BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832774 przez KaRoLkA
Malutka jak tam auto ??
z tymi uderzeniami gorąca to jakaś masakra jest i to zazwyczaj w nocy jak do Gabryski wstaje , pochylam sie nad lozeczkiem a tu normalnie az poty mnie oblewaja :/ kupie sobie jutro test zeby wykluczyc ale raczej nie bo zawsze sie zabezpieczamy .

Mala dojadla i padła oby spala ladnie :)
daje jej to mleko hipp (4 miarki) i 2 miarki aptamila i gowniara w dzien niechce pic a jak nad ranem jej daje to wydulda calosc duszkiem :cheer: i hiewiem czy wydziwia czy jej nie smakuje :unsure: badz tu mądry

lece pod prysznic poki spi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #832784 przez aleksiaa88
Malutka jakbys nie napisała, ze daleko ma do chodzenia to bym sie nie zorientowała, ze zle ujełam to widac ze jestem podjarana miało byc patrzcie idzie na raczkach :blush:

dzis bylismy pierwszy raz na sankach we trójke w koncu wiatr ucichł taki był grzeczniutki

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832811 przez Hania84
malutka sama nie wiem czy ma szanse...to loteria jak w totka. Jeśli będzie mieć szczeście to sie dostanie. Jutro chyba profilaktycznie przejedziemy sie jeszcze do 2-3 innych dalej położonych ale w naszej dzielnicy. Mam cichą nadzieję że się dostanie ;)

Aha dzis pani w tym żłobku dała nam cennik i nie jest tak kolorowo jak pisałam ( bo ta polka mi namieszała w głowie a ja cała happy bo myślałam że tyle miasto dopłaca) jak ma się bonus kartę to żłobek kosztuje 217euro (juz z tą dopłatą od miasta) a bez karty kosztuje 290 euro ! także sporo. Jest to kwota ze śniadaniem i obiadem.
Przez rok jak będzie mi UP płacic kuronia to okej...ale jakby się tak zdarzyło że po kuroniu nie będę jeszcze miała pracy to chyba ją wypiszę bo gdzie tyle płacić :ohmy: i wtedy ściągnę kogoś z rodziny do opieki, choć z tym może być ciężko.

Brawo dla Alberta za raczki :)

Brawo dla Wiki i Gabi za pojawiające się ząbki :)
w końcu będą mogły jeść kotlety :D :lol: haha

miłego wieczoru

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832814 przez malutkamilka
Co do zabkow to u nas wyglada to mniej wiecej tak:

ale oczywiscie bez gornych jedynek ;)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #832822 przez Gochens
Malutka no właśnie my płaciliśmy koło 1000 z czymś ale u nas jeszcze pod komputer się musieli podpiąć bo czasem sama wymiana nie pomaga bo za kilka lat znów to może być bo się zapycha to gówno... a jak wyjmą i zmienią w komputrze to jest git.

Hania no to trzymam kciuki żebyście się dostały :P Znaczy Lenita bo Ty już za duża jesteś hihi no i obyście nie musieli tyle płacić, masz już coś na oku z tą pracą??

Kakaszka ruchanko z rana jak śmietana :lol: po tym już musi być miły dzionek

Karolka to może ja też do Ciebie dołączę z dzidzią bo jak się z moim zabawialiśmy 30go to akurat 14 dzień cyklu miałam :silly: Ojj ale by jajca były. A u fryca dobrze rozjaśniłam te moje kłaczory a następnym razem zrobie rude pasemka bo już mi się nudzi ten blondzik

Gratki za zębuszki :P
Gratki za raczki

Mój Aligator już śpi ja poćwiczyłam a teraz trochę pobuszuję w necie zobaczę co jest 5 i 10

11 lata 3 miesiąc temu #832826 przez Hania84
Malutka na tym pierwszym zdjęciu widac wyraźnie jedynki ale na tym drugim już nie...za to dwójkę bardzo :lol: ładnie Ci paszczulka otwiera Wiki :) i widać że bardzo jej się spieszy do tych kotletów :D

Gochens nie mam nic na oku i ogólnie przez cały kuroń nie chciałabym mieć bo chce wykorzystac co mi się niależy...ale zaraz po chcę coś znaleźć ...w PL przetłumaczę sobie swój dyplom i po urlopie jak tu przyjedziemy to pójdę do takiego gościa który mi napisze niemieckie CV i podanie i chcę zanieść do domu starców tutaj...notabene niedaleko mnie...a jeśli tam się nie uda to popatrzę jeszcze gdzieś indziej albo w ostateczności wrócę do swojej starej pracy.

Lena spała mi dziś w dzień tylko godzinę...a o 20 po mleku padła jak kawka :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #832830 przez KaRoLkA
Gochens to fajne beda z rudymi pasmami :) a co do dzidzi to wolalabym odczekac jeszcze z rok czasu :)

Haniu a u Ciebie w UP nie ma tak ze musisz szukac pracy na wlasna reke?? bo ja musialam tu pisac Cv i list motywacyjny i mam 10 podan w miesiacu zlozyc z czego 6 osobiscie i udokumentowac pieczatkami z tych miejsc gdzie bylam a jak tego nie oddam to kasy mi nie dadza ,

ale tu cisza cos :/

Moja o dziwo jeszcze sie ani raxu nie przebudzila :) nie zapeszajac

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832831 przez malutkamilka
he he Haniu nie to nie Wiki, szukalam na necie czy mozliwe zeby dwojki szly predzej od jedynek i takie przykladowe ze podobnie u nas to wyglada tylko jeszcze brak przsebitych jedynek ;)

Karolka moja tez jeszcze sie nie obudzila ;)

a pochwale sie, lekko zgapilam pomysl ale musialam przetestowac :

a i taka zwykla ramka po przerobkach- tylko nie zrobilam zdjecia tej duzej po przerobce dlatego dalam mala
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #832833 przez Gochens
Lencia tylko godzinę ???? Toż to szok !! No w domu starców to ciężka robota Haniu. Moja znajoma pracowała u niemcuchów to nie wytrzymała dłużej jak miesiąc.. Wiesz to się wydaje proste ale weź ich podmyj, podnieść czasem są bardzo "wymagający" podobno ciężki kawałek chleba.

To Wiki jest? No to na bank na kotleta :lol: myślałam że to jakieś dziecko z netu hehe

11 lata 3 miesiąc temu #832837 przez KaRoLkA
o wykrakalam ryczy :/ i tak dlugo pospala jak na pierwszy sen

Malutka ciacho fajnie wyglada :) a z tymi zdjeciami to tez myslalam ze to Wiki :P fajne zebulki

Moja ciotka we wloszech pracuje z osobami starszymi , opiekuje sie i niema lekko niestety ,
Ja szukam w restauracji lub jako fryzjerka ale tez nie jest łatwo :) mam nadzieje ze sie uda niedlugo tak w lipcu bym juz chciala isc jak Mala rok skonczy :)

Dziewuchy pisac co u Was :)

11 lata 3 miesiąc temu #832838 przez Marta1985
I długi post poszedł w cholere :angry: :ohmy:

Karolka zrob test i się okaże co i jak bo teraz to sama šie wkrecasz i każdy objaw przypisujesz ciąży :-( ja też do niedawna miałam dziwne okresy czasem co 2 tyg czasem co 2 miesiace i ze 2 testy robiłam :-)

Gochens mówisz ze jeszcze jeden prezent będzie na 30? :-)

Karolka mam jeszcze pytanie odnośnie ciuszków - dużą różnica jest między 74/80 a 76/92? w Polsce te ciuszki beda za tydzień.

Violcia dasz radę z praca a maz doceni twoja dotychczasową pracę w domu :-)

Szósteczka mebelki sliczne :-)

11 lata 3 miesiąc temu #832843 przez Hania84
Karolka - tutaj tak na szczęście nie ma :) Oni szukają bezrobotnym i jak cos maja to wysyłają pocztą ofertę i od razu termin na za ok. 2 tygodnie i sie pytają co w związku z tym co wysłali. Moich 2 znajomych tak miało więc stąd wiem :)

Gochens zdaję sobie sprawę że będzie ciężko...ale tam gdzie pracowałam do tej pory nie było lżej...pracowałam różnie czasem od 8-20 i to z jedną przerwą 10 minutową jak był nawał aut. W Pl opiekowałam się też babciami, w tym jedną na wózku takze wiem co to za chleb ;) ale zawsze sobie powtarzam "co mnie nie zabije to mnie wzmocni" ;)

Marta forum nie działało...ja tez napisałam i mi error wyskoczył ale wzięłam cofnęłam stronę z powrotem nacisnęłam tą ikonkę w której pisałam tudzież "szybka odpowiedź" był tam mój tekst zrobiłam wytnij...poczekałam az forum zacznie działać i zrobiłam wklej i mam :)

11 lata 3 miesiąc temu #832844 przez malutkamilka
Cordis pare postow wstecz pytalas kiedy wracam do pracy.
Jak do konca wykorzystam macierzynski to powinnam po 20 czerwca tego roku, ale mam mozliwosc wczesniejszego powrotu

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832849 przez KaRoLkA
Marta taka jest roznica pomiedzy 74/80 i 86/92

Haniu fajnie ze u Was niema czegos takiego bo mnie bardziej w UP sprawdzaja niz w pracy :/

11 lata 3 miesiąc temu #832860 przez srenka_918
Witam Was nocną porą...

Jakoś jestem zdołowana, nie mam na nic ochoty... Nawet czasem nie chce mi się Tu wchodzić, co jest dziwnym moim objawem, bo normalnie Was uwielbiam!!!

Mój Kruszynek jak zwykle... Słabo śpi w nocy, w dzień odsypia...

Ja mam dziś cały dzień biegunkę, wezmę tabsy to po 4 godz jest gorzej niż było wcześniej... Raz to nawet nie zdążyłam (choć wstyd się przyznać, poszło w majty)... Mam nadzieję że to "tylko" wirus i minie... I ominie Pawełka...

Rzeczy do prasowania mi się piętrzą i wyjmuję na bieząco żeby mieć co ubrać bo nic w szafie nie ma, wszystko w komórce rzucone... Depresję mam...

Ja też się zastanawiam czy nie "zaszłam"... Choć od tygodnia podbrzusze boli jak na okres (gdzie nigdy tego nie miałam...) Powinnam dostać @ już 5 dni temu... Mam nadzieję że to nie mięśniaki...

Lecę spać... Wam też życzę miłej nocki :*

Malutka a katalizator?
Lenka powodzenia w złobkach :*
Gratulacje dla raczkujących, ząbkujących i ślicznie bawiących się ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka