BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #834626 przez Agusia83
Milady, ja nie daję...ale Artek bez zębny...myślę, że na poczatek będzie dobra sama skórka, bo środek może się zlepić i dziecko moze się zacząć ksztusić a skórkę będą mamlać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #834627 przez KaRoLkA
Jestem juz , wykapana nasmarowana i jest super pachnaco :D

Agusia ale pysznosci :) uwielbiam ziemniaczki z piekarnika czyralam raz w necie taki przepis zeby umyte ziemniaki w skorupce obtoczyc w mace ziemniaczanej z odrobina soli i tak upiec , ponoc bombowe ale jeszcze nie probowalam . Ja to zawsze przekrajam na pol daje odrobine oliwy lub maselka czosnek i ziola to w folie i pieke i sa pycha :)

Haniu daj przepis na fasolowa , ugotuje tylko najpierw musze fasole tu znalezc B) a to latwe nie bedzie bo "jasia" nie maja :(

Milady super wybor , ja czasami jej daje ze swojej kromki jej skubne to wcina a szkoda mi jej nie dac jak patrzy tak na mnie i buzia mieli :) a jaki chlebek dajesz ?? Zwykly czy jskis razowy ??

jadlyscie kiedys salatke z selera , ananasa , jajka , kukurydzy i majonezu ??? Bardzo dobra bede robic takowa na sobote :)

Pranie wstawilam , mala spi, bede wcinac pomarancza mezu mi przyniosl :)

11 lata 3 miesiąc temu #834634 przez Gochens
Artek jaki zalotnik :)

Agusia a czemu nie kąpiesz już w samej wannie tylko wsadzasz wanienke jeszcze? Obiadek palce lizać ale to nie dla nas dietowych heheh

Haniu jeszcze nie spakowani dziś dopiero wzieliśmy torby od teściów a pakować będziemy się w sobote po zakupkach.

Karolka fajna kiecka lubie takie :)

Haniu pewnie że chcę przepis, jeśli dietetyczka uznała że jest okej to chętnie zrobię :) Widzisz jednak Twój zjadł , trochę się Ciebie przestraszył ale przynajmniej nie na darmo gotowałaś :lol:

Mialdy ja daje czasem swojemu skórkę ale on ją tylko pociumka chwilę i wypluje. Teraz za to lubi chrupki kukurydziane ale później cały oblepiony jest w nich

Violcia fajnie że dają chłopaki radę :) A wiesz my baby to wszystko ogarniemy a facet jak ma zrobić 2 rzeczy to już dla niego TYYYLE do roboty :)

11 lata 3 miesiąc temu #834635 przez malutkamilka
Karolka, czopkow kilka dalam i nawet jak przestalam to juz o niebo lepiej spala, ale teraz jest chora i przeszkadza jej katar...
Jak to dzieci samoistnie wiedza jak maja sie klasc. lekarz kazal na boku, z glowa wyrzej albo na brzuchu, to ta kladzie sie na brzuszek i nozki pod siebie podsuwa i narazie spi.
Zasnela o 19:50 i przebudzila sie z pelnym nosem jakies 40 minut pozniej ale zaraz zjadla mleko pokrecila sie i zasnela.

Milady dobry wybor mi tez sie ono podoba ;) a mame faktycznie masz cudna jak tak wam pomaga ;)

Agusia, a Artusiowi jak wyskocza to wszystkie na raz i nie bedzie sie chlopaczek meczyl tyle czasu co nasze ;)

Sophie :*

Violcia, to widze ze mezu zaczail czacze i teraz on przejal kilka twoich obowiazkow. oby tak dalej- chociaz doceni za jakis czas jak wiele musialas siebie poswiecic

11 lata 3 miesiąc temu #834637 przez Agusia83
karolka, uwielbiam ta sałatkę :laugh: zrób jeszcze taką z kurczakiem...zamiast selera i dodał kapuste pekińską..
a lubisz gyrosa?

Moja mama ostatnio zrobiła taką sałatkę, że mogłam siedzieć i jeść...
sałata lodowa,
ogórki marynowane w kosteczkę bądź kiszone, kurcze nie pamiętam,
kukurydza,
cebula drobiutko..to się robi warstwy przekłada sosem majonez z ketchupem...a na samym końcu na ten sos wrzuca się chipsy paprykowe....cała sałayka jest chrupiaca i przepyszna :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #834641 przez violcia00
co do sprzatania to ja nie licze na cuda i tak nie jest zle o nic sie nie potykam wiec sie nie bede czepiac,a Oskarek nie wyglada na stesknionego,siedzi z tatusiem i mu dobrze,jak wracam to sie cieszy rzecz jaSNA PRZERABIA NOZKAMI i raczkami i sie cieszy ale jak go biore na rece to sie smieje do ojca co mniedenerwuje :angry: heh,ale to 5 h to jeszcze nie tak duzo :blink:

wogole to mialam pracowac 18 h tygodniowo a dzisiaj sie dowiedzialam ze jednak 25,a umowy nadal nie podpisalam juz mnie wkurza ten moj szef :angry:

karolka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

,zapraszamy na kawke i ciacho jak bedziecie miec kiedys ochote na weekendzie wpasc,a czwartków jednak nie mamy wolnych bo jest duzo pracy,spodniczka bardzo mi sie podoba.

sophie przykro mi z powodu smierci babci,trzymaj sie kochana.

ARTUS sliczny,duzy chlopak,a na zabki przyjdzie jeszcze czas :blink:

Alberto przystojniak,Gabcia slicznotka :kiss:

Martus powodzenia z awansem.

Haniu gratuluje spadku wagi.....mi tez udalo sie zrzucic 2 kg,samymi cwiczeniami :woohoo:

Gochens a jak u Ciebie,cwiczysz dalej?

Srenka dobrze ze z Pawełkiem to nic powaznego,a na doktorke tez bym sie wkurzyla.

Agusia podoba mi sie to co napisalas o połoznej,tak mi sie przypomnialo,bardzo ladnie napisałas :blink:

Kakaszka nie wiem kiedy wyjezdzasz ale zycze udanej podrozy i zeby Ci sie wszystko poukladalo po Twojej mysli i odpoczywaj kochana :blink:

Gratki dla Elizki ze tak dobrze zniosła szczepienie :)

szosteczka dobrze ze z Pati to nic powaznego.

ja tez uwielbiam zupe fasolowa :woohoo:

hm nie wiem co jeszcze.

teraz z utesknieniem czekam na weekend ,dobrze ze jutro juz piateczek :wooho

11 lata 3 miesiąc temu #834658 przez Agusia83
Gochens, po pierwsze z oszczędności wody :silly: , po drugie Artuś jeszcze ładnie nie siedzi, a jak juz będzie to wówczas będzie się razem kąpał z EMi w wannie...a narazie nawet Emi ma swoją wanienkę...mój mąż ma bzika na tym punkcie...twierdzi, że ona jako dziewczynka, a my się kąpiemy w wannie, to by nic jej sie nie przyplątało...dla mnie to bzdura...ale tak czy siak, jak Artuś ładnie usiądzie będzie kąpał się z siostrą.

Violcia i Haniu, dziękuję Wam za docenienie mego posta o położnej :laugh:

Violcia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #834659 przez srenka_918
Mój synek zasnął przy "okruszku" był tak wymęczony że leżał w łóżeczku i ani płakał ani się cieszył, takim żałosnym głosem pojękiwał to mu kołysankę cicho puściłam i to był strzał w dziesiątkę, bo się wyciszył i zasnął, a jak ja śpiewam to mu się z zabawą kojarzy i się rozbudza.

Milady Pawełek od jakiś 2-3 tygodni na śniadanie dostaje chleb z masełkiem, w palcach mu urywam małe kawałki i jest tyle śmiechu jak to gryzie ;) Nie krztusi się i z resztą nigdy nie miał problemu z jedzeniem co widać po wadze ;) Czasem do tego chleba dokładam gotowane zółtko, dziś serek homogenizowany z bananem zmiksowanym miał i się zajadał straszliwie ;) Zresztą ja też ;)

Mnie na noc taki głód łapie, że nie wiem co ze sobą zrobić... Omijam kuchnię z daleka ale to nic nie daje...

Lecę wziąć prysznic i do spania... Bez męża jakoś nie mogę wieczoru ogarnąć ;) Zawsze mi przypomina kiedy jest pora spać a jak jego nie ma to ciężko mi się oderwać od kopma do północy, potem ciągłe pobudki Pawła i ja chodzę jak zombie... ;)

Dobranoc ;)

11 lata 3 miesiąc temu #834668 przez KaRoLkA
Srenka to masz tak jak ja bo odkad mezu pracuje na oc to ja spac ide kolo polnocy i jem co popadnie , chipsy paprykowe obecnie :P a przy @ mamntaka ochote na slodcze se glowa boli :)

Agusia bardzo lubie gyrosa i z tunczyka :) a ta co napisalas musze wyprobowac :) te chipsy mnie zaintrygowaly :lol:

Violcia czyli dobrze Wam zrobilo nie siedzenie ze soba na okraglo :) a spodniczka 15 fr kosztowala wiec jak chcesz to Ci wezme sa jeszcze czarne , a jest extra dopasowana :) a tym ze Maly cieszy do taty to sie nie przejmuj , moja tez swiruje jak Ł widzi :) a jak dzis zapylala w chodziku , opanowala cofanie B)

Malutka to zdrowka dla Wiki , oby szybko przeszlo :)

11 lata 3 miesiąc temu #834670 przez Agusia83
super jest jak dziecko samo zasypia w łóżeczku...pamiętam jak przy Emi baaaardzooo długo musiałam ją lulać na rękach po 45 minut...i śpiewać...a wiecie, że zaczęła zasypiać jak wpadłam na pomysl by jej bajki opowiadać takie zmyślane? Chyba ją nudziły, bo matka niestworzone rzeczy wymyślała :silly:

jak to dobrze, że już sama się kładzie, przytula nas i mówi papa, bo dobranoc jeszcze nie umie... :laugh: A Artusia odkładam do łóżeczka i wychodzę, bo 10 minutach wracam a on śpi :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #834691 przez Hania84
Dziewczyny przepis wyślę na pocztę ale już jutro bo teraz lece spać :) A przepis jest bardzo prosty i bez żadnej mąki i śmietany...także super :) dla odchudzających się po 100g każdego rodzaju fasoli...i to dla jednej osoby...ale ja robiłam z dużo większej ilości i będę miała z moim na 2 dni :lol: Jutro przepis będzie na poczcie :)

aha Karolka - u nas też nie ma fasoli "jaś" ale na szczęście otworzyli niedawno polski sklep i w nim kupiłam...ale ten drugi przepis co mam na fasolową też jest fajny wiec spróbujesz zupę z tych 3 rodzai fasoli...a puszkową białą i czerwoną oraz mrożoną szparagową na pewno macie :) ja teraz robiłam właśnie ją i jest rewela jak dla mnie :)

Violcia to dobrze że choć coś zrozumiał i jest ciut lepiej.

Mój przed chwilą zjadł jogurta i tak skrobał w tym kubku przy mnie że nie wytrzymałam i mu powiedziałam "to ten kubek też zjedz" haha i nie wytrzymalismy i się oboje tak uchachaliśmy że głowa mała :D

Violcia moja też do taty się dużo śmieje...a jak mój otwiera kluczem drzwi to Lena tak nogami i rękami przebiera jakby chciała odfrunąć :) Zresztą ona ogólnie jest bardzo wesołym dzieckiem i do każdego się śmieje :)

Moja na szczęście też sama zasypia w łózeczku...gdzieś tak od 4 miesiąca...bo wcześniej to tylko na rękach co nas wykańczało :P

Sałatka z chipsami ciekawa...ale póki nie zrzucę trochę kilo to nie spróbuję :(

dobranoc

11 lata 3 miesiąc temu #834721 przez violcia00
witam z rana.

ja kompletnie nie wyspana,dzisiaj nawet kawa nie pomoze,ksiazew obudzilsie o 6 i nawet nie myslal juz o spaniu,dalam ,nleko,przewinelam i zaczelam usypiac ale nic z tego nie wyszlo,a ja dlugo nie moglam zasnac,pozniej jak juz zasnelam to obudzil mnie bol plecow i po spaniu,nasmarowalam sie mascia wygrzewajaca ale dlugo trzeba bylo czekac na dzialanie no ale w koncu zasnelam,tak fajnie sie spalo ale krotko,w sumie to na 9 dopiero mam i bym mogla jeszcze pospac ale tatus nie raczyl wstac,w nocy kilka razy wstawal,ale tylk dal smoka no i pozniej moglby sie polozyc z malym,nie chodzido pracy to nic by mu sie nie stalo ale nie,mam nadzieje ze jakos do 15stej w pracy dam rade.

zaraz ide sie szykowac.

milego dnia :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #834762 przez KaRoLkA
Dzien dobry ,

Sto lat dla Zosienki Ikuniowej :kiss: duzo zdrowka Słoneczko :)

Violcia dasz rade kochana, jestem z Toba :) wspolczuje bolu plecow bo to cholerstwo straszne jest :/

My tez juz na nogach od godziny bo panienka wyspana ale za to dosc ladnie spala wiec niemam co narzekac :) jakiesc4 razy wstawalam :) pogoda u Nas do bani , leje jak fix wiec nici ze spacerku :/ gnijemy w domu :)

Teraz kaszka dla Zabci i ja musze kawke zrobic :)

Milego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #834770 przez Milady
Witamy sie i My ! :kiss:

Iwo ładnie spał w nocy a Nastka budziła sie na jedzenie,cos mnie piersi strasznie bolą i jakaś gule mam takie zgrubienie i musze wymasować i chyba poracze to goracym prysznicem ...

POjde dzis kupic NAstce jakac ładną sukieneczkę na chrzest . Dzwoniła rano siosta i pytała sie co najlepiej podać małej na kolki od wczoraj weczorami strasznie jej płacze ... Powiem Wam ze ja nie miałam problemu kolek ale te kindi co reklamuja te czopki to przy takim placzu jak dziecko wtedy wyje to za baredzo skomplikowane , raz Nastka tak płakała to dałam jej espumisan bo Iwo na cycyu nigdy niemiał brzuszkowych problemów :)

A ja dawałam im brukselkę ostatnio i zjadły ładnie. Zastanawiam sie jeszcze nad selerem i boje sie bo z tego co przeczytałam to Zawiera furanokumaryny, które mogą wywoływać reakcje alergiczne,takze z selerem narazie stop!

MArcin dzis jedzie po pralke do nas i kuchenkę troche tego wozenia ma brat moj mu pomoze a siostra dALEJ ZŁA ze mu wybaczyłam cały czas mi truje ze jak ktos tyle razy kłamał bedzie to nadal robił...

Iwo juz wczoraj nauczył sie robic "papa" a Nastka jak narazie tylko raczke podnosi :lol:

mam za tydzien sesje u kolezanki rodzinna :)

Przypomniałam sobie ze musze kupic do mieszkania jakies lampy bo nie jest tak naswietlone jak ja bym chciała :lol:

Ausia czytałam sobie o twoim zawodzie i naprawde ciekawe zajecie :)

11 lata 3 miesiąc temu #834773 przez Milady
Zosia 100 latek :) Rosnij duza mamusi :)

To ja lece na spacer i na zakupy oby dzieciaki były grzeczne! Bo teraz jak jedno zapłacze drugie robi tak samo! :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka