BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #843062 przez Gochens
Sophie a on cię badał okiem czy wibrusem? :lol: zrób te badania na betę kochana.

Kakaszka to nie dobrze q może mama widzi że on pije czy że jakiś nie miły dla ciebie jest? pogadaj z nią od serca może?

Kurde no wiem ze damy radę, musimy dać. Jak to mówi mój M lubię martwić się na zapas ;) dzięki za słowa otuchy!
Ika fajnie ze lecicie na miasto, pozdrów je ode mnie buuuu heh a wizja pocałunku naszych Dzieci mi się podoba w sumie. Ale może lepiej w szafie bo ten kibel coś mi śmierdzi hehehe :silly:

Dobra nie gadamy juz o ciąży bo w końcu sfiksujecie! chyba musze do pazdziernikowych się zapisać też.. Eh Srenka fajnie tam??

A Paula rzeczywiście daje rade.. Sexi mamuśka z niej!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #843068 przez Hania84
jestem :)

Byłam w UP...nawet sprawnie poszło. Będe dostawac 67% pensji netto od 29 maja więc tyle co teraz dostawałam. Wyznaczą mi termin spotkania żebym przyniosła dokumenty. a potem miesiąc przed musze przynieśc jeszcze kartki wypłat zeby mi obliczyli pensje.
Ogólnie nie lubię UP i jakoś tak dziwnie tam sie czułam. Dobrze ze ten tłumacz był bo urzędowy niemiecki jest strasznyyy :cheer:
aha i powiedzieli mi że zapisujac się do nich ich bede miała automatycznie wypłacany zasiłek i ich nie interesuje czy dzieckiem zajmuje sie żłobek czy rodzina...oni twierdzą ze jesli sie tam zapisałam to mam z kim dziecko zostawić. Tłumacz powiedział mi że skombinuje dla mnie liste prywatnych żłobków i wtedy Jugendamt (urząd od dzieci) by mi za niego płacił jakby było miejsce w którymś. A jak nie będzie nic to w czerwcu z nami przyjedzie mój tata lub ciocia do Lenki :)

Karolka qwa zmieniło się prawo od tego roku i też będę miała coś takiego że z kartka po pieczątki po firmach bede latać B) ale to dowiedziałam sie od tego tłumacza a babka na spotkaniu następnym mi o tym wiecej powie. Ponoć 3 pieczątki na miesiąc minimum B) i co miesiac musze im to dostarczać B) na rok to 36 firm !!! sporo nawet jak na takie duże miasto w którym mieszkam.
I trzymam kciuki za Twoją prace by się udało :) a to jako fryzjerka ?

Gochens dasz radę :) jesteś szybką i obrotną mamą, masz oparcie w teściach i rodzicach a nawet w babci :) będzie dobrze :) najważniejsze że mąż się cieszy też bo to na prawdę dużo że najbliższa osoba Cię wspiera :) buziak dla Was :kiss:

Ja też własnie odwiedziłam majówki..baaa nawet je pozdrowiłam od nas :lol:
napisały że fajnie się nas czyta...a to bardzo budujące :)

Ikunia...przecież Gochens w początkowej ciąży jest dopiero...może tez iść na miasto :D pić nie bedzie ale rozerwać się może :lol: :blink:

także wszystko się okej w miare ułożyło i babka mi powiedziała na dowidzenia ze mam odpoczywać póki jeszcze mogę :P hehe taki czarny humor chyba to był :P

Sophie...leć na betę...może faktycznie za wcześnie by cokolwiek zobaczyć :kiss: trzymam kciuki z całych sił by to był dzidziuś :)

miłego wieczoru

11 lata 2 miesiąc temu #843072 przez Hania84
właśnie kakaszka mama pewnie z troski o Ciebie taka jest. Może widzi że on nie jest taki do Ciebie jaki powinien byc...no i pewnie martwi się że on tak wciąż bez pracy a jakby nie było ma dziecko. Będzie dobrze. :)

Gochens tylko mi nie przenieś się całkiem tam na te październikówki...wiesz u nas zawsze najlepiej :silly: zawsze PRAWIE wszystko co pierwsze to lepsze :blink:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #843095 przez Gochens
Hania no to dobrze ze udało Ci się załatwić coś w tym UP w najgorszym przypadku będziesz miała alternatywne wyjście co do opieki nad Lenka :lol: Ja w ogóle Niemców nie lubię znaczy tego języka więc podziwiam że. W ogóle potrafisz się z nimi dogadać ;)

Na miasto koleżanka mnie za tydzień ciągnie hahahha Ojj

Alan w kąpieli, mój pojechał na piłkę.. aaa dziś w Realu tez duzo promocji jest

Fajnie ze pozdrowiłas ja też je czytałam kiedyś ale teraz już nie mam kiedy ;)

Ciekawe co u Violci :S

11 lata 2 miesiąc temu #843105 przez aleksiaa88
Ciekawe kiedy w Polsce w UP będzie trzeba latać i przynosić pieczątki.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #843113 przez Hania84
Gochens a Ty zmień suwaczek dietowy na porodowy :lol: musimy być przecież w temacie :blink:

aha Karolka dzięki za info ;) wiesz czego dot. ;)

Ten tłumacz powiedział mi że powinnam zapisac się jeszcze na kurs niemieckiego :P żeby jeszcze bardziej doszlifowac i znaleźć lepsza pracę...a ja mu na to że niemiecki jest językiem którego nie lubię :P i tak szczerze to nie chce mi się już uczyć...swoją edukację zakończyłam w 2007 roki i niezmiernie z tego się cieszę :P :lol: wiem że gość ma rację...ale na razie nie myślę o tym. Chyba że UP mnie na takowe szkolenie wyśle to nie będę miała wyjścia.

srenka jak się czujesz?

Gochens a Ty czujesz jakieś objawy?

Sophie ? jak się czujesz? nie załamuj się i nie poddawaj...jeśli nie teraz to niedługo na pewno będziesz się cieszyć i zapisywać na jakiś inny wątek :)
Mało się teraz u nas udzielasz :( wiem, ze przybija Cię wizja tego że bardzo chcesz dziecko a wciąż coś...ale pamiętaj czym bardziej się będziesz spinać tym będzie gorzej. Musisz dac na luz...wiem, że łatwo się pisze...ale pamiętaj że ci co zawsze lajtowo do spraw podchodzą tym zawsze się udaje :) i to nie tylko ciąży się tyczy :) także głowa i uszy do góry...ja Wiem że będzie dobrze :) wiesz potrafię przewidzieć czasem przyszłość ;) i wiem że będziesz się jeszcze cieszyć z ciąży :) a teraz ciesz się wspaniałą Zosią :) aaaa wlasnie dawno jej nie widziałyśmy :lol: prosze o zdjęcia :)

Lena własnie "przegląda" prasówkę niemiecką :D :lol:
wykąpana już...zaraz mleko i nyny :)

hehe aleksiaa jeśli dotarło to do niemiec to na pewno już niedługo :P :lol: B)

MILADY KOCHANA A ZAPOMNIAŁYŚMY O TOBIE !!!!!! :ohmy: :cheer: JAK TAM SPRAWA Z M. ????? POGADALIŚCIE??? NIE ZŁOŚCI SIĘ JUŻ ????? DAJ NAM ZNAĆ BO SIĘ MARTWIĘ :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #843124 przez Gochens
hehe no Haniu nie dziwie Ci się że nie chce Ci się uczyć!! Ja to jak bym miała iść jeszcze teraz na jakieś studnia to chyba bym wykorkowała ! Mam magistra i mi wystarczy. Jak słyszałam na studiach że u mnie jeszcze na inne kierunki chcą iść albo na doktorat... ło matko! Ja stamtąd spieprzałam aż miło.. Chociaż studiowałam to co mnie w sumie kręciło czyli pedagogikę resocjalizacyjną :lol: później praktyki w zakładzie karnym ojj tak chciałam pracować w zawodzie ale oczywiście mój facet z którym się spotykałam KATEGORYCZNIE mi zabronił więc dupa.. Dlatego podziwiam Kasię że jeszcze jej się chce studiować :P

Lena jeszcze nie śpi? To co ta pannica ! Po bajce czas najwyższy.

Moje dolegliwości? Hm brzuch mi wywaliło jakbym w 5 msc była!! i wciąż mi się tam coś przelewa heheh chyba jakieś 6-raczki tam mam ?:ohmy:

ide na jakiś lekki trening a suwaczek zmienie jutro jak mi lekarz powie że moja macica jest duuuuża i coś tam siedzi heh

Sophie nie załamuj się na dwóch testach wyszło więc może za wcześnie żeby lekarz coś zobaczył...

11 lata 2 miesiąc temu #843133 przez Kasiasia
GOchens ja tez czasem z pracy na kursy do lodzi jezdze to Tomusia z Aligatorkiem twoim poznamy iCie odciazymy :-) kobietki jak ja Wam zazdroszcze!!!!!!!

MARTAjak tam samopoczucie??????

Dzis spedzilam popoludnie z siostrzenicami meza 5i 6 lat. Ale bylo fajnie bylysmy z Tomkiem na ponad 2 godzinnym spacerze a przy ich gadaniu mignelo jak w oka mgnieniu.... Potem wspolnie salatke robilismy a potem asystowaly nam przy kompaniu Tomka. Kochane pomocnice :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hania jakie koniec edukacji a co z twoim marzeniem z otwarciem przedszkola?

Powiem Wam ze tak sie podjaralam tym sadzeniem drzewek ze o niczym innym myslec nie moge.... no procz tych naszych ciaz nowych :-)

Kakaszka ja tez mysle ze mama widzi ze ten twoj krolewicz jakos malo po krolewsku cie traktuje.Wiesz mamy chca prawdziwych rycerzy dla swoich krolewien :-)

Dziewczyny jak wy to robicie ze zwiedzacie jeszcze inne fora - majowki, lipcowki.... ja ledwo nasze daje rade ogarnac. Ale co mam gdzies chodzic jak to nasze jest THE BEST i wszyscy to w okolo potwierdzaja.
:kiss: dobrze ze jestescie

11 lata 2 miesiąc temu #843143 przez dziubasek
Kasiasia kosmetyczka mówiła ze po ok 6 latach mogą mi się pojawić pojedyncze włoski ( ale nie muszą) moja siostra wydepilowala się ok 7 lat temu i do tej pory jest gładka.

Ja wam gratuluje tych ciąż, podziwiam was i zarazem współczuję ( sory za szczerość) wiem co to znaczy byc w ciazy i opiekować się maluchem, poza tym nie jestem gotowa na bycie w ciazy( ostatnia ciąża ostro dala mi w kość) ale za rok pewne juz bede ready. Dla pocieszenia powiem wam kochane tylko tyle ze dwójka jest łatwiej niż z jednym dzieckiem- ja jestem bardziej zorganizowana i dzięki doświadczeniu nabytemu przy pierwszej piczce nie popełniam tak dużo gaf przy drugiej ;) Dacie rade dziewczyny...

11 lata 2 miesiąc temu #843145 przez KaRoLkA
Gochens pisalam wczesniej o Violci ;) kazala przekazac gratulacje i pozdrowienia :) Ty sie pomiedzy karniakami obracalas to dzielna babka z Ciebie :)

Haniu to widze ze Ciebie tez nie oszczedzili hihi tyle ze ja mam minimum 10 w miesiacu :] i nie tylko u siebie w miescie i nie tylko w swoim zawodzie mam szukac , jednym slowem to jebnieci sa , w tym miesiacu obcieli mi za 8 dni bo przed zapisaniem sie do UP nie szukalam pracy na wlasna reke :/ masakra . A jutro ide do salonu pogadac z szefowa i jako fryzjerka nawet na staz bym chciala albo praktyki przynajmniej bylabym w temacie :) i szczerze tez bym chciala zeby mnie na kurs francuskiego wyslali bo z pisownia to ciezko a zawsze to jakis plus :)

Gabi juz spi a ja lece pod prysznic poki spi bo niewiem ile bedzie to trwalo B)

11 lata 2 miesiąc temu #843161 przez Gochens
Aj Karolka rzeczywiście
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Trzymam kochana kciuki za staż no i pracę późniejszą oczywiście :side:

Kasia to jak będziesz kiedyś w Łodzi albo cuś to daj no znaka wcześniej to wpadniecie na jakąś kaweczkę :laugh: Fajowo że tak dzień Wam minął szybko i przyjemnie! Sadz drzewa i pokazuj nam swoje rośliny, z chęcią pooglądam ganję :woohoo: :silly: :lol:

Hania właśnie a co z Twoim przedszkolem?

Dziubasek ja to się boję tylko że do moje drugie dziecko będzie takie "krzyczące" Alan to był anioł... tylko spał i jadł, zero płaczu!!! Zero kolek nic null a ja mam tak cholernie słabą cierpliwość że szok. No ale dobrze że mam spokojnego hasbenda :blush:

Poćwiczyłam trochę nogi, jutro jakieś rynce...Hania a jak Twoja waga? :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #843166 przez Hania84
hahaha Gochensie jo tyż mgr resocjalizacji :lol: hihi i tyż miałam praktyki ale w ZK w Rawiczu :P ale z pracą w tym zawodzie dla kobiet ciężko...chyba ze w damskich ZK. ALe to wszędzie plecy są potrzebne :P

Kasiu no niby chcę to przedszkole i wtedy przydałaby się jakaś podyplomówka ale na razie to odległy temat...no i to byłoby coś co lubię i po POLSKU :lol: a nie "zajebiaszczy" niemiecki język :P

A Lenita padła 5 min. przed 8...jak na nią to wcześnie bo zazwyczaj chodzi spać przed 21. Nawet mleka nie dokończyła. Ale to dlatego bo przepadła jej drzemka.

Karolka nawet mi nie mów B) wkurzyłam sie na nich B) pytali czy mam auto i czy bym mogła nim do pracy dojeżdżać to powiedziałam ze mam ale tylko do pracy w moim mieście nic poza tym. Pieprze żeby 20km dojeżdżać jak i tak moje miasto wzdłuż i w szerz ma chyba z 15km. jak nie więcej.

Kasia fajnie że dzień z dzieciakami udany :)

hmmm dziubasek nawet nie wiedziałam ze na tak długo starcza ta laserówka :lol: to nawet opłacalne w takim razie :)

Gochens pisałam wcześniej o żłobku ;) ze raczej Lena do państwowego nie bedzie miała szans ale moze uda sie załatwić prywatne i urząd od dzieci by mi je opłacał...a jak nie to mój tata lub ciotka do opieki ;)
A waga powoli w dół ale nieznacznie teraz... 2,6kg mniej ;) muszę więcej wody pić bo to ma też znaczenie.

11 lata 2 miesiąc temu #843178 przez KaRoLkA
Gochens

Haniu mnie tez pytali o samochod tyle ze ja mam UP w miescie obok i mam jakies 15 minut autem :) urzedasy za granica zachowuja sie jakby nigdy dzieci nie mieli , wredni i bez serca nie mowiac ze zrozumienia zero
Gratki za spadek wagi , nie wazne ile wazne ze do przodu :)

Sophie jak samopoczucie ??? Pisz tu do Nas to nie bedziesz sie tak denerwowala :)

Milady jak sytuacja z M ????

11 lata 2 miesiąc temu #843210 przez srenka_918
Jestem ;)
Wtedy padłam jak mucha ;) Pawełek był na podłodze obłożony kocami i zabawkami i jak ja się cieszę że nie raczkuje ;) Po 20 min mojego snu siedział tak samo jak go posadziłam tylko we mnie oczy wlepiał ;) Pewnie pierwszy raz słyszał jak chrapię ;) Jak jestem przemęczona to mi się zdaży zachrapać ale się od tego budze szybko.

pytałyście się Sophie czy ma jakieś dolegliwości ciążowe, np bolące piersi, przy Pawełku nie mogłam dotknąć ich bo od razu nabrzmiały i były twarde i bolesne a teraz takie flaki jak po odstawieniu cyca i nic nie bolą, a nawet stwierdzam że się mleko zaczęło produkować bo jak gdzieś nacisnę cycem przez przypadek to pocieknie kilka kropli a już od 3 miesięcy tak nie miałam ;)
Gochens ja też mam brzuch wywalony już strasznie... Trochę mnie to irytuje...

Gochens pytałaś się o Październikówki, byłaś już? Tu jest dużo dużo lepiej bo już się znamy a tam dopiero nawiązują się nowe znajomości, a jak Was podczytam i odpiszę to często już mi się nie chce tam wchodzić ;)

Sophie radzę Ci jak dziewczyny leć na betę i po 48 godz znów zrób, niby najłatwiej się liczy czy wzrost hcg jest prawidłowy, wtedy wszystko się okaże, to na pewno za wczesna ciąża, testy są na bank pozytywne!!!

Haniu no to przynajmniej wiesz na czym stoisz w UP, a powiem CI jeszcze że każdy UP ma swoje wewnętrzne zasady, bo np w moim powiecie na dzień dobry zarzucą ofertami za 600zł 60km dojazdu bo ich nie obchodzi jak się będzie dojeżdzało i za co żyło, byleby wyrzucić ze statusu bezrobotnego a 40km dalej w powiecie kartuskim najpierw dadzą pobrać cały zasiłek a dopiero wtedy dają jakieś oferty pracy. No i u Nas to wygląda tak, że dadzą np 5 ofert, masz sobie wybrać 3 i się przejść po tych zakładach, że Cię nie chcą i z pieczątkami wracasz, jak nie to tracisz status bezrobotnego...

Milady jak tam???

Pawełek od godziny śpi, wymęczyłam go, ostatnią drzemkę miał od 12 do 13 a potem chciał mi spać o 18, nie ma tak, przetrzymałam ;) Ciekawe jaka będzie noc...

Ja suwaczek ciążowy ustawię po wizycie w poniedziałek jak mi ustali pewny termin

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #843243 przez Sophie25
Dziewczyny jakie Wy kochane jesteście :kiss: :kiss: Dziekuje ze mam od Was tak duze wsparcie ... :)
Hania :kiss: :kiss:

Troche mało sie udzielałam jakos po pogrzebie tak smutno i nawet nie pisałam,teraz mam troche dołek bo za bardzo chyba Hania masz racje ciskam i ciskam mam nadzieje ze jestem ale jak nie bedziemy probowac dalej,bałam sie tylko ze moze to oddzew mojej choroby ale lekarz sprawdził i jest ok wiec dzidzie bedziemy produkować chyba ze sie rozwija juz we mnie :) :kiss: :kiss:
Ale super ze jestescie naprawde jak czytałam jak sie martwilyscie to az mi sie plakac chciało wogole to czuje jakby mi hormony szalały miałam tak z Zoską i dzisiaj poczułam bol w podbrzuszu wiec takie oto oznaki mam jak narazie :)

bede zagladac czesciej Haniu obiecuje :kiss: :kiss:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Własnie tule Zoske i tak sie ciesze ze ja mam :* :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka