BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #831765 przez Gochens
Oj kochana nie dołuj się... czas w pracy szybko zleci i zobaczysz swoich chłopaków a i oni na pewno sobie świetnie poradzą :) Początki pewnie będą cięższe ale dasz rade.
No a druga dzidzia to decyzja dwojga więc musicie sobie przemyśleć oba dwa :silly:

Mój już pojechał ja zjadłam sałatkę warzywną bo zapomniałam cycków kurzych rozmrozić :huh: No i chyba pójdę spać bo zmęczona jestem jak diabli :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #831773 przez kakaszka
violcia nie sama siedzisz tylko z nami :-*
tak zrobie jak piszesz :)
z tym durgiem dzieckiem sa plusy i minusy, wiadomo...
a praca sie nie przejmuj, tak jak pisze gochens czas bedzie lecial, a maz bedzie musial dac rade.

elizka jeszcze fikolkuje w lozeczku, ciekawe kiedy zasnie. ja ogladam jakies romansidlo, o dziwo juz drugi raz w ciagu tygodniu moj facet pozwala mi obejrzec cos takiego.

co do sportu ja przez cale zycie jestem zmuszona ogladac sport roznorodny. w domu zawsze tato, poki nie bylam nastolatka i nie mialam tv w pokoju. pozniej w akademiku zawsze impreza i zawsze jakis sport w tle, no i teraz, ale nie moge powiedziec ze jakas fanka jestem. z ciekawoscia obejrze tenisa ( bo kiedys gralam dawno temu i nie prawda :D ), siatkowke tez moge sie wkrecic, a reszta to mus, chociaz bardzo szybko zasypiam przy sporcie :)

a wiecie co mnie jeszcze wkurwia w naszym zwiazku, glupota, ale strasznie mnie to irytuje. to ze nigdy nie jemy razem ani obiadow ani kolacji, nigdy. kazdy je jak sie zachce, a tak jest w rodzinie u mojego faceta, nie ma wspolnych posilkow, a u mnie kazda kolacja zawsze byla razem. rodzice wracali wieczorem robili kolacje i zawsze wszyscy razem, teraz to doceniam jak tego nie mam, a wczesniej chcialam zawsze jesc u siebie w pokoju.

11 lata 3 miesiąc temu #831797 przez Sophie25
kakaszka masz racje jedzenie wspolnie posiłkow jest ważne,ja odkąd siegam pamiecia przy stole w kuchni zawsze odbywały się najciekawsze rozmowy, a gdy zjeżdżała się rodzina i siadała w dużym pokoju, co poniektóre ciocie szły do kuchni pod pretekstem zrobienia małej herbaty czy czegoś do przegryzienia, i tam rozwijały się natychmiast interesujące rozmowy :D
Slyszala własnie ze dzieci jak sie uczy od małego jesc z rodzicami to pozniej nie jest niejadkiem.Wiadomo Każdy posiłek będzie smakował, gdy do stołu zasiada cała rodzina ! Tworzy sie atmosfera :)
Czytałam kiedys ze wspólny posiłek daje także poczucie bezpieczeństwa i bliskości, co jest podstawą prawidłowego rozwoju dziecka. Rodzinna atmosfera, miła, luźna rozmowa i żarty sprzyjają kojarzeniu posiłków z pozytywnymi uczuciami.

Violcia dasz rade jestes twarda i jestesmy z Tobą! :*

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831803 przez Hania84
Mój się kąpie...potem otworzy szampana bo kupił i sobie razem romantycznie wypijemy :silly:

Violcia nie przejmuj się tą praca tak...mów sobie w ten sposób - nie ja pierwsza nie ostatnia, pół etatu to zleci jak woda :) i głowa do góry, a chłopaki na pewno świetnie dadzą sobie rade :) ogólnie zazdroszczę ci że masz gdzie wracać bo ja musze się z UP niedługo użerać a to jest gorsze od najgorszej pracy :P ale super macie z tym macierzyńskim na 2 dziecko :lol: ogólnie fajnie , ze Twój chce mieć z Toba drugie...ale decyzja zawsze należy dla dwojga...najpierw to musielibyście pogadac że musiałby ci więcej teraz pomagac no i przy dwójce tym bardziej bo sama z tym co teraz i jeszcze drugi bobas to byś sie lekko mówiąc zesrała :P sorki za stwierdzenie ;)

kakasza ja lubię jeść wspólnie...masz rację to bardzo fajnie ja się posiłki je rodzinnie :) u nas w domu rodzinnym obiady były wspólne :) teraz z moim jemy w niedziele razem śniadania i obiady...a tak poza tym w zwykłe dni to wszystko osobno niestety bo on w pracy :dry:
A może Ty zainicjuj wspólne posiłki :) zrób śniadanie i zjedźcie razem :) obiad wspólnie np. jutro :) kolację...zaraz bedzie inaczej :)

Gochens a to co za gra w sonko? :P

Lena już od pół godziny śpi :) mój słyszę, ze kończy sie kapać.....więc zmykam na romantico wieczorro :silly:

Sophie - bardzo pięknie i dosadnie napisane :) zgadzam się w 100% :)
dobranoc...do jutra :)

11 lata 3 miesiąc temu #831805 przez malutkamilka
Zaktualizowana tabelka z wymiarami.

Haniu tak patrze to ladnei twoja Lenka nadrobila kilogramow, brawo juz nie dla kruszynki ;)

11 lata 3 miesiąc temu #831819 przez kakaszka
fikolajka zasnela, tatus poszedl chuj wi gdzie na pol godziny, a ja zamulam przy tv i kompie. zaraz lece spac.

a z tym obiadem to dzis probowalam i co uslyszalam, nie jestem glodny. w dupie juz mam, ja mam dosc starania sie o cokolwiek. nawet nie wiem gdzie wyszedl, bo ostatnio jak zapytalam gdzie byl, to uslyszalam bardzo nie mily tekst, wiec w dupie to mam. i trzeci raz napisze w dupie to mam :D

haniu milego romantiku :)

jutro moze pojdziemy do tesciowej pogadac z nia czy mozna bedzie zostawic rzeczy niektore u niej, choc za bardzo mi sie nie chce, chyba, ze jej nie bedzie, bo znowu jakiegos fagasa ma i ponoc ciagle u niego siedzi.

11 lata 3 miesiąc temu #831838 przez violcia00
dzieci sa kochane ale nie w takim krótkim odstepie czasu,facetą sie dobrze mowi bo nie musza rodzic,przechodzic przez okres ciazy no i pozniej sie zajmowac wychowaniem no bo nie mowie ze ojcowie nie pomagaja ale to nie to samo co matka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Znów nasmeciłam ;)

kakaszka ty tez nie masz lekko z tym swoim,wytrwałosci kochana :blink:

My razem tylko obiady jemy,tak to sniadania i kolacie kazde o innej porze,zreszta ja mało jem a on ciagle głodny :angry:

hania miłego wieczoru :blush:

obejrzałam kryminał,spac mi sie chce wiec pewnie sie połoze.

dobranoc :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #831886 przez kakaszka
dzien dobry :)

noc super 2 pobudki na piciu i jedna na mleko :) zasnela gdzies kolo 22, a pobudke zrobila juz po 7, bo kupal byl zrobiony :)
ale i tak jakos nie moge sie dobudzic, oczy sie nie chca otworzyc calkiem :)

elizka juz nawija na calego.

a u nas pan mowi, ze 5 stopni dzis bedzie :D takze spacerek bedzie :)

milego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831889 przez malutkamilka
Jeju Violka tak ciężko ci cokolwiek doradzić. Ciężką masz przeprawę z tym swoim. Jeszcze samo to ze mieszkacie za granica a tak byś zawinela manatki i opuscila na jakiś czas szanownego mężulka na jakiś czas by sobie niektore sprawy przemyslal. Przytulam :(

mój to nawrzeszczał na mnie jak mu powiedziałam że chcę prędzej do pracy iść. Powiedział że jak mi się nudzi to mam sobie jakieś zajęcie znaleźć a nie kombinować jak iść do kołchozu i że dopiero wtedy bym narzekała że zmęczona, a po miesiącu bym miała dość.

a co do drugiego dziecka to ja chciałam już teraz działać bo i tak nie śpię i tak więc nie zdarzyłabym się odzwyczaić, ale u nas są inne względy tak więc wyliczylam że w 2015 (zakładam wersję pesymistyczna) przeprowadzimy się na swoje i wtedy działamy intensywnie poczynając od kwietnia bądź maja 2015 roku- wszystko zależy od pobytu mojego w domu. :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #831903 przez cordis
Hej mamy.
Ja dzisiaj z jednym okiem zamkniętym działam, maluch co chwilę płakał w nocy, nawet przez sen jak podawałam mu smoka to chapsnął mnie za palec i gryzł, chyba dziąsełka mu tej nocy dokuczały, teraz siedzi w bujaku i gryzie najtwardsze klocki a ośliniony o matko.

Violcia pewnie jakbyście mieszkali w Polsce zupełnie inaczej by było a nie tak, sami daleko :(

U mnie w domu od zawsze jadało się wspólnie przy stole obiady i kolacje, śniadania tylko w weekendy. Teraz też czekam na swojego aż wróci z pracy i obiad jemy razem. Śniadania odpadają bo on wstaje o 4:30 a kolacje ja jem zawsze jak idzie mój horror (Na Wspólnej) on niby nie jada ;-) niby bo zawsze gdzieś z kromką się przewinie ;-)

Gochenes trzeba było wpadać bo była taka dobra a tyyyyyyle ananasów dali :)

Malutka to kiedy Ty wracasz do pracy?

11 lata 3 miesiąc temu #831914 przez Gochens
Dzień dobry ;)

Violcia nie wiem kochana co mam Ci radzić... Ciężko z nim i tyle. nie daj się jestem z Tobą!
Haniu jak tam świętowanie?? zdradza coś :silly:
Cordis będę następnym razem!!
Kakaszka może ustalaj z nim np ze obiad będziesz robić na 3 to wtedy nie będzie problemu i nie powie ze głodny nie jest. ja uwielbiam jeść razem

Mój wrocil o 5 ale nawet w niezłym stanie. sonka to inaczej PlayStation :lol:
Noc ok obudził się o 2 na smoczka później o 7 na mleko a teraz śpi :) ja też dopiero oko otworzyłam :)

Miłego dnia :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #831926 przez KaRoLkA
Czesc Mamuski :)

Violcia kochana przytulam :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a z praca napewno dasz sobie rade , odpoczniesz troche od chlopakow swoich a tatus sie bedzie sprawdzal w roli tatusia :) szczerze to ja bym chciala do pracy juz ale znalezc ciezko :/ bo jak siedzimy we dwoje w domu to tylko klutnie z tego wynikaja , wiec nic dobrego

Haniu jak tam wieczorek ??

Sophie dajbtroche tego ciacha :lol: pysznie wyglada :)

Ja od samego poczatku wprowadzilam jedzenie wspolne i obiad i kolacja zawsze wspolna :) U mnis w domu jadlo sie obiad wspolny i tak jak Sophi mowi najciekawsze rozmowy w kuchni nawet dovdzisiaj jak u mamy sie spotykamy to siedzimy w kuchni i gadamy ;)

U Nas nocka rewelacja zasnela o 21 i pierwsza pobudka o 1 a kolajna o 5 i spala do 9 :) tyle ze dostala czopka uspokajajacego bo marudzila wieczorem i zasnac nie mogla :)
Idziemy do kosciola na 12 i dzisiaj dzien we 3 takze uciekam :)

Milej niedzieli :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831966 przez Hania84
Juhuuu :) bry :)

Wieczór super :) wypiliśmy litrowego szampana :lol: mój miał dyndę trochę bo zmęczony po pracy :) a wieczór miło zakończyliśmy ;)

Dziś mamy full pracy ...ale już choinka rozebrana i chatka po tym ogarnięta...mój wyciera klatkę schodową teraz...a za chwilę ja obiad zrobię a on skręci szafę do przedpokoju na buty :)

Lena teraz drzemkę robi :)

Gochens ahaaaaa hihi :lol: to teraz już wiem ;)
mocny zawodnik z Twojego jak do 5 wytrzymał :)
no to już za tydzień wyruszacie :) fajnie :) i co znalazłaś co będziecie zwiedzać? :)

u nas wspólne obiady prócz niedzieli nie wchodzą w grę (no chyba ze wraca o 14 czy 15...ale to baaaardzo rzadko) bo on zazwyczaj w domu o 19 lub 20 i o tych godzinach on je obiad :lol: a raczej już obiado-kolację :D

Karolka miłej niedzieli we 3 :)

Malutka to fakt Lenka sporo już nadrobiła :) i nie jest kruszynką już :) podobnie waży jak dzieciaki, które urodziły się z kilogramem więcej ;)
No to życzę Wam byście się jak najszybciej przeniesli na swoje i majstrowali bąbla :lol:

miłego dnia

11 lata 3 miesiąc temu #832005 przez Gochens
Haniu no to super że wieczór udany. A dziś zamiast odpoczywać to tyle już zrobiliście. my też musimy rozebrać choinkę u Alasia w pokoju ;)

Karolka to udanego dzionka we 3!

Ja juz ogarnełam, kurde przez tego psa tyle kudlow.. Byliśmy tez na spacerze :) teraz obiadek się robi kurczaczek w przyprawach z piekarnika, brązowy ryż i warzywa na patelnie :) teraz kaweczka i chwila odsapku

Haniu mam kilka celów ale będziemy to razem ogarniać i zrobimy jakiś plan zwiedzania

11 lata 3 miesiąc temu #832026 przez Marta1985
Halo :)

nadrobiłam Was i teraz zacznę pisać wielkiego posta :) Nie wiem kiedy go skończę ale będę tworzyć :)

Bartuś ostatnio nie chce w dzień spać ... a potem dzieją się z nim różne dziwne rzeczy :P Video na poczcie :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka