BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #831330 przez Hania84
Malutka - mleko HA jest dla alergików...po nim raczej dzieci nie śpią lepiej bo nie jest jakoś bardziej wartościowe, czy tłuściejsze od innych...jedynie nie zawiera jakichs składników co normalne po którym moze wystąpić uczulenie z przewodu pokarmowego. Ja moje dawałam cały czas HA ...teraz mieszam z normalnym nr 2 ...i własnie tak się zastanawiam czy czasem od tego nie ma moze jakichś krostek na buzi...ale chyba to nie od mleka? jak myślicie? jak dziecko ma uczulenie na mleko to jakos to inaczej sie chyba objawia co nie?

Lena śpi od 21:15 :) obaliła 230ml i po chwili zasnęła :)
a ja oglądam komedie z Barbara Streisand, Robertem De Niro

miłej nocy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #831333 przez KaRoLkA
Dziewczyny ja napisalam ze jest len bo tatus najchetniej to by ja na rekach nosil i niema jak sie uczyc a jak zostaje ze mna to ryk bo chce w pionie wiec poniekad dlatego kupilam ten chodzik , bo ona sie prostuje i nie usiadzie a nosic jej nie bede wiecznie bo 9 kg juz wazy i kregoslyp mi siadzie :/ w tym chodziku to tylko max godzinke dziennie choc i tak po 15 minutach sie nudzi i ryk jest a na siedzaco to tez chwile :/

Sophie fajny ten przepis :)

a pchacze fajne ale dla Nas jeszcze za wczesnie bo nie staje sama :)

11 lata 3 miesiąc temu #831347 przez Marta1985
Jestem :-)

Ladnie posprzątałam, obejrzelismy serial z mezulkiem i on coś tam ogląda jeszcze a ja już leże w lozeczku - marzy nan šie seksik ale jeszcze okres mam :-(

Nadrobiłam was i jutro więcej naskrobie :-)

Tak na szybko to Kasiu my już od dawna jemy miesko: różnego rodzaju indyka, królik, cielecinka i sporadycznie kurczak. Ale na początek królik najlepszy :-) a cielecinka podlatuje krową;-)

Kasia i cordis jutro wam napisze jak šobie radzę z praca i domem :-) ale kluczowa tu jest pomoc męża :-)

Wogole strasznie teskilam za wami :-(

No i Kasia my šie musimy spotkać bo to ńie może tak być ! No nasze chłopaki muszą šie poznać i my też :-)

11 lata 3 miesiąc temu #831358 przez kakaszka
oj powiem wam dziewczyny, ze wypila 2piwa i jestem pijana.
najpiekniejszy moment kiedy moje dziecko i moj dupek spia, a mnie wzielo na sluchanie hitow z lat 90, np bachstreet boys i takie tam, az sie poryczalam i sie usmialam jednoczesnie. wtedy zycie bylo takie proste, a marzenia glupie.
powiem wam w sekrecie, ze stwierdzilam, ze nie chce przezyc zycia z moim facetem, on sie nie zmieni, a ja chce byc szczesliwa i szkoda zycia, bo jest jedno. mam nadzieje, ze po wyjezdzie mi sie odwidzi i sie od niego odzwyczaje,

lece spac, bo pewnie niedlugo trzeba bedzie wstac :) a jak elizka dzis slodko spi, jak nigdy, podlozyla raczke po glowke, albo wtulona w pluszaka :)

11 lata 3 miesiąc temu #831382 przez srenka_918
Witam po nieobecności chwilowej ;) Pawełek w chodziku do tyłu popyta, do przodu skacze ;) Przytula się słodko ale tak mocno że boję się o jego nosek ;)

Teraz śpi już ponad godzinę bez przerw, postękiwań i płaczu ;) Oby tak wyglądała cała noc ;)

Kakaszka, może poznasz na Białorusi kogoś kto zmieni Twój światopogląd ;)
Lecę spać ;)

11 lata 3 miesiąc temu #831388 przez Hania84
kakaszka to bardzo poważną decyzję podjęłaś. Mam nadzieję, ze dobrze się zastanowiłaś...szkoda trochę Was...ale jeśli masz być wciaż nieszczęśliwa i martwić się o każdy grosz i o to co włożyć do garnka to chyba masz rację. Szkoda, ze on tak średnio dba o pracę by ją mieć i ją utrzymać jeśli jest.
Może faktycznie gdzieś tam , ktoś na Ciebie (na Was) czeka :) Na Białorusi pisz do nas i zdawaj relacje co u Ciebie, u Was...i jak sprawy się mają :) zawsze będziemy Cię wspierać :)

Mój ogląda Mad Maxa a ja ide spać :)

dobranoc

11 lata 3 miesiąc temu #831410 przez Marta1985
Jestem :-)

Ladnie posprzątałam, obejrzelismy serial z mezulkiem i on coś tam ogląda jeszcze a ja już leże w lozeczku - marzy nan šie seksik ale jeszcze okres mam :-(

Nadrobiłam was i jutro więcej naskrobie :-)

Tak na szybko to Kasiu my już od dawna jemy miesko: różnego rodzaju indyka, królik, cielecinka i sporadycznie kurczak. Ale na początek królik najlepszy :-) a cielecinka podlatuje krową;-)

Kasia i cordis jutro wam napisze jak šobie radzę z praca i domem :-) ale kluczowa tu jest pomoc męża :-)

Wogole strasznie teskilam za wami :-(

No i Kasia my šie musimy spotkać bo to ńie może tak być ! No nasze chłopaki muszą šie poznać i my też :-)

11 lata 3 miesiąc temu #831411 przez Marta1985
Dzień dobry :-) coś mi šie wyslalo ńie tak ;-) my już wstalismy i lezymy w 3 w łóżku a chłopaki šie wyglupiaja :-)

11 lata 3 miesiąc temu #831417 przez malutkamilka
Witam po takiej sobie nocy, ale lepszej niż poprzednio.

Haniu ja wiem że nie jest bardziej kaloryczne ale jak predzej pisałam to Wiktoria dostała plamek takich jak są przy skazie białkowej, a ze one są swędzące to może przez to nie spać spokojnie tym bardziej przy skazie organizm nie toleruje białka mleka krowiego co jest w normalnym mleku a przy tym jest sporo laktozy która przyczynia się do bóli brzuszka i pierdow w nocy przez które się wybudza- a Wiktoria takowe miewa.

W każdym bądź razie już w nocy nie pierdzi a i plamki bledną.

Nie wydaje mi się że krostki są uczuleniem na mleko predzej czerwone place mniejsze albo większe suche szorstkie i swędzące, tak jak np. ma Elizka na szyjce.

Ale jak każdy organizm inaczej reaguje na nowości tak Twoja Lenka może tak alergicznie reagować na mleko.

Kakaszka to miałaś wieczór przemyśleń. Może od razu nie przekreślaj go, może nie będąc na swoim terenie nie wśród swoich znajomych i rodziny się zmieni. Zrozumie co jest dla niego ważne czy rodzina i stworzenie dobrych warunków życia chociażby dla córki.

11 lata 3 miesiąc temu #831425 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Filipku i Pawelku sto lat :kiss: :kiss:

Kakaszka faktycznie musisz bardzo sie nad tym zastanowic ale przedewszystkim myslec o Elizce :) Bo masz racje zyc z kims kto sie nigdy nie zmieni i nie bedzie o Was dbal to meczarnia jest , a poki Elizka jest mala to chyba bedzie latwiej sie rozstac bo nie bedzie zadawac pytan dlaczego niema taty a jest inny pan . A z drugiej strony przekreslic wszystko nie jest prosto, moze najpierw z Nim porozmawiaj ze jak sie nie zmieni to tak sie stanie i zobaczysz co on zrobi w tym kierunku, czy bedzie walczyl zeby Was zatrzymac przy sobie . Decyzje musisz podjac sama dlatego trzymam kciuki zebys podjela wlasciwa :)

Malutka a Wiki ma problem z baczkami???

Martus korzystaj z weekendu we trojke :)

My o dziwo dzisiaj wyspane :) do 3 wstawalam 3 razy a po 3 wzielam jacdo siebie i spalysmy do 5.30 pozniej mleko i sen do 9 :lol: Rewelacja normalnie :) doszlam dobwniosku ze aptamil pomaranczowy byl dla Gabi za ciezki po cycu i z tego bole brzuszka bo wczoraj dostala pol nabpol z Hipp i kropelki Espumisanu i o niebo lepiej tylko w lozeczku cos sie kreci wiec spróbuje je przestawic bo moze jej miejsce nie odpowiada .Ale jest poprawa bo wczesniej nawet jak ze mna spala to sie budzila a dzisiaj niev:)

Milego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831428 przez kakaszka
dzien dobry kochane :)

wczoaj zascielilam elizce nowa posciel i polozylam ja na koldre, zeby miala mieciutko i wiecie co, spala o niebo lepiej :)
a wstaje rano, zeby ja wziasc do nas, by sie obudzic jakos, a cala posciel i moje dziecko obsiusiane, doslownie cale lozko i cale dziecko, nauczyla sie skubana odklejac pampersa i sobie odkleila.
no wiec poranek fajny, mycie , przebieranie, kamienie, sciaganie poscieli, przebieranie, bo kupa poszla i dopiero usiadlam na tylku napic sie kawy :)

malutka w tym moj problme, ze nie skreslam i juz 4 lata czekam az sie zmieni, ale jak po urodzeniu dziecka za bardzo sie nie zmienil, no to nie wiem, moze wyjazd cos zaradzi.
ale kurde jakbym ja byla facetem i wiedziala, ze nie raz moja kobieta i moje dziecko nie maja co jesc, to bym poszla nawet puszki zbierac jakbym pracy nie miala, a on woli siedziec i czekac az robota sama przyjdzie, no i czesto tak bylo.
nie wiem pozyjemy zobaczymy, ale jak piszecie o swoich mezach, to okazuje sie ze sa normalni i wartosciowi faceci.
ale jak juz bedziemy na bialorusi, a on bedzie juz wiedzial co i jak z praca w niemczech to napewno z nim porozmawiac i baaaaardzo poprosze, zeby sie zmienil. bedzie mial czas na przemyslenia, beze mnie i bez elizy.

teraz mysza znowu sie na mnie wydziera, takim krzykiem jakiegos pterodaktyla :)i w miedzy czasie ma czkawke :D

malutka u nas chyba napewno jest alergia na mleko, ale boli brzuszka i pierdkow jakichs nie bylo. widze efekt na szyjce, bo juz jest prawie idealna, no ale suche placki sa dalej. krostki wyskakiwaly sporadycznie od moich obiadkow :(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831429 przez Sophie25
Witam z ranca ;-)
Noc do kitu Zośka się budziła co chwilę i stekala a o 3 była glodna a ją później nie mogłam usnać ....:-(
Watalam i tak mnie łeb napieprza że masakra ....

Marta Twój maz na medal zasługuje! :-)

Kakaszka masz rację życie jest jedno,ją ostatnio też dużo myślałam i powiedziałam mojemu że nie może mnie trzymace klatce że chce wychodzić bo.odkąd jestem z nim dużo kontaktów przez Niego urwałam ta mu się nie podoba ta wysmial musi się to zmienić,jeszcze dzisiaj zadzwonie do takiej znajomej co przez Niego odsunęłam się od niej :-(
Może Twój kochana zmieni się na wyjeździe :-):-*

Muszę zjeść tabl bo masakra z tym lbem :-S

Moja tez coś się drze i taki pisk potworny :-P

Kakaszka to Ci mały skubaniec narobil ratują Cię pampersy nie na zapiecie tylko te wykładane jak majty i łatwo się odziera później z boku :-D

11 lata 3 miesiąc temu #831437 przez malutkamilka
No Kakaszka skoro 4 lata czekania na zmiane nic nie dalo to musisz przejsc do radykalnych srodkow. Ale obawiam sie ze jak mu powiesz ze nie wrocisz jak sie nie zmieni ale zakonczysz przed wyjazdem to moze utrudnic ci wyjazd z Eliza.

Karolka, czy to problem z baczkami czy tylkoprzypadek nie wiem, bo jak jeszcez nei spalam a ogladalam tv w sypialni to slyszalam jak twrado spala ze odbija sie cos od pampersa, a jak pozniej w nocy to najpierw krecenie, potem kwilenie i jeden lub kilka poteznych baczkow wylatywalo. Teraz zaczynam jej dawac 3 razy dziennie bobotic bo u nas lepszy od espumisanu i dzis nie slyszalam baczkow.

Filipek i Pawełek mają dzis swoje swięto wiec chlopaki duze i silni rosnijcie ;*

11 lata 3 miesiąc temu #831439 przez kakaszka
nie malutka, nawet przed wyjazdem nic mu nie mowie. dopiero jak juz bedziemy na bialorusi i on bedzie sie zbieral jechac do niemiec wtedy z nim pogadam. tam przynajmniej bede bezpieczna :)
jakby przeczytal co ja wam tu wypisuje, pewnie meble by juz lataly i nici z wyjazdu by byly.

wlasne chlopaki 100 lat :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831441 przez Hania84
Witam i ja :)

W nocy musiałam wstac do Leny o 1 bo popłakiwała...potem spała do 7 i o 7 mleko...pogadała i jeszcze do 8 pospała...ale jak miałam przerywany sen i musiałam wstac o tej 1 do niej to masakra ...więc tym bardziej współczuje wam dziewczyny zarwanych nocek niekiedy ;)

kakaszka zrób tak jak mówisz...jak będziecie juz tam to z nim porozmawiaj :)

malutka - aha , chyba że tak...ale jeśli Wiktorii te placki po HA znikają to może dalej podawaj to mleko hmmm? A co do bączków to wydaje mi się że to normalne jak dzieci je puszczają...gazy przeciez musza wyjść i to świadczy o zdrowiu. Lena też przez sen puszcza bąki np. nie raz serią (3 razy pod rząd) i nie widzę w tym nic złego. Jeżeli normalnie się wypróżnia to wszystko okej ;)

U nas dziś przymroziło ...w nocy -7 a teraz -1 ...wyrzuciłam kołdry i poduszki na mróz...niech się roztocza wymrożą :)
Słońce świeci...więc zaraz z Lenką śmigamy na spacer :)

...Lena teraz walczy z poduszką i sie chichra :D

aha na głównej stronie WP sa podane śmieszne nazwy miejscowości różnych regionów Polski...ale sie z niektórych uśmiałam :D - Kłopoty Stanisławy, Lenie Wielkie, Konowały, Biały Kał (to akurat niedaleko mojej rodzinnej miejscowości :P ) Tumidaj :D normalnie porażka mieszkac w takich haha :D

miłej soboty :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka