BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #842647 przez dziubasek
Karolka super, odpoczelam naladowalam baterie :) i wróciłam szczesliwa :)
Kobitki dajcie jakiś pomysl na obiad bo wyszłam z wprawy przez to urlopowe lenistwo.

Aaaa i się pochwale Julcia ma dwa zebole, raczkuje do przodu i tylu ;) dalej w nocy szaleje ale juz się przyzwyczaiłam.
Mamuśka pozamykala sobie popekane naczynka laserowe na nogach, jest po dwóch zabiegach usuwania blizny z nosa( mam pamiątkę z dziecinstwa- krwiaka) zrobiłam sobie depilację laserowa całego wkurzajacego owlsienia( za pare tygodni polece to powtórzyć)- w tym roku postanowilam wziasc się za siebie i doprowadzić to jako takiego stanu używalności ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #842660 przez aleksiaa88
Wczoraj na osesek wyczytałam ze mozna dawac kisiel
znaczy 100ml bobo fruta np i troche maki ziemniaczanej i kisiel sie robi.
Co myslicie bo szczerze jakosc ta maka mi nie bardzo pasuje

www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html

11 lata 2 miesiąc temu #842662 przez aleksiaa88
Dziubasek my wczoraj robilismy gulasz na 2 dni jest szybko sie robi lub leczo jak lubisz

11 lata 2 miesiąc temu #842664 przez cordis
Ja mam podobnie jak mój nie wraca (też dojeżdża około 60 km) do 16 to mi się lampka zapala pomału i pełnię wartę przy oknie. Nawet jak jesteśmy pokłóceni na "śmierć" to rano zawsze mnie całuje i mówi żegnam kiedyś zapytałam czemu to mi powiedział, że to może być ostatni raz jak żonę widzi bo różnie na drodze jest. Jak dojedzie do pracy to pisze mi smsa, tak samo jak wyjeżdża i jedzie do domu.

aleksia gdzieś to słońce posłała :P padać zaczęło

11 lata 2 miesiąc temu #842665 przez dziubasek
Aleksiaa robię leczo :laugh: a co do kislu to ja Julci daje czasami pare łyżek kislu( takiego domowego) też na mace ziemniaczanej- skutków ubocznych nie zauważyłam. Co do bobofruta to Julci smakuje nieziemsko ale po nim ma straszne zatwardzenie( nie mam pojęcia dlaczego)

11 lata 2 miesiąc temu #842668 przez Sophie25
Gochens GRATULACJE!!! :* :* Alanek bedzie miał rodzenstwo :kiss: :kiss:
Dziubasek witaj po przerwie :)

u mnie doł ............. chyba za bardzo sie rozmarzyłam ze sie udało :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Dalej mało widoczna :(
Pokaze Wam , mysle moze do lekarza pojechać ... nie wiem co myslec ...
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #842674 przez Marta1985
Sophie ale jest widoczna jasna bo jasna ale jest - a pojAwiła šie szybko?

Może idź na badanie krwi bo lekarz to może jeszcze zawwczesnie :-(

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842675 przez aleksiaa88
Kurierem wysłałam co nie dojechał eh :silly: B) B) B) B) B) B) B)

Spróbuje z tym kisielem zobaczymy

Sophie ja bym też zrobiła ten z krwi

11 lata 2 miesiąc temu #842682 przez dziubasek
Sophie ja do 4 miesiąca miałam blada kreskę, idź do lekarza zrob betę i nie smutaj :) tulam cię mocno choć mi się wydaje ze się udało....

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842683 przez Gochens
Dziubasek fajnie ze jesteś ostatnio o tobie myślałam jak tam. Super że urlop udany!! kurde a to owłosienie to skąd usuwane?? ja bym chciała z nóg ale to chyba trochę drogie jest no i trzeba zrobić minimum 2 sesje... fajnie ja też chciałam się za siebie zabrać ale to jak już skończę ciążę heh. leczo dobry pomysł na obiad!

Cordis no i.dobre rozwiązanie powinno się dawać znać zawsze bez względu na to czy ktoś się kłóci czy nie.

Sophie widać ta kreskę! myślę że spokojnie możesz iść do ginekologa. jak ja wtedy byłam to ona mi zajrzala i powiedziała że macica powiększona i że to ciąża. testy z krwi tez możesz zrobić ale jeśli to np byłaby czego oczywiście nie życzę ciąża pozamaciczna to z krwi wyjdzie.. moja koleżanka tak miała cieszyła się a później mało nie zeszła bo lekarz jej nie zajrzał tylko stwierdził ciążę bo ona wynik przyniosła i się rozwijała ciąża w jajowodzie!!! masakra dlatego ja jutro idę do lekarza niech mi zagląda!!!

Karolka mój też tak czasem ma ze nawet tulenie nie pomaga.. jakbym go parzyla normalnie :S. Przenieś Gabi do pokoju swego :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #842686 przez dziubasek
Gochens
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miałam wam jeszcze napisać ze przejechalam 300 km zeby się spotkać face to face z moja bratnia lipcowa dusza- warto bylo :)

11 lata 2 miesiąc temu #842687 przez Gochens
O proszę ;) a kto jest Twoja bratnia dusza??

Kurde no sporo ja to bym nogi chciała bo mi się golić nie chce i Chodzę w takich futrach :dry: ogole raz na Tydzień hahah. Tez musze się zabrać za siebie.

Sophie leć do lekarza kochana :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #842688 przez Sophie25
chyba pojade do gina bo okresu niemam juz prawie 2 miesiace ....

11 lata 2 miesiąc temu #842697 przez dziubasek
Gochens same nogi to 400-600zl, poznałyśmy się na lipcowkach od porodu niemal każdego dnia gawedzimy- powiem tak- najfajniejsza lipcowa mama musiała zostać moja funfela :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842707 przez Hania84
Jestem

test zrobiony o 7 rano bo nie mogłam dotrzymać i tylko jedna kreska. Sprawdzałam po 10 min. i też nic...i nawet sprawdziłam po pół godzinie gdzie już nie wolno i też nic nie było. Także jupiii NIE JESTEM W CIĄŻY :D :lol: a potem to juz go wyrzuciłam co by się nie nakręcac w razie "w" :P aha i pisało ze w ciagu 2 minut powinna się pojawic druga krecha jakby była ciąża i że do 10 min. można sprawdzic...a po tym czasie już nie.

Gochensik gratulacje jeszcze raz...piękne dwie malinki nam pokazałaś :lol: a po jakim czasie ci wyszła?

Srenka nic się nie martw ja tez miałam bladziochy do 3 czy 4 miesiąca :) Ja myślę że się udało :lol: ale zrób betę :) tak profilaktycznie :)

Dziubasek dobrze że jesteś :) podczytałam lipcówki więc wiedziałam że byłaś na laserze :silly: a psiapsióła to chyba Magda co nie / :blink: z tego co zauważyłam :P

Alanek uroczy w kapieli :) cała wanna dla niego...kolego nie masz się za dobrze? :D a wanienka superancka :)

Wkurzyłam się pojechałam do UP ...swoją drogą nie dojechałam bo zmienili trasę tramwaju a ja nic o tym nie wiedziałam...więc wysiadłam na innym przystanku dzwonię do babki że będe ciut później to w słuchawce chwila ciszy i wiecie co mi powiedziała? Że ona wczoraj pisała do mnie smsa że nie przyjdzie bo syna ma chorego i sama jest chora, a ja jej na to że nic nie dostałam, to ona mi próbowała udowodnić ze wysyłała i miała raport że dostarczono...więc albo komuś innemu wysłała...albo wcale (co dla mnie bardziej prawdopodobne przez chwilę ciszy w tel. pewnie kombinowała co mi szybko powiedzieć) i albo zapomniała i nie chciała się przyznać...albo nie wiem co ale myślę ze nic do mnie nie pisała tylko głupia udała. Zresztą rozmowy w DE sa tez tanie to równie dobrze mogła zadzwonić a nie pisac smsy. :angry: wkurzyła mnie totalnie.
Mam tyle pytań w UP a ta mnie tak wystawiła :angry:

Ale mój zadzwonił do gościa który mu tłumaczył papiery (bo on tez sie zajmuje tłumaczeniem w UP) i spytał czy miałby czas dziś się ze mna przejśc i gość powiedział ze fajnie się składa bo on akurat jest tez dziś w UP z klientem i że mamy przyjechac o 15 :) także szczęście w nieszczęściu że się zgodził na dziś...bo mój specjalnie na to wziął wolny jeden dzień.

Zaraz lecimy jeszcze do jednego urzędu załatwić dofinansowanie do czynszu.
także lecę...a pogodę mamy boską...pełne słońce i niebo bezchmurne :)

miłego dnia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka