BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832863 przez Ikunia1910
Hej
Jesli chodzi o humor to ja moge przybic piatke z srenka co prawda bez wirusa żadnego ale i tak do bani i nic mi sie nie chce.
czytam was ale cos brak checi do pisania.
Dobranoc.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #832872 przez malutkamilka
Moja już pobudkę zrobiła standardowo przed 7, więc wchodzę i co czytam? Kolejne chandry, kurcze jak ja nie lubię tej pory roku! To przez nią bo jest mało słonka które jest odpowiedzialne za jakąś witaminę, nie pamietam już jaką ale swego czasu zaraz po technikum pracowałam na pasażu Tesco przy Tel komórkowych i tam oczywiscie zero kontaktu ze słońcem a robili się 12godzin dziennie. Wiec jak jechalam było ciemno i jak wracałam też było ciemno. Na dodatek mama była w Niemczech w pracy i cały dom miałam na głowie i w sumie nie miałam czasu dla siebie a co się z tym wiąże mało kontaktu z moim wtedy chłopakiem bo w weekendy już na studia biegałam... I tak trafiłam do lekarza i dostałam asertin, chyba tak się one nazywały, zaraz pomogły i lekarz poradził że ja nie stworzona do pracy w której nic się nie dzieje a jedyną rzeczą którą się robi to pierdzenie w stołek. Jeszcze się nałożyły do tego comiesięczne krwotoki przez torbielowe.
Rzuciłam robotę, poszłam do PUP i zapisałam się na roczny staż w MOPSie.
i udało się pokonać początki deprechy więc Srenko i Ikuniu, główka do góry więcej pozytywnego myślenia przecież macie wspaniałe dzieci i dla nich warto być silnym.

Srenko z całego serduszka życzę Ci oby to była ciąża a nawet bliźniacza oczywiście nie po złości ale jak to może być ostatnia to od razu dwójkę by Pawełek miał cudowne siostrzyczki, ale z tego co pisałaś to musicie jeszcze poczekać więc na Twoim miejscu zakupila bym kilka sztuk testów by leżały w domu i czekały na swój moment.

Ikunia Twoje Robaczki sliczne, ale Zosia to cała Ty, jakoś nie widzę podobieństwa do taty- przy najmniej z profila.

u nas noc z 4 pobudkami ale po polnocy aż godz się męczyła bo zasnąć nie mogła i takim sposobem wylądowała u mnie w łóżku ale to ja pierwsza zasnęłam :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #832893 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Dziewczyny odpedzac ta depreche w cholere , kto to widzial zeby takie swinstwo sie przyplatalo do tak fajnych Babeczek :) prosze sobie jakies kąpiele relaksujace robic , witaminka D i bedzie ok :) u mnie co prawda dzisiaj tez deszczn ale sie nie dam

Ikunia robaczki cudne i Zosia mi troche pod tate zalatuje , choc wiecej ma z Ciebie :) a wlasnie jak tam Twoje rozprawy z zusem ???

U Nas noc super 2 razy pobudka zanim ja poszlam spac a pozniej wzielam ja do siebie i godzine horroru przespala B) o 3 dostala herbatki i polozylam ja u siebie i spala do 6 pozniej mleczko i do 8 :) takze extra a teraz juz marudzi , slini sie wiec moze ten zab wkoncu nam wylezie :)
co dzis na obiados ??? :unsure: :huh:

lece na kawke :) milego dnia

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832896 przez Ikunia1910
Brak witamy D- jak dupa.

Dziendobry. dzis jest słońce to bedzie trzeba isc sie naswietlic troche.
Dobija mnie juz brak kasy, w kółko cztery ściany i te same mordy stale do tego jeszcze stale czekac z obiadem ktory i tak laduje w lodówce bo facet nie wraca z roboty bo mu sie "nie oplaca".

Zoska calyczas sztywno stoi i zeby ja posadzić trzeba dwóch osób siłą bo maruda nie ma w planach siedzenia.
Teraz leży ze mna po porannym cycu i śpiewa.
Wczoraj mnie rozsmieszyla bo puscilam jej na youtubie stary niedzwiedz i tam byly take ładne rysunki a ona zlapala swojego misia z ktorym spi przytuliła go do nosa powachala i zaczela sie śmiać i raz patrzyła na komputer a raz na pluszaka uśmiechnięta jak nie ona.

Karolcia jutro o 14 rozprawa

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832912 przez KaRoLkA
Ikunia to trzymam kciuki , niech to kurde juz sie skonczy na Twoja korzysc :) sa szanse ze wygrasz z tymi szujami ??
Twoj nie wraca a moj nie glodny wiec niema sensu gotowac :angry:

Dziewczyny hurra mam plamienie , brzuch i krzyze mnie napitalaja wiec dzidzi nie bedzie :silly:

Ja dzisiaj robie kalafiorowa i racuchy z bananem na kefirze :)

Pawelku i Bartusiu buziaki od ciotki :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832913 przez aleksiaa88
Pawełek i Bartek :kiss:

Wczoraj na południe zrobił pierwsze raczki po łóżku a wieczorem już cały dywan przeszedł dziś rano znów go na dywan i nie zapomniał.

Gdzie Was wywiało ? A moze słonce macie i czerpiecie energie?
U nas pieknie swieci z dachu sie leje bawimy sie jemy obiad i idziemy na sanki matka sie przewietrzy :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #833038 przez kakaszka
dzien dobry :)

ja od rana na telefonie. zarejstrowalam eliza na czwartek na szczepienie, oczywiscie bez problemu sie nie obeszlo, ale jakos ugadalam babke, ze to musi byc ten czwartek :)
pozniej ambasada bialoruska i jakie papiery trzeba itd, zostalo mi jeszcze pkp.

mialam dzis sie spotkac z kolezanka na spacerku, a wozek jeszcze nie naprawiony, wiec pewnie dupa wyjdzie, choc pogoda cudowna.

ej depreha wynocha od nas wszystkich, co to ma byc. ja tez jestem osoba sklonna do takich humorow, ale narazie mam glowe zabita czym innym, wiec nie jest zle, ale nie pamietam zimy bez deprechy. trzeba poprostu wytrwac jakos ta zime, a jeszcze chwile i wiosna bedzie :)
ikunia u ciebie facet bedzie czesciej w domu, kasa kiedys bedzie ( sama sobie to mowie, bo mamy ten sam problem). srenka u ciebie tez bedzie wszystko i sraczuszka minie. malutka a twoj niedlgo wroci z zagramanicy i bedziecie sobie mieszkac na swoim i druga dzidzie majstrowac :-*

u mnie lalunia cos marudna dzis, ale niedlugo spanko, wiec moze uda mi sie spokojnie posiedziec.

no to albercik sie rozbrykal :) gratki :-*

chlopaki sto lat od ciotki i elizki :)

ikunia zoska super sie prezentuje, z reszta jak zwykle :)

u nas noc w sumie ok, ale dosc czesto sie przewracala na brzuch spala, a pozniej jak sie przebudzala, to trzeba bylo ja odwrac, bo cos sama sie klinowala :)
za to ja dzis mialam sen mocny, a moj facet dostal tego co ja ostatnio, myslenia cala noc co trzeba zalatwic i takie tam :D

no to milego dnia kochane :)

11 lata 3 miesiąc temu #833052 przez Sophie25
Witam sie ja dopiero :),miałam mega pecha nie dosć ze zepsuł mi sie laptop to wczoraj jeszcze telefon :( Laptop dzis naprawiony przez J a telefon całkiem padł dotyk wogóle przestał dzialac nie da sie nic przycisnąć,a wszystkie numery zapisały sie w pamieci telefonu a nie na karcie :(
Mam na niego gwarancje ale jak oddam jak wszystkie numery mi zresetuja ;/ pech....

Wszystkie dzieciaczki urocze :) Gabi piekna jak i mama,Lenka Zosia ładne kobitki! :):D
100 lat dla solenizantów :)

Dzwoniłam dzis do Anetki potwierdzić ze bede napewno na slubie i mowiła ze 60 osób jej odmowiło ;/
Ciesze sie ze wreszcie zobacze znajomych i niektorzy z zagranica przyjada takze bedzie wesoło! Nawet moja dawna miłosc bedzie :blush: :laugh:
No to 1 marca pobawie i pohulam :woohoo: chyba jak Zoska bedzie grzeczna :lol:

Pogoda u nas słoneczna wiec spacerek zaliczony :)
W przyszłym tyg jade na shopping kiecke i buty kupie wypatrzyłam mega szpile :D Zeby mi nogi nie umarzłu to takie pełniejsze :laugh: Prezent kupie jakis ładny i trzepne jej jeszcze kase bo wiadomo potrzebna najbardziej :)
Powiedziała mi dzisiaj ze jestem jedyna osoba co sie cieszy jak dowiedziała sie o ciazy :( Jade do niej w niedziele z Moim moze złapała doła przedslubnego :P

Ja na obiad robie schabik takze lece bo moj na 2 przyjedzie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

bede pozniej papa :kiss:
a i Malutka udało Ci sie zdobienie! :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833096 przez szósteczka
Hej dziewczyny.
Sto lat Pawełkowi i Bartusiowi.
gratulacje nowych ząbków u nas nadal nic.
gratulacje nowego raczkowania i kroku rozwojowego.
kakaszka byle do przodu trzymam dalej kciuki.
Haniu powodzenia w tych żłobkach a u wad tak mozna do wielu żłobków panstwowych sie zapisywać bo u nas jak sie zgłosi do wiecej niż jednego w rejonie to mozna zostać zdyskwalifikowanym i w ogóle nie dostać sie nigdzie.
malutka powodzenia z samochodem oby szybko sie naprawil i w miarę tanio.

Nam tez popsuło sie auto tyle ze to dostawcze no i klops z przewożeniem mebli dobrze ze węgiel udali mu sie dowieźć a po meble zamiast na spokojnie w dwa dni to musimy zalatwic to dzis w dwuch miejscach z podwójnym rozładowywaniem i ładowaniem bo wypożyczymy przyczepę i żeby było taniej i nie placic za wynajem wiecej niż za dobę. Na domiar wszystkiego po przewiezieniu mebli K będzie musiał pojechac z Patrycja na pogotowie bo wczoraj schodziła z góry i chciala przeskoczyć plecak i sie poślizgnęła i spadla z paru ostatnich stopni i uderzyła sie w palec mały u lewej nogi i prawdopodobnie ma złamany wczoraj myśleliśmy ze tylko stłukła k jej założył bandaż elastyczny ale dzis boli ja coraz mocniej i nie mogła nałożyć buta bo aż płakała z bólu wiec zostawiłam ja w domu i tak skacze na jednej nodze lub chodzi na kolanach najgorzej ze ma juz strasznie dużo zaległości bo w szkole nie było jej ostatnio od prawie 3 tygodni.
A tak dla poprawienia nastroju
[[[

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833158 przez Hania84
Hej witam i ja

Też jakiś taki humor mam do bani. To chyba przez te żłobki. Lataliśmy dzis z moim i byliśmy w jeszcze 3 to tak : w jednym powiedziała mi babka że mają full i nawet mnie nie zapisze, w drugim zapisała ale na 4 wolne miejsca jakie zostały jest 108 chętnych i oni rekrutują wg jakichś punktów (jeśli Lena miałabym rodzeństwo w danym przedszkolu to automatycznie ma więcej pkt. i większe szanse) także dupa bo ma 2 punkty a inni po 4-5pkt. A w 3 przedszkolu/żłobku dali mi adres online i mam internetowo zarejestrować dziecko...a 4 żłobka nie znaleźliśmy bo nawet w navi nie było takiej ulicy (musiała powstac nowa a navi mamy z przed 4 lat bez aktualizacji) takze dooopa wielka ogólnie. Pełno niby żłobków ale tez full dzieci. Tyle się zjeździliśmy i co :dry:
Za chwilę zarejestruję Lenę online...więc będzie zapisana do 6 żłobków ...ale we 2 powiedzieli mi że praktycznie szans nie ma. Także zostaja 4 i licze na cud :dry: Pomodlę się może to coś da.

szósteczka...można do kilku a nawet trzeba (sami tak radzą) bo jakbym zapisała Lenę tylko do jednego to na pewno by się nie dostała...albo szanse byłyby jak w totka :blink:

Łącze się w chandrze z innymi laskami :P

Zosiek ładny :) coś ma z taty i cos z mamy.
Ika powodzenia w Srusie :P niech coś ustalą w końcu
Opieprz swojego że do domu sie wraca a nie śpi w pracy bo córa go też potrzebuje i obiad należy zjeść jak kochanie przygotowało.

szósteczka oj to ale Pati się przytrafiło. To pojechaliście na to pogotowie?
powodzenia z przewozem mebli :)

aaa byliśmy jeszcze oddać PIT mojego...i musi dowieźć jeszcze akty urodzenia dzieci tych z PL ...masakra...że ta baba nam nie powiedziała a niby wie wszystko na temat rozliczeń :angry: i znów trzeba jechać 7km w jedną.

kakaszka super ze tyle udało się załatwić :)

Lena z tata śpi a ja lece zrobić sobie kawke i rejestrowac dziecko do Kindergarten :P

11 lata 3 miesiąc temu #833201 przez srenka_918
Witam Was ;)

Pół dnia spędziłam na słońcu i podładowałam trochę moje baterie ;)
Sraka przeszła to i humor zły przeszedł ;)

Mały dziś dokazuje że nie wiem co z nim począć... Zaraz zgram kilka zdjęć z tela to Wam pokażę ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833209 przez Gochens
Dzień dobry ;)

Witam dopiero teraz bo od rana jak wpadłam w szał sprzątania to szok. w końcu udało mi się schować ozdoby świąteczne i choinkę u Aliego. Później byliśmy na spacerku bo pogoda super. Teraz obiadek i piszę z wanny :lol:

Noc dziwna, obudził się o 2 i ani myślał spać wciąż płakał wiec wzięłam go do nas ale i to nie pomogło.. W końcu dałam mu pić soku i usnal.

Chłopaki najlepszego z okazji Waszego dnia :kiss:

Srenka, Ikunia, Hania i inne chandry proszę mi tu uśmiechać się macie dla kogo przecież ;) przesyłam Wam mocne uściski
Zosia super laska niedługo sama Będzie karmić ptaszki! a tata niech wraca na obiad bo jak z Alim wpadniemy to wszystko zjemy :silly:
Kakaszka nawet nie wiesz jak się ciesze ze wyjazd wasz juz niedługo. mam nadzieje ze wszystko się fajnie ułoży
Haniu no oby w którymś w końcu znalazło się miejsce. Racja im więcej zapisów tym większe prawdopodobieństwo że się uda. Eh a z tą trasą dodatkowa nie zazdroszczę :dry:
Sophie udanych zakupów pokaż nam tu swoje łupy. Fajnie ze wesele coraz bliżej wybawicie się :)
Karolka gratuluję okresu! Racuszka dejjjj :side:

11 lata 3 miesiąc temu #833235 przez srenka_918
No to Pawełek dziękuje za pamięć ;) Takie wesołe zdjątko daję, inne mają jakiś problem i nie chcą na kompa wejść...

Bartuś wszystkiego najlepszego ;)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #833248 przez Sophie25
Srenka Ale sliczne zdjecie! :D Chłopaki jak malowane! :D :) Pawełek jest ładniutki chłopczyk! :)

Zoska cały czas mowi "tata tata tata " i dzisiaj jeszcze doszło :PApapapapa" :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833254 przez KaRoLkA
Gochens to sie nasprzatalas :) a choc to Cie poczestuje :p

Srenka Pawelek super taki zadowolony :)

Haniu ale sie najezdziliscie , nie zazdroszcze powtorki z aktami :) i trzeba myslec pozytywnie ze sie Lenusia dostanie :)

Szosteczka wszystko ok z Patka ?? Mam nadzieje ze ten paluszek tylko stłuczony a nie zlamany :)

Chcialam @ to mam tak mnie brzuch napitala ze ledwo chodze :/ ale juz poprasowalam i mojego wyszykowalam :)
Gabi dzis strasznie marudzi ale zabek sie przebil bo juz stuka pod lyzeczka i czuc pod palcem ale jeszcze nie widac :)

Ale tu cisza okrutna :/

Violcia jak tam u Ciebie ??

Rysa jak Fifi ??

Aleksia jak tam raczkujacy Albercik ??

Cordis i Kasia co u Was ??

Klara to juz chyba calkiem zapomniala o Nas :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka