BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832544 przez Gochens
Malutka jakie macie auto? w benzynie czy dieslu??

Violcia no widzisz nie było tak strasznie :laugh: chłopaki sobie świetnie poradzili a i Twój doceni może w końcu Twoja pracę w domku :silly:

Szosteczka super ze się udało sprzedać :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #832552 przez malutkamilka

11 lata 3 miesiąc temu #832553 przez Hania84
Malutka w dosłownym znaczeniu to znaczy "warsztat wydechowy" czyli cos ze spalaniem będzie, ze spalinami, z wydechem.
Albo padł alternator, albo przepustnica, albo jakis bezpiecznik zw. ze spalaniem (10A)...
...to wszystko zależy czy odpala czy może traci moc przy jeździe...albo może szarpie przy dodawaniu gazu? Mógł tez paść czujnik temp. paliwa. Musisz pojechac na warsztat bo sama nic nie zdziałasz.

11 lata 3 miesiąc temu #832555 przez Gochens
Albo filtr cząsteczek stałych... zwolnilo Ci auto? w sensie nie ma przyśpieszenia??

11 lata 3 miesiąc temu #832558 przez Hania84
Violcia to pierwszy dzień pracy masz za sobą :) Gratulacje !!! :) teraz tylko z górki :)

szósteczka super, że udało się sprzedac mebelki za taka cenę jaką chcieliście :) a te z romantico bardzo fajne :)

...no i ciotka zapomniała o Gabrysi..bo się tak ślicznotka schowała :) ślicznie klęczysz kwiatuszku :) a jaka zainteresowana zabawką :) pełne skupienie :)

lecę budzić Lenkę bo za chwile do żłobka idziemy...a maluda spi...pewnie bedzie marudzic ale co zrobić :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #832561 przez malutkamilka
No wlasnie potrafi w trakcie jazdy tracic moc i wiecej niz 120 nie pojedzie mimo gazu do dechy. jak go wylacze i odpale jeszcze raz to dziala normalnie. ale po rozpedzeniu do 90 km/h i zmianie na 5 biega przy 100km/h lekkie uderzenie i mul. Tak mi sie zrobilo w czwartek jak wyprzedzalam, a moj kazal zgasic i na 2 lub 3 biegu przyspieszyc by obroty doszly do czerwonego pola i zalapal. Pozniej w sobote wyprzedzilam auto bo sie facet mulil 80, i po zmianie na 5 bieg znowu mula zalapal ale wtedy jak zalapie mula to na kazdym biegu juz. a dzis dodatkowo zlapal mula i zapalila sie ta kontrolka a w piatek mialam jechac do mojego mechanika a tak to nawet nie wiem czy moge, bede musiala jutro do niego zadzwonic albo gdzies tu szukac warsztatu z komputerem by podlaczyc.

11 lata 3 miesiąc temu #832563 przez Gochens
Najprawdopodobniej to właśnie to. Koszt wymiany jest bardzo drogi ale można zrobić tak jak my czyli podpiąć się pod komputer i oni tam wyłączają to plus czyszczą ten filtr. zresztą jak mój przyjdzie to się dowiem dokładnie.

11 lata 3 miesiąc temu #832604 przez malutkamilka
Chyba Gochens masz racje. Właśnie sobie poczytalam o tym filtrze dpf i kontrolka i objawy podobne, co tez niby nie wyklucza filtra paliwa- ale czy wtedy zapalala sie ta kontrolka...???
W każdym bardz razie oblukalam na allegro koszt tej czesci i do mojego to koszt okolo 1200-1400zł plus robocizna....

czego to auto odmawia posluszenstwa jak mojego nie ma!!!

11 lata 3 miesiąc temu #832630 przez kakaszka
u na dzien superasny, jednak dobre ruchanko robi swoje w zwiazku :)

do ambasady tak sie nie dodzwonilam, bo nikt nie odbieral. ale zalatwilismy pozwolenia u notariusza na wywoz elizy, zalczylismy spacer, uwaga, w trojke!!!! zrobilismy zakupy, obiad zrobiony zjedzony.

szosteczka bardzo ladne te mebelki :)

violca widzisz jak chlopaki dali rade, oby jeszcze bys sie wysypiala dobrze, to bedzie git majonez :D

no wlasnie nie wiem haniu co z tym suwaczkiem, bo nic nie robilam, a sam mi znikl, musze nowy zrobic.

ja danonki nie dawalam jeszcze, w ogole nic mlecznego jeszcze nie dawalam, jakos sie boje.

ale bym chciala, zeby eliza teraz sie zdrzemnela by posiedziec chwile, bo caly czas cos.

aha wozek mamy dupny jak sie okazalo. kola czyli ramy kol w srodku maja jakies dziurki przez co kazda detka sie rozrywa, wiec trzeba cos tam z nimi robic, wiec moj facet ma jutro zadaniowy dzien :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832691 przez KaRoLkA
Kakaszka fajnie ze Wam dzionek fajnie mija i Tatus z Wami pospacerowal , no i ze u notariusza zalatwione :)

Violcia kochana widzisz dali sobie rade , nawet mieszkania nie zdemolowali ;) odpoczywaj i oby Oskarus dzisiaj dal mamie pospac :)

Gochens jak wlosy ???

Haniu jak w żłobku zalatwione ??

Malutka oby to nic powaznego nie bylo z tym autem, bo to nie male wydatki jak sie auto sypie niestety

Ja juz Gabi dawalam mleczny deserek z Bobovity i bardzo jej smakowal , dzisiaj zjadla danonka i tez jej smakowalo , a musze Wam powiedziec ze chyba na dniach bedziemy miec dolna lewa jedyneczke bo ma już dziurke w dziaselku :lol:
Wyszykowalam mojego i siedzimy juz same :) musze zaczac robic brzuszki bo od tego wieczornego podjadania zaczyna mi sie brzuch robic :angry: a i chyba musze zadzwonic i umowic sie na wizyte do gina bo ten brak miesiaczki mnie niepokoi :/

Gdzie jest Sophie, srenka , ikunia , rysa , ja sie pytam ??

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832701 przez Hania84
Karolka dziękuję że pytasz :) byłyśmy z Lena w żłobku godzinę :) pani fajnie przyjęła wszystkich zainteresowanych...a było ich z nami 3 :) mam nadzieję że nie będzie dużo chętnych...bo ja mam tylko pół minuty pieszo do tego żłobka :) mówiła niby że jest już 15 zgłoszeń a robią jeszcze jeden termin dla chętnych. Muszę tylko poleciec jutro podać im numer telefonu bo zapomniałam wpisac dziś :silly: ale tak to jest jak jedna ręka się pisze a na drugiej ręce sie dziecko trzyma i pilnuje by nie odleciało z radości jak widziało inne dzieci :lol: :D mam nadzieję że bez problemu dopiszą :)
Pani wszystko wyjaśniła i oprowadziła nas po wszystkich pomieszczeniach :) żłobko-przedszkole jes 3 piętrowe :) bo sa tam dzieci od 0-6 lat :) zresztą tak tu jest w każdym żłobko- przedszkolu bo nie ma osobnych placówek dla tak małych dzieci.
A odpowiedź będzie dana do końca marca...tak jak i w innych żłobkach bo do tego czasu mają obowiązek.

kakaszka fajnie że dzień udany i że poszliście we 3 na spacer :) jak to się mówi - kto z rana popieprzy wtedy dzień ma lepszy :D haha

Karolka :ohmy: a może Gabi będzie miała rodzeństwo :silly: nie wiem czy życzyc czy zrobic tfu tfu :silly: ale jak to sie mówi dziecko to dar od Boga i dzieci ani szklanek w domu nigdy za mało ;) Pewnie przejdź sie do ginki bo po co się martwić :) a karmisz jeszcze cycem?

Milady tez wywiało :S

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832710 przez aleksiaa88
Witamy się wieczornie

Mamy postęp
Siedzieliśmy w pokoju mały na łóżku na raczkach zobaczył tel i krzyknęłam z tego zaskoczenia kurwa idzie patrzcie. Teraz znów mu się udało pomaszerować trochu. Ale jestem podjarana hehehe

Widok tel dobrą motywacją. P.S. ja normalnie nie przeklinam tylko jak mnie coś zaskoczy to czasem się chlapnie

11 lata 3 miesiąc temu #832725 przez kakaszka
haha aleksia u nas nasz najbedziej sie sprawdza do takich rzeczy tel lub pilot, wtedy dziecko dostaje szalu, ale elizka tylko sie czolga, albo z kolanek nurkuje :)

haniu napewno ktorys zlobek bedzie wasz, ale fajnie by bylo, zeby ten najblizszy :)

karolka pewnie, ze sie przejdz do gina, przynajmniej bedziesz wiedziala co i jak.

eliza wykapana juz spi, ja chyba zaraz zrobie cos jedzenia, bo juz glodna.

11 lata 3 miesiąc temu #832755 przez KaRoLkA
Haniu wlasnie juz nie karmie prawie 3 tygodnie i mialam tylko jednodniowe plamienie :cheer: i niewiem o co chodzi a do tego mam czasami napady goraca :/ wiem ze Dziecko to dar ale ja wiem czy juz teraz bym chciala drugie :unsure: troche za wczesnie choc co ma byc to bedzie chyba sobie test kupie tak dla swojego swietego spokoju :)
Fajnie ze w żłobku wszystko sie udalo , super by hylo jakby sie tam dostala bo kawaleczek bys miala :) trzymam kciuki :)

Aleksia brawo dla Albercika :)

My juz po kapieli i Gabi mnie osiurala :side: bo zdjelam jej pampersa i trzymalam na rekach a lalam wode dovwanienki i tak mi sie cieplo po boku zrobilo a tu strozka siuskow :p hihi teraz mleko 2 podejscie bo za jefnym razem nie wypije wszystkiego i do spanka bo marudzi , niech juz ten ząb wylezie ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832765 przez malutkamilka
Tak na Twoje oko Haniu to Lenka ma szanse dostania się do któregoś żłobka? Trzymam kciuki aby się udalo aby na marne nie poszło wasze chodzenie- chociaż Lanka spacer ma a i Ty cwiczenia ;)

Karolka no to ząbek tuż tuż. Moja dziś podczas jedzenia mleczka zasnęła więc wykorzystałam to że ma otwarta buzie i w końcu na spokojnie wymacalam palcem co się dzieje. A więc prawa górna jedynka bedzie pierwsza bo tamta jeszcze w tyle juz ja czuje na samym koncu dziasla ale jeszcze pod nim.

Haniu a z tym pytaniem o zabka jaki ma ksztal to chodzilo mi o dwojke gorna, ale moze byc jak mowisz ze jakas czesc zabka sie przebila.

Aleksia do chodzenia mu jeszcze troszku, on zaraczkowal ;) hehe dobra agentka z ciebie ;)

Ale wiecie u nas tez jak widzi pilota telefon to szalu dostaje.

Wiki powiedziala dzis tata, ale to bylo jednorazowo i znienacka ze nie zdarzylam nagrac by wyslac tatusiowi- niestety wiecej nie powtorzyla :/

Karolka te uderzenia goraca to moga byc wahania hormonow. Twoj organizm dochodzi do siebie i trwa w nim burza, wiec wydaje mi sie ze nie dlugo dostaniesz jak sie wszytko wyreguluje. Tak samo burza hormonow sa przy przekwitaniu dlatego mja kobity uderzenia goraca. ale dla spokoju zrob- ja tez robilam mimo ze mialam @.
Fajne te dresiki, zapewne w lidlu? kurcze tu w poblizu to zbytnio lidla nie ma a w wielkim miescie bede dopiero w czwartek lub piatek wiec moze juz nie byc lub ostatnie sztuki....

Violka super ze w pracy ok. i jestem tego zdania ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Odnosnie twego meza- moze w koncu zacznie cie doceniac. pozajmuje sie synkiem, niech jeszcze posprzata przy okazji i zrobi obiad- wtedy dotrze do niego ile musisz robic i jak sie poswiecac by wszystko razem ladnie funkcjonowalo. a ty sobie psychicznie odpoczniesz mimo charowy w pracy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka