BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826449 przez srenka_918
Mój maruda zasnął ;) Sam ;) Hurra ;) wstawiam fotki ;) Uwaga, będzie ich baaardzo bardzo dużo bo się powstrzymać nie mogę ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A teraz będzie kilka z serii "pokażę Wam jak wygląda okolica z której pochodzę ;) Kilka najciekawszych miejsc z gospodarki rodziców
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826464 przez kakaszka
srenka super zdjecia, to ostatnie ( a moze jeszcze nie ostatnie, bo ogladam na bierzaco) mam podobne

dzieki kochane za komplementy :) az sie milo zrobilo :)

no to jednak nie ostatnie :D synus cudo :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #826470 przez srenka_918
Kakaszka widzę że Ciebie też chcieli się pozbyć??? ;)

Fajne są takie zdjęcia ;)
Nie mogę już wstawiać więcej fot ;) a miałam jeszcze jedno... Ale może innym razem ;) Tamta wiadomość już ma jakiegoś błęda i nie nie idzie edytować ;) Ale chyba po tych fotach dosyć mnie poznałyście ;)

11 lata 3 miesiąc temu #826471 przez aleksiaa88
To z maczuga mnie rozbawiło, a w tym stroju ludowym slicznie wygladasz, co foto w ciazy to chyba pierwszy raz pokazujesz? Z brzuchem Ci ładnie było kropka

11 lata 3 miesiąc temu #826473 przez srenka_918
Aleksia z ciąży pokazuję się cała pierwszy raz a wcześniej pokazywałam sam brzuuuch ;) ;) Więcej się w obiektywie nie mieściło ;) ha ha ha ;)

11 lata 3 miesiąc temu #826475 przez Sophie25
Srenka dziekuje za foto w ciazy ślicznie i kwitnaco wygladalaś! Zdj boskie A to ze stodniówki super! :D :)

kakaszka zdj mnie rozbawiło jest mega hah :D :D :D

Powiem Wam ze nieraz brakuje mi brzuszka mego tak słodko było jak kopał mały człowiek w srodku szczegolnie nad ranem :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826476 przez aleksiaa88
mi tez brakuje nawet jak w nocy kopał ale na tyle delikatnie ze dało sie spac

Srenka ja bym to zdjęcie z brzuchem zrobiła i do albumu ja tak robię i wychodzi zdjęciowa historyjka podpisuje i pamiątka za jakiś czas siadniesz z małym i będziesz pokazywać gdzie mieszkał jak był malutki potem jego małe zdjęcia

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826494 przez Sophie25
pluskwa :D

A pierwszy ruch jak poczułam to ryczałam jak bóbr :D

Wazyłam ja dzis i wazy 8 juz :D

11 lata 3 miesiąc temu #826498 przez aleksiaa88
Jest czarna czuprynka i rozczochrana i nad uszkami jak ma już dużo
My mamy 7 kg
ja pamiętam pierwszy ruch a raczej jakby mi coś pełzało w brzuchu od środka na dole a to był 26 grudzień po 19 godz wracaliśmy do domu w radiu leciała muzyka i nagle coś dziwnego poczułam i mówię chyba coś mi się rusza a mąż gdzie w brzuchu w brzuchu heh aż mi się słodko zrobiło pisząc to

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826501 przez Sophie25
A ja pamietam tylko tyle ze ogladałam tv i nagle czuje tak jakby mi skora do przodu poszła haha :D i krzyknełam aaaaaa a maz przestraszony odrazu "co!? " a ja mowie ze kopniak a On ze aaaa to co mnie straszysz haha :D :D

A no ma tych włosów gęsto juz strasznie i lecą na oczy trzeba podpinać :)
JEj wogole nawet nie wyszły od porodu wrecz rosną jeszce dłuzsze :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826509 przez aleksiaa88
A że się tak spytam ten pierwszy tom to ile ma mieć stron?

11 lata 3 miesiąc temu #826523 przez kakaszka
moja elizka caly dzien przespala, bo noc musiala odespac, a teraz marudzi, bo sie nudzi krolewnie :)

ja nie pamietam pierwszych ruchow, bo nigdy nie widzialam czy mam cos z zoladkiem czy to ruchy :D
no i nie brakuje mi tego wcale, a tym bardziej brzucha, strasznie mi przeszakdzal, i to ze mam tam dziecko bylo dla mnie obstrakcja. teraz to jakby nie ze mna bylo, chyba jakas dziwna jestem :)

ide rozwieszac pranie z wredotka, przynajmniej czyms sie zajmie :) ogladaniem matki :D

11 lata 3 miesiąc temu #826536 przez Hania84
Hejka :)

Srenka , aleksia - laski jak się patrzy :) srenka szczupak jesteś :) a mina Pawła z pilotem bezcenna :lol:

A my byliśmy u Polki która rozlicza PIT-y i nie wiedzieliśmy że nam tak długo zejdzie...obliczała zaraz przy nas i zajęło to 3h (znaczy jego pit i zaswiadczenie o dofinansowaniu czynszu na mieszkanie) musimy teraz dołączyc dokumenty...a jedne ma załatwić jego była...ciekawe ile to potrwa bo wczoraj juz przekładała to na następny tydzień...a to do czynszu to jest tylko na pół roku i dobrze jakbyśmy złożyli jeszcze w styczniu bo styczen sie bedzie wtedy tez liczył...ale jak znam życie to nierealne będzie.
Podpowiedziała nam jak to wygląda z moim zasiłkiem z UP...więc jak chcę go pobierac a co za tym idzie byc gotowa do podjęcia pracy to musze dziecko oddać do przedszkola (są ty takie od 0-3 lat też) i musze to zaświadczenie pokazać w UP że mam tam dziecko i np. że przedszkole czynne jest do 16 i prace musza mi znaleźć taka do 15h (babka powiedziała że nierealne by mi znaleźli taką bo nie umiem za dobrze niemieckiego, więc mi to na rękę) i wtedy dopiero będą mi płacić tą kuroniówkę. Czyli rozumiecie...chcą zaświadczenie ze dziecko z kims jest...i wola raczej przedszkola niz osoby do opieki. Ma mi poszukać jakies takie przedszkola w mojej okolicy i np. od lipca bym tam musiała małą posyłać...tylko nie wiem jak to jest jak np. nie będe miała pracy w tym czasie, to bym nie chciała jej tam oddawac...no ale jak złążę wniosek to chyba będzie mus nawet jak nie będę miała pracy :dry: więc raczej Lena od lipca pójdzie do przedszkola :dry:

Ja na wypełnienie pita musze jeszcze poczekac bo musza mi przysłac pit roboczy ze zasiłku który pobieram.

Chcieliśmy jechac jeszcze do Lidla (po te ciuszki) i po skoczka dla Leny ale juz późno było i lenie trzeba było dac jeść..pojedziemy jutro i możliwe że juz jutro Lena będzie miała tego skoczka zamontowanego :)

dziś tylko na jednym jogurcie jestem :) i nie czuję nawet głodu :)

lecę zmywac i ogarnąć troche kuchnię :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826555 przez KaRoLkA
srenka ale super fotki a Pawelek genialny :)

Haniu fajnie że pit zrobiony , u Nas też pytają czy masz kogoś do dziecka i nie koniecznie musi to być przedszkole , z jednej strony fajnie bo będzie wśród dzieci a z drugiej to szkoda zostawiać z obcymi ale jak niema wyjścia to jedyn e rozwiązanie. u Nas jakby nie to że mój zmienił pracę toteż by poszła do żłobka albo opiekunka :)

Sophie fajna Niunia a włoski do czesania już :) u Nas jest już 9 kg :)

Aleksia ja to początkowo nie wiedziałam czy to ruchy czy co to bo to tak jakby dzdzownica w brzuchu hi hi ale bardzo to lubialam ;)

Mój poszedł do pracy i się do mnie nie odzywa ja do niego tez, będzie chciał to przyjdzie kanapki mu do pracy zrobiłam podziękował i tyle gadki :huh: a ta pieczeń super na obiad i do chleba :) jak chcecie to napisze przepis
chciałam Wam fotki wstawić to jedynie się wkurzylam :angry: wyrzuceni tego tableta przez okno :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #826568 przez Sophie25
KaRolka ale Ci ładnie z brzuszkiem było :-D:-)

A Zośka moja coś dziś maruda że szok i zaczęła ki tak dziwnie ma dupce jeździć raz raczkuje a raz na dupce komicznie to wygląda :-D

Ej mam pytanko fo ubieracie małym pod kombinezon ?

Bo ja chyba dziś ja są ciepło ubralam a -5 na polu było ....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka