BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #831446 przez kakaszka
pokaze wam jak eliza teraz spi, ostatnie dni caly czas tylko tak zasypia :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #831447 przez cordis
ja tu z rana wchodzę i takie deklaracje?!?! kakaszka :ohmy:
Mam nadzieje, że decyzję podjęłaś nie pod wpływem chwili, takie sprawy trzeba milion sto razy przemyśleć.
I chyba nie ma co prosić żeby się zmienił to jego obowiązek ma dzieciaka kobietę więc MA BYć odpowiedzialny za swoją rodzinę.

solenizanci zdrówka :kiss:

karolka dzięki za stronkę :)

dzisiaj Bartka 3 razy w nocy przebierałam całego posikał się i jeszcze ucieszony. Te nowe Dady jak na razie się nie sprawdzają. Od dzisiaj w rossmanie promocja na ich pieluchy :)

a jak mi się ktoś zapyta jaka godzina jest najlepsza na zabawę do śmiało mówię , że 4 :) godzina zabawy mleko i spanie do 8.

11 lata 3 miesiąc temu #831450 przez cordis
jakie wygibusy Eliza robi, mój jak zasypia w wózku to nogi zawsze wywala poza albo opiera jedną o budę ja nawet po jodze taka rozciągnięta nie byłam :)

11 lata 3 miesiąc temu #831462 przez kakaszka
cordis decyzja nie podjeta, ja tez potrzebuje czasu bez niego zeby wszystko przemyslec. niestety takie deklaracje wypowiadalam juz z 50 razy i zawsze nic z tego nie wychodzlo, bo jednak kocham tego debila.
mowie czas pokaze, narazie zalatwiamy wyjazd, jedziemy, myslimy, patrzymy co i jak.

sorry, ze w ogole zaczelam ten temat, ale musialam swoje zale gdzies wypluskac.

cordis to mamy we dwojke obsiusiancow :D

11 lata 3 miesiąc temu #831473 przez szósteczka
Hej kobitki ale sie rozpisałyście z rana my noc fajna jedna pobudka o 4 tez z przebieraniem obsikaniem wiec sie dołączamy do grupy obsikańców.
Dziekujemy za zyczonka i tez wszystkiego naj naj życzymy.
Kakaszka trzymaj sie ja na twoim miejscu na razie skupiłabym sie na wyjeździe a potem sie zobaczy, trzymaj sie ciepło i powodzenia.
Pokarze wam jakie łóżko kupiliśmy Szymkowi jest zachwycony zwłaszcza drabiną

tablica.pl/i/oferta/lozka-pietrowe-CID88...html?code=8a3175bb59

co prawda nie wiem czy sie otworzy.

11 lata 3 miesiąc temu #831501 przez Ikunia1910
Heloł.

Milego weekendowania ja sie zamelduje w poniedzialek.
Dzis przyjezdza moja rodzinka na kawusie musze na deserek zrobic wisienki pod kruszonką;)

A i co do parówek to nie jest tak ze one sa trujące:p śmiać mi sie chcialo z tego co pisalyscie. Sa parowki i parowki wystarczy przeczytac skład i wybrać te prawdziwe ktore badz co badz nie kosztuja dwa złote.
Cordis a czemu niby jajecznicy nie dasz małemu? Bo tego to juz wogole nie czaje?

Dobra biegnę do sklepu potem odkurze w planach mam do zrobienia pampuchy i schabik w sosie paprykowo cebulowym.

Buziaki:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #831509 przez Sophie25
Ikunia to ja chce do Ciebie na obiad przyjechac hah :D :D pycha :D

szósteczka łozko fajneee :)

Jak Eizka faajnie wyglada taka wywiercona :D :D JAkie ma włoski sliczne już pewnie bedzie miała ciemne hm ? :) Ty brunetka No nie ? :)

Ja byłam blondynką ale sie przefarbowałam, moj jest ciemny wiec pewnie Zoska po nim włoski ciemne bedzie miała :)

Moj pojechał na zakupy miał kupic pampersy Zosce,chusteczki i kaszki ciekawe czy przyjedzie z tym co ja mu napisałam bo zazwyczaj coś pomija.... jak to On ...

A ja dzisiaj robie udka na obiad w zepterze :)

Zoska spi lece nastawic pranie :)

11 lata 3 miesiąc temu #831542 przez KaRoLkA
Ale robicie pysznosci :)

Ikunia milego biesiadowania z rodzinka :)

szosteczka super to lozko i nawet biurko jest :)

Elizka super spi taka wyprzekrecana hihi :)

Violcia co tam u Was??? Jak Oskarus ?? gotowa psyhicznie na powrot do pracy??

Moi śpią a ja ugotowalam juz żurek z jajeczkiem i kielbaska i ciasto na chlebek polrazowy rosnie :) ogarnelam mieszkanko jeszcze tylko odkurzyc i podlogi zetrzec ale to jak wstana :)
Gabi dzisiaj osrolek bo tez sie tak zesrala ze musialam ja cala myc i przebierac :/

Daje ktoras z Was kaszke na noc ?? czy jedza na sniadanko??

11 lata 3 miesiąc temu #831561 przez Sophie25
KaRolka moja je na noc ;-)

Dostałam zaproszenie na ślub! :woohoo: :woohoo: 1 marca jest :-)
Właśnie obiecałem że pójdę bo wszyscy mówi że jej odmawiają ze względu na dzieci .....chociaż na chwilę chyba pójdziemy :-)
Tylko zimno chyba będzie i muszę coś kupić Zosce i sobie kiecke jakąś :-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831586 przez malutkamilka
Oj Sophie teraz to wydtki oczywiscie chwal sie sukienkami dla ciebie i Zosii.
My sie bawimy dopiero w sierpniu takze Wikula juz pewnie bedzie biegac no i bedzie ciepelko ;)

My kaszke jemy kolo 10-11. Kiedys probowalam na noc i to te niby specjalne co sa na dobranoc ale nic po nich dluzej nie spala i dluzej zasypiala a tak to butla na noc i zaraz spi. na pewno bede probowac na kolacje jej dawac na gesto ale poczekam chyba do marca by sie jej to spanie unormowalo.

Mialam z nia isc na dwor przed 12 poszlam po wozek i jej kombinezon wracam a ta spi na macie :ohmy: no to do lozeczka i teraz wstala wiec jemy obiadek i idziemy bo jeszcze sloneczko troche swieci i 0 na dworzu a pozniej piojedziemy do dziadkow
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A jeszcze jedno pytanie, jak robilyscie chrzciny w domu to co serwowalyscie?

11 lata 3 miesiąc temu #831591 przez Hania84
Juhuuu :silly:

Wróciłyśmy z 2 godzinnego spacerku :) rano był mróz a teraz wiosna !!! :lol: plus 8 stopni i słonko...az nie chciało sie do domu wracać :)

Kupiłam dziś na obiad pierogi ruskie (polskie ;) ) także dziś z okazji urodzin mojego nie mam diety na obiad :P juz od dawna mi się miało na takie pierożki :)
Ma przyjść wcześniej to takie coś zjemy...a potem jeśli nam się zachce to na kolację zrobię tortillę...a jak nie to tylko winko :)

szósteczka - ekstra to łóżko ze szafa i biurkiem 3w1 :) muszę przyznac że pierwszy raz widze taki full zestaw :) bardzo praktyczne :)

Ikunia nikt nie pisał że parówki sa trujące, bo gdyby tak było to by nikt ich nie kupował bo wszyscy by potruci byli :P pisałyśmy że w parówkach wszystkie świństwa zmielone wkładają i tak jest...czy to w tanich czy to w drogich...po prostu w droższych jest tego mniej. A my głownie pisałyśmy o tym , że dziecku 7/8 miesięcznemu nie powinno sie takich rzeczy jeszcze dawać bo za małe jest.

Karolka moja nie je kaszek jeszcze :P cały czas sie przymierzam i jakoś nie wychodzi :P ale jeśli zaczne w końcu dawać to na śniadanie.

11 lata 3 miesiąc temu #831595 przez malutkamilka
A ja powiem ze moja poczestowalam kielbaska ale ta co sie zwie "jedyneczka" ;) oraz dostala tez na skosztowanie "sokoliki" gdzie jest niby 87% miesa drobiowego i cielecego. Chodzilam po roznych miesnych i supermarketach by znalezc same cielece ale nie znalazlam nigdzie... ;)
wiec kupilam te i kosztowalysmy obie.

11 lata 3 miesiąc temu #831601 przez aleksiaa88
Cześć
Ja się pytam kto Wam każe tak maścić te strony aż 3 już mam boziu zwolnijcie trochę heheheheh

u nas nic ciekawego tup tup
Mały coraz częściej pcha się na kolana w łóżeczku i próbuje wstawać ale mu nie wychodzi nogi jak z waty ale postać na klęczkach mu pasuje i musimy obniżyć łóżeczko.

Ja mam dziś napad sprzątania nawet z szafy z góry ścieram te koty co tam ganiają :woohoo:

Halo ja się pytam co Wy macie za przychodnie to trzeba się zapisywać czy chore czy zdrowe. A jak się zapisze na zdrowe na za tydzień a w między czasie dziecko zachoruje to co można iść od ręki ? Czy jak? My mamy przychodnie w małym miasteczku i podlega pod nią parę wiosek z okolicy. Jest tam 2 doktorki jak jednej nie ma do idziemy do drugiej i nie mam problemu. Wystarczy zadzwonić z rana, że się przyjdzie to wyciągnął kartę i nikt się nie pyta czy zdrowe czy jakie. Nawet zdarzyło mi się nie dzwonić i iść i normalnie wchodzę jakbym była w kolejce tylko trzeba odczekać i już. Tylko my mamy taką doktorkę, że lepiej zadzwonić bo jak nie ma pacjentów to ona wychodzi nie raz złapaliśmy ją jak wychodziła ale wróciła się hahahah kobita siedzi góra do 11 a na drzwiach jest do 13 jak już wyjdzie a się przyjdzie z chorym dzieckiem to czasem zadzwonią i ją ściągnął ale to trzeba się naczekać z godz niczym ruszy dupsko na zad do przychodni.

To czytam dalej

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831607 przez Agusia83
hejka..u mnie humor do dupy, oczywscie D. mi zmascil...poklocilam sie z nim...mam go serdecznie dosc....po uczelni wrocil i sie polozyl do lozka, spi juz ponad 2h...teraz Artek placze w lozeczku, ale wielmozny pan nie slyszy :angry: :angry: :angry: :angry: ..

Emi je parowki, kupuje berlinki...oczywiscie nie codziennie ale od czasu do czasu nic jej sie nie dzieje...za jajecznica nie przepada, a wolalabym by ja lubila...bo dziewczynki jajka moga czesto jesc...a chlopcy rzadko...

Aleksia ja mam w przychodni oddzielnie zdrowa i chora strone i na kazda musze sie umawiac...szybciej sie dostane na zdrowa niz chora...ale jesli na chora chce sie dostac to musze dymac bardzo wczesnie bo i stac w kolejce...bo telefonicznie to ciezko sie dodzwonic...

Haniu, uwielbiam pierogi ruskie...musze takowe zrobic...
ja dzis mam zupe ogorkowa, podbijalam troszku smietany, troszku jogurtu naturalnego...

Szosteczka extra lozku z biurkiem i szafa :laugh: i taniocha jak za darmo...kolezanka ostatnio kupila takowe cosik synowi tylko maja bez szafy i jemu tam wisi tv shop...ja za tym nie jestem...u mnie to dzieci gdzies do 12-15 rz nie beda mialy tv w pokoju...
i jej corcia 2,5 letnia uwielbia spindrac sie po drabinie :silly:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #831612 przez Sophie25
Osobiście to ja uwielbiammm parówki,kupuje parówki babuni :D

Tak sie zastanawiam co ja z Zoska pocznę na tym weselu ale mam nadzieje ze jakos dam rade obiecałam ze bede :)

Zoska szaleje w skoczku a ja upiekłam pychotkę i przyozdobiłam :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka