BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #827078 przez dziubasek
Witam kobitki :)
czytam Was na bieżąco ale czasu brakuje juz na odpisanie. Pakujemy się powoli, moje Pindy zakatarzone( tzn Maja miala katar i teraz tylko swiruje ze ma ;) a Jula ma zatkany nosek ale uśmiechnięta wiec chba jej tak bardzo nie przeskadza.

Mężu mój jakiś zmieniony
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

P.s a brzuszki mialyscie wszystkie cudne, ja to czułam się okropnie w swoim ciele ciazowym
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A młode to też bylyscie ostre dzagi ;)

pożegnam się jeszcze przed wylotem bo na urlopie robię sobie przerwę od internetu( ciekawe czy mi się uda)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827102 przez Hania84
Agusia bagietki wyglądają super :) i pewnie tak samo smakuja :)
a co do chleba to mi właśnie sie opłaca piec bo tu jeden bochenek razowca ( średni) kosztuje 3,10 euro. A mąkę 2kg mam za 3 euro też ale z tego upiekę 2 duże chleby :) piekarnik mam na prąd...jak i całą gazówkę...ale ogólnie nie zużywamy tyle co nam pobieraja bo mieliśmy jeszcze zwrot za zeszły rok także nie jest źle :)
To się ciesze ze chlebek smakował ;) nie ma to jak swój :)

wkurzają mnie te krostki Leny :angry: nie ma juz na brzuchu ale na buzi ma non stop...raz więcej raz mniej ale wciaż są :angry: rano ma tylko ciut bledsze ale zauważalne. Wczoraj nie dawałam jej deserku i bez zmian czyli to nie banan ani jabłko. Nie wiem albo cos jeszcze w obiadku jej nie pasuje...ale co? ma mixy z takich warzyw które jadła wcześniej i jej nie uczulały (ryż, ziemniak, marchew, cukinia, kukurydza (nie wiem moze to?) szpinak, ryba, czasem indyk, i to praktycznie wszystko co je) No chyba że te herbatka z pomarańczy i hibiskusa...niby śladowe ilości tych pomarańczy w tym...ale moze jednak to tak działa :dry: dziś jej nie dałam herbatki tylko samą wodę...i zobaczę. :dry: już mnie szlag trafia z tym B)

11 lata 3 miesiąc temu #827107 przez Sophie25
Hania a zmieniałas jej proszek do prania czy jakis krem nawilzajacy ? :)
Mioze ta pomarancza w herbatce faktycznie bo to cytrus ;/

Kobity biegałam!!!!!!!!!!!!!!! Taka zdyszana jestem ze szokk! :D

11 lata 3 miesiąc temu #827114 przez kakaszka
wyobrazcie sobie, ze nadal walczymy ze spaniem :D ja juz dalam na luz, bedzie spac to bedzie nie to nie, moze za to noc normalnie przespi. caly czas by sie bawila, ale oczywiscie nie sama trzeba ja zabawiac. szok normalnie, albo to znowu zeby, albo jakis skok rozwojowy. zobaczymy co kolejne dni przyniosa.

sory ze tylko o sobie, ale krolewne trzeba zabawiac :)

11 lata 3 miesiąc temu #827121 przez aleksiaa88
Buziak dla solenizantów bom się teraz obudziła :blink:
Dzięki Agusia, że powiedziałaś o tych foto kurde to nie wiem jak zrobić by były ukryte jak zaznaczyć
ja robię tak daje spoiler potem ukryty teksy potem wczytuję foto i zamieszczam i myślałam, że są ukryte ale ja durna

A ja robię brzuszki bo mi kolega sterczy

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827123 przez Hania84
Sophie raczej to nie proszek/płyn bo od 3 miesięcy piore w tym samym i nic nie było...a kremów nie używam do małej. Kąpię ją w janson baby też od 3 miesięcy i nic nigdy nie było. Poobserwuje jaka będzie bez herbatki...a jak to nic nie da to bede kolejno eliminować obiadki i wróce do samodzielnego gotowania jej.

Byłam na poczcie...przepisy Karolki fajne...ale na razie nie dla mnie :blink: warte spróbowania dla tych które nie mają dietki :)
aha karolka moja mama robi tez zupe porowa z topionym serkiem ale na winie i chyba z podsmażanym boczkiem...też jest pyyycha :)

...i Pawełek stojący jaki fajny :) hehe :lol:

kakaszka moja jak ostatnie dwa dni miała tylko 2 krótkie drzemki to też nie wydawała się zmęczona i chętnie się bawiła...aż w szoku byłam...może juz tyle snu nasze dzieci nie potrzebują ;)
Chociaż teraz moja królewna chrapie od 15.30 :)

11 lata 3 miesiąc temu #827160 przez KaRoLkA
Haniu jest przepis na ten chlebek na poczcie ?? Moze te krostki od sliny sa? jest u Was taka masc Excipial bo ona Gabi pomogla na takie wlasnie krostki kolo buzi i co najlepsze bo nie wracaja, wiec moze warto sprobowac ? on jest bez recepty

Agusia zazdroszcze cierpliwosci :) a z tymi zębami to musimy jakos to przetrzymać niestety nic innego Nam nie zostaje . U mnie nie dziala w nocy nic ani czopek uspokajajacy ani zel na zabkowanie ani nawet nurofen :/ a wiecie co najlepsze to ze niby sie wierci i jeczy przez sen ale jak jej zmienialam pampera to nawet jednym okiem nie mrugla :cheer:

Sophi powodzenia w bieganiu a Tobie Aleksia w brzuszkach :)

Dziubasek udanego pakowania :)

a wiecie co przyniosl mi swistek z poczty ze jest przesylka do odebrania to sie ucieszylam bo zamowilam w PL zestaw do paznokci ale ide na poczte a tam list polecony z UP :/ przyszlz decyzja bo wczesniej musialam pisemne wyjasnienie pisac dlaczego sie nie zjawilam na dniu informacyjnym w pierwszym terminie i napisali mi ze to ze nie mialam z kim dziecka zostawic to zadne wytlumaczenie , ze jak jeszcze raz nie pojawie sie z tego powodu to sprawdza moja sytuacje i dostalam kare B) nie zaplaca mi za 3 dni , do tego jeszcze wezwanie na kolejna konferencje ( taka sama jak ta co we wtorek bylam) zaje...e wiec ja nie wiele sie zastanawiajac wsiadlam w auto i do UP zrobic rozrube :lol: i baba mi powiedziala ze jak sie nie zgadzam zbich decyzja to mam 30 dni na odwolanie :S a z wizyta to nie wpisali mnie ze we wtorek bylam , wina paniusi ale odkrecilam . co za dzien :angry: :cheer:
ale Wam nasmecilam :S przepraszam ale musialam sie wygadac bo az paruje ze mnie taka wkurzona jestem ;/

11 lata 3 miesiąc temu #827178 przez Sophie25
No co za pindy są w tym UP to żadna nie rozumie de dziecka nie ma z kim zostawić co za cipy za!przeproszeniem :-/

A mój maz postanowił jechać do kolezkow i tyle go widzieli ale niech jedzie bo gledzil to mu przejdzie przynajmniej :-D

11 lata 3 miesiąc temu #827190 przez kakaszka
no wiec krolewna zdrzemnela sie po 18 pol godzinki, obudzila oczywiscie spiaca jak cholera. teraz wykapana najedzona probuje sama zasnac w lozeczku,zobaczymy jak jej to teraz pojdzie.

u nas sie zjebalo cos po wanna i cala woda po kepieli wylatuje na podloge, prawie utonelam w tym wszystkim, mam nadzieje, ze sasiadow nie zalalam, boze jak ja chce sie stad wyniesc.

no karolka nie ma to jak urzedniczki ( ne obrazajac naszych super mega zarobistych urzedniczek forumowych :) ).

haniu lenka chyba miala na cipencji takie malutkie krosteczki? jaki to krem stosowalas, bo pare razy byl pisany, a nie moge znalezc nazwy. bo wlasnie moja krolewna ma. ona chyba ma wszystko co jest mozliwe ze skora, przerasta juz mnie to. marze, zeby byla czysciutka od tych plam, plackow, krostek i innych dupereli.

aleksia milych brzuszkow :)

dziubasek oby mezowy sie zmienilo tak na stale :) faceci to dziwne stworzenia :)

11 lata 3 miesiąc temu #827194 przez srenka_918
Witam Was ;) Dopiero teraz, ale to dlatego że mój dzień dzisiaj jakiś niedorobiony ;)

Na początek buziaczki dla solenizantów ;)
Widzę że nie tylko u mnie niespokojna noc... Ale za to dziś w dzień się zrelaksowałam i odpoczęłam trochę od małego a on ode mnie ;) I jak się na mnie rzucił jak wróciłam ;)

Mój mały robi właśnie sobie czwartą drzemkę... Zasnął godzinę temu ale wątpię że wytrzyma tak do rana, więc za chwilę będę go budzić, wykąpię, pobawimy się i spróbuję go uśpić żeby mieć znów troszkę czasu dla siebie ;)

Mój mężu na razie to anioł ;)

No to lecę... Miłego wieczorku, dobrej nocki... ;)

11 lata 3 miesiąc temu #827196 przez Hania84
kakaszka - Linomag na zmiane z clotrimazolem stosowałam :)

karolka - to ci urzędniczki :angry: sama bym sie wkurzyła. Ale dobrze ze załatwiłaś to.

kurde patrze na te żłobki i mam 4 koło siebie...w odległości od 450 metrów do 900m :) miejsc jest od 10-20 w każdym. Wszystko okej tylko musze sie zapytac czy musze oddac Lene juz np. od marca (bo wnioski zbierają raz do roku i termin jest do 15 lutego) czy mogę np. oddać Lenkę w czerwcu lub lipcu ? bo kurde nie wiem. A wolałabym później bo i tak w domu siedze teraz.
No i czytałam o tej mojej bonus karcie..łoo matko ale kołomyje...chca moje dochody...ale na razie niektórych nie mam bo później bede dostawac i ciekawe czy potem bede musiała znowu latac i donosić papiery ...a to 9km ode mnie :dry: musze popytac tej babki od PITów bo widzę że się zna :)

11 lata 3 miesiąc temu #827205 przez Agusia83
Artuś śpi już na szczęście...bo jojcydło do potegi n-tej...Emi wpitala bagietkę z masełkiem i kako :laugh: uwielbia taki zestaw...
Ja też trochę prawdziwego serka białego ze wsi...D. przyjdzie późno do domu wiec muszę Emi ogarnąć do spania...a czekm na niego bo chleb musze upiec a nie mam już drożdży :silly: dołoże dziś do niego więcej ziaren słonecznika i siemienia...mam nadzieje, że będzie pyszny :laugh:

Kakaszka, pytałaś Hani, ale mogę Ci odpowiedzieć...to clotrimazolum Hania stosowaa na krotski Lenki na pupci.

Karolka ja czegos nie rozumiem...maz przychodzi o 4 i od razu kladzie sie spac, tak? Czyli spi prawie 10h...a powiedz, Ty tez tyle spisz i to snem nieprzerywanym? Noesz cholera, przeciez to niesprawiedliwe...faceci zawsze jakos potrafia sie ustawic :angry:

Szosteczka, mam nadzieje, ze imprezka sie jutro uda...jakbys chciala jednak zrobic tort to mam przepis na bardzo pyszny i bardzo prosty...no i biszkopt taki co nie opada...

ja bym sie napila lampki winka, ale chyba nie moge... :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #827215 przez Milady
Jestem wreszcie Witam słońca! :*

Wszystkiego Naj dla solenizantów i solenizantek :)

U nas choróbsko jednak dopadło wiec jest na zmiane syrop,odciaganie kataru u Iwa i u Nastki pozniej jedzenie bleeee nie maja apetytu Nastka coś skubnęła ale Iwo nic chodz teraz karmie na cycu oboje bo mało jedzą ale dobrze ze mojego mleczka pociunmkiają :) Oby szyvko przeszło kaszelek i katarek odpędzam!!! .... ....

A u nas jak narazie jest swietnie Marcin pomaga i spał wczoraj u nas zeby mi pomoc :)
JEst mi teraz potrzebny bardzo :) Ale Jego matka mnie tak ekurzyła wyobrazcie sobie że zażyczyła sobie na jej urodziny dzieciaki na weekend :O CO ona sobie wyobraza po moim trupie!! Niech warunkow nie stawia bo ja jej pokaze,mna nie bedzie rzadzic oj nie!

Jakie Wy młodziutkie lachony pikne! :D

Hania a opieprzyc porzadnie tą lafirynde Twojego meza co za babsko matka Marcina jest taka sama! Kurde co za ludzie! A Twoj niech sie jej nie boi bo ma Ciebie przy boku ! Tak trzymac "cza byc twardym a nie miętkim" :D :*

KaROlka a Twojemu wałkiem przywal i niech ciasto nim wyrabia :D :D

Brzusia wasze cudne a wiec ja swoim olbrzymem was pobije wkoncy dwa głodomorki tam zamieszkały :D
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #827228 przez Agusia83
Milady, jaki cudny brzus :laugh: napatrzec sie nie moge :laugh: Super, ze marcin teraz pomaga...a powiedz mi, czy twoja t.nie zdaje sobie sprawy, ze Ty karmisz piersia i nie mozesz dzieci oddac na weekend?Nie kumata baba...
Chorobska sa koszmarne...
Niestety Artka chyba rozwija sie katar...posmarowalam mu juz plecki mascia na noc, odciagnelam troche glutkow i posmarowalam mascia majerankowa..zaraz skropie pieluszke olejkiem eukaliptusowym i powiesze nad glowka...by mu sie lepiej oddychalo..
Emi juz w lozeczku zasypia..i tez na wieczor jakies wypieki jej wyszly, temp.37, wiec nie grozna jak narazie, ale juz mam stresa, co to bedzie za noc :( :(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827239 przez KaRoLkA
Haniu to bliziutko masz te żłobki :) oby udalo sie zalatwic tak jak chcesz i zebys nie musiala Lenkinoddawac jak bedziesz w domu :)

Agusia ja jak śpię 2 godziny ciurkiem to jest super rewelacyjnie bo tak to co usne to mala placze i musze wstac a ten do tego albo wkurzony na nia krzyknie spokój albo jak krzyczy w salonievto z fochem drzwi do sypialni zamyka ja mu mowi dzis ze tez bym sobie pospala to wiecie co mi odp. "to chodz spac wtedy co Gabi a nie na necie siedzisz " :angry: badz madry i pisz wiersze :S ogolnie to nie moge na niego narzekać ale ostatnio daje po dupie, no cos mu sie poprzestawialo w glowce :S

Milady ale mialas brzusio gigant :) ale sliczny jest:) i zdrowka zycze Dzieciakom :* a z tym walkiem to przemysle hihi

a gdzie Gochens , Ikunia, klara ??

mala spi usnela w łóżeczku sama , pomijajac ze juz 2 razy sie budzila ale dalam smoka i wlaczylam karuzele i spi :) nie miala drzemki o 17.30 to szybko padla :) a ja zrobilam sobie tosty z drzemem wisniowym i desperadosa i sie odstresowuje :)
Jakie to piekne cisza, mąż nie gledzi, mala nie marudzi :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka