwsza w dodatku :p)

11 lata 3 miesiąc temu #826779 przez kakaszka
dzien dobry :)

wy tu wczoraj o brzuszkach ciazowych, a jak ja popatrzylam na zdjecia z brzuchem ( ogolnie nie robila ich duzo tylko sam brzuch ) tylko sie przerazilam jak ja okrutnie wygladalam, bleee, wiec wam nie pokaze :P

noc byle jaka, musiala z 10 razy wstawac dawac elizce piciu przez to zasrane suche powietrze, raz jedzenie i takie tam. samo to okno uchylalam, to zamykalam, to recznik moczylam, wiec jestem nie wyspana. ale pije kawke i zaraz sie ockne, moze...

wredota siedzi mnie zaczepia na zabawe, ja sie pytam skad u dziecka z samego rana tyle energii? ja tez tak chce :)

ale mialam dzis porypany sen. ze jak wrocilam na bialorus musialam wrocic do szkoly i sie znowu uczyc!!!! porazka, bylam tak zestresowana, bo kompletnie nic nie pamietam z tamtych lat :) porazka.
w ogole ostatnio mam same idiotyczne sny, ten to jeszcze byl w miare. a tak ciagle jakies duchy, ze musza mnie rozciac brzuch w jakims magazynie, ze ktos umiera i tak w kolko. tak od miesiaca mam brednie w glowie.

milego dnia kochane :)

11 lata 3 miesiąc temu #826786 przez kakaszka
no ja jak zawsze mam skleroze do urodzin, wiec na mnie sie nie gniewac, komu nie zlozylam zyczen to 100 latek. no i dzis dla bartusia. zawsze mam tak dziwnie, jak bartek konczy kolejny miesiac, bo on juz 8, a moja elizka dopiero 6 ma :D

karolka nam tez nic na zeby nie pomagalo, tak jak wszyscy mowia, trzeba to jakos wytrzymac i tyle. wie trzymaj sie kochana, napewno kiedys sie wyspisz :D a ja juz jakos za miesiac, juhuuuuuuuuuuu :D

11 lata 3 miesiąc temu #826809 przez cordis
dobry :)

Karolka to może nasze dziecka by się zakolegowały bo u mnie to samo, ja już daaaaaaaawno po kawie:), mój w nocy alarmował w łóżeczku bo cały czas się obraca i foch bo łóżko za małe na jego wygibasy. Zostawiłam go na moment na podłodze, poszłam po mleko do kuchni a on podturlał się pod kaloryfer, mamy dzieciaków raczkujących macie już oczy naokoło głowy??:)

Kakaszta skąd u dziecka tyle energii przez cały dzień nie tylko z rana ;-). Kiedy startujesz do domu??

11 lata 3 miesiąc temu #826813 przez kakaszka
cordis jeszcze dokladnie nie wiadomo, moze za 2 tygodnie, moze za miesiac, to zalezy od tego jak szybko zrobia paszport dla elizy, jak sie wszystko zorganizuje itd, napewno w lutym akcja bedzie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka