BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831124 przez Agusia83
Królewna spi, królewicz sie przebudził, ale udało mi się go jeszcze uśpić...wózek góra :silly:

ja nie wiem, co ze mna nie tak...ale przeglądam oferty przedszkoli zaczełąm ryczeć jak zobaczyłam zdjęcia z jasełek...ehhh

Sophie, my mamy podobnego pchacza...ja oczywiście nic nie kupuję bo mam po emi :lol: i mam jeszcze jednego, ale na balkonie :silly: i też fajny z wieloma dźwiękami, melodyjkami...

Ale jak patrzę na wasze maluszki to są dużo sprawniejsze od Artusia, bo on jeszcze porzadnie siedzieć nie umie :silly: ...od jakiegoś czasu odbija się nogami i tyle :silly:

odnośnie mieska, to Artek jadł już królika, indyka, kurczaka, wołowinkę...wsio mu smakowało...jutro będzie miał zupkę: marchewka, ziemniak, buraczek, ryż i indyczek...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #831135 przez aleksiaa88
Agusia kiedyś pisałaś odnośnie chorowania co smarujesz małemu czy mogłabyś napisać bo ja z tego pamiętam maść majerankową, a tam chyba coś jeszcze było gdzieś zapisałam ale jak nie w zeszycie to sru i kartki nie ma

11 lata 3 miesiąc temu #831136 przez rysa
Haniu My uczymy Filipa różnuch rzeczy i on nic.Po kilku dniach potrafi jak nigdy nic robic np.kosi kosi albo a kuku.Jeszcze pa pa nie umie :)

Fajne te pchacze.My nie mamy kasy zeby kupic.Wiec narazie popycha swoj lezaczek albo karton po pieluchach z ktorego R. zrobil samochod.

Filip tez juz chyba wszystkiego probowal.Jak my cos jemy to lazi jak piesek zeby mu dac bo jak nie to placz jest.Wiec tym sposobem wszystkiego juz probowal.Na szczescie na nic nie ma uczulenia ani innych dolegliwosci.

Agusia ja tez tak reaguje.potrafie w ciagu dnia sie poryczec.Po paru minutach nawet nie pamietam powodu :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831145 przez Agusia83
Rysa,Emisia mnóstwo zabawek dostała, między innymi pchacze :laugh: ..

Aleksia, prosze bardzo:
depulol-maść, którą smarujesz plecki dokładnie kark ...chodzi o to, by eterki dostały się też do noska, ale pod żadnym pozorem nie smaruj klp, bo gdyby synek kaszlał, to noc mogła bybyć bardzo niespokojna...do tego można smarować stópki.
maść majerankowa pod nosek.
nasivin 0,001 do noska po 1-2 kropelek do dziurki
olejek eukaliptusowy...kilka kropelek na pieluszke i powiesić na łóżeczku przy główce...
no i najlepsze na katar i kaszel jest inchalacja...najpierw z samej soli fizjologicznej...gdyby nie pomogło to lekarz może zapisać mucosolvan badź inne specyfiki..

dziewczyny piekłam dzis te drożdżówki, wyszły pyszne:)

11 lata 3 miesiąc temu #831154 przez aleksiaa88
Dziękuje Agusia

Rysa pokaz to zrobione autko z kartonu

11 lata 3 miesiąc temu #831197 przez cordis
o matko co te wasze dzieci już potrafią :ohmy: mój jak siedzi to musi mieć zabezpieczenie bo ciągnie go na wszystkie strony i nieraz nie zdążyłam i było pac :)

ja jak gotuję to z kurczakiem, indykiem, wołowinką a warzywa daje jakie mam i jak do tej pory je wszystko czasem z ryżem jest problem i miny takie robi, że uśmiać się można.

Agusia kiedyś dawałaś linka do bułeczek podasz? plissssssssss :lol:
Bo ja z tym darmowym netem 3 dni bym musiała szukać.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831226 przez KaRoLkA
Matko ile czytania ale na robilam :lol:

Zosia z pchaczem extra :)

kakaszka ale fajnie ze jedziecie we trojke i ze Twoj prace bedzie mial , a Ty wkoncu bedziesz miala wdparcie i pomoc :) tylko sie cieszyc ;)

Rysa wow ale Fifi fajny i tyle juz umie , rozwija sie w zaskakujacym tepie :)

Haniu fajnie ze zlobki odchaczone i teraz bedziemy trzymac kciuki zeby Lenka sie dostala :)

Gochens super ze wieczorek udany no i ze mezu z prezentu zadowolony takze milego wypadu do Londonu :) a kiedy to lecicie ??

Ikunia nie dziwie sie ze sie martwisz bo praca na wysokosci w taka pogode to niebezpieczna jest :/

Cordis pyszne buleczki sa
www.mojewypieki.com/przepis/pan-de-sal
wyprobowalam 2 krotnie :)

Gabi tez juz jadla indyka, krolika, kurczaka i wolowinke sloiczkowe bo ja gotowalam tylko indyka i krolika :)
Moja niechce dzisiaj nic jesc :/ zupke nie wiec chcialambdac mleko zjadla 60 ml a 16 chcialam dac mleko tez nie bedzie pila 60 ml jedynie a dawalam to co jadla do tej pory i probowalam z tym Hipp Combiotyk ale nie chciala zadnego niewiem co z nia dzisiaj :/ a wlasnie mam pytanie bobwyczytalam na hipp.pl ze jak sie daje kaszke na noc to lepiej dzieci spia , daje ktoras kaszke na noc ??? bo my jemy na sniadanie zawsze kaszke . Udalo mi sie sprzedac dzisiaj wozek Gabi i kupilismy jej chodzik ale poki co tylko zabawki na blacie ja interesuja a nie chodzenie :) no i My tez jestesmy z umiejetnosciami w tyle siedziec siedzi ale jeszcze jej poduszke podkladam z tylu bo lubi fiknac jak sie zmeczy, a juz glowa uderzyla kilka razy , raczkowac ani mysli z mowieniem to dzisiaj bylo cos pod "dada" i "ta" a tak to ejjj bee , baa i buba :) zabkow tez nie widac :) wiec u Nas dlugo bedzie to trwalo hihi choc musze ja pochwalic bo bardzo lubi stac i prowadzona pod paszki przerabia nogami ale zeby wstawala sama to nie bo len jest :) mąż dzis jak nie on , wiec chyba cos do tej jego lepetyny dotarlo bo sam wstal o 13 , zjadl bez mamrania i kolacje zrobil :) oby tak mu juz zostalo :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831231 przez Sophie25
Jaka Gabi jest piekna :kiss: ale bym ją wyprzytulała :lol: :laugh: :kiss:

Gochens ten Twoj mezuś to ma raj z Toba :D
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

W carrefur jest promocja na mleko bebilon kosztuje 37 zł :) Malutka Twoja chyba to pije no nie ? :)
Hania ja znalazłam ten przepis w gazetce wiec zeskanuje Ci i sobie zobaczysz:
:)

pyszne jest :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #831245 przez rysa
Aleksia poprostu na kartonie narysowal markerem kola, zderzaki itd.Doczepil sznurek i jezdzimy z Filipem po calym mieszkaniu a on ma ubaw po pachy.Albo go pcha lub wklada i wyciaga zabawki i tak w kolko :D

Mmmmm takie cieple drozdzowki tez bym wszamala.
Ja przed chwila zjadlam pierogi z Biedry-nawet dobre są.(na poczet 40min treningu na orbitreku :) )

11 lata 3 miesiąc temu #831271 przez kakaszka
wlasnie sie znowu wkruwilam na mojego i jak zawsze o kase, niech albo sie zmieni tym wyjazdem, albo mi sie odwidzi i spotkam kogos wartosciowego. prace chyba bedzie mial na 100% w lutym juz w niemczech, wiec pojedzie z nami i bedzie tylko czekac na cyna. prawdopodobnie jedziemy w przyszla niedziele, czyli prawie za tydzien, bo szczepienie jeszcze w czwartek.

wow wy te juz pchacze uzywacie, elizka jeszcze nie stoi sztywno, czyli moze raz dziennie postac z 2 minuty, ale woli uginac nozki i prostowac, wiec haniu tez bym jeszcze nie postawila :)

co do wroclawia, ja niecierpie tego miasta, moze dlatego, ze duzo nie milych rzeczy mnie tam spotkalo. mieszkalam tam 3 lata i jakos czulam sie tam zle.

my miecha tez wcinamy, jedyna wolowina jej nie posmakowala, moze po mamusi, bo ja tez wolowine nie lubie, smierdzi mi krowa :D

dzis eliza skumala co to jest lustro. patrzyla chwile w luztro pozniej na mnie, pozniej znowu lustro i w smiech, tak z 5 minut po kapieli stalysmy :D usialam sie

a co to jest kosi kosi? bo ja nie wiem :D

a dzis przezylam prawie zawal, eliza prawie spadla z lozka. stalam obok, ale cos mialam w rekach i patrze juz zaczyna leciec delikatnie ja noga przygniotlam ale zdazylam. ja pewnie mialam mega wystraszone oczy, bo eliza jak na mnie popatrzyla skrzywila sie juz do placzu, a jej ze nic sie nie stalo i byl usmiech :)

11 lata 3 miesiąc temu #831273 przez Kasiasia
Dobry wieczór :)

Jak nie umiem tu wejść to mnie nie ma kilka dni a jak wejde to ciagle potem lukam :)

No Filip od poczatku lider!! Gratulacje dla mamy!!!
No i dla kumpla Tomusia Bartusia że juz tak chodzi z mamą :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Spohie Zoo fakt do naszego śląskiego nawet sie nie umywa :)

A ZOsia z pchaczem rewelka. Chyba lepsze to od chodzika. Zawsze byłam anty chodzikom ale na siłeprawie wcisneli mi z męza rodziny no i przyznam się bez bicia ze jak juz mam doś to wkładam Tomka do niego. A moj mąz to najchetniej cały dzien by go tam trzymał.

Agusia a te mięska to gdzie kupujesz? Mi tak lekarz nagadał żeby to z dobrego żrodła mieso było.,, ze teraz nie wiem. Ja tez Tomkowi juz kazde miesko dawalam ale słoiczkowe.

Gabi boska. Jakie fajne spojrzenie :blink:

Zapisałam sie dzis do lekarza w sprawie tego mleka kurde bo sie wkurzyłam. Niesety musze iśc sama bo najblizszy wolny termin ze zdrowym dzieckiem był na 21 luty a z chorym na wtorek. Wiec pojde sama na chore dzieci i pogadam z tym lekarzem.jutro sprobuje cos mu sama ugotować. Jak dam rade bo musiymy jutro na zakupy pojechac bo w domu świeci pustką wszedzie...az sie wkurzyłam jak robiłam liste zakupow bo przed wyjazdem robiłam zakupy na 400zł (wprawdzie część bralismy do teściów) ale kurcze nie wszystko. :angry:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831287 przez Agusia83
Kasiu królika i kuraka miałam od znajomych ze wsi...a indyk i wołowinka ze sklepu z placu...wiem, że przebadane, ale co jadły zwierzątka przed egzekucją? Nie wiem...ale wszystko jest teraz napchane chemią...w końcu będzie musiał się nauczyc jeść takie żarełko...

dziewczyny, przecież nasze szkraby maja między 7-8 miesięcy...i to nie jest żadny wykładnoich, że dziecko ma stać...nie piszmy, że to lenie, bo przecież każde rozwija się w swoim tępie...niektóre chodzą na 8 miesięcy, a niektóre na 8 dopiero siedzą...a stawają jak mają 10-11...

Sopie, fajny przepis, trza wypróbować :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831297 przez Hania84
Sophie przepis fajny :)

kakaszka - kosi kosi to cos w stylu klaskania :blink:

Karolka - Gabi świetnie się prezentuje w chodziku :) ja może też bym kupiła...ale ceny mnie odstraszają...najzwyklejszy kosztuje 60 euro :ohmy: ogólnie mama mi go odradza..ale jakby były tańsze to raczej bym zakupiła bo Lena musi byc wszedzie tam gdzie ja i by sobie sama doczłapała...a tak musze ją nosić albo do wózka i targać ze sobą ;) Ale nic będziemy się tak męczyć i będzie bez chodzika rosnąć :P

Kasia - aha to Ty ślązoczka :lol:

...mnie osobiście Wrocek mniej się podoba jak Poznań ...ale nie jest też taki zły ;) a zoo ma na prawde fajne to fakt :)

jadłam niedawno sałatkę z makreli (kupną) ale pycha była :)

lece położyć lenę spać

11 lata 3 miesiąc temu #831302 przez malutkamilka
Jestem ale uciekam spac.
moja cos sie ulozyc nie moze. o 20 zasnela po wspolnej kapieli, a juz sie wierci...

My tez jedlismy juz miesko ze sloiczkow, a w moim wykonaniu to indyczka i kurczaczka.

Tak jedlismy bebilon, ale kupki mi sie nie podobaly, bo potrafily byc 3-4 w tym tylko jedna konkretna a pozostale to "slizgi"- pampers brudny, smierdzi kwasem a z kupy to kilka grudek.
Przeszlismy na nan a w tej cchwili probujemy nan HA- zjesc zjada i nie grymasi ale raczej od tego spac lepiej nie bedzie wiec konczymy ta puszeczke i jemy normalny nan.

Wczoraj zakupilam takiego pchacza
allegro.pl/smily-edukacyjny-muzyczny-cho...isy-i3894636411.html

Oczywiscie mojej nie puszczam samej bo za bardzo sie jeszcze boje o jej kregoslup i nozki wiec jak juz to na chwilke i ja za nia trzymam pchacza by za szybko jej nie odjechal ;) ale i tak jak przy nim stoi to jest bardziej zainteresowana pulpitem wiec przed nim sobie siada jak sie doraczkuje do niego i bawi sie organkami i innymi bajerami.

Jestem zdania co Agusia, kazde dziecko ma swoje tempo rozwijania. Moja raczkuje pozniej bedzie chodzic, a niektore maja jeszcze slabsze miesnie ale po prostu sie boja i tyle, a moze zaczna od razu chodzic- kto wie kazde ma swoje tempo i nic na sile nie przyspieszac same sie ucza nowych umiejetnosci i pokazuja je w najbardziej odpowiednim momencie dla nich ;)

Kakaszka super ze papiery juz sa- powodzenia i nie zapominaj o nas!

Sory dziewczyny ze tak o sobie ale jestem zmeczona i uciekam spac- moze chociaz przed polnoca sie troszku wyspie... ;)
Zaleglosci nie mam bo w chwilach wolnych podczytuje was i dane do tabeli wpisane ;)

11 lata 3 miesiąc temu #831323 przez aleksiaa88
Ale Gabryśka brwi uniosła :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka