BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #842755 przez srenka_918
Uśpiłam moje dziecko żeby Was poczytać ;)

Gochens gratuluję takich ciemnych krech ;) Takie jak u mnie ;) A Twój synek to niech tak się nie rozpycha w wannie bo niedługo będzie się musiał dzielić z młodszakiem ;)

Sophie jak dla mnie krecha jest i może Twój test jest mało czuły, Ty się nie przejmuj, leć na Betę, potem umów się do gina i niech Ci zaluka gdzie trzeba ;) Sprawdzi Ci wszystko i będziesz miała pewność :*

Ja Cię Sophie do gina wysyłam a sama jeszcze się nie zapisałam ;)
Byłam wczoraj się zapisać do tego mojego, bo dowiedziałam się że przyjmuje i już byłam zarejestrowana na wtorek ale jak Go zobaczyłam to wyszłam i później zadzwoniłam że rezygnuję z wizyty... Nie mogłabym patrzeć przez czas wizyty na niego, jak go nowotwór wykańcza... Zawsze miał bujna fryzurę, wąsy i brwi gęste, teraz łysy i chudy... Nawet nie mam pewności że przetrzyma całą ciążę... Już znalazłam innego gina, tylko kwestia rejestracji ;)

Haniu kurczę, babka ewidentnie Cię wystawiła, ułożyła sobie inne plany bo o Tobie zapomniała...

Dziubasek witaj ;) Widzę że kaska Cię gryzła w kieszeń ;) Ale skoro miałaś takie krzaki jak ja, to wydana rozsądnie ;) Ja teraz po ciąży też będę się starać by doprowadzić to stanu używalności ;) Aż się boję jak będę wyglądać za 8 miesięcy...
Wcześniej startowałam z wagą 70kg, przytyłam 22... Teraz startuję z 80... Koszmar...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842761 przez Ikunia1910
Kurde napisałam posta ze hoho a tu B. wrócił i ja szybko zamiast go wysłać to cholera wyłaczyłam zakładke żeby nie widział ze jest na językach :P

Sophie gratuluje, ja na Twoim miejscu wstrzymała bym się do poniedziałku np, powtórzyła test i dopiero do lekarza, bo nie każdy doktór zobaczy odrazu tak mała ciążę...
Ja zaciążyłam 14.09 a do lekarza poszłam 3.10 nie robilam wcześniej testów wogóle bo wiedziałam już ze jestem w ciazy chyba szósty zmysł :P i doktor mi powiedziała ze niby cus tam jest jakis pęcherzyk, ale zeby przyjsc za dwa tyg na potwierdzenie.

Gochens a gdzie do gina? Bo rozumiem ze poród na ciesielskiej obowiazkowy :)

Hania na to wychodzi ze ta baba Cię w jajo robi.

Jej 1500 zł za usunięcie włosów, masakra. Dobrze ze ja nie mam bujnego owłosienia i daje rade raz na dwa tyg maszynką, a czasem to i raz w miesiacu jak mam lenia. ale kurde nieźle sobie liczą tyle to ja bym do końca zycia na jednorazówki nie wydała :P

Karolka a jak plama?

B. pojechał spowrotem podrukował tylko papiery.
Zośka wojuje z pampersami na puzzlach, właśnie rozwaliła paczke :P zaraz idzie spać a ja sie biorę za kurze i prasowanie. Bo jutro dzidzia idzie do babci a mama w tango do klubu :P sobote bede sie leczyc a w niedziele przyjdzie chrzestny.

I dziewczyny wcale nie musicie dużo przytyć w ciąży. Dobrze mówie? Przecież jak macie teraz więcej ciałka to dzidiza bedzie mniej potrzebowała bo bedzie z was wyżerać przeciez to małe pasozyty:P

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #842776 przez srenka_918
Ikunia dobrze mówisz że nie musimy dużo przytyć, ale ja już mam +1... Chciałabym się w 12 zmieścić... co by nie przekroczyć wagi poprzedniej ciąży... Ale lżej się mówi niż robi... Z Pawełkiem też nie chciałam dużo przytyć i się pilnowałam, byłam na diecie bezcukrowej a i tak się przybrało...

11 lata 2 miesiąc temu #842804 przez Marta1985
Nie martwcie się kilogramami :) Ważne żebyście Wy i fasolki zdrowi byli :)

Mi humor zły nie minął ... eh :( do tego głupota ludzka w robocie nie zna granic :(

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842808 przez KaRoLkA
Ikunia plama nieszczesna zostala lekko wyblakla ale zostala i bluzka po domu :/ no ale trudno
To robisz tak jak ja tez zawsze wylaczam jak moj nadchodzi bo on z checia by sobie poczytal ale co to to nie :) troche prywatnosci tez mi sie nalezy i ponarzekać sobie na niego tez czasem musze : p

Sophie jak dla mnie to sa dwie kreski moze i malo widoczna ale jest :) zrob tak jak dziewczyny radzabi bedziesz wiedziala na 100% no i bedziemy gratulowac :)

Haniu Tobie gratulacje za jedna kreche :) i co za pinda najpierw sie umawia a poznuej wystawia oj wyszla bym z siebie ,

Dziubasek fajnie ze urop udany i taka depilacja extra ja musze pomyslec jak do pl pojade nad paszkami i bikini bo tam mi sie najbardziej niechce golic :p a nogi jak wydepiluje to tak na 2 tyg jest spokój;) fajnie ze spotkalyscie sie z kumpela :) ja wczoraj bylam u nowo poznanej kolezanki na kawce i bylo extra super nam sie rozmawialo , nawet juz dzis pisala do Mnie jak tam Gabi po nocy :)

obiadek prawie gotowy tylko kopytka ugotować :) mialam strzyzenie i bylam w szoku moje dziecie zaczyna sie bac ludzi :cheer: normalnie jak Zobaczyla kolege to sie rozryczala a zawsze sie do niego usmiechala :huh: i chyba ja bola gorne dziaselka bo jak wsadzi cokolwiek do buzi to jest ryk potworny i jesc niechce :huh: kupie jej dzisiaj naszyjnik z bursztynow bo ta nowa kolezanka ma dla synkabi mowi ze rewelka :) takze wyprobuje

aha i srenka nie musisz wcale duzobprzytyc tak jak Ika mowi , moja kolezanka zawsze byla przy kosvi troszke i przytyla tylko 8 kg w calej ciazy a pozniej schudla i wygladala lepiej niz przed ciaza :)

11 lata 2 miesiąc temu #842816 przez srenka_918
Wiecie dziewczyny, ale zauważyłam, że jak Wam się wyżaliłam o te moje mdłości to mój organizm musiał coś wziąć do siebie bo w nocy już było lepiej, tylko nad ranem troszkę mnie mdliło, a dziś to chce mi się jeść i jeść i jeść i pochłaniam wszystko co jest słodkie (bo tylko na takie oczy mi się śmieją) i jeszcze mi nie było nie dobrze ;) Może mdłości już przechodzą ;) Oby to nie było jednorazowe...

Dziś już zjadłam 2 bułki i cały serek homogenizowany 200ml, do tego kromka chleba z makrelą wędzoną (trochę się przymusiłam) i kromka chleba z dźemem słodkim ;) Do tego 2 cuksy raczki ;) I herbata z łyżeczką cukru... i znowu jestem głodna... Między posiłkami popijam wodę i to potęguje głód, a już w ogóle jak widzę coś słodkiego... Wszystkie sztuczne słodkości przed sobą pochowałam, zaniosłam do mamy, a sobie zrobię drożdżówkę i może kruche razowe ciastka jak mi mężulek mąkę dokupi ;) Muszę jakoś oszukiwać te moje zachciewaje na słodkie, bo mi od razu w tyłek pójdzie...

Co do naszyjniku z bursztynu to to jest jakiś specjalny? I po jakim czasie zaczyna działać? Bo ja mam naszyjnik jeszcze z czasów Zespołu, przywiozłam go sobie z Rosji i założyłam małemu na jeden dzień i ja żadnej poprawy nie widziałam... A nawet było gorzej, bo ciągle go chciał do buzi wpakować a był za krótki i musiałam na każdym kroku go pilnować żeby nie uwał...

11 lata 2 miesiąc temu #842820 przez Hania84
Cordis łącze się z Tobą w bólu :P mój jest chory od wczoraj jak przyszedł z pracy to już gadał że coś się źle czuje (a dzień wcześniej zrobił sobie drinasa ze zimną colą) i wczoraj co pół godziny kazał sobie badac temperaturę :lol: :D a dziś poszedł tylko ze mna do urzędu (800m) i jak go zapytałam czy pójdzie jeszcze ze mną i z Lenką na spacer to że nie bo musi się iśc położyć bo tak ŹLE się czuje (a tylko katar i lekki kaszel ma) :D oj te chłopy ...katar to dla nich choroba śmiertelna :D :lol:

Ja też mojemu nie pokazuję co piszę...a on chętnie zaglądnąć by chciał...z tym że ja zawsze odwracam lapka i zaczynam "szczekać" na niego że co to za podglądanie, że ja mu nie patrze co on czyta i zawsze dowalam " że zapomniałam że ze wsi ludzie tak mają że ciekawscy wszystkiego " :lol: nie obrażając nikogo ze wsi (sama prawie z niej pochodzę) ;) - gadam mu tak żeby go podquwić :D

U nas na drzewach już pojawiły się pąki :cheer: także wiosna idzie :lol: zapowiadali że juz zimy nie ma być, ciekawe czy się sprawdzi :)

Pogoda dziś tak piękna że nie chciało sie wracac do domu ale trzeba było królewnie dac herbatki :)

Teraz królewna się bawi...a ja lecę obiados robić.

kakaszka gdzieś Ty? takie tu nowiny a Ciebie nie ma :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #842826 przez Hania84
aaaa i jeszcze jedno dobre...poszliśmy do tego ratusza zanieśc papiery na to dofinansowanie...to babka nam powiedziała, że najpierw musimy się umówić na termin :ohmy: (żeby oddać ten nieszczęsny papier i pokserować nasze dokumenty B) ) więc jutro rano znów trzeba iść umówić się na termin i potem przyjść we wyznaczonym terminie B) szlag może czasem tu człowieka trafić...na wszystko trzeba się umawiać ...jedyny chyba plus tego że wtedy nie czeka się w kolejce :P

Dziś po UP chyba pojedziemy jeszcze zawieźć jeszcze jedne papiery na zasiłek dodatkowy na dziecko...mam nadzieję że tam nie trzeba miec już terminu :P B)

11 lata 2 miesiąc temu #842864 przez Kasiasia
Hej kobietki....
caly czas was podczytuje ale jak sie biore do pisania to sie zawsze cos dzieje. Teraz tez juz tesciowa nad nami stoi. No ale szybko skrobne.
Gochens jeszcze raz Gratki!!!!!!!
Haniu tobie tez!!!
Sophie ja tez na poczatku ciazy mialam taka blada kreske i bylam przekonana ze to nie ciaza, ale ze chcialam zajsc wiec i ciagle okresu nie mialam to zapisalam sie do gina zeby sprawdzic co sie dzieje. KolezNka jednak poradzila mi zebym jeszcze raz ten test zrobila i poszlam na badanie krwi i wyszło ze bedzie dzidzia.

dzis u nas piekne slonce. Pojechalam z Tomkiem tu do tego milego lekarza. Powiedzial ze wszystko jest na dobrej drodze do wyleczenia .... az swiat stal sie dla mnie piekniejszy :-)
No i z mezem postanowilismy ze postaramy sie w maju obsadzic drzewkami nasza dzialke nawet nie wiecie jak mnie to cieszy. Bardzo chciałbym żeby zbudować tu nasz dom.... narazie nie ma widoku na to ale co....drzewka bedziemy miec juz :-) z moich obliczen wynika ze obwod dzialki to ok 700 m wie gdyby tak co 1m drzewko to :cheer: obsadzimy moze narazie 2 boki :laugh: szkoda tylko ze to tak dAlko od nas...

pozdrawiam was slonecznie
lece na dwor wypedzic te katary z naszych nosow!
:kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #842879 przez cordis
haha Hania no łącz się ze mną łącz ja już 2 sms dostałam " że katar morderca postępuję" i "czy ktoś umarł na katar bo chyba on będzie kolejny" :lol: :lol: :lol:
a z tymi terminami to sobie roboty dokładają czy jak:P

o co chodzi z naszyjnikiem z bursztynów :unsure: bo ja nie wiem:)

Ja też nie pokazuję co piszę tutaj, mój tylko zaskoczony że forum jeszcze istnieje:)

Kasia dobrze, że już lepiej u Was.
Moje marzenie to mieć własny dom a zwłaszcza ogród na który można wyjść w każdej chwili, ale przy domu dużo roboty jest właściwie zawsze coś do zrobienia:) pod tym względem w bloku jest wygoda.

11 lata 2 miesiąc temu #842918 przez szósteczka
Wreszcie jestem
Gohenes jeszcze raz gratulacje.
Haniu tobie tez ze po twojej myslu.
Sophie wedlog mnie to kreska wyrazna zrob jak radza dziewczyny zeby potwierdzic jak nie jestes nadal pewna.
Ja dzis wzielam si za przerobki krawieckie z poplamionego obrusa zrobilam bieznik i serwetkei taki lniany mialam i mi sie podobal wiec szkoda mi bylo wyzucic i poprzerabialam oraz sprzatanko chalupy z dziewczynami zaliczylysmy , czesciowo obiad przygotowany zaraz bede knczyc.

11 lata 2 miesiąc temu #842930 przez Sophie25
Ide na 16 do gina :-)

11 lata 2 miesiąc temu #842940 przez srenka_918
łał Sophie jak szybko ;)

Ja się umówiłam na poniedziałek na 11 ;)

11 lata 2 miesiąc temu #842941 przez Gochens
Heheh Hania to w sumie gratuluję ale mogłaś jeszcze tego testu nie wyrzucać :lol:
Ehhhh nie dość że Cię tramwaj wywiozl to jeszcze babka wystawiła.. Źle!

Marta co to za dół? i czemu tak długo trzyma??

Karolka szkoda bluzki :( fajnie ze masz.koleżankę na kawę tez bym chętnie miała jakąś obok

Ika zapomniałam Cie opieprzyc za bliźniaki!!! weź się ej heh z kim ma miasto????

Srenka u mnie 65 było 58 mam Nadzieje ze nie Wrzucę znów 20 stki bo bym chyba umarła! najbardziej się martwię o mój brzuch i cycki... Chyba mnie dr Szczyt czeka po 2 dziecku! chociaż teraz mam zero rozstępów i cycki ok ale jakieś takie mniej twarde są.. Niby wciąż stoją ale to już nie to samo.

Kurde byłam u tej koleżanki za 18 dni ma termin o musiałam trzymać buzię na kłódkę... cholera mieszane mam emocje :dry:
Hania druga kreska wyszla po jakiś 3 minutach.

Ika do gina do medeoru chce iść jutro mam wizytę prywatnie żeby potwierdzić ciążę bo zależy mi na czasie i nie trzeba Przecież robić usg tamta mi zajrzala i mówiła ze macica poszerzona czy jakoś tak. Nie.wiem do jakiego pójdę w medeorze... Może Laskowski??

11 lata 2 miesiąc temu #842943 przez srenka_918
Gochens czemu masz mieszane emocje???

Waszych chłopców męczy Katar morderca a mnie Sen morderca i czuję że jak nie zasnę w ciągu 5 min to umrę... Tylko co z dzieckiem zrobić...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka