BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #831613 przez aleksiaa88
Szósteczka ale fajny wynalazek to łózko

Hania jak przeczytałam, że w nocy miałaś -8 to się za chichrałam boziu u mnie jest tyle dziś ale w dzień a w nocy -10 albo i więcej. Ta sama strefa klimatyczna, a taka różnica temp. Tam w ogóle macie takie duże mrozy ?

Mój jak czasem zacznie puszczać bąki to jakby spodnie mu puszczały na szwie taki odgłos. W nocy czasem co się ruszy to popierduje. Piszę o dziecku, żebyście sobie nie pomyślały :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831615 przez Hania84
Kupiłam te pierogi i są z firmy Jawo...zobacze czy mogą być :) bo kiedys kupiłam TESCOwe i były okropne :P

Każda mama robi jak uważa jeśli chodzi o wychowanie i karmienie dziecka...ja na pewno do 1,5 roku nie będę Lenie sprzedawać parówek. Pracowałam w mięsnym...masaże rozwozili nam towar (ci co chcieli dorobić sobie) i mówili co jest w nich zawarte...a także w pasztetach :P sama parówy jem (a raczej jadłam przed dietą) i uwielbiam...pasztet też...ale dziecku jeśli mogę i to ode mnie zależy nie chcę dawać. A potem się dziwimy, że nasze dzieci mają wysypki, placki, kupki lejące śmierdzące, śluzowate i inne dziadostwa - nie mówię tu akurat typowo o nas ale z wieloma sytuacjami sie spotkałam ze nakarmiono dziecko nie wiadomo czym (małe dodam) a potem domysły od czego takie coś. Wszystko stopniowo z czasem i z umiarem.

Agusia Emi już ma prawie 2,5 latka więc od czasu do czasu parówę niech zje...ale wydaje mi się że dla takich dzieci jak nasze parówa jest zbyt ciężka do strawienia.

aleksiaa w zeszłym roku w dzień -10 to było max. A w tym roku jeszcze jako takiego mrozu w dzien nie było :) rano do 10 było minus 1 :) także nie mamy źle :) na razie zima nas
oszczedza tu :)

Sophie ale pysznie to ciasto wygląda :) a czym to przyozdobiłaś?

aaa i zapomniałam o Elizce :P ale wygibasy robisz kruszynko we śnie :D mała gimnastyczka :)

11 lata 3 miesiąc temu #831616 przez aleksiaa88
Zapomniałam o solenizantach :blush: :kiss: dziś już 1-wszy ja z deka do tyłu jestem z kalendarzem

11 lata 3 miesiąc temu #831619 przez Hania84
aha a wiecie jaki jest patent kierowców zawodowych na to by nie zasnąć za kółkiem?? :lol: kawę rozpuszczalną zalewają Colą i piją :D ponoć lepsze od wszystkich energy drinków razem wziętych :D ale z tym trzeba ostrożnie bo na dłuższą metę może pikawa siąść. ;) a to tak napisałam bo mi sie przypomniało co mi wczoraj mój mówił bo czytał na jakimś forum.

11 lata 3 miesiąc temu #831621 przez Sophie25
HAnia połozylam serwetke w ładne wzorki i posypałam kakaem,czesto tez kokosem posypuje :D :)

Własnie 100 lat dla solenizantów! :*

11 lata 3 miesiąc temu #831628 przez aleksiaa88
Sophie jak zobaczyłam ozdobienie to było oooo k.... mać tak mnie zaszokowało ale masz pomysł chetnie Ci go ukradnę pięknie to wygląda, aż mnie zamurowało

11 lata 3 miesiąc temu #831642 przez cordis
Ikunia jajecznicy nie dam mu-teraz :) tak to jak najbardziej. Było to odnośnie tego co pisała Kasia, że ktoś podawał takiemu szkrabowi jak nasze.

Ja jestem zapisana w przychodzi gdzie jest podział na zdrowe i chore dzieci, są osobne wejścia, są 2 lekarki i nie ma zapisów dzwonię lub przychodzę to jesteśmy przyjęci. Jedynie czego nie kumam to, to że niekiedy z dzieci chorych przechodzą na zdrowe, nawet nie wiem czy zmieniają fartuch. No i niestety pokój zabiegowy jest tylko po stronie dzieci chorych.

Sophie jaka pychotka wygląda jak firanka :P

u nas zrobiła się wiosna, spacer 2 godzinny zaliczony.
Czy u Was też jest okupowanie telewizora jak są skoki? bo mój mąż się przysysa do pilota.

11 lata 3 miesiąc temu #831669 przez Hania84
Mogę powiedziec z czystym sumieniem że pierogi firmy Jawo sa po prostu REWELACYJNE!!! Niczym domowe :) o takie miałam www.jawo.pl/?co=products&act=show&m1=1&m2=&m3=&m4=&id=2

Jadłam wiele różnych ale te sa najlepsze. Także jak je gdzies spotkacie to nie zawahajcie sie ich kupić ;)

Lena dostała coś dzień marudera...a raczej popołudnie marudera. :huh:
miała 2 drzemki na spacerze po pół godziny...w domu spała mi tylko pół dziś...a teraz marudzi...marudka mała ;)

11 lata 3 miesiąc temu #831680 przez srenka_918
Witam Was.

Ja mam dziś nostalgiczny humor... Byłam na pogrzebie najwspanialszej kobietki na świecie... Jak ją poznałam już chorowała, ale powiem Wam że odmieniła mój światopogląd i miała najpiękniejszy i najbardziej szczery uśmiech... Nawet ksiądz na kazaniu wspominał o tym uśmiechu... Osierociła dwóch synków 5 i 8 lat... Dowiedziałam się wczoraj wieczorem...

Przepraszam Was, ale dziś Was nie nadrobię... Może jutro...

Pa pa

11 lata 3 miesiąc temu #831683 przez Gochens
dzień dobry kochane :laugh:

wszystkiego najlepszego dla naszych dużych solenizantów :kiss:

Kakaszka moim zdaniem zarówno Ty jak i Elizka zaslugujecie na szczęście i jeśli Twój nie chce dbać o 2 najważniejsze kobiety w swoim życiu to nie ma co trwać w tym dalej :S
Dzieciaki śliczne!!
Haniu powodzenia w szukaniu żłobka a pierogi bym zjadła chętnie :silly:
Aleksia u nas tez podział na chore dzieci i zdrowe
Malutka dobrze ze zrobiłaś te badania :)

My jedliśmy tylko indyka i trochę łososia ale muszę kupić królika :side:
Parówki tez lubię :blush:
Teraz lezymy sobie na łóżku ale chyba zaraz będzie kąpiel bo marudny się robi.

Byliśmy wczoraj na kolacji było bardzo miło później pochodziliśmy po innych klubach i nawet byliśmy chwile na disco :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831691 przez Sophie25
Srenka 3maj sie kochana :*

Aleksia dziekuje za słowo uznania,lubie bardzo piec i ozdabiać ciasta juz nawet wiem jaki tort Zosce zrobie ha :D :D

Moja juz po kapieli bo tak marudziła ze masakra i teraz śpi ... Ciekawe jak długo i czy pozniej zasnie o 22 :O

Cordis moj jest anty sporotowy ani meczy ani skoków ani nic ja za to OGLADAM i lubie szczegolnie siatkowke :)
On tylko tv turbo i discovery , auta auta i auta :P

Ej ten konkurs co Zoska startowała juz sie zakonczył ale laureatów nie widze na tej stronie startuja teraz nowi na luty...
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #831708 przez cordis
Sophie ja też siatkę oglądam ale głównie jak grają nasi panowie, kobiety średnio.Zresztą ja mam praktycznie samych kuzynów to od zawsze "musiałam" oglądać sport amimo to i tak z nożnej nic nie kumam:)))
Mój jak są skoki to trzyma cały czas pilot w ręce albo do kieszeni chowa nawet jak idzie do wc to z nim.

Bartek padł przed 18. Pewnie nocne spanie będzie po wieczornym filmie.

zmykam na pizze hawajską ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #831718 przez kakaszka
ale u nas dzis byla wiosna na dworze, wiec pobieglam z rana zrobic kolo, zalozylam miniowe i odrazu policzyli mi zmiane detki 5 zl takiej :D ah ci faceci :D
poszlysmy na spacerek, na poczatku eliza sie na mnie obrazila, ze z domu ja wynioslam, a jak zaswiecilo sloneczko w oko to sie zamknely i juz sie nie otworzyly :D

pozniej zrobilam obiadek mojego dziecinstwa, kurak puree ziemniaczane i kiszony ogorek. w dziecinstwie moglam jesc tylko puree i ogorek i nic wiecej mi do szczescia nie trzeba bylo :D

elizka padla po 16 i dopiero co sie obudzi, wiec dzien sie przesuna troche, ale moze i dobrze, przynajmniej moze bedzie lepiej w nocy spala.

a mi przed chwila cos sie slabo zrobilo.

sopie exstra przystroilas, na poczatku zglupialam jak to zrobilas, to pomyslalam, ze jestem mega bystra :D ja bym na to nie wpadla :D

haniu kiedys przed sesja zawsze pilam kawe z kola ale parzona, wiec kopala jeszcze bardziej.

szosteczka super takie lozko, sama bym chciala takie miec :D tez nie wiedzialam, ze takie cos jest.

mala wlasnie sie dobrala do mojego telefonu. nigdy jej nie daje pilota czy telefona, bo sa brudne itd, ale jak narazie nie daje do buzi, bo zachwycona, ze moze sie pobawic :D

11 lata 3 miesiąc temu #831726 przez Gochens
Sophie rzeczywiście ciacho wygląda superaśnie :) ja siatki nie lubie tylko piłka nożna :P
Srenka to przykre. Głowa do góry :kiss:
Cordis pizzawe bym wsysnela chyba wpadne zaraz tam do Ciebie
Kakaszka fajnie że koło w końcu zrobione teraz będziecie śmigać na spacery aż miło. u nas dziś też słońce i pogoda fajowa :)

Mój idzie dziś z chłopakami balować ale w domu..mają w sonkę grać więc spoko niech idzie byle był jutro na chodzie bo moja mam ma przyjechać. Aligator śpi a ja obczajam co zobaczyć w Londynie. Wylot 9 powrót 13 :) Także już niedługo

11 lata 3 miesiąc temu #831752 przez violcia00
Czesc Wam.

ja ostatnio nie mam humoru to i nic nie pisze :( ,jakas przybita jestem,pewnie przez ten powrót do pracy.

Karolka miło ze pytasz u Oskarka dobrze,jeszcze troche marudzi przez zabki i piszczy strasznie,ale bylismy na basenie dzisiaj to sie wyszalał a co do pracy to jestem nastawiona negatywnie,nie wracałabym tak jakbym nie musiała,moze jakby tam choc jedna polka pracowała to by było lepiej,ale i z francuzami tak zle nie jest,mam nadzieje ze mnie dobrze przyjmia z powrotem i moj da sobie rade z Oskaritem :silly:

Kakaszka ja Cie rozumiem,bo ja czasem tez sie czuje nie szczesliwa,facetów mamy podobnych wiec wiem przez co przechodzisz,dajcie sobie troche czasu,odpocznijcie od siebie,a pozniej sie zastanowicie co dalej :blink:

Gochens super ze urodzinki meza udane i miłej zabawy w Londynie.

Oskar juz prawie wszystko probował:indyka,królika,kurczaka,łososia i jakas inna rybe jeszcze ,nie pamietam jaka ;) ,cielecine,tak ze z nim nie ma problemu :silly:

Szosteczka łozko super,tez kiedys chce kupic dla moich dzieci(dziecka)

Fifi,Pawcio najlepszego :kiss:

Sophie ciacho ekstra wyglada,pewnie bym sie skusiła,ale mam przerwe od słodyczy,ciekawe jak długo wytrzymam :unsure:

Dzieki Hania za wiadomosc z ta kawa i cola,teraz sie tym bede poic jak bede nie wyspana :lol:

A wiecie co mój wymyslil
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ide napic sie desperadosa,maly sci,mezu mecz oglada,a ja sama siedze :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka