- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Lena poszła spać dziś trochę później bo o 21...dlatego że spała do 18 na krótkiej drzemce. Dziś dałam jej pierwszy raz kaszkę bananową...chciałam sprawdzić czy będzie jeść i pierwsze 10 łyżeczek spalaszowała ładnie i błyskawicznie a w kolejnych się kapnęła że to nie deser owocowy i zaczęła się otrząsać przy każdej łyzeczce

Przed spaniem dałam jej jak zwykle 230ml mleka i sporo ulała...pewnie dlatego że była najedzona jeszcze tą kaszką.
Agusia Artek jaki już duży fajny chłopak

jakaś taka zmęczona jestem i wypluta

Karolka gratulacje @ !
kakaszka wow to jeszcze wawę zwiedzicie przy okazji

no no Gochens już za chwilę Londyn

lecę spać
dobranoc
Karolka jestem dopiero teraz...jakoś nie mam weny na pisanie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Tesknie za wami strasznie... Ale w pracy duzo pracy a po pracy obowiązki domowe. Ale ńie narzekam.

Dziś byliśmy u pani doktor właśnie z suchą skórą i siusiakiem

Co do suchej skóry i tych plam to pani dr mówi ze to albo woda albo ubranka bo teraz grubo są ubierane dzieciaczki i šie to wszystko ociera o te delikatne ciałka i mówi ze to dużo dzieci ma takie problemy. A na alergie to żadna ńie wygląda

Co do siusiaka to my za każdym razem pokazujemy pani dr bo ona wychowała dwóch h synów i zawsze sprawdza nam co i jak bo Bartuś ma tendencje do zarastania . My niestety tak mocno ńie potrafimy s ściągnąć napletka i po jakimś czasie šie zarasta. Dziś dała nam receptę na jakąs masc żeby to zsunac mocniej i jak ńie da rady to do chirurga pójdzieny - mówila żeby to do roku ustabilizować bo to najlepszy okres - bo dzidzius maly i ńie będzie pamiętal i ńie będzie to kierujące i mmedyczne wskazania do tego są bo w takim okresie najlepiej šie to goi

Także Srenka na spokojnie jutro idź do lekarza :-*
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Wogole to chce pod koniec lutego przyjechAc i zająć šie Bartkiem w jeden dzień i powiem wam ze spac w nocy przez to niemogłam

Karolka witamy @
Chłopaki :-*
Arturek artysta maly

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Elizka kochana sto lat Rybko

Marta dobrze ze chodzicie z Tym do lekarza i macie to pod kontrola bo to niema zartow , co do T to kazda mzdra w gębie , a jak juz coz zrobi to wielce zmeczona . Takze nie przejmuj sie kochana , moze zrezygnuje z przyjazdu

My juz na nogach w sumie to od 4 ale od 6 do 8 jeszcze pospala , a ja dzis ledwo zyje tak mnie brzuch i krzyze napitalaja , kurde jak skurcze porodowe tyle ze boli caly czas :/ bez tablet ani rusz
Milego dnia

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

wiecie co tak was nadrobilam i sie ciesze, ze mam corke, bo z tymi napletkami itd jest to dla mnie czarna magia, nic nie kumam.
zapomnialam wczoraj sie pochwalic, chyba zwalczylysmy suche placki na ciele

srenka opowiaj co tam z siusiorkiem?
oj a ja bym i zapomniala, ze dzis 7 miechy konczymy

noc kiepska, o 1 mala caly czas marudzi i nie wiedzialam o co kaman, az w koncu dotknelam lozka i bylo znowu cale obsikane, znowu zasranka odkleila pampersa. a sie dziwie czemu dziecko nie spi.
milego dnia, bo wredota mi komputer chce zabrac

- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
U nas trzeci dzien słońca więc i humor troche sie poprawil. Tymbardziej ze B. do nas wrócił wreszcie z roboty i byl bardzo stęskniony. Na poczatku bylam zła na to ze nie wraca ale szybko mi przeszlo bo wiem że naprawde zapierdala po to zeby wyjsc na prosta i zeby bylo nam lepiej. Strasznie mi tym imponuje. Jeszcze jak widzę jak przychodzi taki śmierdzący, zarosniety obolaly i zmeczony a do tego jeszcze ma siłę zeby ze mna pogadac i przytulic. Widac bylo ze naprawde bardzo sie stesknil i nie mówię tu tylko o sexie:)
zaraz brykamy do mamy odstawić Zośke a potem o 14 sąd (Karolka pytalas czy mam jakies szansę zeby wygrać gdyby takowych nie bylo to bym sie nie starała. Trzymajcie kciuki zeby ten koszmar sie juz skończył i zeby sie udalo bo juz równo rok ubiegam sie o pieniadze ze zwolnienia) i hurtownia zabawek po odbiór puzzli piankowych:)
A wczoraj bylysmy w lidlu i kupilam tamtejsze pampki wychodzą jeszcze taniej niz pampersy sleep&play i sa podobne jakościowo więc sie cieszę bardzo bo to kolejna oszczędność bedzie:)
Marta nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale chodzi o Chirurga czyli ze obrzezanie?
Srenka daj znac co z tym zapaleniem. Jej ja tak jak kakaszka nie mam zielonego pojecia o pielęgnacji takiego malego ptaszka a tak chcialam synka...
A i wczoraj też dalam MAŁEJ danonka:) uczulenia nie mamy i bardzo jej smakowal.
Agunia synus chyba najwyzszy ze wszystkich maluchow i adekwatnie do tego z waga ale wyglada na owiele starszego przez to conajmniej jak roczniaczek. Ale bedzie przystojny wysoki mężczyzna z niego:)
Karolka super ze @. Ja tez powinnam juz dostac. Mielismy jeden incydent bez zabezpieczenia ale mam nadzieje ze nic z tego sie nie zrodzi:p a kalendarzyk mi sie skasowal w tel i teraz mam dylemacik bo nie wiem kiedy powinna przyjsc @.
A i nurtuje mnie głupie pytanie. Czy jak sie karmi piersia i zajdzie sie w kolejna ciaze to pieresze dziecko nalezy odstawic od cyca czy te nowe hormony ciazowe nie maja wplywu na jakosc wczesniejszej laktacji?
Buziaki i milego dzionka:*
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Kakaszka gratulacje zwalczenia suchych plackow

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Okazało się że u nas na wiosce jedna pediatra wzięła urlop i jest tylko jedna i dziś nie przyjmuję! Nosz... Pielęgniarka się mnie wypytała w jakiej sprawie, to ona twierdzi że jeden dzień nas nie zbawi...
Opuchlizna zeszła, dziś żaden płyn nie wyciekał... Więc jest trochę lepiej ale chyba swędzi go bo jak leży bez pieluszki to się ciągnie za niego...
Mama też twierdzi że jak opuchlizna zeszła to można czekać do jutra, bo do miasta mamy 20km w jedną stronę i sama z dzieckiem mam nie jechać a mąż nieprzytomny po nocce...
Już sama nie wiem co zrobić...
Kakaszka gratuluję zwalczenia placków

Elizko, Julko wszystkiego co najlepsze

Klara, odwiedzisz nas jeszcze kiedyś???
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

100 lat Elizko! :* :*

Srenka to Ci lekarze jak trzeba to zawsze ich nie ma u nas pediatra jak coś sie stanie to zawsze na urlopie dlatego jezdze prywatnie to zaufanej pediatry i spokoj,o kjazdej porze przyjmie

Pogoda u nas słoneczne, Zoska daje popalić w nocy strasznie bo 4 ząb sie przebija ... Miała zielonkawe kupki i jest płaczliwa,wczoraj była znajoma ktora mowiła ze jej bobas 8 miesieczny ma 6 zebów byłam w szoku

Zosia sama juz wstaje cały czas musze zerkać na Nią bo co chwile sie czegos łapie i wstaje

Artek jaki Ty ładniutki chłopak jesteś ! Zakochałam sie

Agusia mowiłam Ci juz ze piekne dzieci robicie ?

Ja dzisiaj czynie zapiekanke na obiad i moj zazyczył sobie babeczki

- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
dzięki za pamięć
Pawełku spóźnione i Elizko dzisiejsze

ja wczoraj nawet nie wchodziłam po ubiegła noc masakra Bartek prawie cały czas płakał, gryzie wszystko i wszystkich a przy tym taki nerw że aż krzyczy, masuję mu te dziąsełka ale G to daje, ząbki czuć 2 ale nie widać jeszcze.
Aleksia gratulacje dla Albercika.
Srenka mój miał jakieś uczulenie też pindola miał czerwonego (końcówkę) co chwilę wacikiem i przegotowaną wodą mu przecierałam i wietrzyłam po ok3 dniach minęło i jak mu po myciu odciągałam to na patyczku też mu solidnie przemywałam. Jak jesteśmy u lekarza to ona za każdym razem odciąga i sprawdza czy jest wszystko ok .
kakaszka to we stolycy będziecie się bawić, fajnie też bym chciała taką zmianę otoczenia nawet na te 2 dni.
Karolka to miałaś podobnie jak ja bez ketonalu ba nawet 3 w ciągu pierwszych dni nie było życia, teraz odpukać bezboleśnie przechodzę.
Agusia jaki słitaśny Artuś :* i jak ładnie waży.
Marta moja teściowa też cenne życiowe rady daje że jak kiedyś patrzyła jak myję a potem na kosmetykę młodego to stwierdziła że coś ze mną nie halo że jak mogę odciągać napletek, że jak ona rodziła 30 lat temu to tak nie robiono i to zakrawa o zboczenie

Kapuśniak zrobiony koło południa na spacer.
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
ja na chwilkę bo zaraz teściówka przyjdzie do wnuczki. Będę później jak nadrobię dwie strony

Byłam wczoraj w wielkim mieście po mleko dla Wiki i u mechanika, po podłączeniu pod komputer wyszło "regulacja cisnienia ładowania, dodatnia odchyłka, nieciągły". Co skwitował że może to być coś związne z turbiną ale mechanicznie lub pneumatycznie ale równie banalna rzecz jak peknieta jakaś rurka, nietrzymająca uszczelka bądz lub jakaś dziurka, bo wczortaj jeszcze jak zagladał pod maska to po dodawaniu gazu było słychać syczenie jakby uciekało powietrze z koła przez dość sporą dziurę. ale ze bylo ciemno a mial zawalone kanały to mam podstawic mu auto w poniedziałek i bedzie zdiagnozowany i naprawiony. przewiduje dziurke w jakiejs rurce badz nietrzymajaca uszczelke (zaśniedziała) bo jak nam predzej wymianial paski i inne badziewia to mowil ze ciezko bo wszystkie sruby oryginalnie zakrecane i po tylu latach nikt tego nie odkrecal i sruby pekaja przy odkrecaniu.
U Wiki wyniki ok jeszcze jutro posiew kupki bo w pon robila takie jasno zolte z niewielka iloscia sluzu i przy kazdym piernieciu delikatnie byl brudny pampers.
To do pozniej. :*
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
Elizka najlepszego słońce

Artek przystojniak i wygląda na starszego!
Srenka mnie mówili że albo się ściąga albo nie bo jak raz tak raz inaczej to najgorzej jest. Ja nie ściągam póki co. odchylam i myju myju.
Ikunia powodzenia na sprawie

Cordis całuski dla Bartusia!
U nas spuchnieta góra...

Elizka dobrze ze bez plam jesteś

Haniu co jest?????
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

no artur jestes przystojniacha niesamowity, a wzrok dojrzalego faceta :-*
eliza dzis zalapala jakies adhd z rana i normalnie ja nosilo niesamowicie, az w koncu padla, chwila spokoju.
nie pamietam czy pisalam wczesniej, widac u nas gorne jedynki, jeszcze male kropeczki, ale juz blizej niz dalej

ikunia trzymam kciuki oby juz sie skoczylo to sadowanie na twoja korzysc oczywiscie.
wredota jak sie obudzi ladnie podziekuje ciociom za zyczenia

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Noc katastrofa 5 razy wstawałam do Leny bo się tak krętoliła ze była wciaz odkryta i leżała w poprzek i kopała w szczebelki...takze jestem nietomna...a mój spał smacznie...wstał rano to zamiast wziąć małą jak szykował sobie śniadanie żebym mogła pospac z pół godziny to wsadził mi ja do łóżka a sam ze spokojem zjadł

Jednak nie lubimy kaszek...dałam jej rano malinową z bobo vity i zjadła troszkę a jak zaspokoiła ten najgorszy głód to znów sie otrząsała i udawała że się krztusi

Marta nic się nie martw z tym napletkiem...stulejka jest albo nabyta albo wrodzona. Oby nie było tak źle i nie musiał mieć Bartuś operacji. Moja przyjaciółka jest pielęgniarką...odciągała zawsze prawidłowo małemu, ale i tak do końca nigdy nie szło...w końcu pediatra naciagnęła mu tak ze biedak się popłakał i mu krewka poleciała...przyjaciółka byłą tak wściekła ze głowa mała...i co sie okazało że i tak musiał miec operację...na siłę czesto nic nie daje. Operuje się to po 2 roku życia...moja przyjaciółka operowała to u syna dopiero coś w wieku 5 lat. Ale to chyba trochę za późno było bo miał potem problem z oddawaniem moczu po operacji. Ale teraz jest już wszystko okej

Dlatego ja syna się bałam mieć bo z tym czesto sa problemy i nie zawsze wynikające z naszej winy.
srenka jak go swędzi to sa dwie możliwości...albo się goi...albo coś się dzieje. Moich znajomych brata syn tez drapał sie tyle że po jajkach i potem się sine zrobiły i był problem także jak możesz to nie zwlekaj...pewnie to nic takiego ale lepiej skontrolować.
kakaszka to super że plamki zniknęły

Agusia świetny post napisałaś w konkursie

Ika kciuki zaciśnięte

Gochens a czemu nie ściągasz? jakies nowe ustalenia weszły że nie trzeba? ja wiem że zawsze powinno się to robić bo potem stulejki są.

edit:
znalazłam fajny artykuł na tema napletka u niemowlaków...przeczytajcie

miłego dnia

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Hania ja słyszałam żeby nie ściągać od pani która jest ordynatorem w dziecięcym szpitalu. jedni mówią tak inni srak. ciężko stwierdzić kto ma rację. Jest milion opinii na tak milion na nie. Póki co nie ściągam za jakiś czas okaże się czy to jest ok czy nie ok

Nocy nie zazdroszczę i ciekawe czemu Lena nie lubi kaszek hmm może sama jej gotuj?
Kawyyyyy!
P. S Alan tez się łapie za siura jak go przewijam ale myślę że to chyba z ciekawości