BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833868 przez aleksiaa88
Eliza :kiss:

Milady te łóżeczka ślicznie wyglądają.
A zdjęcie mamusi z dzieckiem wzruszające.

Ja też nie odciągam tej skórki

Pytanko pamiętacie w jakim wieku dostałyście pierwszy okres?

Bo niedaleko mnie mieszka dziewczyna która ma uwaga 11 lat o takie oczy zrobiłam :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:
ona jest duża jak na swój wiek a nawet za duża większa od chłopców i ma piersi już :cheer: :cheer: :cheer:
ja dostałam 8-go stycznia pamiętam bo to były 16 urodziny wstaje patrze jest, a piersi w klasie miałam jako z pierwszych chyba było nas 3 one pojawiły się jakoś koło 14 roku ale 11 lat to już szok dla mie.
Nie jestem pewna czy jak szła do komunii za 9 lat to już cycki może zaczęły się rozwijać

Byłam dziś na imieninowych zakupach chciałam męża naciągnąć na zakup bielizny ale stanika nie mieli mojego rozmiaru i tylko majtory kupiłam lepsze to niż nic .

Dziś nagrałam małego jak zasuwa po dywanie będzie pamiątka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #833882 przez Hania84
Wróciłam od dietetyczki :) schudłam 2300g :) także fajnie :) dietetyczka też zadowolona :) mam dietę na kolejne 2 tygodnie...a na wizytę mam przyjśc teraz za miesiąc i kolejną mam 5 marca :)

Milady fajnie , że się odezwałaś :) łóżeczka cudne sa :) ślicznie zrobiony pokoik :) kuchnia rewelacja :) wszystko takie nowe :) Teściowa się nie przejmuj...ważne że Wam się układa :) a że są czasem zgrzyty to tak jak w każdym związku ;) czasem potrzebne :) a na tym zdjęciu to Ty i Pola? bo śliczne kobietki widzę :)

srenka jak ja sie zapisywałam na zabawkę to nie miałam komunikatu ze się skończyły...a mail przyszedł że dziękują mi za zarejestrowanie się :P ponoć po mailu przychodzi zabawka..więc zobaczę ;) Szkoda że nie udało sie dojść do porozumienia z mężem. Byście byli szybciej na swoim...jak to się mówi na materacu ale w swoim kącie...a powoli zawsze coś by się dokupiło. Szkoda ze nie poszedł za Twoją teorią...ale to sa faceci i myślą inaczej :P

aleksiaa ja dostałam @ w wieku 13 lat :P więc trochę się juz z tym meczę...a moja kumpela w wieku 12 lat ;)
aha i...
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #833904 przez malutkamilka
Aleksia ja tez dosc wczesnie dostalam. to bylo 12 sierpnia a w grudniu konczylam 12 lat.

11 lata 3 miesiąc temu #833944 przez kakaszka
no to wieczor znerwcowany. dzwonila wlascicielka z pretensjami, jka zawsze o kase, my jej mowimy, ze sie wyprowadzamy w niedziele to ona bedzie w piatek. a mialam nadzieje, ze juz jej nie spotkam. napewno bedzie chciala kurwa kasy, choc zostawiamy jej kaucje 800 ( 200 za zaleglosci z tamtego miesiaca, 200 za tydzien tego miesiaca, 100 za pralke, bo blat gorny pek, czyli 300 zl jest na plusie, plus wyremontowany poik, no i mebloscianke jej zostawiamy). oj bedzie nerwowo, bo juz kombinuje jakies wyrownania, z czego wiemy, ze teraz nie ma zadnych, bo tesciowa w spoldzielni pracuje.

eliza juz spi, ale mnie dzis wykonczyla zabawianiem, normalnie zmeczona jestem strasznie.
jutro idziemy na sczepienie, mam nadzieje, ze nas ukluja w koncu.

milady zajebiste sa te lozeczka, do jakiegos magazynu sie nadaja.
super, ze u was jest ok, a poklocic sie czasami tez trzeba :)

ja okres dostalam jakos chyba jak mialam 13 lat, chyba tylko ja nie pamietam nigdy zadnych dat :) jakas nienormalna kobita jestem, zadnych pierwszych razow, urodzin, rocznic itd :)

haniu dobrze, ze paluszka sobie nie obcielas, bo ostatnio bylam swiadkiem w miesnym jak babka sobie pol palca prawie odrabala jak ciela mieso klientowi :)

sophie to olej tego swojego meza i baw sie do rana jak ta lala :) chociaz tez bym nie chciala isc sama.

oj srenka nie dziwie ci sie, ze chcesz sie wyprowadzic. lozko fotele i lozeczko, ale na swoim, co jeszcze trzeba do szczescia :)

a o tym fisher price to piszecie o grzechotce? czy cos nowego sie pojawilo, bo grzechotke to mamy.

milego dnia, ja ide sie napic piwka na sen, bo caly czas mam problemy przez to myslenie co trzeba itd.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833946 przez KaRoLkA
Haniu gratuluje spadku wagi , oby tak dalej :) to Ci maszynka jakas wredna , dobrze ze zatamowalas :)

Milady łóżeczka sa boskie poprostu :lol: a mieszkanko widze ze extra kuchnia taka ladna :) Dzidzia cudna :kiss:
Fajnie ze Wam sie uklada i dobrze ze sie przeprowadzacie z dala od T , a nia to sie nie przejmuj jak babunia bedzie chciala wnuki widywac to autobusy chyba do Was jezdza :) a tak to przynajmniej nie bedzie Ci na nerwy dzialala :)

Aleksia ja pierwsza dostalam pozno bobw wieku 14 lat i to na mikolaja :) a piersi to juz calkiem pozno zaczely mi rosnac , za to moje siostry mlodsze juz maja @ co najmlodsza w kwietniu skonczy 12 lat dopiero :) dzieci teraz szybciej dojrzewają a niemam pojecia przez co tak :/

Srenka kurde szkoda ze maz nie podziela Twojego zdania , bo "nie ważneeże ciasne, ważne ze własne" ja to szczerze nie dalabym juz rady mieszkac ani ze swoimi rodzicami ani z tesciami, chyba bym oszalala :/
dobrze ze Pawciowi juz lepiej :)

Sophi moze On mysli zebjak nie pojdzie to Ty tez nie pojdziesz ?? Albo wrocisz po godzinie do corci , ale nie daj sie albo idziecie razem albo on siedzi z Mala a Ty sie swietnie bawisz do bialego rana :)

My juz po kapieli, butla wtrabiona, teraz chwila zabawy i do spanka :)
Ze mnie sie leje jak z kranu , dobrze ze wklady po porodowe jeszcze mam :)
Tez dostalam wiadomosc od Fishera :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #833963 przez Hania84
kakaszka a co ...walczcie o te kasę...wyprowadzacie sie to teraz możecie jej nagadać. Co Wasze to Wasze i niech nie cuduje. Wyliczcie jej ile zostawiacie i za co i że jeszcze na plusie.
A co do tej zabawki z Fishera to mówimy cały czas o tej samej ;)

Karolka pierwszy okres też taki miałam :P masakra są te pierwsze :P ale fajnie że dostałaś :) gratki :)

lecę pomóc w kąpaniu Lenki, potem mleko i spanko :)

miłego wieczoru :)

11 lata 3 miesiąc temu #833969 przez kakaszka
no i moja dziewczyna sie wyspala, obudzila sie na mecza i teraz sie bawi pilotem robiac fikolki, nie da matce spokojnie posiedziec.
ja tu do was pisze i dalam noge, zeby mala nie spadla z lozka, a ona mnie w palca u nogi ugryzla :D
dobrze, ze teraz ja wzielo na zabawe, a nie o polnocy. ziewa ostro, ale nie zabawa na pierwszym miejscu.

hoho haniu, ale c dobrze dietka idzie, gratulacje i oby tak dalej :)

11 lata 3 miesiąc temu #833982 przez Gochens
Aleksia najlepszego ;)

Haniu gratuluję spadku wagi!! super oby tak dalej ;)
Sophie idź sama i baw się do białego rana! i tak pewnie będzie dużo Twoich znajomych ;)
Kakaszka weź powiedz tej babie żeby się pocałowała w dupsko! wylicz jej wszystko żeby nie było że jesteś nie przygotowana.
Karolka tyle czekania na @ to teraz musi wszystko wylecieć hehe
Srenka dobrze ze Pawełka jajka juz lepiej

Ja nie pamiętam kiedy był mój pierwszy okres

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833983 przez Gochens
Coś mi się wiadomości zdublowały... :angry:

Ika jak po sprawie?
Violcia co u Was?
Rysa??

Czekam aż Mężu zacznie film wybierać bo chcemy coś oglądnąć razem :blush: Alu śpi :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #834030 przez Sophie25
Masakra przed chwila dzwoniła ciotka babcia umarła dzis rano nie wybudziła sie po operacji :(

Pogrzeb mam w sobote o 12 :(

11 lata 3 miesiąc temu #834040 przez KaRoLkA
Jejku Sophie tak mi przykro :( Trzymaj sie kochana <przytulam>

Gochens milego ogladania :silly: a z tym czekaniem i wylatywaniem to chyba mssz racje , pytanie czy paczka wkladow poporodowych mi styknie zeby to zlapac wszystko hihi :cheer:

Kakaszka rob afere tej babie , no czy ona jakas nie normalna jest :huh: nie dosc ze zostawiacie mebloscianke i pokoik wyremontowany to jeszcze kase na plusie , nie powinna sie nic rzucac pinda .

upieklam sobie Hani chlebek i jest pyszny :side:

11 lata 3 miesiąc temu #834051 przez srenka_918
Haniu gratuluję spadku wagi ;)

Sophie mi moja koleżanka teź powiedziała że nas zaprosi na wesele, a ma na jesień to mój już gada że nigdzie nie idzie bo nie zna tam nikogo tylko tą moją koleżankę no i nie umie tańczyć, ale mnie samej by nie puścił i próbuje mnie namówić żebym też nie szła... On ostatnio jakiś dziwny... Nie wysypia się może to dlatego... Pogadam z nim w niedzielne popołudnie po poobiedniej drzemce ;)

Ja pierwszą miesiączkę miałam w wakacje jak 10,5 roku miałam a piersi zaraz potem zaczęły mi rosnąć

Kakaszka kłóćcie się z tą babą, niech się już tak nie chciwi!

Sophie współczuję Ci... Wiem co przeżywasz... Też byłam na pogrzebie w sobotę...

Mój synek w końcu zasnął ;) Mam nadzieję że się za szybko nie obudzi ;) Chcę się wyspać ;) Ostatni raz jadł 2 godz temu to pewnie za godz będzie chciał znowu... On jak niemowlak co 3 godz chce jeść...

11 lata 3 miesiąc temu #834053 przez Agusia83
cześć Wam...rano napisałam długiego posta z telefonu i cośmi się popierdzieliło i skasowało...a akurat zamiast pakować ciuchy do prania to siedziałam w łazience i Was czytałam...skończyłam i Artuś się obudził...

Malutka, dziękuje, że juz wpisałaś Artusia do tabelki.

Sophie...po pierwsze,to przyjmij moje kondolencje...bardzo mi przykro...
po drugie,miło się czyta, że :robimy" ładne dzieci :laugh:

Srenka, nie wiem jak mąż mógł Ci powiedzieć, że to są tylko jego pieniądze...przecież jesteście rodziną...gdyby nie Pawełek (a oboje się na niego decydowaliście) to pracowałabyś...
wiecie dla mnie to w ogóle niesoprawiedliwe...bo kobieta, która siedzi w domu i zajmuje się domem, dziećmi itd...też powinna dostawać od państwa kasę...przecież to też jest praca i czasem cięższa od wielu innych...

Aleksiaa, sto lat kochana :lol: Spenienia najskrytszych marzeń.

Ja okres dostałam 17.01 1995 :lol: miałąm wówczas chyba 12 lat...

Milady,Marcin świetnie przygotował mieszkanko,...a na zdjęciu Twoja siostra z Polą?
Kochana, one obie śliczne, a Ty fantastyczne zdjęcia robisz...kurcze jakbym takie chciałą mieć.

Haniu, gratulacje...ogormne :lol: ale się cieszę,...a powiedz, czy nie jesz w ogóle słodczy?
Bo mnie tak kuszą, że czasem coś skubnę...

dziś piekłam to ciacho....pyszne....
www.mojewypieki.com/przepis/babka-jogurtowa
już pół brytfanki nie ma, bo mąż wszamał...

11 lata 3 miesiąc temu #834057 przez kakaszka
eliza jakos zasnela, ale cos czuje, ze noc bedzie pod chaslem kretolenia sie, grrr...

sophie bardzo mi przykro.

wy mowicie kiedy wam cycki zaczely rosnac, a ja wam powiem, ze mi dopiero w ciazy :D a juz nie ma znowu :)

wiecie nie chce robic afery, niech sobie zostawi ta kase, ale zeby mi nerwy oszczedzila, i tak teraz jest strasznie poddenerwowana tym wszystkim.

no mi okres sie uregulowal i juz tak sie nie leje, ale pierwszy byl masakra, a boli tak samo jak przed ciaza, jest do wytrzymania ( w porownaniu z porodem :D ), ale ja sie oszczedzam i odrazu biore pigule :)

11 lata 3 miesiąc temu #834075 przez szósteczka
Witam sie nocnie.
Sophie współczuję trzymaj sie.
Haniu gratuluje spadku wagi i dobrze ze palec na miejscu choć krwawiący.
Miledi sliczne to mieszkanko super ze bedziecie razem mieszkac a tesciowa niech sie odczepi jak chce wnuków zobaczyć to niech przyjedzie byle nie za często. Dzidzi z mamusia sliczna.
Ikunia jak tam rozprawa.
Srenka pewnie ze lepiej na swoim ale muj tez taki jest wszystko sam by robil tyle że nie ma kiedy.
Kakaszka dacie rade z ta baba najwazniejsze ze juz sie wyprowadzacie i nie bedziecie sie z nią wiecej użerać.

Z Patrysia ciezko dostać sie do chirurga muj byl z nią i zrezygnował jutro zabiera ja do warszawy do luxmedu. Meble przywiezlismy szafy nie dalo rady wnieść bo ciezka jak nie wiem a u nas pełno schodów i stromo ale reszte mebelków dzis u Fauci ustawiliśmy i są sliczne naprawdę bardzo sie ciesze ze tak tanio takie sliczne kupiłam, a Szymek ma wszystko na razie złożone przywieźliśmy wczoraj w nocy i jak wstał dzis to był taki zmartwiony ze tata musi jeszcze zbudować ale jak zobaczył drabinę to odrazy pełna radość bo najwazniejsze ze ta drabina jest. Mamy w sobote pomalować pokoik Szymka i wtedy złożyć mu meble i wstawic a miedzy czasie rozebrać ta szafę Fauci , wnieść i znowu zmontować. O ile mój będzie miał w piątek spokojna służbę. Pawełek znowu mi katarzy inhaluje go i mam nadzieje ze mu szybko przejdzie a skubaniec próbuje juz przejść od popychacza do kanapy jeden kroczek tyle że musi puscic jedno i złapać drugie odważny ten muj maluch mimo ze mu średnio to wychodzi i sie wywala ale próbuje.
Dobrej i spokojnej nocki papa.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka