- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Kakaszka to nie dobrze q może mama widzi że on pije czy że jakiś nie miły dla ciebie jest? pogadaj z nią od serca może?
Kurde no wiem ze damy radę, musimy dać. Jak to mówi mój M lubię martwić się na zapas

Ika fajnie ze lecicie na miasto, pozdrów je ode mnie buuuu heh a wizja pocałunku naszych Dzieci mi się podoba w sumie. Ale może lepiej w szafie bo ten kibel coś mi śmierdzi hehehe

Dobra nie gadamy juz o ciąży bo w końcu sfiksujecie! chyba musze do pazdziernikowych się zapisać też.. Eh Srenka fajnie tam??
A Paula rzeczywiście daje rade.. Sexi mamuśka z niej!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Byłam w UP...nawet sprawnie poszło. Będe dostawac 67% pensji netto od 29 maja więc tyle co teraz dostawałam. Wyznaczą mi termin spotkania żebym przyniosła dokumenty. a potem miesiąc przed musze przynieśc jeszcze kartki wypłat zeby mi obliczyli pensje.
Ogólnie nie lubię UP i jakoś tak dziwnie tam sie czułam. Dobrze ze ten tłumacz był bo urzędowy niemiecki jest strasznyyy

aha i powiedzieli mi że zapisujac się do nich ich bede miała automatycznie wypłacany zasiłek i ich nie interesuje czy dzieckiem zajmuje sie żłobek czy rodzina...oni twierdzą ze jesli sie tam zapisałam to mam z kim dziecko zostawić. Tłumacz powiedział mi że skombinuje dla mnie liste prywatnych żłobków i wtedy Jugendamt (urząd od dzieci) by mi za niego płacił jakby było miejsce w którymś. A jak nie będzie nic to w czerwcu z nami przyjedzie mój tata lub ciocia do Lenki

Karolka qwa zmieniło się prawo od tego roku i też będę miała coś takiego że z kartka po pieczątki po firmach bede latać

I trzymam kciuki za Twoją prace by się udało

Gochens dasz radę

Ja też własnie odwiedziłam majówki..baaa nawet je pozdrowiłam od nas

napisały że fajnie się nas czyta...a to bardzo budujące

Ikunia...przecież Gochens w początkowej ciąży jest dopiero...może tez iść na miasto

także wszystko się okej w miare ułożyło i babka mi powiedziała na dowidzenia ze mam odpoczywać póki jeszcze mogę

Sophie...leć na betę...może faktycznie za wcześnie by cokolwiek zobaczyć

miłego wieczoru
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gochens tylko mi nie przenieś się całkiem tam na te październikówki...wiesz u nas zawsze najlepiej

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Na miasto koleżanka mnie za tydzień ciągnie hahahha Ojj
Alan w kąpieli, mój pojechał na piłkę.. aaa dziś w Realu tez duzo promocji jest
Fajnie ze pozdrowiłas ja też je czytałam kiedyś ale teraz już nie mam kiedy

Ciekawe co u Violci

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

aha Karolka dzięki za info

Ten tłumacz powiedział mi że powinnam zapisac się jeszcze na kurs niemieckiego

srenka jak się czujesz?
Gochens a Ty czujesz jakieś objawy?
Sophie ? jak się czujesz? nie załamuj się i nie poddawaj...jeśli nie teraz to niedługo na pewno będziesz się cieszyć i zapisywać na jakiś inny wątek

Mało się teraz u nas udzielasz

Lena własnie "przegląda" prasówkę niemiecką

wykąpana już...zaraz mleko i nyny

hehe aleksiaa jeśli dotarło to do niemiec to na pewno już niedługo

MILADY KOCHANA A ZAPOMNIAŁYŚMY O TOBIE !!!!!!

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Lena jeszcze nie śpi? To co ta pannica ! Po bajce czas najwyższy.
Moje dolegliwości? Hm brzuch mi wywaliło jakbym w 5 msc była!! i wciąż mi się tam coś przelewa heheh chyba jakieś 6-raczki tam mam ?

ide na jakiś lekki trening a suwaczek zmienie jutro jak mi lekarz powie że moja macica jest duuuuża i coś tam siedzi heh
Sophie nie załamuj się na dwóch testach wyszło więc może za wcześnie żeby lekarz coś zobaczył...
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

MARTAjak tam samopoczucie??????
Dzis spedzilam popoludnie z siostrzenicami meza 5i 6 lat. Ale bylo fajnie bylysmy z Tomkiem na ponad 2 godzinnym spacerze a przy ich gadaniu mignelo jak w oka mgnieniu.... Potem wspolnie salatke robilismy a potem asystowaly nam przy kompaniu Tomka. Kochane pomocnice

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Hania jakie koniec edukacji a co z twoim marzeniem z otwarciem przedszkola?
Powiem Wam ze tak sie podjaralam tym sadzeniem drzewek ze o niczym innym myslec nie moge.... no procz tych naszych ciaz nowych

Kakaszka ja tez mysle ze mama widzi ze ten twoj krolewicz jakos malo po krolewsku cie traktuje.Wiesz mamy chca prawdziwych rycerzy dla swoich krolewien

Dziewczyny jak wy to robicie ze zwiedzacie jeszcze inne fora - majowki, lipcowki.... ja ledwo nasze daje rade ogarnac. Ale co mam gdzies chodzic jak to nasze jest THE BEST i wszyscy to w okolo potwierdzaja.

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja wam gratuluje tych ciąż, podziwiam was i zarazem współczuję ( sory za szczerość) wiem co to znaczy byc w ciazy i opiekować się maluchem, poza tym nie jestem gotowa na bycie w ciazy( ostatnia ciąża ostro dala mi w kość) ale za rok pewne juz bede ready. Dla pocieszenia powiem wam kochane tylko tyle ze dwójka jest łatwiej niż z jednym dzieckiem- ja jestem bardziej zorganizowana i dzięki doświadczeniu nabytemu przy pierwszej piczce nie popełniam tak dużo gaf przy drugiej

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Haniu to widze ze Ciebie tez nie oszczedzili hihi tyle ze ja mam minimum 10 w miesiacu :] i nie tylko u siebie w miescie i nie tylko w swoim zawodzie mam szukac , jednym slowem to jebnieci sa , w tym miesiacu obcieli mi za 8 dni bo przed zapisaniem sie do UP nie szukalam pracy na wlasna reke :/ masakra . A jutro ide do salonu pogadac z szefowa i jako fryzjerka nawet na staz bym chciala albo praktyki przynajmniej bylabym w temacie

Gabi juz spi a ja lece pod prysznic poki spi bo niewiem ile bedzie to trwalo

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Trzymam kochana kciuki za staż no i pracę późniejszą oczywiście

Kasia to jak będziesz kiedyś w Łodzi albo cuś to daj no znaka wcześniej to wpadniecie na jakąś kaweczkę

Hania właśnie a co z Twoim przedszkolem?
Dziubasek ja to się boję tylko że do moje drugie dziecko będzie takie "krzyczące" Alan to był anioł... tylko spał i jadł, zero płaczu!!! Zero kolek nic null a ja mam tak cholernie słabą cierpliwość że szok. No ale dobrze że mam spokojnego hasbenda

Poćwiczyłam trochę nogi, jutro jakieś rynce...Hania a jak Twoja waga?

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasiu no niby chcę to przedszkole i wtedy przydałaby się jakaś podyplomówka ale na razie to odległy temat...no i to byłoby coś co lubię i po POLSKU

A Lenita padła 5 min. przed 8...jak na nią to wcześnie bo zazwyczaj chodzi spać przed 21. Nawet mleka nie dokończyła. Ale to dlatego bo przepadła jej drzemka.
Karolka nawet mi nie mów

Kasia fajnie że dzień z dzieciakami udany

hmmm dziubasek nawet nie wiedziałam ze na tak długo starcza ta laserówka

Gochens pisałam wcześniej o żłobku

A waga powoli w dół ale nieznacznie teraz... 2,6kg mniej

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Haniu mnie tez pytali o samochod tyle ze ja mam UP w miescie obok i mam jakies 15 minut autem

Gratki za spadek wagi , nie wazne ile wazne ze do przodu

Sophie jak samopoczucie ??? Pisz tu do Nas to nie bedziesz sie tak denerwowala

Milady jak sytuacja z M ????
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0

Wtedy padłam jak mucha

pytałyście się Sophie czy ma jakieś dolegliwości ciążowe, np bolące piersi, przy Pawełku nie mogłam dotknąć ich bo od razu nabrzmiały i były twarde i bolesne a teraz takie flaki jak po odstawieniu cyca i nic nie bolą, a nawet stwierdzam że się mleko zaczęło produkować bo jak gdzieś nacisnę cycem przez przypadek to pocieknie kilka kropli a już od 3 miesięcy tak nie miałam

Gochens ja też mam brzuch wywalony już strasznie... Trochę mnie to irytuje...
Gochens pytałaś się o Październikówki, byłaś już? Tu jest dużo dużo lepiej bo już się znamy a tam dopiero nawiązują się nowe znajomości, a jak Was podczytam i odpiszę to często już mi się nie chce tam wchodzić

Sophie radzę Ci jak dziewczyny leć na betę i po 48 godz znów zrób, niby najłatwiej się liczy czy wzrost hcg jest prawidłowy, wtedy wszystko się okaże, to na pewno za wczesna ciąża, testy są na bank pozytywne!!!
Haniu no to przynajmniej wiesz na czym stoisz w UP, a powiem CI jeszcze że każdy UP ma swoje wewnętrzne zasady, bo np w moim powiecie na dzień dobry zarzucą ofertami za 600zł 60km dojazdu bo ich nie obchodzi jak się będzie dojeżdzało i za co żyło, byleby wyrzucić ze statusu bezrobotnego a 40km dalej w powiecie kartuskim najpierw dadzą pobrać cały zasiłek a dopiero wtedy dają jakieś oferty pracy. No i u Nas to wygląda tak, że dadzą np 5 ofert, masz sobie wybrać 3 i się przejść po tych zakładach, że Cię nie chcą i z pieczątkami wracasz, jak nie to tracisz status bezrobotnego...
Milady jak tam???
Pawełek od godziny śpi, wymęczyłam go, ostatnią drzemkę miał od 12 do 13 a potem chciał mi spać o 18, nie ma tak, przetrzymałam

Ja suwaczek ciążowy ustawię po wizycie w poniedziałek jak mi ustali pewny termin
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

Hania

Troche mało sie udzielałam jakos po pogrzebie tak smutno i nawet nie pisałam,teraz mam troche dołek bo za bardzo chyba Hania masz racje ciskam i ciskam mam nadzieje ze jestem ale jak nie bedziemy probowac dalej,bałam sie tylko ze moze to oddzew mojej choroby ale lekarz sprawdził i jest ok wiec dzidzie bedziemy produkować chyba ze sie rozwija juz we mnie

Ale super ze jestescie naprawde jak czytałam jak sie martwilyscie to az mi sie plakac chciało wogole to czuje jakby mi hormony szalały miałam tak z Zoską i dzisiaj poczułam bol w podbrzuszu wiec takie oto oznaki mam jak narazie

bede zagladac czesciej Haniu obiecuje

Własnie tule Zoske i tak sie ciesze ze ja mam :* :*