BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #829977 przez Sophie25
Dzięki kochane w imieniu Zośki :kiss: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #829985 przez malutkamilka
Karolka, zasnela mi o 20 i jeszcze sie nie wybudzila- chyba czuje ze jutro bedzie kuj kuj w raczke :)
tak rozmawialam z mama to mowila ze nie ma co sie spodziewac po jednej dawce moze trzeba podac kilka by zadzialoalo.
a ogolnie to gadala z kolezanka z pracy ktora ma 3 letnie dziecko. mowila ze jej mala tez miala suche plamki pojedyncze na ciele i chropowate i czerwone chropowate poliki ktore nie schodzilo mimo zmarowania roznymi masciami, wybudzala sie w nocy, czesto przez sen pierdziala. tez jej robili morfologie manualna ale nic nie wykazalo i z glupia franca kupilaa mleko nan ha i wszytsko przeszlo. dziecko zaczelo co najwazniejsze cale noce przesypiac bez pobudek, plamki zniknely i czerwone poliki...

To ze nie ma zaielonej kupy nie znaczy ze nie ida zeby, moja kupy zielonej nie ma, goraczki tez a jedynki gorne na wylocie, tylko uwarzac jak ugryzie juz czterema.

Sophie glosik oddany.

Ah i mialam sie pochwalic ze moja mala wczoraj zaczela stawac na nozki w lozeczku a dzis to przy wszytskim przy czym udalo sie jej dobrze zlapac :)

a ja wczoraj mialam tak mega plodny sluz ze masakra-normalnie az sie wylewal ale za to z domieszka wydzieliny kawa z mlekiem z przewaga mleka i nitkami krwi, dzis bylo czysto ale na wieczor znow kawa z mlekiem z domieszka sluzu plodnego... nie wiem co jest nigdy tak nie mialam a moj gin jest tylko w srody, ewentualnie w poniedzialki...

11 lata 3 miesiąc temu #830046 przez szósteczka
Hej dzis ja z rana
Sophie głos na zosie oddany.
Ja kiepsko spałam choć syn nieźle ale mnie gardło meczy i to dlatego, słyszę ze Pawelec gada ale nie chce mi sie wstawać moze jeszcze sie pojawi albo dzieciaki sie z nim pobawia.
Co do księży w miastach ja mieszkałam w warszawie i zawsze ksiądz chodził wcześniej w drzwi wkładany był list z prośbą o przyjęcie i terminem z godzinami kiedy to będzie sama zresztą roznosiłam takie listy no i oczywiście na ogłoszeniach tez ksiadz pi każdej mszy mówi jak księża chodzą.
Kuchnie indukcyjną też chcemy kupić i tez miałam was pytac czy macie i jak sie sprawuje ja osobiście zerkałam na jakieś fora porównujące różnych rodzaj kuchni chodziło mi o względy ekonomiczne no i indukcyjna zaraz po gazowej jest najtańsza oczywiscie jeśli ktoś ma gaz podłączony ale podobno czystsza no i szybciej sie gotuje teraz będę szukać jaka wybrać firmę.
Miłego i zdrowego dzionka

11 lata 3 miesiąc temu #830090 przez kakaszka
dzien dobry.

u nas noc nie najgorsza,alecosmalazrana marudna jakas, wszystko jej nie pasi.

zoska zaraz ciotka zaglosuje, tylko sie troche obudzi irozkminijakto sie robi :D

szosteczko kuruj sie.

co do ksiezyto wewrocku jak mieszkalam to nigdy nie przychodzil, przynajmniej sobie nie przypominam.

haniumoze sasiadke nikt nie puka, to do was puka :D niech sie puknie w leb :D
u nas masakra jest codziennie o 22, jakies dziecko troche starsze sie drze niesamowicie ( widocznie nie chce isc spac), i jakas para tak sie kloci, czasami chyba meble lataja, tylko kto to cieszko stwierdzic, bo mamy strasznie cienkie sciany i slychac wszystko. w nocy slychac zawsze ktoregos sasiada co chrapie :D

oj gochensik ale twojemu mezowi bedzie glupio za swoje zachowanie, ty sie tu starasz... faceci.

malutka widizsz co do tych plam, ogolnie alergii, ja jak przeszlam na pepti mleko tez eliza zaczela spac jak trzeba, a teraz znowu to samo. ale wtedy kamilam ja tylko mlekiem,a teraz daje obiadki i dalej nie wiem na co ma alergie, bo jakos nasilenia nie widze od tych kupnych. kurde alergologa mamy dopiero 19 lutego, a ja nie wiem czy bede jeszcze tu, najwyzej na bialorusi pojde.

11 lata 3 miesiąc temu #830099 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Szosteczka powrotu do zdrowka :) dobrze ze dziewczyny zajmuja sie Pawelkiem :)

Malutka to moze sprobuj to HA , i brawo dla Wiki , silna dziewczynka :)

U nas noc do godz 3 beznadzieja ewidentnie bolal ja brzuszek bo sie prostowala, wyginala i placz o 3 dalam jej cherbatki z 5 kropelkami espumisanu i spala bez przerw do 5 , pozniej mleko i spala do 8 wiec ewidentnie to brzuszek byl :/ mam takie pytanie bo z tego co zauwazylam to jak jadla cyca to spala spokojnie a teraz jak dostaje tylko MM to jest katastrofa :/ czy to mozliwe ze mleko jej nie pasuje ?? moze powinnam jej zmienic co myslicie ??? albo bede dodawac jej HA, juz sama niewiem :S

lece zrobic kawke , milego dnia ;)

11 lata 3 miesiąc temu #830158 przez aleksiaa88
Głos oddany

Kakaszka ale walnęłaś z tym pukaniem sąsiadki

Kakaszka jak nie dasz rady tu pójść do alergologa to może niech Cię mama umówi u Was tak żebyś jak przyjedziesz miała to załatwione i nie będziesz znów w kolejce czekać. Zawsze to szybciej. A czy u was też są kolejki do lekarzy hmm ?

A co jest w tym mleku HA takiego że jest lepsze od zwykłego?

11 lata 3 miesiąc temu #830168 przez kakaszka
aleksia u nas w ogole nie ma kolejek, w sensie na bialorusi, tam cala polityka zdrowotna jest o wiele lepsza, no o prorodzinna.
a to mleko jest hipoalergiczne, wiec moze jakis skladnik zwyklego uczula.

11 lata 3 miesiąc temu #830170 przez cordis
Dobry

Dziewczyny mam pytanie ile czekałyście na becikowe?
Złożyłam wszystkie papiery 2 stycznia i echo do tej pory, rozmyślają no chyba że chcą większą kwotę mi przyznać to rozumiem ;-).

Co do mleka do moja lekarka mówiła, że można czasem próbować z innymi. Mój od początku już w szpitalu miał podawane Bebiko, czasem daję mu Bebilon i zauważyłam że po tym dłużej śpi bez wybudzania nie wiem czy ma coś to z tym wspólnego.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830171 przez violcia00
Witajcie.

u nas noc w miaree dobra,obudził sie o 6 i w tym czasie 2 razy wstawałam i pewnie by jeszcze pospał ale myslalam ze glodny to mu dalam butle i potem juz nie zasnął,za to wczoraj miałam duzy problem z uspaniem go,nie chcial wogole spac,a jak juz zasnął to po odłożeniu do łózeczka siie wybudzał,rece mnie juz tak bolały :huh: ,az w koncu po 2 h prob w koncu zasnął czyli o 21 jak nigdy,a dzisiaj cos jeczy ,popłakuje nie wiem co mu jest,moze zabki dalej :unsure:

Co do kuchni indukcyjnej to mam takowa,jestem bardzo zadowolona,szybko sie gotuje,oszczedza,,u nas jest wbudowana płyta w blat,pod spodem szafka,tak ze nie zajmuje tyle miejsca co tradycyjna kuchenka :silly: ,jedynym minusem moze byc to ze faktycznie ciezko moze byc z czyszczeniem,ale jak sie na bierzaco to robi to nie powinno byc problemu :blink:

Hania a ta sasiadka to wredna jakas,o 18 to ty mozesz nawet czołgiem jezdzic po mieszkaniu,takie juz uroki mieszkania w bloku czy gdzies gdzie ma sie nad soba sasiadow,co innego jakbys o 22 cwiczyla,ale nie sadze zeby ten steper jakos hałaśliwy był :dry: ,dobrze ze my mieszkamy na parterze bo sasiedzi tez by nie byli zadowoleni z mojego skakania,biegania itd :lol:

na zofije zagłosuje pozniej,bo teraz dziecko mi sie tak drze ze nie wiem co z nim zrobic :huh:

karolka co ten Twoj wyprawia,chyba te nocki tak na niego wpływaja,moze sie nie wysypia i potem to odreagowuje na sobie,z moim tak wlasnie bylo,nie wyspal sie i co ryk na mnie bo byłam pod reka,ach te chłopy,brak mi juz do nich słów :huh:

karolka jak Gabi je dobrze to mleko co teraz to ja bym nie zmieniała,to pewnie przez zabki tak teraz sie budzi czesto,ale dla wlasnego spokoju mozesz sprobowac to ha a nóż cos pomoze :blink:

Szósteczka-zdrowiej kochana :kiss:

fajne macie te skakajace kotki i bobaski pod suwaczkami :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #830204 przez Sophie25
Witamy sie! :)

DZiekujemy za głosy! MAmy ich juz 6 wiec dziekujemy myslałam ze nie znajdziecie Zoski bo zdj starawe a teraz jest juz na 1 stronie :D

Pogoda u nas kiepska zimno strasznie,nici ze spaceru ;/

Jade dzisiaj na ciuchowy shopping wiec sie rozgrzeje :D

Szosteczka zdrowka! :)

KaROlka zmien jej mleczko i zobaczysz czy problemy z brzuszkiem znikną widocznie jest dla niej za ciezkie, ja mojej zmieniłam bo po Enfamilu ciezko jej było z kupką ...najlepsze jest to, które zaaprobuje Gabcia. .. prawda jest taka, że to co dobre dla jednego dziecka, dla drugiego będzie totalnym niewypałem... i tak jest z MM... Moja na początku do była na NAN 1 i, śmierdzi żelazem i kompletnie jej nie pasowało,pozniej na bebilonie i jak narazie jest super. .. z perspektywy czasu na pewno dziś od uroszenia wybrałbym HIPPa Combiotik, bo najlepiej jak dziecko jest cały czas na jednyn mm. HIPP, to b..dobre mleko bio ...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830225 przez Hania84
Witam i ja :)

Sophie głos oddany :) widziałam że masz juz ich 8 :) Zośka świetnie sie prezentuje z tą szczoteczką :)

My noc mieliśmy fajną o 3 mleko i pospała jeszcze do 8 :)
przed chwila obudziła się z drzemki i wojuje we wózku :)

kakaszka :D chyba nie ma popychacza bo sama mieszka :D chyba ze gdzies z doskoku :P
kombinuj z netem, zeby Ci nie odłączyli bo będziemy się martwić :(

Gochens jak tam prezent urodzinowy małża? zaskoczony ? :lol:

te ruchome emotki świetne :)

Malutka wizytę miałam mieć teraz w piątek ale dzwonili do mnie w zeszłym tygodniu że przekładają na 5 luty :) także ide we środę :)

Dziś już wszystko mam porobione...chatka na cacy ogarnięta bo wciaż w trasie to nie było kiedy...dziś nigdzie nie idziemy. Pranie zrobione, kawka wypita...zaraz podgrzeję obiad i si :)

aleksiaa mleko HA jest dla alergików i na pewno czyms się różni w składzie...dokładnie się nie zagłębiałam w to...ale na pewno coś daje i zmienia, jeśli maluszek alergik.

szósteczka zdrówka kochana :kiss:

hehe Lena mi tu purta teraz jak stara maleńka :lol:

No ja też myśle że babka z dołu przesadza...ale podłożyłam ręcznik pod to i już mi nie pukała więcej :huh:

jakie herbatki pija wasze maluchy? Moja mama przysłała mi wczoraj jabłko/melisa z bobovity bo tutaj w DE są same z dodatkiem soku pomarańczowego...a nie chcę jej takiej podawac bo piła i wydaje mi sie że po czesci od tego alergię miała. Wczoraj piła pierwszy raz jabłko/melisa i na razie średnio jej podeszła bo nowy smak...ale 60ml wypiła.

miłego dnia

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830241 przez srenka_918
Hejka ;) Sophie siódmy głos był od Pawełka ;)

Mój synek rozkminia chodzik ;) jak na razie to podskakuje a jak się zmęczy to i zasnąć mu się zdarzyło ;)

Haniu Pawełek pije rumianek, jabłko z melisą i owoce leśne ;)

U nas nocka w miarę, budził się co chwilę ale nie był głodny na szczęście ;) na noc trochę przesadziłam z dokarmianiem go... on jest wiecznie głodny a nie chcę go przekarmić...

Ile dajecie mleczka dzieciom na noc? i w ogóle ile dobowo go wypijają?

11 lata 3 miesiąc temu #830246 przez Gochens
Dzień dobry ;)

Noc ok obudził się o 4 dostał smoczek i spał do 8 ;)

Ja juz dziś zrobiłam jedzonko i 2 torty... jednego zamiast położyć natalerzu to robiłam na blacie kuchennym i jak chciałam go zsunac to się rozwalił wiec szybko do sklepu i od nowa :lol:

Srenka ja na noc daje 210 ml i rano tak samo.pije mleko tylko 2 razy.
Może dawaj mu dużo do picia wody czy herbatki?

Haniu prezent dany ale tylko jedna część czyli wie ze jedziemy do Londynu ale po co nie wie :lol: powiem mu wieczorem
Co do herbaty to mój bleeeee ale dziś mu zrobiłam owoce leśne taka dla dorosłych ale słabą i mu wmuszam. pediatra mówiła ze smakowe można dawać tylko delikatne.

Zaraz cykne kilka fot ciuchów nic specjalnego ale pokaże :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #830251 przez cordis
srenka u nas na noc różnie od 160 do 240ml wypija zależy jaki głodny.
Hania u nas herbatka z dzikiej róży z hippa idzie najlepiej tak to wszystkie soki poza gruszką.

11 lata 3 miesiąc temu #830255 przez cordis
Gochenes a jak ci spadało to obyło się bez wulgaryzmów bo u mnie cała wiązanka by była :P

a w nocy herbatki i wode mój też chlapie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka