BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826077 przez Hania84
Sophie paninka jest z majówek ;) jest spoko więc niech czyta...ma prawo ;)

Agusia napisałam wyzej o byłej mojego A. ;)

a te krostki co opisałam wcześniej...to uczulenie co nie? bo mi to tak wygląda...takie drobne w jednym skupisku na środku brzuszka i na pupie rozsiane.

aha i sprostowanie co do tej kasy niby zaległej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826079 przez malutkamilka
Haniu, atoż ci menda jedna paskudna! Sobie nie potrafila życia ułożyć to komuś na siłe chce układać a niech pocałuje cie w d.... twarda babka z Ciebie i w kasze nie dasz sobie dmuchać wiec pokaz dzi.... gdzie jej miejsce i nie przebieraj w slowach, kur....
Duzo napisalas? no nie zartuje zobacz jakie ja listy do was smaruje :silly: wazne ze sie wygadalas

Martus masz racje. jak mowilam o tym mamie to ona mowi ze przeciez nie bede jechal z toba i patrzal czy karmisz ja cycem czy butelka a wcale nie musisz mowic ze nie karmisz- tam same chlopy wiec i tak nie wiedza o co kaman. Ale naprawde wielkie dzieki za oswiecenie mnie w tych sprawach :lol:

Kakaszka super ze wszystko idzie do przodu w koncu ruszylo. pewnie sie cieszysz ze jedziesz do siebie, a co na to Twoj wybranek? Jak jego odczucia, z praca z twoim i Elizki wyjazdem?

Skad wy wiecie kto do nas zaglada?

Karola co kupilasssss? :side:

Ikunia no no no papieroski sie popala ale jak maja cie odstresowac... zreszta sama wiesz jakie to szkodliwe.

Powiem wam ze kiedys probowalam popalac ale zawsze sie konczylo tak ze wszyscy spalili a ja jeszcze do polowy ledwo co doszlam! A najlepsze ze jak spalilam to potrafilam sie zle czuc, albo mi sie w glowie krexilo, albo jakbym miala zaraz zemdlec-jakby brakowalo mi tchu. I moze dlatego mnie nie ciagnie.

A z tego ze nie pale przy porodzie powiedzieli ze mialam ciemne lozysko, ale mama sie przyznala ze to zapewne przez nia, bo cala ciaze mieszkalam u rodzicow a tam male mieszkanko i nawet jka mama palila przy oknie w kuchni to ja w swoim pokoju i tak czulam i wachalam, moj staral sie przy mnie nie palic, ale jak chodzilam do kolezanek to niestety tam sie nawachalam bo one dymca jak trza.

Gochens jutro sie waze bo juz po a ty?

Sophie toz ty jak to u nas mowia dzika bylas :silly:
Ja tez za mlodu lubilam strzelac sobie fotki, teraz jakos nie mam do tego glowy bo za duzo tapety bym musiala nalozyc aby zatuszowac zmeczenie a i nie potrafie sie wyszczuplic w tych programach do obrobki zdjec :S
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 3 miesiąc temu #826082 przez Agusia83
Hania, napisałam cosik na poprzedniej stronie

Malutka, ale z Ciebie laska...na tym drugim zdjęciu o taka zadziorna lalunia :silly:
Wszytskie byłyscie i jestescie laskami...

Ogladam film na jedynce i oczywiście sie poryczłam...

Violcia, wiesz, Emi tez mi spadła z łózka, ale była chyba kilka miesięcy starsza,..nieważne...ale najlepsze, że oboje z D. byliśmy na łóżku, a jednak Emisia spadła..

Pokaż nam swoje łupy..Karolka też niech się odezwie...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826085 przez Hania84
Agusia on się jej boi...wiesz jak on z nią gadał miło ? boi się ze ona mu alimenty znów podniesie i jak ją zjechałam to przeżywał że teraz to na pewno mu to zrobi...a mam to w uju ...nikt nie będzie mnie obrażał! Kim ona jest? On powiedział że mam taka nie być i moze pierwsza wyciągnąć rękę do zgody :ohmy: WHAT???? !!!! NEVER !!! z taką pindą nigdy !!!

Malutka wow ale laska z Ciebie... Śliczna jesteś :blink:
Kurka jakie my tu mamy miss :) co jedna to piękna :)

Agusia a co leci na jedynce?

11 lata 3 miesiąc temu #826099 przez Agusia83
Haniu,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Leciało o strazaku, który był oddany swojej pracy i kolegom, miał żonę i 2 dzieci i został uwięziony w płonącym budynku...gdy widział, że nic się nie a zrobić kazał wycofać ludzi i zginął...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826101 przez KaRoLkA
Jestem :P Gabcia śpi , pranie się robi ją wykapana więc mogę siąść :)

Sophie ale lobuzica z Ciebie : p zdjęcia super a to ombre to masz naprawdę cz tylko photoshop?

Haniu pokaz tej pindzie gdzie pieprz rośnie i niech się już nie wtrąca do Was :) a i nie oszczedzaj słów bo jej się należy za to obrażanie nosz kim ona jest żeby sobie tak pozwalała :angry:

Bartoszek jak zwykle mały casanowa :)

Aleksia zazdroszczę cycow bo mi po karmieniu została katastrofa a nie cycki :/ zawsze były male ale teraz do tego są w opłakanym stanie . a mężu niezle teksty ma, mój też mnie czasami specjalnie wkurza

Kakaszka super że się wkońcu ruszyło ;)

Milady super że randka udana i zaczyna się układać oby tak dalej :)

Malutka wow w tej panterce to zadziora niezła z Ciebie :) i ładnie Ci w żółtym ;)

Ale miałyśmy fajowe popołudnie :) trzeba to jeszcze kiedyś powtórzyć :) i co najważniejsze tatusiowie dali radę bo nie wzywali :)
pobuszowalysmy sobie po sklepach , i są taki wyprzedaże że szok :cheer: mój najlepszy łup dzisiaj to brazowa torebka kupiona za 1/4 ceny :lol: a do tego sobie kupiłam spodnie pizamowe i bluzę a Gabci mojej też bluzę z miki rozmiar 80 i ta siateczke na owocki i już wypróbowana , bardzo jej się spodobała i kawałek jabluszka wciagla :) a właśnie co tam jeszcze można dac ??

aco do młodzieńczych lat to ją szajbus byłam , miałyśmy swoją paczkę i bardzo różne pomysły ale nie szkodliwe dużo śmiechu było :) ale przy moim musiałam siąść na dupie bo mnie wiecznie upominał nawet na luzie nie można było się pośmiać no ale co lepsze bo on lubi lać wodę :/

Dałam Gabci na noc czapka uspokajajacego VIBURCOL homeopatyczny bez paracetamolu i zobaczymy czy pomoże na jeczenie nocne :) Violcia dawała też Oskarkowi ??

11 lata 3 miesiąc temu #826103 przez szósteczka
Haniu współczuję tej byłej twojego popieram co dziewczyny pisały i ze ja objechałas niech sie od was odwali i nie psuje waszego zwiazku jak nie umiała o swój dbać.
Kakaszka super ze dokumenty do przodu przepychasz i uda sie wreszcie do rodzicow pojechac wreszcie sobie odpoczniesz i mama ci pomoże. Powodzenia.
Violcia pokarz łupy fajnie ze wypad się udał trzymam kciuki żeby jakoś ułożyło sie miedzy tobą i twoim i żeby zmądrzał.
Ikunia z tymi facetami to różnie pewnie sie "zmęczył" i musisz go troszke podkręcić i ustawic do pionu byle nie za bardzo bo sie wystraszy.
Miledi fajnie ze randka udana i powoli sie układa a siostra wreszcie zaakceptuje twój wybór i jakoś to przeżyje.
Kolejne zdjecia sliczne.
A Agusia przepis ciekawy może wypróbuje dzieki.

Paweł dzis juz parę razy wstawał i pare razy rąbnął teraz to trzeba mieć oczy dookoła głowy ale ciesze sie bardzo tyle że cos jęczy bardziej chyba go zęby mocniej bolą moze wreszcie cos sie wyrżnięty. Dobrej nocki papa.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826106 przez Hania84
No Agusia też mnie to boli ale sram na to...ja potrafię się sama obronić...a on jak się jej boi to niech się boi. Teraz przed chwilą gadaliśmy i mówię mu że powinna mieć więcej szacunku do mnie bo nie raz dokładałam mu do alimentów jak mu zabrakło (co prawda oddawał mi, ale liczy się sam fakt że dawałam też do jej zasranej rodzinki żeby mordki nie darła) więc mój powinien jej o tym powiedzieć...a on mi na to że mniejsza z tym ...bo on bardziej się martwi tym że ona zabrała w dzień zadusznych dzieci na grób do dziadka i na kawę tam do nich potem a nie przypomniała dzieciom o wysłaniu smsa do babci na jej świeto...i to go boli że on tego jej zagrania nie rozumie. Ogólnie mam w tyłku czy mnie obroni czy nie (nawet tego nie wymagam bo on jak z nią gada to nawet o swoje sprawy ne walczy bo zapomina języka w gębie bo ta jazgocze i jazgocze przez tel. nawet do słowa mu nie da dojść) jestem wyszczekana to sama się obronię ..nie potrzebuję adwokata...a zdzira niech uważa bo zaczęła z niewłaściwą osobą :P :lol:

Agusia to faktycznie wzruszający film leciał :S

lecę spać bo jestem wykończona dzisiejszym dniem i chcę by się już ten dzień skończył...ale czy mi się uda teraz zasnąć to druga sprawa :dry:

dobranoc laseczki :kiss: dobrze że jesteście i mnie możecie wysłuchać...to ulga jak można się tak wygadać :kiss: dla was

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826118 przez Sophie25
Hania pewnie ze Paninka ma prawo moze sie nawet odezwac jakby chciała :D :D
a sytuacji z byłą meza nie zazdroscze oby sie wszystko poukładało :*
Ale ona jakas bez serca jest niewie ile niemowlę kosztuje,nóż kurde co ona naprawdę bez serca kobita myśli że świat się wokół niej kręci czy co! Jakim prawem ona Cię Hania obraża!? Oby wam Zmniejszyli te alimenty bo wg mnie to ona niepowinna na nic narzekać dostaje i to spoooroo i jeszcze za przepros. Morda klapie, przepraszam Hania tak mi się Ciebie szkoda zrobiło że musisz ja znosić :-(
Malutka lachona z Ciebie jak sie patrzy a w bikini zdj booooskie! :D :D

Bravo dla tatusiów ze z dzieciakami dali rade! :D I dobrze ze babski wypadzik udany :D :)

LEce spać bo J jutro ma na wpoł do 6 do pracy a jeszcze sie głupol nie połozył :D

A KArolka naprawde sobie zrobiłam Ombre tylko czerwien słabsza a na zdj przerobiłam mocniejsza czerwienia :D strasznie mi sie ombre podoba kliedyś miałam blond :D

11 lata 3 miesiąc temu #826152 przez Marta1985
Dobry :)
Nie wyspana jestem :huh: Młody się strasznie kręcił w nocy, a raz jak go wzięłam do siebie to się tak zaczął rozpychać, ze szok. Moze w końcu mu te zęby wychodzą :angry:

Ale wiecie co, jak tak leżał ze mną to go przytuliłam i on też tak ładnie się wtulił i zasnął, ze ja się aż popłakałam ze wzruszenia :blush:

11 lata 3 miesiąc temu #826215 przez cordis
witam
u nas znowu noc niezbyt, już nie mam pomysłu stwierdziłam że to chyba idą ząbki no bo co innego :unsure: , nakarmiony przebrany nie za ciepło nie za zimno, w swoim łóżku źle, w naszym źle , na rękach źle w wózku źle- śpi i przez sen tak się wierci i płacze, że to muszą być zębole.

Haniu jeśli mogę się odnieść to nie masz łatwo z tą babą, pewnie jej coś się nie układa dlatego tak co chwilę się wtrąca w wasze życie.Może ona tak sobie pozwala bo wie, że Twój jej nie opierniczy a jak widzi że brak reakcji to ma przyzwolenie na to. A swoją drogą jak tak baba babie może bruździć w życiu...
a o podwyższenie alimentów może wnosić do sądu co rok, ale sąd niekoniecznie musi wyrazić zgodę na podwyższenie bo muszą iść za tym konkretne przesłanki a jeśli u pozwanego zmieniła się sytuacja np. urodzenie dziecka, zmiana pracy, partnerka na macierzyńskim itp. to niekoniecznie sąd musi się jej przychylić bo potrzeby faceta i jego rodziny też muszą być w pełni zaspokojone zwłaszcza jeśli jest małe dziecko a jeszcze piszesz, że ona więcej zarabia.Przecież na sprawie nie tylko pozwany ale i powódka pokazują dochody :).

Marta a u Ciebie w pracy nie jest wymagane zaświadczenie od lekarza, że karmisz? U nas niestety trzeba mieć a i tak jeszcze sprawdzają czy aby przypadkiem nie "lewe".

Wczoraj znajoma mi mówiła, że w kościele w którym Bartek miał chrzest ksiądz odmówił jej udzielenia chrztu dla dziecka bo nie są małżeństwem :dry:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826221 przez kakaszka
dzien dobry :)

zaczynam dzien od nadrabiania was :D

u nas noc porazka i to juz 3 z rzedu. podejrzewam jakis skok, bo w dzien tez ciezko z zasypianiem. no i od 3 dni eliza pelza jak dzdzwnica :D w ciagu 30 sekund z 10 razy przewraca sie brzuch plecy, ja to kreci :D tak ze ruchliwa sie stala niesamowicie.
do urzedu pojechalismy wczoraj we dwoje, tesciowa przyszla do elizy i wyobrazcie sytuacje kiedy eliza rozplakala sie na widok wlasnej babci :D tak mi sie smiac chcialo :D

carolka ja probowalam tej camilii, ale u nas chyba w ogole nic nie dziala, zadnej poprawy nawet chwilowej nie dostrzeglam :)

cordis nasza umowa jest juz dawno nie wazna, a byla taka tylko dla nas, ona nigdzie nie zglaszala, ze wynajmuje mieszkanie.

milady ale czad, ze macie teraz bukietowy okres :D super, bardzo sie ciesze i oby juz tak bylo zawsze :) a siostrze przejdzie jak zobaczy, ze jestes szczesliwa. napewno moja by tak samo reagowala, bo chce dla mnie jak najlepiej :) ale nikt oprocz ciebie nie wie lepiej niz ty co dla ciebie jest najlepsze ( maslo maslane :D )

co do palenia w ciazy to jak sie dowiedzialam, ze mam dzidzie to pzestalam, nie powiem zdarzylo mi sie moze pare fajek w ciagu 9 miesiecy zapalic, ale takie wyrzuty sumienia jakie ja mialam potem z niczy nie porownac. dziekuje bogu codziennie, ze nie zaszkodzilam jakos strasznie elizie i jest zdrowa.

elizka zasnela po dupnej nocy,a przede mna jeszcze 3 strony :) co do dupnego jej spania od 3 nocy to grzejniki zaczely jeszcze bardziej grzac i sa takie suchoty w domu, ze pewnie przez to tez sie przebudza. bo mamy non stop suchoty w buzi, a koz w nosie we dwie mamy rano cale stado. reczniki za brdzo nic nie daja, wiec nie wiem juz co robic, ale to jeszcze troche, bo u rodzicow zawsze jest wilgotne powietrze, bo to parter.

agniechy opoznione zyczonka, duzo zdrowka, milosci i radochy z dzieciakow :)

sophie ale laska z ciebie :)

zoska cudowna, jak lata w chodziku :D

milady dzieciaki masz cudowne, mala to modeleczka bedzie na 100% :)

haniu nie martw sie nie opuszcze was nawet na bialorusi :D mam internet i napewno ede potrzebowala waszego wsparcia jak nigdy. juz na sama mysl, ze nie bedzie z nami mojego faceta robi mi sie nie dobrze, ale jestem od niego uzalezniona. no i troche mnie przeraza mieszkanie z moja mama, uparciuchem. jeszcze nie przyjechalam, a ona juz mnie wpienila wczoraj, no i sie poryczalam. w ogole mam caly czas ochote ryczec, bo sie strasznie boje zmian, amaszyna ruszyla i juz jest wiadomo, ze nastapia.

marta a co chcialas mi klapsa dac, ze sie nie odzywam :P :D

bartus slicznota mala :-*

oj co do mlodosci az strach sobie przypomniec :) do 16 roku zycia bylam zakompleksiona malolata, ale jak juz wyjechalam do polski, dostawalam swoje pieniadze i wolnosc to w klubach bylam 4 razy w tygodniu, 2 dni pozniej odsypialam :D o facetach nawet wspominac nie bede, po chyba z 80% nie pamietam. no i zaraz wstawie pare zdjec malolaty Alisy :D ( ktos pytal o imiona, jakby ktos jeszcze nie wiedzial :) )

na date nie patrzcie, bo nie byla ustawiona to jakos jak mialam 18 lat cos takiego.

malutka z jednej strony sie bardzo ciesze, ale jak juz pisalam wczesniej sie boje strasznie. boje sie tez euforii mojej mamy, ktora cieszko jest powstrzymac, ona by z checia adoptowala elize, mnie do kaloryfera, zebym nigdzie nie uciekla i tak by byla szczesliwa :) wiec bede musiala przerowadzic z nia powazna rozmowe, zeby nie zapominala, ze jest babcia, a mama elizy jestem ja. bo ogolnie nie chce zmieniac swojego dnia, ani obowiazkow za eliza, bo ona jest moje i tylko moja.

aha jak nie calowalam elize przez 3 dni przez zasrane zimno, to myslalam, ze umre. to jak cpunowi zakazac cpac. takiej potrzeby nie czulam chyba nigdy do niczego :)

haniu badz twarda, takim szmatom to wlosy z dupy trzeba powyrywac, moze potem by sie uspokoila i dala wam zyc.
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #826228 przez szósteczka
Witam i ja wczoraj napisalam jeszcze poeta o moich malutkich wybryczkach ale mi go wiało i stwierdziłam ze nie mam czym sie chwalić bo ja to grzeczna oazowa dziewczynka byłam i o ni będę zanudzać.
Kakaszka zakompleksioną kiedy i dlaczego piekna byłaś i jestes ja to co innego niestety zdjęć z mojej mlodosci nie wstawie bo wszystkie mam na papierze i kiepawo wychodza a skanera nie mam podłączonego. Wogole jak patrze na wasze zdjecia to takie laski z was ze nic dziwnego ze takie sliczne dzieci macie.
Dobra lece ogarniać chałupę i chorusy. Papa

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826229 przez violcia00
hejka. na razie tak na szybko.

qiec noc ok,jedna pobudka na mleko i dalej w kimono,o 5 jadl,a wstal o 8 i teraz wlasnie go uspalam,teraz kawke spijam a zaraz potem trzeba ogarnac mieszkanie bo moj wczoraj syf zostawic a nie chcialo mi sie juz wczoraj sprzatac.

haniu az mnie krew zalewa jak czytam to o bylej twojego,co za zołza,jakom prawem Cie obraza i wogole zakazuje zebys byla przy spotkaniach z dzieecmi,badz twarda i sie nie daj,mam nadzieje ze poradzicie sobie z nia :blink:

Kakaszka no no laskaz ciebie jak sie patrzy,malutka z ciebie tez nie zla lasencja,ja tez cos pozniej poszukam i wstawie,fajnie tak powspominac.

cordis do ksiezy to ja juz nie mam słow,my tez mielismy problem ze chrztem ale co takie dziecko jest winne,ksiadz ma prawo ochrzcic dziecko i finito :ohmy:

A jesli chodzi o moje łupy wczorajsze to nic takiego,ale zakupy zawsze ciesza :lol: ,oto one

i moje serduszko

11 lata 3 miesiąc temu #826232 przez kakaszka
malutka wedlug mnie to sie w ogole nie zmienilas, nie liczac kolorow wlosow :) bardzo ladna z ciebie kobitka :)

aha wybaczcie mi tak dlugiego posta, a ja mam jeszcze tyle wam do napisania co mi teraz w lbie i w serduchu siedzi,ale musze to jakos dawkowac :D

ja spalam z eliza poprzedniej nocy, bo tatus nie spal, bo gral i az tak dziwnie. bo jak zasnelysmy mozno we dwie, to moj tylko czuwal, zeby nie walnela elizy lokciem. a jak sie budzilam to wsluchiwalam sie w lozeczko, a eliza lezala obok :D az podskakiwalam w lozku jak do mnie docieralo :)
a wczoraj mnie tatus tak wnerwil. eliza plakala przed zasnieciem w dzien, ja z nia godzine sie mecze, a ten podniesionym glosem na mnie, ze jak ja ja wychowuje skoro ona tyle czasu placze i sama nie zasypia. noz jego teorie juz mnie wkurwiaja. powiedzialam mu to i chyba zrozumial, ze mnie mao obchodza jego teksty o czyms o czym nie ma pojecia.

dobra koncze juz, bo mnie wywalicie :D

milego dnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka