BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826576 przez srenka_918
Och dziękuję dziewczyny za komplementy ;)

Zośka ma takie fajne włoski że szok ;) Chociaż jak widziałyście ja w wieku 7 miesięcy też miałam dość długie włosy choć na chrzest czyli jak miałam miesiąc wypadły mi wszystkie włosy i byłam całkiem łysa, kiedyś to mi strasznie szybko włosy rosły... Nie to co teraz...

Sophie Ja wczoraj małego miałam tak, że body z krótkim rękawem, na to rajstopki nie za grube, koszulka i pajac też nie takie zimowe, na to sweterek i kombinezon, ale ten kombinezon mam taki że w środku polar, watolina i na wierzchu coś a'la ortalion ;)

Dla Karolki i Sophie pokażę Wam mój "tylko brzuszek" ;) Czyli to co już wcześniej wstawiałam ;) Tylko muszę znaleźć ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826580 przez aleksiaa88
Ja to miałam dopiero mały w końcu urodziłam gigant dziecko 2500 :silly: :woohoo:

srenka nie wazne jak wygladał pod ubraniem tego ludzie nie widza a jak na tym zdjeciu komunijnym wygladałas jak piekna mamuska i tego sie trzymaj tylko Ty i maz wiesz co masz pod ubraniem a dla ludnosci byłas z slicznym brzuszkiem kropka :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826598 przez Hania84
karolka śliczną dziewczyną byłaś i jesteś :) a siostry niby podobne wszystkie do siebie ale ciut różne :) To wy 4 siostry jesteście tak? nie macie brata?
a czemu Twój sie do Ciebie nie odzywa? bo lekko nie w temacie jestem bo dzis dzień w rozjazdach i tylko zdjęcia przeglądnęłam :P przyznam się bez bicia.

Ja też miałam mały brzuch...położna mi powiedziała że widac że mieszka tam dzidziuś nie większy jak 3kg no i sie sprawdziło bo Lena miała 2600g :)

A Wasze brzuszki słodkie :) nie chce jakaś zaciążyć ? :lol: popatrzyłabym sobie znów na domki takie ładne ;)

Dziś wszystko na biegu....mam dość tego dnia...Lena poszła spac ...mój musiał ja przebrać i dac mleko bo ja wciaż coś grzebię...a i tak nie jestem do końca zadowolona bo chata nie ogarnięta...jutro musze na cacy wyrobić ją.

Karolka ta babka od pitów mówiła mi że niby można wziąć jakąś babkę (najlepiej na rencie lub emeryturze) ale ogólnie nie patrza na to przychylnie...wolą jak dziecko idzie do żłobka lub przedszkola (państwo to dofinansowuje w prawie 100%) to zależy od osoby która by mnie w UP przyjmowała. Chcą papier/świstek od przedszkola ze dziecko tam chodzi i że czynne jest od tej i do tej i już. Ogolnie fajnie ale boję się że mi będzie różne choroby przynosić...a ona jeszcze taka malutka. Myslałam o mojej kuzynce do pilnowania ale ponoć nie za bardzo akceptują cos takiego....jeśli już to osoba starsza (rencista, emeryt) a nikogo takiego tu nie mam.

miłego wieczoru

11 lata 3 miesiąc temu #826602 przez KaRoLkA
Serenka no niezły brzusio :) ja wam jeszcze pozniej cos wkleje bo Gabi marudzi

Haniu mamy jeszcze brata , rodzynek posrodku :)
No to niezle jak dopłacaja u nas to nawet centa na złobek nie daja a za c aly miesiac to ok 1500 fr z jedzeniem ;/
A to tu nie patrza kto zostaje z dzieckiem byle bys była dyspozycyjna :)
A sprzatanie nie zajac , nie ucieknie :) odpocznij troche :*

11 lata 3 miesiąc temu #826611 przez Hania84
Karolka u nas koszt żłobka to około 220 euro z czego 200 euro daje miasto :) a ja tylko 20 euro :)
A to Ty jesteś najstarsza czy ta siostra we fioletowym płaszczyku? ;) a najmłodsza to chyba jest ta dziewczyna w czerwonym co? :blink:

U nas jeszcze fajny sterczący brzuszek miała Agusia ;) może też wklei by pokazać tym dziewczynom które nie widziały :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826614 przez Sophie25
No ja to miałam giganta brzucha :P
No ale 4 kg miała ...

I powiem Wam ze masakrycznie spuchłam,nogi,palce strasznie ...

Srenka ja tez mam takie rozstepy na boku ;/

11 lata 3 miesiąc temu #826624 przez aleksiaa88
To ja wstawię chudzinę
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826651 przez malutkamilka
Oj widzę ze tu nam sie niezly album juz utworzyl i nie tylko z maluszkami ale ich dawnymi domkami. Kurcze ale to szybko zlecialo. Ja tez lubilam swoj brzuszek mimo ze jeszcze ciut mi zostal i te jej wypychanie dupki i pukanie raczkami :laugh:

Moj brzuch jakies poltorej doby przed pierwsza partia odchodzacych wod:

Haniu to fajnie ze takie duze doplaty panstwo daje- tylko u nas jak zwykle jak wielkie g...

My dzis bylysmy na spacerze bo slicznie slonko swiecilo. pozniej na kawie u ciotki u pediatry pokazac te plamki- i niby na tle uczuleniowym mamy masci i kapac w oilatum, na 17 poszla do kosciola i zaklepac termin na chrzest- 20 kwietnia mamy
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #826653 przez KaRoLkA
Ale fajne brzusie :D aaaj ja to troche za moim tesknie hi hi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haniu to extra ze az tyle daja, tak najstarsza ta w fioletowym (4lata starsza) ta w czerwonym 11 lat mlodsza a najmlodsza to ta pomiedzy mna a najstarsza 13 lat mlodsza :) a mojemu mezowi cos sie podzialo, niewiem o co mu chodzi bo mi nie powiedzial a rano mnie wkurzyl na maxa bo wzielam Gabi do nas do lozka a ona zamiast spac to zaczela piszczec i tak na nia krzyknal "gabi spokoj" ze myslalam ze go udusze , a tylko dlatego ze panicz chcial spac wiec wzielam mala pod pache i poszlysmy do salonu a jemu drzwi zamknelam ispal do 14 :/

Sophie mi pod koniec tez palce u rak i stopy spuchly , moja 3540 wazyla :)

Mala spi tyle ze 3 razy juz interweniowalam bo dalej niespokojna jest ;/ Dziubasek to sie chyba pakuje juz :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826656 przez malutkamilka
Karolka ekstra brzuszek a i moja tez juz kilka razy piszczala a spi od 20:40! ale wydaje mi sie ze przez sasiadow bo albo u nich na gorze wiecznie cos spada akurat wtedy jak mala probuje spac albo w piwnicy. Jak jeszcze raz cos spadnie to sie ubiore i sie przejde!!!

Mi spuchly chyba z dwa tygodnie przed, buty zadeptywalam i tylko w dresach chodzilam a gdy mnie wywiezliz porodowki mama do mnie patrz masz swoje stopy i nie masz platwusa, ło matko jaka bylam szczesliwa

11 lata 3 miesiąc temu #826663 przez aleksiaa88
A to my się tak bawiliśmy
mi na szczęście nic nie spuchło

11 lata 3 miesiąc temu #826666 przez KaRoLkA
Malutka to jej chyba zeby przeszkadzaja tyle ze zanim usnela smarowalam jej zelem:/ i doopa
ja to chodzilam w sandalach bo inne buty nie bylo szans zalozyc a obraczka to mi sie wrzynala w palce a teraz mi spada :)

Aleksia superowy :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826668 przez Sophie25
Malutka ale miałas brzusio fajny taka ładna pileczka,moj to był taki niekrztałtny :D
Jaki staniczek miałas sexi :D

KaROlka a Twoj to superr z tym jabłkiem pamiatka cudna :*:D
OO to Twoj tak jak moj jak niewyspany jest ;/ zrzedzi i sie drze a ja Go opieprzam i mowi to do innego pokoju idz co za problem!

Aleksia pomysł bajeczny :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826670 przez aleksiaa88
Przez jakiś 2 tyg po urodzeniu super były cycki tylko jeszcze jakby nie leciało non stop ale jak super stały czułam się wtedy jakbym miała sylikony tak sterczały a nie grawitacja, zdarzało się, że bez stanika chodziłam i bluzka się pięknie układała eh teraz to sobie możemy tylko powspominać
Sophie na tym zdjęciu z booku to wygląda jakbyś miała idealny okrąglutki symetryczny

11 lata 3 miesiąc temu #826672 przez KaRoLkA

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka